За задния двор и придобивките

• 35 549
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Заради вашето съскане сега Цонна няма да си публикува снимка на пуловерчето!  Crossing Arms Цонна, дай пуловерчето, да го видим, току-виж и по-приятна станала темата.  Hug

# 421
  • Варна
Цонне, дай да видим пуловера, че живо се интересувам.

# 422
Кое  точно   те  развесели?  Така  съм  си  организирала   времето  и  бизнеса  , че  1/3  от  годината   прекарвам  в  чужбина .  Весели се   колкото  си   искаш , явно си   в темата за  да се заяждаш. Изборът  от  къде да   пазарувам   си е   мой . Модел  на  Фурла   закупих   от  Германия  на 1/2  от  цената  на кочто  се предлагаше  същия  модел  тук .  Има  ли причина   да  пазарувам  от тук ?Весели се   колкото  си   искаш , явно си   в темата за  да се заяждаш.

За  кое    точно  трябва  да  завиждам   на  тези  момичета  ,би  ли ми помогнала  да   схвана?

Виж сега, не искам да се заяждам на тема правопис, но твоето писане ми бърка в очите и считам за необходимо да ти кажа следното: точка, запетая и прочие, се пишат СЛЕД думата, ПОСЛЕ се оставя ИНТЕРВАЛ.
Ти пишеш: дума, интервал, запетая.
Пише се: дума, запетая, интервал.
Казах си.

# 423
  • София
За  кое    точно  трябва  да  завиждам   на  тези  момичета  ,би  ли ми помогнала  да   схвана?

Не разбра ли, че става въпрос за компенсиране на емоционални, а не на материални липси. Такъв жлъчен цинизъм не може да се роди само от завист за материални придобивки.

# 424

Кое  точно   те  развесели?  .... Модел  на  Фурла   закупих   от  Германия  на 1/2  от  цената  на кочто  се предлагаше  същия  модел  тук . .....

За  кое    точно  трябва  да  завиждам   на  тези  момичета  ,би  ли ми помогнала  да   схвана?

Ще се опитам, но не гарантирам, че ще разбереш.

Развесели ме парвенюшкото размахване на факти Фурли. Които за някои от нас са особено невпечатлителни. Но не е в това въпросът. Ти гордо изпъкна с информация как си над пазаруването в една цяла страна, боже мой, и то като доказателство, че това ти дава право да съдиш грубо-начертания образ на младата девойка с придобивките. Логика няма. Това, къде ти пазаруваш, не ти дава никакво право да съскаш заради избора на някои млади момичета. Може да не ти допада, може да не стил на поведение, в който искаме да възпитаме дъщерите си, но това не променя факта, че колкото и да ломотим като стари клюкарки на пейката пред блока, ние по никакъв начин не може да променим тези конкретни девойки.

Друг е въпросът дали ако обществото ценеше жените на равна нога и повече млади момичета вярваха, че могат сами да постигнат там каквато материална придобивка ги блазни, пътят към придобивките би се променил. Това е друга тема, обаче.

А тук темата е просто една подкана да цъкаме поради световната несправедливост как някои жени имали повече неща от нас, защото били млади, хубави и дашни.

# 425
Пуловерчето ми е от клуба на Змията усойница. Най-рано  в сряда може би ще снимам. Ще потраете малко.

# 426
  • София
Алиса, не съм съгласна с оценката ти на поста на Amazubg Nice. Аз също като нея не пазарувам в Бълхария, при това даже и хранителни стоки. Когато харча, държа да си купувам качествеа продукция, а нито хранителните стоки, нито дрехите в България са качествени, като това се отнася и за местното производство, и за вносните стоки. И това няма нищо общо с това ка печеля пари...и в моя случай е собствен бизнес.

# 427
Алиса, не съм съгласна с оценката ти на поста на Amazubg Nice. Аз също като нея не пазарувам в Бълхария, при това даже и хранителни стоки. Когато харча, държа да си купувам качествеа продукция, а нито хранителните стоки, нито дрехите в България са качествени, като това се отнася и за местното производство, и за вносните стоки. И това няма нищо общо с това ка печеля пари...и в моя случай е собствен бизнес.

Извинявай, къде ходиш за хляба ежедневно? kaffeetrmker_2

# 428
И аз това се запитах.. newsm78
Ама може да си го меси в къщи с вносни продукти..

# 429
  • София
Всъщност да Laughing , купувам си смески брашна за пълнозърнест хляб от гръцкия Лидл и го пека на домашна фурна за хляб. Много се дразня на псевдо-черния хляб в българските магазини. Разликата във вкуса на домашно печения хляб и купешкия  е огромна....разбирам колко абсурдно изглежда отстрани, обаче много се дразня да плащам много за лошо качество, намирам го направо за обидно.

# 430
Това е така..В повечето случаи у нас разликата между белият и черния хляб  е единствено в оцветителите.
И все пак е малко крайно да кажеш, че у нас всичко е боклук.
Аз хляб рядко ям, и си го купувам от малките частни пекарни, където всичко се прави на момента и определено "става"..)

# 431
А каква е разликата между белия и черния хляб в гръцките магазини примерно? Питам сериозно, защото не съм яла черен хляб и не знам.... Rolling Eyes

# 432
  • София
Всъщност да Laughing , купувам си смески брашна за пълнозърнест хляб от гръцкия Лидл и го пека на домашна фурна за хляб.

Брашното в гръцки Лидл в най-добрия случай е внос от България или Украина, но е много вероятно да е от Китай. Нима пазаруваш от Лидл (пък бил той и гръцкия) ако държиш толкова на качеството?

# 433
  • София
А каква е разликата между белия и черния хляб в гръцките магазини примерно? Питам сериозно, защото не съм яла черен хляб и не знам.... Rolling Eyes

Ами разликата е като в нашите.  Laughing
Последния път като бях в Гърция се вихреше скандал, че в някои вериги супермаркети продавали пакетиран хляб, произведен в Китай, което дори не било означено на етикетите. И като се има предвид, че транспорта от Китай е 2 седмици.

# 434
Колкото и пари да имаш ако държиш на качество на храната ще си засееш градинка и ще си хапваш от там  Wink
За дрехите и козметиката - и аз съм на мнение,че ако щеш в Гърция / не,само в цяла останала Европа/ нещата са далеч по-качествени. Не знам точната причина но е факт.

Общи условия

Активация на акаунт