Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161

• 44 598
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мукадес е свикнала да става това, което тя каже. По начин, по който тя каже. Свикнала е от години да командва Рахми и Фатмагюл, животът им да тече по нейните правила. Сега Мерием започва да я дразни с намесването си в "нейното семейство",  със защитата си за Фатмагюл. Търси само повод да избухне:

Скрит текст:
Мукадес – Виж, някой трябва да избърше пода. Стига си седяла, свърши малко работа, хайде!Има вълна навсякъде. Хайде! Хей, на кого говоря?
Рахми – Мукадес, не я закачай днес. Аз ще се заема. Аз ще се заема.
Мукадес – Какво е станало? Какво има, моме?
Фатмагюл – Остави ме, како?
Мукадес – Да не те е налегнала носталгията?
Рахми – Мукадес, остави я на мира!
Мукадес – На кого крещиш ти, бе?
Рахми – Ами…Днес е малко разстроена.
Мукадес – На кого крещиш ти? Съюзихте се, нали?
Фатмагюл – Достатъчно, како.
Мукадес – Сега всички се обърнахте срещу мен.
Рахми – Тя плачеше, за това…
Мукадес – И майка ми е плакала…С какво ще й помогнеш, господинчо? Трябва ли да живея живота си според нейното настроение?
Рахми – Мукадес…
Мукадес – Какво Мукадес! Плаче, за да се отърве от работа, плаче заради Керим, плаче за Мустафа!
Фатмагюл – Престани!
Мукадес – Ти престани, бе! Омръзна ми от всички ви вече. Младостта ми мина в грижи за един луд мъж. И това…
Фатмагюл – Мери си приказките…
Мукадес –Какво ще стане, ако не ги меря? Какво? Уморих се от всичко това! Да се грижа за вас! За теб, за теб…И за теб! Ти си тази, която ги настройва срещу мен! Чуваш ли? Искам всички да се махнете от живота ми. Керим!
Фатмагюл – Спри. Не отивай!
Мукадес – Керим! Керим вземи си жената!
Рахми – Мукадес…
Мукадес – Вземи си жената е се махайте!
Фатмагюл – Како!
Мукадес –Не мога да се разправям с вас! Вървете където ви видят очите. Чули ме? Събирайте си багажа и се махайте!
Фатмагюл – Како не прави така.
Мукадес – Какво правя, моме? Защо да се разправям с вас? Защо? Дойдох тук загърбвайки всичко. Защо трябва да живея с непознати хора в тази малка къща? Защо да се мъча? Заради намусени физиономии, обиди и неуважение?
Фатмагюл – Како!
Мукадес – Виж, ти си й съпруг! Взимай жена си и се махайте!
Фатмагюл – Спри да ме наричаш негова жена!
Мукадес – Съпруга си му! Съпруга си му! Съпруга си му!
Фатмагюл – Не съм му съпруга!
Мукадес – Съпруга си му!
Фатмагюл – Не съм му съпруга!
Мукадес – Съпруга си му! Господ да те накаже!

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 18:22 от Dilemi

# 631
Мартичка, едно дразнещо "несъответсвие" е отхвърлено като фалшиво. Simple Smile Ти приемаш ли моята догадка относно израза, определил Фатмагюл като 12-годишна по времето на смъртта на родителите и като възможност да бъде отхвърлено и другото несъответствие, което така те дразни? Simple Smile) Ако е била на 14, при условията на "встъпване в пълнолетие" на 15, приети традиционно, не по закон, значи е твърде възможно да "фантазира" с гаджето си как и те един ден ще имат дете. Дори нашите тийнове го правят, камо ли децата, родени и отрасли по на юг, където зрелостта физически настъпва по-рано. При раждането на Мурад никъде не се споменава, че Мустафа и Фатмагюл вече са били сгодени в тоя момент. Като се има предвид как Налчалъ непрекъснато вадеше от "примерното" поведение Фатмагюл, колко му е да е използвал и тогава възможността да е с нея, разбирайки, че отива със семейството си на кино.

Скрит текст:
Въобще не ме подсещай за тази пълна издънка - защото аз пък се сещам, как Рахми беше седнал на една пейка в двора на болницата и чакаше някакви съседи да "оправят" формалностите относно смъртта на родителите му. Тогава се запозна случайно с Мукадес, която пък избяга от АГ кабинета, където трябваше да и прекъснат бременността.  Тогава Рахми оплакваше не само родителите си  ами и съдбата която го очаква с малката му сестричка.

Ами значи наистина си е била Фатмагюл малка и за миг не допускам след ~ 7-8 месеца вече да е на видимата възраст, която показаха в киното и часове след това при раждането на Мурат.

Това бяха две абсолютно груби  грешки и то и в  в двата сезона./ спомена за киното на Фатмагюл в първи и спомена на Мустафа за раждането на Мурат във втори  /.

Просто ако не бяха "скалъпили" първата грешка и продължили с втората - щяха да направят още по голяма издънка.

Правилно сметнати годините на Фатмагюл - на годежа си тя е на приблизително 17 години. Излиза обаче, че има изнасилване на непълнолетна  - което е съвсем друга история вече.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 19:08 от Марта_49

# 632
Така. Колкото и да е мъчително, разгледах сцената с изнасилването и припадъка на Фатмагюл в хотела кадър по кадър.

Подредих снимките в колаж - за сравнение, като горе, вдясно, съм посочила епизода и поредността. Слагам колажа в спойлер, за да не го гледат тези, които не биха искали да го правят.

Скрит текст:

Това е местоположението на всеки от тях точно преди да я повалят на земята. Керим вече е ухапан, стои встрани с Вурал, хилоти се безметежно. Ердоан след малко ще улови Фатмагюл.

Изводът, въз основа на доказателствата, представени във видеото е: мургавата ръка върху гърдите на Фатмагюл е на Вурал! Признавам - подведох се по емоцията на Керим в 6-и еп. Моля Керим да ме извини. Вие - също. Simple Smile Керим не е опипвал Фатмагюл в онази нощ. Момчето е невинно поне в това. Просто спомените за действията на останалите, които изплуват, са тези, които го потрисат отново заради неговото бездействие тогава и това е причината за срива в Бодрум и ПБВ.

Да си посипвам ли главата с пепел, или приведените доказателства са достатъчни да ми простите за обвинението? Simple Smile))

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 19:06 от marytza

# 633
  • София
След кавгата Фатмагюл се затваря в банята, Мукадес продължава да вилнее. Но Фатмагюл вече има в лицето на Мерием защитник и приятел:

Скрит текст:
Мерием – Нека ти налея чаша с вода. Фатмагюл? Фатмагюл? Фатмагюл?Дъще, хайде пийни малко вода, за да се съвземеш малко. Фатмагюл! Фатмагюл, отвори вратата, детето ми! Дъще, донесох ти вода.
Мукадес – И жената чу всичко…
Мерием – Фатмагюл, отвори вратата, дъще!
Мукадес – Заключила се е,нали? Отвори вратата! Спри с този цирк!
Мерием – Ти си върви, моля те. Махни се.
Мукадес – Пак е влязла в роля. Хабиш си таланта тук. Трябва да отидеш в Холивуд! Да станеш актриса! Актриса!
Мерием – Има ли друг ключ за тази врата?
Рахми – Не, няма май. Няма. Фатмагюл, отвори вратата, сестричке?
Мерием – Фатмагюл?
Мукадес – Правете каквото знаете, бе!
Мерием – Фатмагюл? Боже мой! Керим! Страхувам се да не се нарани. Тук е. Леко, не плаши момичето.
Керим – Фатмагюл! Фатмагюл, отвори вратата! Отвори или ще я разбия.
Мерием –Влизай вътре!
Мукадес – Виж я как само си играе с този мъж!
Мерием – Детето ми! Фатмагюл. Фатмагюл, всичко свърши. Свърши, свърши, красавице. Свърши.
Мукадес – Виждате ли? Казах ви аз, че прави номера! Нали? Използва себе си като примамка, за да привлича внимание.
Мерием – Остави ни.
Мукадес – Правете каквото щете! Няма и миг д остана повече в тази къща! Махни се бе!
Мерием - Да измием ли лицето ти? Хайде, моля те, нека го измием. Хайде, не може така. Да те освежим. После ще идем да се поразходим малко.  Ела, красавице. Ела. Хайде, единствената ми. Ела.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 18:57 от Dilemi

# 634
Момичета привет,

Боже, колко подробни анализи правите, наистина се анализира всеки детайл. Поздравявам ви за търпението , защото взирането във всеки детайл изисква такова.  Simple Smile

Маричке, Аз бях не на 100, а на 1000000процента убедена , че Керим не  е докосвал Фатма през онази нощ  без никакви доказателства. Просто това беше ясно показано в серията- Керим седеше отстрани и се смееше като побъркан, а Вурал, Ердоан и Селим бяха надвесени на днея. Дадоха този кадър, за да покажат точно това на зрителите , кои са я „ докосвали”  и кой не е . И сценаристките са длъжни да го покажат ясно за всички зрители, защото наистина повечето разчитат на това, което гледат на екрана, без да се вглеждат във всеки дребен детайл.

Хубаво е, че си направила този колаж, за да се убедиш самата ти в това, защото не ти даваше мира.  Simple Smile Simple Smile

# 635
Момичета привет,

Боже, колко подробни анализи правите, наистина се анализира всеки детайл. Поздравявам ви за търпението , защото взирането във всеки детайл изисква такова.  Simple Smile

Маричке, Аз бях не на 100, а на 1000000процента убедена , че Керим не  е докосвал Фатма през онази нощ  без никакви доказателства. Просто това беше ясно показано в серията- Керим седеше отстрани и се смееше като побъркан, а Вурал, Ердоан и Селим бяха надвесени на днея. Дадоха този кадър, за да покажат точно това на зрителите , кои са я „ докосвали”  и кой не е . И сценаристките са длъжни да го покажат ясно за всички зрители, защото наистина повечето разчитат на това, което гледат на екрана, без да се вглеждат във всеки дребен детайл.

Хубаво е, че си направила този колаж, за да се убедиш самата ти в това, защото не ти даваше мира.  Simple Smile Simple Smile

Аз съм Тома неверни - очо да види, ръка да пипне. Simple Smile)) Трябва да знам. И то не на основата на догадки и смътни спомени. Simple Smile Ми тва си е подсъдно деяние, бре! Накъде без доказателства? Simple Smile))
Сега съм се заровила в документите с надежда да открия четливи снимки на дати и пр. Не съм лесна... Wink)) ама ха! Simple Smile))

# 636
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви за споделеното в темата!!!
Няма да крия, че ми харесват разсъжденията на Марта. Може би е, защото тя почти по същото време, като мен, е изгледала първи сезон и заедно проследихме втори, после АБО и ... При мен има една особеност. Аз не приемам за реални сънищата и "спомените" в КВФГ и от там да съдя за дати и ... Не правя такива изводи. Това е за мен не е реалност и не се задълбочавам над това.
Харесва ми Дилеми със неоценимия ѝ труд, защото този сериал не можеш да го сложиш в схема. Силата му е в подробностите! Силата му е не само в главните персонажи!!!
Харесвам последователността в разсъжденията на Валя, макар да имаме несъществени различия.
Не мога без постовете на Димана, която ще облече думите ни професионално.
Разбира се не мога без Маринка и без всичко, което прави, защото без нея няма да ни има и нас!!!
Милка Радева, пиши, когато искаш!!! Хувавите работи бавно стават!!!
Харесват ми и постовете на момичетата, които пишат по-рядко. Извинявайте, че не ви споменавам, всичките!!! Сещам се за Аниста, Ева, Кики, Велияна, Дейзи, ... Те ми действат и като подкрепа и като коректив, от който имам нужда! Благодаря ви!!!
Марица, не ме изненада, а ме зарадва, че този сорт постове, си ги написала по-спокойно!!! Споделям това: "Забравете за всички "несъответствия". Те са просто "изгубени в превода"."
По този въпрос спомените ми са от времето когато само четях, а не пишех. Снимките на КВФГ са започнали преди Берен да е завършила ЗП. На заснемането на сцената за Онази нощ е присъствал и Каванч, за да я подкрепя! Наистина е преживяла нервна криза. По време на финалното парти на ЗП / юни - юли 2010/ Берен е с контузия на крака, както в епизодите в хотела и нанасянето в къщата в КВФГ. Така, че си правя извода, че снимките на КВФГ са започнали през лятото, а не в началото на септемвти. В първите епизоди не търся хронологията подробно по дати!!! Напасването към реалното време идва по-късно и наистина ме увлича до толкова, че в 78 еп. точно  избързването и връщането с 4 месеца ме подразни. Там го смятам за излишно това разминаване с  реалното време. Прием, че в  първите епизоди на Вината искат да ни разкажат какво се е случило до сега и после историята да поеме  реалния си ход.
По отношение на датата за подписването на брака, съм склонна да вярвам на ФГ. Причината е съвсем проста - личен опит. На 1-ви имах годишнина от сватбата. Приготвих се - вечеря, торта ... Милото не бил много гладен, обаче седна на масата. Обадиха са и Мукито на фамилията и другите роднини, но никой не се сети. Аз си замълчах.
На следващия ден милото се сети за тортата и тогава го излъгах, че съм я изхвърлила, защото ... Реакцията му беше - Ама аз си мислех, че е на 10-ти! Да ама не! Скоро ще има друга важна дата и тогава, ще си помисля дали да не забравя и аз.
Хайде, омитам се, че сигурно сте изписали две страници, докато аз се натуткам.
Приятна вечер!!!

# 637
Момичета,привет!В английския форум са написали,че някакво момиче днес е видяло Енгин в сладкарница в Анкара,близо до дома на родителите му.Бил е с коса,вързана на опашка и е бил заедно с тази актриса от АБО--Подчертавам дебело,че тази информация не ми се вижда многоистинска,защото няма снимка на двамата.

# 638
  • Разград
Момичета,привет!В английския форум са написали,че някакво момиче днес е видяло Енгин в сладкарница в Анкара,близо до дома на родителите му.Бил е с коса,вързана на опашка и е бил заедно с тази актриса от АБО--Подчертавам дебело,че тази информация не ми се вижда многоистинска,защото няма снимка на двамата.

Снощи постнах същата информация от дизито, но там се казва че е актриса от АБО, без снимка и име.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 19:31 от vania_e

# 639
Дива, аз ти благодаря. Simple Smile Аз и спокойствие са две доста разнопосочни понятия, но че изглежда така в твоите очи ме радва. Simple Smile)) Продължавам да си се бълбукам с подробности, защото вече изписах каквото имах да кажа за сериите дотук. Не "чета" останалите герои не защото са без значение, а защото ме изнервят. Simple Smile) На кого да се зарадвам - на нахалството на Мукаддес, на жалката съпротива на Рахми, на безсилието на Мерием, или на интригите на Яшаран? Не ме вълнува притеснението на Мелтем, кариерата на баща и или змийското поведение на Мюнир. Гледам си сладурите, че ми радват душата и се спасявам от всичко, което може да ме докара пак до бяс, както по време на първото "четене" на филма. Достатъчно преживявах АБО, сега смятам да не се напрягам. Simple Smile

# 640
Момичета привет,

Аз съм Тома неверни - очо да види, ръка да пипне. Simple Smile)) Трябва да знам. И то не на основата на догадки и смътни спомени. Simple Smile Ми тва си е подсъдно деяние, бре! Накъде без доказателства? Simple Smile))
Сега съм се заровила в документите с надежда да открия четливи снимки на дати и пр. Не съм лесна... Wink)) ама ха! Simple Smile))

Маричке
, тук май много се разминаваме. Аз говоря като цяло за вгелждането в детайлите. Разбира се подобно деяние трябва да се изследва аргументирано и точно.
Но иначе за сериалите ,  филмите, песните, пиесите- изкуствоtо- те за мен са усещане. За мен  е важно какво ще почувствам в дадена сцена, какви емоции ще ми предадат актьорите. Статистиката по дати и часове не е за мен, разбира се хубаво е да са точни нещата , за да са достоверно представени събитията. Но тези неточности не могат да ми развалят цялостното внушение, което е най-важно за мен. Аз сериалите ги гледам със сърцето си предимно.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 641
                                                  ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ KERIM ILGAZ

Не че знам гръцки, но заглавието е "Моят ангел"

# 642
Уви, единствените документи, на които ясно може да се прочете някакъв текст (освен писмото на Керим, което не е датирано), са тези:

Скрит текст:
банковата сметка

личната карта

Всичко останало е твърде размазано, за да може да се разчете. Sad Уж копията ми са добри, но все пак, качеството не е като в оригинала. Sad

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 20:09 от marytza

# 643

Велиана, мерси за инфото. Вие с Марианка, винаги ни ъпдейтвате с новини около Енгин, за което ви благодаря. Аз също влизам  в английския форум понякога.  Само не разбрах сспоред теб този слух, че Енгин ще участва в 20 минути достоверен ли ти се струва??  newsm78 newsm78

# 644

Маричке
, тук май много се разминаваме. Аз говоря като цяло за вгелждането в детайлите. Разбира се подобно деяние трябва да се изследва аргументирано и точно.
Но иначе за сериалите ,  филмите, песните, пиесите- изкуствоtо- те за мен са усещане. За мен  е важно какво ще почувствам в дадена сцена, какви емоции ще ми предадат актьорите. Статистиката по дати и часове не е за мен, разбира се хубаво е да са точни нещата , за да са достоверно представени събитията. Но тези неточности не могат да ми развалят цялостното внушение, което е най-важно за мен. Аз сериалите ги гледам със сърцето си предимно.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Нищо не може да ми развали внушението след като съм приключила първото гледане - или се влюбвам във филма, или го забравям. Simple Smile)) Останалото е запълване на времето, повторно потапяне в емоция, която ме вълнува и пр. Аз за подробностите относно престъплението просто се пошегувах. Simple Smile)) Май емотиконът с намигването не  е много ясен. Ще трябва да го заменя. Simple Smile)) С текст, да речем. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт