За задния двор и придобивките

• 35 585
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Шарки, ако темата беше "Разкажете къде пазарувате", постът ти щеше да е на място.
Но тук, не е. Трудно ли да се направи разликата?

# 436
  • София
Всъщност да Laughing , купувам си смески брашна за пълнозърнест хляб от гръцкия Лидл и го пека на домашна фурна за хляб.

Брашното в гръцки Лидл в най-добрия случай е внос от България или Украина, но е много вероятно да е от Китай. Нима пазаруваш от Лидл (пък бил той и гръцкия) ако държиш толкова на качеството?
Ами смеската е немска, а не гръцка, и не съм я намирала в друг магазин. Отделно, ако не пише на немски или английски ми е трудно да се ориентирам в състава на продукта, ако пише само на гръцки. За съжаление Гърция ни е най-близката реално европейска държава, иначе вероятно щяхме да притичва ме до Австрия по уикендите.

Що се отнася до темата - когато аз си печеля парите по честен, данъчно обложен начин, а не със задния двор като държанка на някого, мисля, че е мое право къде и как да ги харча (още повече, че от работа нямам много време за харчене)

# 437
  • София
Що се отнася до темата - когато аз си печеля парите по честен, данъчно обложен начин, а не със задния двор като държанка на някого, мисля, че е мое право къде и как да ги харча (още повече, че от работа нямам много време за харчене)

Нима някой ти оспорва правото да харчиш, където и както намериш за добре?
И защо държанките да нямат това право?

# 438
  • София
Ами моделът им на харчене не съвпада с нашия Laughing...а обясних как пазарувам, защото скочихте необосновано на Amazing Nice, по-точно Алиса я "атакува"...а за държанките мисля, че са отживелица, и би ми било много са ако моя дъщеря би живяла така...слава богу, дъщеря ми има коренно различен начин на живот, явно съм успяла във възпитанието....което ме навежда на мисълта, че държанките може би са библи възпитани така, да се продават?

# 439
ОК, за последен път обяснявам.

1. Да очакваш моделът на харчене на другите да съвпада с твоя, е, ако не налудничаво, то поне наивно.

2. Не обсъждаме собствените си дъщери.

3. Не можеш да знаеш как са били възпитавани т.нар. държанки. Особено когато: (а) в повечето класи и прислойки по този свят си има очакаване и се смята за постижение жената да е с по-богат, леко по-възрастен и определно по-успял от нея мъж; (б) а по различни причини - липса на образование или висок интелект, или просто поради липса на реални шансове за реализация в живота, не може да няма жени, които само така могат да постигнат каквото там постигат.

Кофти е, а може би накърнява усещането ви за справедливост, но всеки преминал 3-тата година от живота си все пак е установил, че много неща не са честни. Не бързайте да съдите и да обяснявате къде вие пазарувате, защото острани звучи хем тесногръдо, хем женомразко, хем закляймявате прекалено голяма част от "сестринството".

# 440
  • София
По модел държанките са бедни, необразовани, но хитри момичета, които са осребрявали единственото, което са имали - красотата си. Дори в днешно време държанките са такива, за колко образовани и от ако не богати, но средна ръка семейства, сте чували? На всичко отгоре рядко на държанките им се иска да се образоват и да придобият добра професия, защото те по професия са държанки, не по емоция.

# 441
Само дето да си държанка в истинския смисъл на думата на успял мъж ти трябва много добро образование, възпитание, вежливост, дискретност, стил и после красота. Иначе си просто поредният парцал, с който поредната мутра се обърсва и после захвърля Close То затова тук държанки няма много-много, ама парцалесите, с лопата да ги ринеш....

# 442
  • София
Къде ги тези държанки, образованите? И ако е толкова образована, възпитана и дискретна, може да направи доста по-сериозна кариера от тази на държанка. Ако се сещаш поне за една такава, независимо дали е чужденка или българка, кажи коя е! Не щат да стават държанки, а искат да се женят всичките, за които се сещам като имена на известни жени, за които може да се заподозре пасване в профила на образованата, дискретна и т.н. държанка. Ти възпитаничка на Розе ли описваш, или дъщеря на аристократ?

