Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXV

• 50 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • В светлината на слънцето
Ех, Лулумба, тоя коментар чаках, нямам търпение да се прибера, за да го гледам Embarassed И жалко за Клетниците Sad Много ми се искаше да ги гледам и двата, ама няма пълно щастие Sad
Мяч, благодаря ти, че попита Hug

Гея, ти докога ще си в българско?

# 406
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джой, тъкмо го спрях след първите 5 мин.  Shocked
Ще му дам втори шанс със сигурност!
И на мен не ми вдъхна доверие в началото, започна с пукотевици и гонки като типичен полицейски екшън Peace. Страшно се радвам обаче, че го догледах Simple Smile

# 407
  • в сърцето на един мъж...
Лулумба, най-късно на 5ти януари трябва да съм минала през София, за да отпътувам.

# 408
От два дена се каня да пиша за End Of Watch, започвам, трия, започвам пак- не ми стигат думите Embarassed. За мен това е филмът на 2012, въпреки огромната конкуренция от прекрасни заглавия. Убийствен, разтърсващ, размазващ smile3544. Изключително човечен, въпреки леещите се на екрана тонове кръв (тук идва предупреждението, понеже напоследък в темата стана традиция- не е за чувствителни натури, насилието е пулсиращо и натрапчиво в тъканта на целия филм Peace). Потресаващо добри Джиленхал и Майкъл Пеня- знам, че подобни филми не са в прицела на Академията, знам, че Джейк и номинация няма да получи, но той и за "Планината Броукбек" нямаше, а аз помня всеки негов жест оттам... както ще запомня и Брайън, застанал на покрива на управлението, уморен и разтърсен от лосанджелиския ад, същински американски Моканина... В последните 20 минути така ми се беше свило гърлото, че едвам успях да се  разрева- после пък не можах да спра дълго след финалните надписи. Не е филм за всеки, но горещо го препоръчвам- въпреки цялата сбрана в него човешка гадост някак пречиства.

Ау, обожавам такива филми, като този, който описа.. предвид, че съм гледала Реквиема... над 4 пъти, надявам се и този да ми подейства някак си..., че отдавна не съм попадала на разтърсващ филм. Simple Smile

# 409
  • В светлината на слънцето
Лулумба, най-късно на 5ти януари трябва да съм минала през София, за да отпътувам.

Ех, жалко. Няма как да хванеш дори служебната прожекция, тя ще е максимум седмица преди премиерата, не по-рано.  Thinking

# 410
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Днес май съм обсебила темата Laughing.
Отговарям тук на питането на Тина за Amour от съседна тема
Хайде Джой, кажи като изгледаш амур, дали е много тъжен, че стои на компютъра от седмица и не знам дали да го гледам.
Да, тъжен е- тъжно е, когато старостта и болестта отнемат достойнството, а гордостта остава. От друга страна, това е най-положителният филм на Хенеке, който съм гледала- утвърждаващ любовта за цял живот. Всъщност май единственият положителен Rolling Eyes. Гледа се по-трудно от другите негови ленти, изключително муден и тягостен е, повече от обичайното дори за него. Смущаващ е, но пък в нито един момент перверзен- което пак не е много типично за Хенеке. На моменти в действията на героите, особено тези на стареца, блика толкова яростно-отчаяна нежност, че чак задушава. Музиката е отново на Шуберт, както в "Пианистката", и въздейства особено силно на фона на цялостната тягостна тишина на филма. Актьорите- великолепни и много обрани. Финалът е разтърсващ, но логичен. Като цяло- много френски филм, и не се учудвам на признанието му в Кан Peace.

# 411
  • София

Аз ще гледам "Хобит" на кино и мнението на Лулумба още повече ме подлуди... Голям фен съм!!!
И аз така се почувствах - не трябваше да наминавам да проверявам тази тема, но както обикновено намирам само добри новини да ми зареждат замръзналите емоционални резервоари. Mr. Green

c.v.e.t.i., дай ми линк, от който да си сваля The Perks of Being a Wallflower щом си намерила добро качество, може и на ЛС. Hug

# 412
  • в сърцето на един мъж...
Да, за съжаление, знам, че нямам големи шансове да го гледам. Нищо де, ще си чакам - я торент, я тук без превод Confused Ужасни са тук, всичко се дублира, а аз не искам да гледам така, та вероятно ще го търся с оригинален звук. Благодаря ти, Лулумба, въпреки всичко, пък за лятото си запазвам уговорката ни Hug

# 413
  • София
Джой, тъкмо го спрях след първите 5 мин.  Shocked
Ще му дам втори шанс със сигурност!
И на мен не ми вдъхна доверие в началото, започна с пукотевици и гонки като типичен полицейски екшън Peace. Страшно се радвам обаче, че го догледах Simple Smile
И аз се радвам, че го догледах.
Много ми дойде.....в стил полицаите от окръг "Х". Не знам, не го почувствах така, както ми се искаше.
Със сигурност, една от най-хубавите роли на Джейки при все, че не съм му голям фен. Голямата изненада за мен беше Америка Ферара, много се чудих коя е, не съм очаквала, че нейна роля ще е дребна и безлична, но силна Peace

# 414
Да се изкажа и аз за  End Of Watch. Ако не бях прочела коментара на Джой, едва ли щях да го дръпна. За пръв път ми се случва в замунда в топ 10 да има филм с по-неотговарящо резюме. Така е написано, че си казваш "поредната банална история". Е да, но не е. Филмът е много ... шокиращо автентичен и реален. Хареса ми. Не плаках, но бях в напрежение и същевременно ми мина на един дъх. Заслужава си. Не бих го гледала втори път, обаче.

# 415
  • В Космоса
И аз го започнах вчера. Почти го преполових - нищо особено засега. Джейк ми е по-хубав с коса.

П.С. Ако желаете, можете да дадете гласа си за любимите си тв актриси тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=692927.msg23809332;topicseen#new

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 11:03 от Акаша

# 416
Момичета, все се каня да се запиша при вас. Страхона тема!
Включвам се с няколко филма, които последно ми направиха впечатление..

Amour - все още си мисля за този филм, емоцията там ми дойде в повече.
L'amour dure trois ans - нямах търпение да екранизират едноименното произведение на Бегбеде, останах много приятно изненадана  Heart Eyes
Hemingway & Gellhorn - Оуен е очарователен Хемингуей, не очаквах нещо кой знае какво, но определено не е суховатата история за която се бях подготвила.
Argo - тематиката на филма не ми е от любимите, но останах доволна. Не е поредната напудрена история, а точно обратното.
Seven Psychopaths - отдавна не се бях смяла така, хуморът беше страхотен! По едно време в залата имаше и ръкопляскания, по-точно, когато Сам Рокуел обясняваше за своя финал  Mr. Green
Ruby Sparks - въпреки, че започва като комедия, то ми се стори, че замисълът изобщо не е такъв. Действието беше малко по-мудно, но идеята е наистина интересна!

В Замунда ги няма..от къде ги теглиш?Мерси

# 417
  • София
В Замунда ги няма..от къде ги теглиш?Мерси

Amour в Замунда.

L'Amour Dure Trois Ans в Замунда.

Hemingway & Gellhorn в Замунда.

Ruby Sparks в Замунда.

# 418
  • София
Влизам с две ръце "за" http://www.imdb.com/title/tt1772424/ .Разтърсващ филм,страшно много ми хареса!

# 419
Влизам с две ръце "за" http://www.imdb.com/title/tt1772424/ .Разтърсващ филм,страшно много ми хареса!

Намерих го, но без субтитри. Търсих из нета, но не откривам. Ако помогне някой, ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт