Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161

• 44 602
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Решат Яшаран не може да не се възползва от случая с арестуването на четиримата, за да постави Ердоан на мястото му. По негова заповед Мюнир забавя освобождаването на Вурал и Ердоан от ареста.

Скрит текст:
Селим – Какво става, братле? Съжалявам за случилото се.
Ердоан – Защо не ми отговаряш на повикванията?
Селим – Бях през цялото време със семейството на Мелтем, как да вдигна?
Ердоан – Е, какво от това? Да не би да развалят годежа, ако ми отговориш?
Селим –Знаеш ли през какво преминах, за да спася този годеж?
Ердоан –Знаеш ли през какво преминах в ареста?
Селим –Да не съм те вкарал аз там? Идиот!
Ердоан –Защо ш** ти тъст спаси само теб?
Селим –Мери си приказките?
Ердоан –Колко бързо смени посоката, Туранерски зетко!
Селим –Кого обиждаш ти? Не си ли ти виновен за случилото се, глупако?
Ердоан – Глупак е баща ти!
Селим – Отиде твърде далеч!
Ердоан – Кого предизвикваш ти, бе з**?
Селим – Махай се, изчезвай!
Ердоан –Кого гониш ти, бе? – Дати го **
Селим  - С теб ли трябва да се занимавам сега? А? С теб ли трябва да се разправям? Изчезвай!
на долния етаж, в салона са Перихан и Хилмие

Перихан – Чувствам се, сякаш съм преживяла Световната война, Хилмие! Изрекох толкова много лъжи през изминалите седмици, че чак ме е срам от себе си!
Хилмие – Какво да се прави, како? Какво да се прави! И аз съм така!
Перихан – Всичко, което искам е да се оженят веднага и да заминат. Нищо друго не искам. Тогава ще са далеч от погрледа ми.
Хилмие – Добре, а с Ердоан какво да правя? И без това беше обезумял, а след ареста е още по-зле. Той е убеден, че чичо му е изкарал Селим, а него го е оставил нарочно в ареста.

Идва домашната помощничка, казва, че Селим и Ердоан се бият…

Ердоан – За глупак ли ме мислиш, бе? Да не мислиш, че съм ти куче, бе?
Селим – Загубил си си ума, бе!
Ердоан – Направи мен и баща ми изтривалки!
Селим – Смесваш всичко и навсякъде, идиот такъв!

идват майките им, разтърват ги

Перихан – Не опозорихте ли това семейство достатъчно?
Ердоан – Ако аз си тръгна, тази компания ще се срути върху главите ви!
Селим – Полудял си, бе! Изнервен си.!
Перихан –Млъкнете! Кои сте вие? Не мога да ви позная! Кои сте вие?  
Селим – Мамо, той започна без да има причина.
Перихан –В какво сте се превърнали!
Ердоан –Той ме обижда, лельо!
Перихан –Млъкни!
Селим –Всичко е по твоя вина!
Перихан – Млъкнете и двамата! Не губете повече уважението ни! И това е достатъчно трудно да се преглътне! Достатъчно трудно е да ти бъде майка след всичко случило се! Предупреждавам и двама ви. Не ни позорете повече! Ела. Не си струва да плачем за тях.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 16:00 от Dilemi

# 616
  • Пловдив

Тича по банки, нотариуси - приготвя се.....за път. А с таблата - какво разнасяне. Все още не е седнал на масата на семейството.

# 617
"Календар" ме накара да направя аналогията, но вече мога да ви уверя - това са точните дати и дни в календара на Фатмагюл. Колкото и набързо да прехвърлях отново филма (цялостните серии, не изрязаните), пак наблюдавах именно за съответствието събитие - време. Точната дата на женитбата е 19-и септември. На 20-и Фатмагюл вдига ръката си с ножа... Кой би я укорил? Друго е да гледаш нещата, разтеглени във времето, друго е да ги събереш - връхлитащи едно след друго, объркващи, унищожителни събития - концентрирани в няколко кадъра...
Едва ли създателите са вярвали, че ще задълбаем (задълбая) чак толкова, но и при най-детайлно вглеждане, това е. Съвършено поставен и обмислен филм. Забравете за всички "несъответствия". Те са просто "изгубени в превода". Не упреквам преводачите. От турски - на английски - от там на български - няма начин да не се получат "грешки".

Съдбата на Фатмагюл и Керим беше да преобърнат живота си на 180 градуса за 4 дни.

Р.Р.
Дива, изненадах ли те? Wink)) Надявам се, че този път не е неприятно. Simple Smile

# 618
  • Враца
Здравейте , момичета1

--------------
Момичета, относно объркването с възрастта на Фатмагюл вече споделих своята догадка - идиом, който е преведен буквално, а има преносно значение. Но относно годишнината вече наистина е допусната грешка. Поне при превода. Тук, пред огледалото, Фатмагюл още е с бинтованата от Рахми ръка. Значи "женитбата" се случва в същия ден, в който тя посегна два пъти на себе си, или най-късно на другия ден. Но предполагам, че е първото. Не мога да допусна, че така показаните дотук събития, са се точили 3 седмици. Екпресивното преминаване през тях подсказва наистина развитие за часове и дни. Остава да приемем, че има грешка в превода при датирането. Не става въпрос за 7 октомври, а за 17-и (?), 18-и септември. Няма начин да е друго. Един ден като си направя филма с хронологията на сцените ден по ден, ще видя точната дата... но дотогава... Simple Smile))

Р.Р. Продължавам да нищя тези "несъответствия", защото всеки нов прочит на КВФ ме убеждава, че филмът е много мислен и страшно изпипан в детайли. Просто не мога да допусна и приема, че са оставили подобно "недоглеждане".

marytza, в подкрепа на твоето "разследване" за времето на сключване на брака - още едно доказателство:

23 епизод - разговор по телефона с Кристин:

п.п.  Докато успея да го намеря из епизодите и да се справя с тъпия нет, ти дори си уточнила и датите   Grinning  Hug

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 16:45 от mama_an_ji

# 619
Здравейте , момичета1

--------------
Момичета, относно объркването с възрастта на Фатмагюл вече споделих своята догадка - идиом, който е преведен буквално, а има преносно значение. Но относно годишнината вече наистина е допусната грешка. Поне при превода. Тук, пред огледалото, Фатмагюл още е с бинтованата от Рахми ръка. Значи "женитбата" се случва в същия ден, в който тя посегна два пъти на себе си, или най-късно на другия ден. Но предполагам, че е първото. Не мога да допусна, че така показаните дотук събития, са се точили 3 седмици. Екпресивното преминаване през тях подсказва наистина развитие за часове и дни. Остава да приемем, че има грешка в превода при датирането. Не става въпрос за 7 октомври, а за 17-и (?), 18-и септември. Няма начин да е друго. Един ден като си направя филма с хронологията на сцените ден по ден, ще видя точната дата... но дотогава... Simple Smile))

Р.Р. Продължавам да нищя тези "несъответствия", защото всеки нов прочит на КВФ ме убеждава, че филмът е много мислен и страшно изпипан в детайли. Просто не мога да допусна и приема, че са оставили подобно "недоглеждане".

marytza, в подкрепа на твоето "разследване" за времето на сключване на брака - още едно доказателство:

23 епизод - разговор по телефона с Кристин:

О, мама Анджи! Много ти благодаря! Simple Smile Направо ме зарадва. Simple Smile)) Не, че се съмнявам в изводите си, но друго си е да се приложат още доказателства и от вас. Simple Smile  Hug

# 620
 Joy Кога ли ще престана да правя аналогии... Simple Smile))

Но според уточнения вече (поне за мен - с абсолютна сигурност!) календар на събитията, излиза, че бракът на Фатмагюл и Керим е сключен под егидата на Марс. Simple Smile)) (16.ІХ - събота, 17-и - неделя, 18-и - понеделник, 19-и - вторник, ден на войнствения Арес/Марс.) Е, как да очакваме тих и спокоен семеен живот и мирно съвместно съжителство с такъв покровител? Simple Smile)) Ясно е защо имаше толкова екшън, кавги, схватки... Марс е виновен! Simple Smile)))))))))

# 621
Здравейте! Hug
Марица, има логика в твоето броене, и аз съм го мислила, но в една от сериите, преди годишнината беше, мисля, ФГ казва "ekim", чува се.

А пък Решат Яшаран май говореше за средата на лятото, когато разказваше за годежа.
Съжалявам, не мога да предоставя доказателствен материал, но съм сигурна в това, което казвам. има несъответствия и не знам на какво се дължат.

Марица, Дилеми, Марта, Марияна, много ми харесват разсъжденията ви, следя преговора с интерес.

# 622
Та... да се върна пак на Фатмагюл. За краткото време, през което и се налага да мине през всичко това, аз даже се учудвам, че не беше в пълен амок от събитията и продължаващия тормоз от страна на Мукаддессссс и присъствието на Керим около нея. Еваллах на момЕто. Желязна дама.

Предполагам, че едва след 6-а серия нещата започват да се навръзват с календарното време, отбелязващо създаването на сериите. До тогава нещата са почти минута по минута заснети. 6 серии за 5 фатални дни. Брррррррр. На това, обаче, аз казвам: "Добре свършена работа".

Момичета, благодаря ви, че ме карате да преоткривам качествата на КВФ! Simple Smile  Hug

# 623
Здравейте! Hug
Марица, има логика в твоето броене, и аз съм го мислила, но в една от сериите, преди годишнината беше, мисля, ФГ казва "ekim", чува се.

А пък Решат Яшаран май говореше за средата на лятото, когато разказваше за годежа.
Съжалявам, не мога да предоставя доказателствен материал, но съм сигурна в това, което казвам. има несъответствия и не знам на какво се дължат.

Марица, Дилеми, Марта, Марияна, много ми харесват разсъжденията ви, следя преговора с интерес.

Не го мисли повече. Мама Анджи го намери - изписано на турски. 23-и епизод. Чува се ясно и гласа на Керим, който казва на английски "Оженихме се през септември" (00,57 - тайминг). Слагам печат "доказано!". Simple Smile))

Ето и по-голяма по размер снимка с доказателството. Simple Smile

Eylül=септември
Ekim=октомври

# 624
А гласът на ФГ, който казва ЕКИМ, не е ли доказателство? Най-малкото има грешка, Керим да казва едно, а ФГ - друго.

И аз съм Стрелец, ама ти, Марица, си царица да си очертваш мишените.  Simple Smile
Поне мъничко съмнение си остави! Simple Smile

# 625
Мартичка, едно дразнещо "несъответсвие" е отхвърлено като фалшиво. Simple Smile Ти приемаш ли моята догадка относно израза, определил Фатмагюл като 12-годишна по времето на смъртта на родителите и като възможност да бъде отхвърлено и другото несъответствие, което така те дразни? Simple Smile) Ако е била на 14, при условията на "встъпване в пълнолетие" на 15, приети традиционно, не по закон, значи е твърде възможно да "фантазира" с гаджето си как и те един ден ще имат дете. Дори нашите тийнове го правят, камо ли децата, родени и отрасли по на юг, където зрелостта физически настъпва по-рано. При раждането на Мурад никъде не се споменава, че Мустафа и Фатмагюл вече са били сгодени в тоя момент. Като се има предвид как Налчалъ непрекъснато вадеше от "примерното" поведение Фатмагюл, колко му е да е използвал и тогава възможността да е с нея, разбирайки, че отива със семейството си на кино.

# 626
  • София
Фатмагюл току-що е разбрала, че Мустафа също си подготвя документи за пътуване в чужбина. Мустафа също заминава...

Скрит текст:
Рахми – Фатмагюл, добре ли си? моля те, не плачи.
Фатмагюл - - Мустафа заминава.
Рахми – Мустафа ли? Къде заминава?
Фатмагюл – В чужбина.
Рахми – Ти как разбра?
Фатмагюл – Чух. Мустафа бяга.
Рахми – Е, нас какво ни засяга? Какво?
Фатмагюл – Всички намериха начин да забравят. Всички…Сякаш аз не съществувам. Сякаш никога не съм съществувала. Сякаш…нищо не се е случило, всички продължиха живота си.
Рахми – Добре, не плачи. Не плачи.
Фатмагюл– Денят, в който животът ми беше съсипан исках единствено да държа ръката на Мустафа. Но той отблъсна моята. Не ми повярва. Вместо да ми вдъхне малко надежда…Той изгори бъдещето ни. И той е виновен колкото останалите. Бих искала да му кажа това в лицето за последен път. Искам да ме изслуша, преди да замине. Искам да чуе -„Изостави ме сама по средата на този огън, Мустафа! Ти ме хвърли в този ад! ”но не мога да му кажа нищо. Заминава, а аз не мога да му кажа нищо.

# 627
А гласът на ФГ, който казва ЕКИМ, не е ли доказателство? Най-малкото има грешка, Керим да казва едно, а ФГ - друго.

И аз съм Стрелец, ама ти, Марица, си царица да си очертваш мишените.  Simple Smile
Поне мъничко съмнение си остави! Simple Smile

Този път доказателството не е изписано от мен, а от създателите на филма. Факт. Simple Smile)) Отвори 23-и еп. на 57-ата минута и чуй Керим. Английският поне няма да е проблем за разбиране. Simple Smile)  Аз и за ръката на Керим върху гърдите на Фатмагюл в онази нощ смятах да поровя. Ти сега просто ме предизвикваш да го сторя веднага. Simple Smile))

# 628
  • София
Здравейте! Hug

Маричке, погледни 46-та серия, 1.05.45 - Фатмагюл ясно и разбрано казва "ekim" Предполага се, че жените по-добре помнят от мъжете датата на подписването на брака!  Joy Joy Joy

# 629
Здравейте! Hug

Маричке, погледни 46-та серия, 1.05.45 - Фатмагюл ясно и разбрано казва "ekim" Предполага се, че жените по-добре помнят от мъжете датата на подписването на брака!  Joy Joy Joy

А защо да не допуснем, че Фатмагюл посочва "еким", имайки предвид заминаването и връщането на Керим, например (7-и октомври)? Това да е началната точка на броене за нея. Да отчита събитието от този момент за себе си, а не от момента, свързан с мъглата и болката  - само два дни след изнасилването? Керим посочва датата по брачно свидетелство (септември). От този момент той вече е приел отговорността си за Фатмагюл. Фатмагюл посочва датата, в която тя приема съпружеската "протекция" на Керим след неговото признание пред Мерием, че се е върнал, защото я обича. Така вече нещата не са в конфликт и се връзват и с датите на събитията. Е?

Общи условия

Активация на акаунт