# 443
Знам една, ама тя, верно, накрая успя да се ожени за поддържащия я. Затова казвам, че са малко.

# 444
Желанието за брак в такава ситуация е напълно естествено. Все пак, при равни други условия, бракът гарантира повече сигурност. Дори и по-глупавите девойки имат такива стремления.

# 445
Слънчица, не се карайте. Ако дойдете в моя клуб на входа раздават следните професионални одежди:

http://www.flickr.com/photos/40482252@N00/8159470415/in/photostream

Разбира се трябва да се докажете, на доверие само при съпрузите ви. Whistling

# 446
  • София
Съгласна съм с  Andariel.

Вероятно разликата в оценките ни за това, кое е приемливо и кое не (което далеч не съвпада с това какво има в реалния живот) идва донякъде от възпитанието - всички са равни, мъжете и жените имат равни шансове и ако си добре образован, предприемчив и находчив,  можеш да постигнеш същото, което и мъжете, или си си позволил да се отпуснеш, да не учиш, да висиш с часове пред огледалото с надеждата Принцът на Бял Кон да оцени красотата ти - защото си мислиш, че  с една красота, добър грим и активност в леглото се стига далеч.

Опира пак до камбанарията и хоризонтите  - колкото от по-високо гледаш, толкова по-далече виждаш...ако камбанарията ти е на равнището на гениталиите, то и хоризонтът ти е прекалено малък и стига само до материалните придобивки...А в живота отвъд гениталния хоризонт има много повече и по-хубави неща, но те остават скрити докато броиш дрънкулките (разбирай диамантите), колите и парцалките....и всичко това е въпрос на избор, който, за съжаление, си длъжен да правиш в пубертета в училище - между огледалото и учебниците...и не става с наливане на акъл от родителите, изборът си е изцяло твой.

# 447
Неправилно нещо сте възпитавани с Анадриел. Това което са постигнали някои мъже също не им е падало от небето. Най-често е идвало с помощта на други хора. И дори никак не рядко пак с помощта на активност в леглото.

# 448
# 449
  • София
Неправилно нещо сте възпитавани с Анадриел. Това което са постигнали някои мъже също не им е падало от небето. Най-често е идвало с помощта на други хора. И дори никак не рядко пак с помощта на активност в леглото.

С креватна активност най-много да си лепнеш някоя венерическа болест.  Simple Smile

Съгласна съм с  Andariel.

Вероятно разликата в оценките ни за това, кое е приемливо и кое не (което далеч не съвпада с това какво има в реалния живот) идва донякъде от възпитанието - всички са равни, мъжете и жените имат равни шансове и ако си добре образован, предприемчив и находчив,  можеш да постигнеш същото, което и мъжете, или си си позволил да се отпуснеш, да не учиш, да висиш с часове пред огледалото с надеждата Принцът на Бял Кон да оцени красотата ти - защото си мислиш, че  с една красота, добър грим и активност в леглото се стига далеч.

Опира пак до камбанарията и хоризонтите  - колкото от по-високо гледаш, толкова по-далече виждаш...ако камбанарията ти е на равнището на гениталиите, то и хоризонтът ти е прекалено малък и стига само до материалните придобивки...А в живота отвъд гениталния хоризонт има много повече и по-хубави неща, но те остават скрити докато броиш дрънкулките (разбирай диамантите), колите и парцалките....и всичко това е въпрос на избор, който, за съжаление, си длъжен да правиш в пубертета в училище - между огледалото и учебниците...и не става с наливане на акъл от родителите, изборът си е изцяло твой.

Напълно съм съгласна с това. Искам само да допълня, че на коментиращите чуждите задни дворове, погледа им стига точно до равнището на гениталиите.

Общи условия

Активация на акаунт