Невъзможните хора в живота ни

• 521 432
  • 8 873
  •   2
Отговори
# 855
Накратко, този псохопат напълно съсипа живота ми.
Ходеше в работата ми да говори пълни глупости за мен, на човешки ресурси - да не ми вдигали заплатата, че не заслужавам ... Аз с висше образование, езици, специализации и самоотвержена работа (колегите ме ценяха за нея) - стоях на заплата като за основно образование. А пропо - толкова плащаха и на чистачката.
Последствие разбирам (от колеги), че той "баща" ми пътеки направил при свои познати, където съм работела - да не ме повишават, нито заплата и изобщо да не се издигам ... Започна да се меси в личния ми живот. Като научи с кое момче излизам - започва да причаква момчето и да му говори пълни глупости. Как разбирам? Еми, последният с когото излизах ми каза. Попитах го причината, поради която нещата не вървят между нас. Той чистосърдечно каза: "Ти си страхотен човек, но проблемът е баща ти ...". Не бях ги запознавала изобщо, само бях споделила на "бащата" с кого излизам. И той му надрънкал куп лъжи, от омраза към мен. Да му беше казал истината, че мрази собственото си дете. В този момент реших да късам с момчето. Попитах го защо, когато онзи е дрънкал простотии за момичето, което обича, той е стоял и слушал. Защо поне един зъб не му е разбил? Аз така щях да постъпя, щях да го направя като перфоратор в градския транспорт. В този момент реших, че такъв мъж до себе си не заслужавам. И спрях да излизам по срещи ... Осъзнах, че всъщност с хората, с които дружах - нещата да не се получат е благодарение на психопата до мен, така наречения "баща".
Животът ми се рушеше буквално. Примерно работя, давам всичко от себе си. В един момент, когато някой разбере чия дъщеря съм и познава въпросния "баща" - отношението към мен тотално се променя към лошо.

Лошото е, че познатите ти са се влияели от баща ти и това говори достатъчно за тях. Разбира се, че не заслужаваш точно такъв мъж, който е повярвал на еди си кой. Но не разбирам защо, когато някой разбира чия дъщеря си била, това какво значение има? Но и това пак говори за тях, не за теб. Важното е да имаш качества, които трябва да ги отстояваш. Успех ти пожелавам във всичко!

# 856
Бояна, чак сега виждам темата ти.
Наистина ще е актуална вечно.
Разбирам защо се насочваш към децата-жертви. Не си права обаче. Родителите -жертви са дори в по-тежко положение. Детето-жертва все някога става възрастен, а в обществото ни по презумпция децата не са длъжни на родителите, докато обратното не е вярно.
Накрая родителите-жертви остават такива до смъртта си, защото манипулаторът обикновено им се обесва на вратовете до края на живота им. Той не успява да намери мястото си в нормалното общество и като се окаже изхвърлен от него, натриса се на родителите, вменявайки им, че са длъжни. Заплахи от рода на самоубийство, мними болести и цял арсенал други манипулации, за да ги тормози, влизат в ход.
За тях не видях да се говори.
Извинявам се,ако е писано, не успях да прочета цялата тема. Embarassed
Повече искам да прочета по този въпрос.

# 857
  • София
Бояна, чак сега виждам темата ти.
Наистина ще е актуална вечно.
Разбирам защо се насочваш към децата-жертви. Не си права обаче. Родителите -жертви са дори в по-тежко положение. Детето-жертва все някога става възрастен, а в обществото ни по презумпция децата не са длъжни на родителите, докато обратното не е вярно.
Накрая родителите-жертви остават такива до смъртта си, защото манипулаторът обикновено им се обесва на вратовете до края на живота им. Той не успява да намери мястото си в нормалното общество и като се окаже изхвърлен от него, натриса се на родителите, вменявайки им, че са длъжни. Заплахи от рода на самоубийство, мними болести и цял арсенал други манипулации, за да ги тормози, влизат в ход.
За тях не видях да се говори.
Извинявам се,ако е писано, не успях да прочета цялата тема. Embarassed
Повече искам да прочета по този въпрос.
Виж, аз за много неща не съм  права по тази тема, тя е необятна и специалността ми помага да я видя само от един ъгъл – този на обществото, голямото, малкото, семейството, но не съм психиатър и идеята на темата не е да давам акъл или наклон, дори за какво да се говори. Поводът да я пусна беше такъв, затова съм се фокусирала върху децата. За жалост, са ми убягвали доста неща и в този план. След годините четене и консултации, защото повечето неща някой трябва да ти ги обясни, вече знам, че част от децата на такива майки също са такива, или са поне скрити нарциси.
Та темата е необятна, а жертви са всички, които имат общо с невъзможен човек. И наистина е трудно да се обясни и разбере. Дори когато човек разбира не може да повярва. Това е и най-големият им коз – не е за вярване, значи не е вярно.

Rum@na Съжалявам за преживяното и благодаря за споделеното. Важното е, че по един или друг начин и тези истории свършват. Наистина си имала късмет да не живееш с този човек. Иначе, че ти е бил баща си е проклятие. Надявам се сега животът ти да върви добре и пълноценно.

# 858
Е стига де, все се надявам и децата на подобни отровни да имат шанс за нормален живот...последствия върху психика и поведение си има, но пък някак си дано има и надежда. Поне за осъзналите се и откъсналите се.

# 859
  • София
Rum@na Съжалявам за преживяното и благодаря за споделеното. Важното е, че по един или друг начин и тези истории свършват. Наистина си имала късмет да не живееш с този човек. Иначе, че ти е бил баща си е проклятие. Надявам се сега животът ти да върви добре и пълноценно.

Благодаря, Бояна - да, сега живея пълноценно и животът ми върви добре.

# 860
  • София
Ужасна ситуация, наистина, но за щастие не си растяла с него, имала си семейство, сега него го няма. Защо не потърсиш професионална помощ и не си наредиш живота? Не искам да съм груба, н живота поне те е отървал от него и него вече го няма. Не ставай вечната му жертва, няма смисъл .

Благодаря, животът го подредих Wink Няма последствия, които да предизвикват намеса на професионалисти, но благодаря все пак Wink

Да, няма смисъл да ставаш вечната жертва Simple Smile

Поздрави

# 861
  • София
Е стига де, все се надявам и децата на подобни отровни да имат шанс за нормален живот...последствия върху психика и поведение си има, но пък някак си дано има и надежда. Поне за осъзналите се и откъсналите се.
Има деца, особено на майки нарциси и психопати, които също стават такива. Няма кой да ги проведе по емоционалният път към това да развият чувства и съвест. Те остават с емоционалната зрялост на 2-3-4 годишно дете. По тази причина често се говори, че е генетично, защото се предава в семейството в някои случаи. Разбира  се, тези деца не биха писали тук, нито биха търсили помощ, защото нямат самокритичност и се имат за идеални. Те самите не са точно хора и за тях другите са двуизмерни, като играчки.
Та надежда има за останалите. Нали за тях пуснах темата. Просто като я пусках не знаех това, което пиша сега.

Не знаех, че хипохондрията е ярък симптом на разстройствата от Клъстър Б. А има логика. Ако те е грижа само за теб самия всяко нещо, което ти се случва е огромно и значимо. При нормалните хора тревогата се разсейва, а при тях не и умират от ужас да не се разболеят от нещо, преувеличават всичко, което им има, дори обикновен течащ нос е страховита драма. Хитлер е бил такъв.

# 862
  • София
Звучи ми нелогично само едно - как един човек отива при хората от ЧР, нарежда им колко да плащат някому и те се подчиняват.  newsm78

# 863
  • София
Звучи ми нелогично само едно - как един човек отива при хората от ЧР, нарежда им колко да плащат някому и те се подчиняват.  newsm78

Познавал ги е, правил им е услуги и те са му задължени, наистина не ми е приятно да се връщам в годините назад ... Дъщерята на шефката на ЧР тогава работеше при негов близък приятел ... това го научавам в последствие ...

# 864
  • София
То често стига и резила, но те правят такива неща.

Човекът, заради който пуснах темата не е между живите, но майка му правеше подобни и доста по-гадни изпълнения. Звучи наистина невероятно това, което правят, звучи невъзможно някой да се върже, но нали затова са манипулатори – колко по-идиотска е версията за ситуацията, с която я управляват, толкова по-лесно. Още повече те са автентични доста като се разплачат, оплачат, ядосат и хората им вярват. Никой не може да допусне, че някой ще се унизи така и ще е лъжа като и привидно няма особена изгода. Силата им е в това да са вечни жертви, онеправдани, да им съчувстват, да им помагат и в общи линии почти всеки кълве на това.

# 865
Някои деца стават такива, други - не. Познавам нарцис, брат му не е. Уж първите 7 години били най-важни, но в случая брат му е отишъл да учи надалеч на към 12, ако въобще това има значение. В случая, бащата е бил нарцис и е тормозел майката, а тя пък от физическо и психическо безсилие, не се е грижела достатъчно за децата.

# 866
Може да е наследствено. Майка ми е такава, но аз и сестра ми сме пълна противоположност на нея.

# 867
  • София
Някои деца стават такива, други - не. Познавам нарцис, брат му не е. Уж първите 7 години били най-важни, но в случая брат му е отишъл да учи надалеч на към 12, ако въобще това има значение. В случая, бащата е бил нарцис и е тормозел майката, а тя пък от физическо и психическо безсилие, не се е грижела достатъчно за децата.
Нарциса е бил обречен да бъде малък мъж, мъжът в семейството на студена и нещастна жена. Най-често. Или е син на по-голям нарцис. Сега вече с интернет има и повече жени нарциси, но това е друга тема, обикновено са мъже. И факт, това е надеждата, дори с такава майка, не всички стават такива. Има и ред други фактори около едно дете. Идеята на темата е не да отнема надеждата, а напротив. И все пак правилото деца на жертви на деца на жертви си стои. Хубаво е всеки да го има предвид, дори  когато страда. Това страдание лесно се предава в поколенията, а сигурно има начини да не става така.

# 868
Личностовите разстройва действително се срещат по-често при мъже, отколкото при жени, но все пак има и жени-страдащи. Логично, те не могат да са добри съпруги, а камо ли майки.

Крайно време е да се свали ореола на майчинството. Не всички майки си обичат децата. Така, както описания по-горе баща не е обичал детето си... Sad
Има хора, които просто не стават за родители. То всъщност личностно разстроените не стават за нищо, което е човешко, нормално или познато на мнозинството хора, които, макар и с някакви дефекти, все пак са що-годе нормални.

# 869
  • София
Личностовите разстройва действително се срещат по-често при мъже, отколкото при жени, но все пак има и жени-страдащи. Логично, те не могат да са добри съпруги, а камо ли майки.

За нарцисизма само казвах, че е по-често при мъже. Така е било, вече не е така. Като социолог следя точно този процес на нарцисизиране на обществото. Следят го и други специалисти – психиатри и психолози, но изводите на всички ни са, че това вече не е мъжко отклонение и като проценти се разраства в размерите на епидемия. Винят риалити шоутата, социалните мрежи и тн, но това ще бъде огромен проблем в  бъдеще. Маса кухи хора, повърхностни, инфантилни, недоразвити и с неконтролируем ламтеж за внимание, слава и пари, естествено, без да правят нищо, за да постигнат това. Постването на снимка в Инстаграм не е работа, нито работа в полза на обществото, но в момента обществото цени това и го плаща доста добре. Кой знае колко деца ще пострадат от нарцистични майки в бъдеще. Наистина си права, време е да се свали ореола от майчинството. Има жени, които е по-добре да не раждат деца,  толкова огромни са щетите от личностовите им разстройства върху децата.

Общи условия

Активация на акаунт