Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXV

• 50 254
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Аз бих искала да се възползвам от предложението Hug Благодаря, Лу!

Нещо не мога да го кача  Thinking

Вие къде качвате файлове с големи размери?

ако си пазиш торент файла, качи само него. Той е достатъчен, за да се изгегли филма, нищо, че е свален от торент тракера.

# 106
  • В царството на игрите:)
Гледах "Чужденецът"...
 newsm78 Чудя се какво да кажа newsm78 Нещо много....измислен и недоправен ми се стори този филм, а акцента на Саня беше просто потресаващ. Според мен без това натъртване щеше да си е много по - добре Mr. Green  А и това момиче защо винаги има такъв вид на многострадална Геновева - веднъж не съм я гледала излъчваща живот Thinking  Май не препоръчвам Thinking
"Les tuche" ме забавлява, но не толкова колкото някои други френски филми, които гледах по препоръка от тук Simple Smile

# 107
И моето мнение за Чужденецът е същото. Едва го доизгледах.
Сега чакам да се появи Шменти-Капели.

# 108

Ани, на мен Raven доста ми допадна. Защо не ти хареса?

Може би актьорите не ми бяха симпатични или не разбрах съвсем до край идеята на филма, но някак не си го изгледах с кеф.

Днес гледах ето този:
Lifetime - http://www.imdb.com/title/tt2230422/

# 109
  • срещу двата комина :)))
и аз гледах Paris-Manhattan , симпатичен и позитивен филм. Края много ми хареса  Peace

# 110
  • София
Преди малко изгледах "Benvenuti al Nord",
продължението на "Benvenuti al Sud", който е
вдъхновен от френския "Bienvenue chez les Ch'tis".
Филмът е лек и забавен, продължава историята
за служителите на пощата, само че този път
на север, в Милано. Отново се разчита на
смешни ситуации, свързани с различията в
говора и начина на живот на италианците,
живущи на север и тези, живущи на юг.
За мен най-добър си остава френският филм.

# 111
  • някъде
Гледах     Just My Luck / Лош късмет (2006)    http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=121805&hit=1
много хубаво и забавно филмче Peace
 гледах и Layer Cake / Лейър Кейк (2004)  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=57917&hit=1
не ми хареса, загуба на време Tired

# 112
  • София
Гледах RocknRolla ,много ми хареса.
Другият е Ice Age 4: Continental Drift",страшно се забавлявах на него,препоръчвам с две ръце.

# 113
Mushita,мерси за препоръката-http://www.imdb.com/title/tt1255953/страхотен,силен,много докосващ филм-и аз го препоръчвам! Peace

# 114
Гледах продължението на Step Up сагата.. Емииии, много ми харесаха
Страшно добре, най-силният филм от началото, макар да съм отявлен фен на Чанинг Тейтъм
(уникален танцьор просто)  Heart Eyes и от него тръгна всичко..
Но, този последният филм са го изпипали от всякъде - entertainment!
Това е най-важната функция на киното - да забавлява.
Step Up Revolution  
Препоръчвам да се гледа! Да се!  Grinning

# 115
Снощи гледах http://www.imdb.com/title/tt1832382/ и останах страшно впечатлена.Препоръчвам горещо! Peace

# 116
  • София
Малко и от мен. Напоследък май филми гледам повече на кино,
отколкото вкъщи, разпускам с криминални сериалчета.  Embarassed

От големия екран:
Looper - манджа с грозде. Дървен Брус Уилис, н'екви стрелби и кървища, после
секс-сцени и драматизъм, без убедителна логическа връзка, сякаш режисьорът
е решил да вкара вътре от всичко, пък каквото стане. Не препоръчвам.
Skyfall - Сам Мендес е гений!
Толкова стилен филм за Бонд отдавна не се е снимал. Да, сюжетът е съшит с бели конци и
много от сцените са заради търсена визия и ключови реплики, но това е Бонд
в най-изчистен вид - идеализиран образ на супер-мъжагата таен агент, със задължителния
реквизит от пози, стойки и физиономии, поднесени с изключително чувство за мярка и вкус.
А песента на Адел трябва да се чуе на фона на началните надписи, за да се оцени колко е велика.
Препоръчвам горещо, не усетих кога изтекоха 143 минути на филма.

От домашното кино:
Total Recall (2012) - сладък Колин Фаръл в прилична форма, демонстрирана в доволно количество голи
до кръста сцени  Heart Eyes ... и толкова. Така се случи, че не толкова отдавна гледах
пак стария Total Recall с бате Арни, и колкото и наивен да беше онзи сюжет,
пак е по-убедителен и смилаем от новата технологична боза.
Solomon Kane - това филмче изпадна от някъде, и сигурно защото нямах никакви очаквания, става за гледане.
Средновековна атмосфера, малко мистицизъм, добро vs зло, мечове, бесилки, зли магьосници, обичайните съставки.

# 117
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Специално за Мяч- впечатленията ми от Laurence Anyways (на останалите предварително се извинявам за досадата, ще бъда многословна и леко спойлираща Hug)
Обобщено- съвсем не ми хареса колкото предишните два проекта на Долан. Което не значи, че филмът не става, напротив, хубав беше, но аз очаквах много повече.
Сега да обясня защо Laughing. Първо- беше прекалено дълъг, аз лично бих изрязала около един от трите часа времетраене, основно нищо неказващите сцени, натикани ни в клин, ни  в ръкав за "арт"-ефект. Предишните ленти на Ксавие бяха арт и без сюрреалистични напъни (очаквам изскачащи от устата на героя буболечки в друг тип филми Rolling Eyes). Прекалената разтегленост водеше до досада и задушаваше свежия хумор на филма. А свежият хумор е едно от нещата, които поне аз обожавам у Долан. Второ- за мен поне централният герой беше леко кух и емоционално немотивиран. Долан е крайно егоцентричен режисьор, идеално се справя в натикване на собствените си терзания в кино-лента и предишните му два донякъде автобиографични проекта бяха наситени с истинска и честна емоция. Тук съвсем ясно си проличаха две неща- първо, че не се справя като безпристрастен разказвач, второ, че няма ни най-малка идея за природата и желанията на хетеросексуалния мъж. Лорънс беше плосък, някак скучен, не ме убеди както в любовта си към Фред, така и в тооолкова огромното си желание за смяна на пола. Много жалко за Пупо, един крайно интересен актьор, чиито достойнства не бяха пълноценно използвани- нито забележителната му красота (особено в женските дрехи беше смехотворен- все си мислех, че травеститите се стремят да уловят и женските жестове, а не да ходят на токчета като танкисти, ама нейсе Tired), нито огромния му емоционален потенциал.
Това последното ме води пък към достойнствата- и това бяха жените във филма. Фред- прекрасна, пълнокръвна, отдадена. Нея я "разбрах", и любовта и към мъж, който я поставя на второ място след червилото и жълтите обувки, и опитът и да избяга, и провалът и в "нормалния" живот. Фред беше прекрасно и с туптящо желание изиграна от непознатата ми досега Сюзан Клеман, мисля да разгледам и други нейни филми.
Майката- поклон пред Натали Бай Simple Smile. Всъщност като се замисля, тази майка напомняше донякъде на майката от I Killed My Mother, явно за Ксавие друг тип родител е непознат елемент Laughing. Но нищо де, този образ на мен ми е любимият- свежа, саркастична, практична. Двете сцени (тази, в която Лорънс се "разкрива", и онази в кафенето) са ми двете любими в целия филм.
Относно визията на филма- прекрасна, както винаги. На места сюрреалистична (падащи дрехи от небето, изсипващи се над дивана в дневната тонове вода), на места направо гротескна (всички сцени с Мадам и подопечната и групичка), на места просто спиращо дъха красива (балът, всички пейзажи- зеленото гробище, плажът през зимата, улицата на Фред, Черния остров, раздялата на Лорънс и Фред и падащите над града есенни листа). Браво, Ксавие, идеен си с камерата както винаги Grinning.
Музиката- вече съм в процес на търсене, трескаво при това Heart Eyes

Толкова от мен, пак се извинявам за изблика Embarassed

# 118
  • срещу двата комина :)))
Препоръчвам много Larry Crown , старичък е, но аз не го бях гледала. Не знаех също, че е филм изцяло на Том Ханкс. Но ... много позитивен, приятен и смислен филм. Остави ме с усмивка след като свърши , абе много добър филм  Joy

# 119
  • в морето до колене
Специално за Мяч- впечатленията ми от Laurence Anyways (на останалите предварително се извинявам за досадата, ще бъда многословна и леко спойлираща Hug)

И аз се извинявам на тези, които са изпитали досада, докато четат нещо, споделено по моя молба  Blush
Джой, благодаря ти! Потвърждаваш някои мои предварителни нагласи по отношение на филма...

А сега се започва едно неприятно чакане да се появи по торентите  ooooh!
Щото на кино пък няма почти никакъв шанс да го дочакам... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт