Невъзможните хора в живота ни

• 487 392
  • 8 373
  •   2
Отговори
# 8 100
  • София
И аз това изтъкнах пред ЧР отдела -;че отивам на работа да работя, а не да се разправям с някого.

# 8 101
Тези хора се хранят от вниманието. Още повече, като усетят, че някой вижда лошотията им, или се опитва да ги дискредитира се амбицират допълнително да им докажат, колко добри манипулатори са..Атмосферата около тях е толкова токсична и тежка, че колкото и да се съпротивляваш, е трудно да игнорираш енергията им като са наоколо. Дистанцията е решението, ако може пълна.

# 8 102
  • София
Не случайно ги наричат отровни хора. Ето Кечър се е отровила, затова съветвах да посети терапевт, не за друго. Човек се закача и накрая не може да мисли за друго, а то трябва всякаква дистанция, най-вече психологическа. Тия хора са с всепоглъщащо его и е лесно човек да бъде всмукан и невъзможния да му стане център и на мислите, и на живота. Кой как му реагирал, кой какво казал, тоя човек как постоянно печели и прочее – всичко е в главата на жертвата. Като се махне човек и вижда, че останалия свят не се интересува толкова от тоя психопат или какъвто е там в случая.

# 8 103
Tова мъчение е някакъв краен мазохизъм. Хората се развеждат, за да живеят по-добре, какво остава за работни отношения?! И след години, като се обърне назад човек, ще си спомня, колко нерви и години е загубил в мисли за нещо, което само го е тровило. Зациклянето в подобни отношения (имам предвид и мислите за тях) затваря хоризонти за далеч по-приятни и полезни неща. Човек неминуемо се ограничава с това,, върху какво се е фиксирал.

# 8 104
  • София
Мда, има логика. Като за начало съм си поставила за цел да не говоря за нея, да не коментирам, защото така си храниш идеите.
И така да имам енергията да се фокусирам върху моите си цели.

# 8 105
Кечър, проблемът ти е, че тязи колежка много ясно е напипала тригъра ти.
Струва ми се, че ти се тригърваш силно от несправедливост и от опити за манипулация.
Съответно това ще ти сервира, за да ти натиска бутоните.
Не се учудвам, че не успяваш да се отскубнеш, трудно е когато си под влиянието на невъзможния. Не те и съдя. Само се надявам да успееш да направиш най-доброто за себе си, без да се опитваш да спасяваш другите колеги, които не искат да бъдат спасени.
Успех!

# 8 106
  • в страната на чудесата
Ми колежката не е психопатна
А обикновена интригантка
Забавлява се жената

# 8 107
Здравейте! Баба ми беше невъзможен човек от сорта - 'Длъжни сте ми, защото съм ви отгледала!', 'Ще направиш както ти казвам, ако ме обичаш!'и т.н. Какво е обяснението на това, че когато се разделихме с първия ми приятел, тя.. усещането ми беше, че жестоко и злобно се обърна срещу мен! Не мога да си спомня какво точно говореше.. може би това, че като отивах при нея, от вратата започваше да ме хули колко ми е грозна косата, какъв грозен панталон съм облякла и т.н.и т.н., може би това беше от този период.. и разбира се негодуваше защо толкова рядко ходя при нея, а ме е отгледала! Но за мен това беше много мъчително и болезнено (и сега като си го спомням, ми става чак физически зле) и сега мисля, че е трябвало напълно да спра да ходя! Та защо особено яростно се обърна срещу мен, когато се разделихме с тогавашния ми приятел?

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 16:15 от Ally_

# 8 108
  • София
Типичен стар човек от старото поколение, не много високо ниво. В темата за свекървите е пълно с подобни. Може да е била невъзможна, но от поста не личи.
Това поколение не обичат повече от едно гадже за момиче, като си с някой, жениш се за него и край, затова така е реагирала.

# 8 109
  • София
Лейка, не е вярно. В нейния случай съм сигурна. Третира детето си като предмет, има и определено поведение с животни, нищо че гледа няколко към настоящия момент. От 35-40 човека 3-ма са невъзможни. Съвсем закономерно ми се вижда. Единият беше много видим и никой не го понасяше, но имаше добри резултати. Всички се радваха, като се махна. Другият е шеф на високо ниво, доста ошлайфан, също нормално. И тя. Има и простаци, интриганти и скандалджии, но трудно бих сбъркала нарцистична личност.

Gotemperor, точно тези двете са ми рекурентна тема и доста видима. Не ги спасявам всички, имаше и конкретна случка с конкретен човек, който много добре знае каква е, но постъпи сервилно в почти директна конфронтация. И тя започна и чрез него да ме тормози. За другите ми е малко все едно. Отдръпнах се и от него, защото се почувствах предадена и се тригървам. С него нямаме работни отношения.

Трябва да си дам почивка и от темата. Определено човек храни и своите проблеми, и патологиите на невъзможните, постоянно пресъздавайки случките, които му бъркат в джигера.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 17:32 от The Catcher in the Rye

# 8 110
И аз това изтъкнах пред ЧР отдела -;че отивам на работа да работя, а не да се разправям с някого.

Проблема е, че такива хора никога не биват освобождавани.
Или ти трябва да си тръгнеш или те се "погрижват" да останеш без работа.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 00:49 от Arielle

# 8 111
  • в страната на чудесата
Интриганти има навсякъде…
Също прости, необразовани, невъзпитани хора

# 8 112
  • София
Е то бива пазене бива, ама за 9 часа 5 дни в седмицата все ще изпуснеш нещо.

# 8 113
Здравейте, от скоро чета темата и да си призная не съм много наясно с характеристиките на невъзможните и как да се реагира спрямо тях. Опитах всякакви варианти на поведение, докато онзи ден пак имах сблъсък , и мой приятел после ми показа молитвата на един нарцис ,само на английски я намерих. Бях в шок как точка по точка дума по дума следваха това поведение , вече знам какво е нарцис и как да се държа . Това е някаква магия , те не знаят  ,но поведението им беше от учебника . До сега  , все си мислех,че нарциса е самовлюбен човек, а то било доста сложно. Благодаря и на вас,ще продължавам да ви чета, вие сте ми спасители .

# 8 114
  • София
Да, нарцистичните хем са изобретателни с изстъпленията си, всеки ден ново двайсе, което на нормален човек трудно му хрумва да сътвори, хем са доста предвидими, ако си ги наблюдавал по- дълго.
Имат си тригъри, на които никога не пропускат да отмъстят. Ключовото е, че за разлика от нормален човек не реагират веднага, а само се усмихват и започват да кроят по- късно как да ти го върнат.

Общи условия

Активация на акаунт