Невъзможните хора в живота ни

• 513 256
  • 8 631
  •   1
Отговори
# 8 625
Бояна, моят пост се отнасяше до хората с нарцистични черти, не до "истински, завършени' нарцисисти.

Искам да те питам чела ли си "Against empathy" от Paul Bloom? Аз съм в началото и оттам научих, че емпатията може да се възприема като нещо вредно.

# 8 626
  • Countryside
Лейка, хората масово не искат да си признават, че са сгрешили, какво остава за морал и критичност. Всъщност те го имат, но важи само за другите. Те винаги са бели и добри. А какво остава за биполяри и подобни на нарцисизма психични разстройства. Може би най-добрият съвет в случая е майката да работи със специалист, за да се съхрани като човек, да знае как да третира нарцисиста, за да запази психиката и здравето на другите си деца.

Зигзаги, емпатията масово се приема за слабост и заради нея ти се качват на главата. Защото емпатичните хора се тревожат, плачат, съчувстват на ближния. Нооо ако/като скръцнеш със зъби обаче нещата почват да изглеждат другояче. Емпатия, емпатия, ама не сме балами.

# 8 627
  • София
Разбира се, че има и деца психопати.

Обаче въпросът е строго етичен, когато се отнася за деца и на практика няма нито един психиатър в нашия малък кокошарник, който да ви заяви, че детето ви е психопат и да си застраши позицията.
Извинете ме за брутализмът в изказването ми, но в случая сте и сам воинът е воин.
Опитайте се да си спомните детството и отношението към околните и животните, различни прояви на жестокост.
Опитайте се сама да се информирате в дълбочина, сега има чудесен превод в ютуб, ако не говорите езици и можете да ползвате различни източници.

Ако детето е в пубертета, твърде е възможно да е тежък пубертет, предвид сложната семейна обстановка, много от тях стават неузнаваеми, зли, агресивни и арогантни и много жестоки.

# 8 628
  • София
Какво да говорим виждате в Пловдив какво стана. И това не е едно дете, не са две...глутница , на никой от тях не му е хрумнало че ще убият човека. По- лошо, може да им е била това целта всъщност..  Cold Sweat

# 8 629
  • София
Това е култивирана омраза, ефекта на глутницата.
Невъзможните са нещо друго.

# 8 630
  • София
Напротив, тия "деца" са си психопати. Поне двама- трима от 15-тв участвали директно и индиректно.

Наскоро говорих с един човек за невъзможната и се оказа, че той вижда токсичното ѝ поведение, но смята, че не го прави нарочно, че е инфантилна (добро утро) и че ту го обиждала, ту го хвалела, затова било импулсивно според него. Т.е. хората наистина не предполагат, че някои неща могат да са планирани и обмислени.

# 8 631
  • София
Импулсивно е, но това да не си сдържаш импулсите си е нарочно.

Аз напоследък попаднах на много особен типаж, мисля че невъзможен. Имал е властна майка. Много обран от към емоции, особено съчувствие липсва. Тормози тихо - прави си неговите неща. Вкарва газлайтинг - аз все не съм разбрала, а той извърта уговорки в движение.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 12:37 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт