Как се пазихте от рубеола и варицела?

• 12 126
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Едно е болен да ти се тика - съвсем друго здрав да се тика на болния  Thinking

# 46
  • София
а този здравият като излезе от вратата на болният после какъв е?(21 дни не се знае нали...но може да заразява още преди да се разбере)

# 47
  • София (Възраждане)
Имайте предвид че само изкарването на болестта гарантира имунитет доживот. При васкиниране в редки случаи няма адекватен имунен отговор, антителата се изчерпват бързо, налага се реваксинация, възможно е да се изчерпят точно когато трябват - при бременност например!
Именно заради написаното по-горе бих желала дъщеря ми да изкара варицела в ранна детска възраст. И не мисля, че вирусът у нас може да бъде изкоренен докато не бъде въведено задължително ваксиниране. Аз задължително ваксиниране не искам!

# 48
  • София
Не бих завела детето си при болно от варицела, само за да изкара.
Дъщеря ми като малка имаше контакт с детето на комшийката малко преди да му избият пъпките - моята не се зарази. След това пак имаше контакт, не с едно дете (варицела, скарлатина) - пак не се разболя.
Изкара я в градината. И беше ужасно.

Малкият не е карал шарки. Като помня педиатърката какво беше казала за децата с бяла кожа... Хич и не искам да я кара, поне не скоро.

И не е вярно, че лекарите не дават болнични.

# 49
  • планетата Земя
И не е вярно, че лекарите не дават болнични.

Ще дадат болничен,защото детето може би е болно от варицела (имало е контакт с варицелно дете)и то и майката трябва да нямат контакт?
Според мен всеки педиатър ще се исмее на такова искане

# 50
  • София
На голо искане може би ще се изсмее.
Говоря за случай когато детето е болно и е под карантина.

Имало е случаи когато е била с хрема (и не е била на градина) да я водя с мен в офиса. Работата ми позволяваше да я върша й от дома. Това беше в случаите когато ми направи отит и не мога да я разхождам с 39 градуса темп. Шефът не беше особено въодушевен в подобни случаи, но като баща на две деца, ми влизаше в положение.

Карантината (за варицелата) си кукувахме и полудявахме у дома.

Сега се сетих, че и дребен имаше контакт с болен от варицела, беше на 4м може би, не се разболя. Единствено му отложиха ваксината за месец.

Варицелата по поръчка понякога не става.

# 51
  • София (Възраждане)
Варицелата по поръчка понякога не става.

Говорила съм с епидемиолог по въпроса, обясни ми че ако майката е карала варицела, детето има вроден имунитет до към 8-9 месец.
Вероятно зависи и колко силни са антителата при майката. Съседско дете на 4 години не се разболя, въпреки че имаше контакт в дете в инкубационен период на заразяване и отделно в групата му се въртеше варицела. Но майка му е боледувала на 20 г.

# 52
  • планетата Земя
Говоря за случай когато детето е болно и е под карантина.

За карантините дават без проблем.Но Angel dust говореше да се ограничат контактите на дете,което е имало контакт и може би е болно.Което може да стане,ако се спре от градина и единия родител остане вкъщи да го гледа.Което пък няма как да стане без болничен.Но като знам и работодателите как им се радват на болничните ............

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 12:13 от Milena___

# 53
  • София
Говорила съм с епидемиолог по въпроса, обясни ми че ако майката е карала варицела, детето има вроден имунитет до към 8-9 месец.
Вероятно зависи и колко силни са антителата при майката.
Вероятно има връзка, не съм специалист.
Аз съм била карала варицела като бебе. Свекърва ми не помнеше коя шарка и кога е карал съпругът ми.
И двете деца успях да кърмя само до 5ти месец.

Но Angel dust говореше да се ограничат контактите на дете,което е имало контакт и може би е болно.
В такъв случай съм съгласна. Уж четох, но явно е било между редовете.

# 54
Здравейте момичета , искам да попитам бременна съм 2рия месец. Прекарала съм една шарка , но незнам коя е от 6те имах 10 минутен контакт ( бебе на 8 месеца ) , който е бил заразен от шарка. Според Вас има ли вероятност да съм се заразила.

# 55
  • София
бебето от каква шарка е болно и ти каква си карала има значение.... Вероятно си карала варицела, ако беше вариола, надали щеше да пишеш сега тук, а и нея я "няма" от доста години. Рубеола и морбили са по-точно дребни шарки.
розеолата... тя май е само по бебетата.
Скарлатината... тя също е характерна предимно за децата, имунитет не прави... но не се води едра шарка също, с ангина е придружена, като при възрастните може същия причинител да докара гнойна ангина.

Обаче не е ясно бебето от каква шарка е. Иначе 10 мин контакт си е контакт.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 14:03 от Angel_Dust

# 56
Незнаят бебето от каква шарка е заразена, ама аз супер много се притесних, направо незнам. Всъщност имах контакт с бебето вчера сутринта , родителите му днес са разбрали ,че има шарка и нали симптоми на шарка. Аз какво да направя. Всичко наред ли е според вас.

ЕДИТ:Може ли всичко да премине без да прекратяваме бременността. Моля малко да ме успокоите ужас Cry(((. МНого искаме това бебе !!!!!!!!!!!!!!!

# 57
  • София
Ами  след като тази сутрин са ти казали, че има  шарка, явно се познавате, обади се и питай...
Най-вероятната ситуация е, че  бебето има варицела и ти си карала такава и си с имунитет.
Иначе не бързай да се панираш и притесняваш, няма задължителност да се разболееш, дори да е шарка, която не си карала. И не всички шарки са   фатални за бременността.

За твоята шарка - само едра ли пише в картона... значи истинската  едра е вариолата, но тя: Последните случаи на едра шарка са регистрирани през 1977 г., а през 1980 г. Световната здравна организация обявава окончателното унищожаване на вируса в природата.
От тогава за едра се приема варицелата, за мен е по-вероятно нея да си си изкарала, като повечето деца.

Ако ти кажат, че е с варицела, за да си спокойна можеш да си пуснеш кръвен тест да се види дали си носител на антитела (ако си я карала, ще си).
Морбили и рубеола, би  трябвало да си ваксинирана, въпреки, че  те  ваксините не дават 100% сигурност, но все пак.
Розеолата я карат деца до 3 години, вариолата я няма, скарлатината... до колкото помня не я водят опасна, но  пък протича гадно с мн. висока Т и аб лечение, които неща сами по себе си не са много  подходящи, но никоя бременност не е застраховане от боледувания.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 14:27 от Angel_Dust

# 58
  • София
Как така не знаят бебето от каква шарка е болно?!
 Shocked

# 59
Здравейте, ами аз имам досег до болен със скарлатина.....вчера разбрах,затреперих веднага притесних се...вечерта за нещастие почнах да се чувствам сякаш имам температура,мерих я на 2 часа и нищо нямах...тази сутрин направих гърлен секрет  тест -отрицателен е.....но продължава това състояние на топло чело,вълни.....леко потене...........аз съм в 15 г.с. понеделник отивам на доктор притеснявам се да не развивам инфекцията нали има инкубационен период.....моля някой да ми каже имал ли е такъв проблем.....

Общи условия

Активация на акаунт