Невъзможните хора в живота ни

• 517 502
  • 8 771
  •   5
Отговори
# 8 745
Щом сме в темата, малко или много всички сме се сблъсквали с невъзможни хора и имаме представа.

Така е - системата от малките неща, за мен - причинно-следствената логика...

Когато се изгуби доверието, всичко у другия подлагаш на съмнение, даже и да е направено с добри намерения или неутрално.

Ако има хора, както описания по-горя, който смята, че другият е длъжен да го търпи и да му прощава и приема включително и предателства/ изневери, тогава нещата са доста лоши.

Добре е да се намери някакъв начин за диалог, дори и формален, по отношение на детето/ децата.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 17:51 от Hassan117

# 8 746
Да като е казал на дъщеря ни, че няма капацитет за шофьорски курс и университет, не е имал в предвид това. Майка му яростно го защитава по телефона. И след това рязко преминава на темата, че няма късмет на жени, всяка го използва за пари.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 16:14 от ЗЛОДЕИДА

# 8 747
Да като е казал на дъщеря ни, че няма капацитет за шофьорски курс и университет, не е има в предвид това. Майка му яростно го защитава по телефона. И след това рязко преминава на темата, че няма късмет на жени, всяка го използва за пари.

Зло, не може да мачка теб и си го изкарва на дъщеря ти.
Иска да я смачка психически и нея, но и теб да тормози.
Както баба ми която също си беше отровна след развода не можеше вече майка ми да тормози и се прехвърли на мен.

# 8 748
Защото тормозейки теб знае, че ще тормози и нея. За тях е важна целта да не изтърват жертвата си, при всеки удобен случай да я изтормозят отново. Дори за постигането и са готови и децата си да смачкат, не им пука, че използват детето като средство. И за това пак си е виновна жертвата. Той тормози дъщерята психически и вербално, но съм била виновна аз, че съм я записала на курс и я пращам в университет и че съществувам дълго време след/без него.

# 8 749
Ох, щерка ти осъзнава ли какъв изрод е баща и?

А какви мотиви изтъква затова да не кара кола и да не учи?
Има ли нещо смислено или просто и казва, че е глупава и да не си губи времето с учене и шофиране.

# 8 750
Моят бивш не слагаше колана на детето в колата, защото знаеше, че аз полудявам. Кво му пука.

# 8 751
  • София

Добре е да се намери някакъв начин за диалог, дори и формален, по отношение на детето/ децата.

Добре е, да, но опитите за диалог с психопат, социопат и малигнен нарцисист са само за удовлетворение на другия родител, че е морален и добър и е направил всичко правилно, запазил е морала си. Друг положителен резултат не съм виждала да има. Може да има, просто не са ми известни такива случаи.

# 8 752

Има ли нещо смислено или просто и казва, че е глупава и да не си губи времето с учене и шофиране.
Мотивите му са - нямаш капацитет, не си готова за кола, замисли се майка ти ще ти даде нейната кола за да те ползва да и гледаш бебето. За университета - ще загубиш 4-5 години през които може да работиш и печелиш пари, ти ще идеш при тези там въздухари и ще се сдухаш, ще се научиш да те издържа някой (кой ли ще е...) и после няма да ти се работи, там и ще се разхайтиш, а освен това замисли се защо майка ти те праща там- за да се освободи от теб и да има повече място и време за бебето.

# 8 753
  • София

Мотивите му са - нямаш капацитет, не си готова за кола, замисли се майка ти ще ти даде нейната кола за да те ползва да и гледаш бебето. За университета - ще загубиш 4-5 години през които може да работиш и печелиш пари, ти ще идеш при тези там въздухари и ще се сдухаш, ще се научиш да те издържа някой (кой ли ще е...) и после няма да ти се работи, там и ще се разхайтиш, а освен това замисли се защо майка ти те праща там- за да се освободи от теб и да има повече място и време за бебето.
Кретен класик. Като от учебник. И ако някой не схваща защо децата им се връзват, защото нормалния родител е сигурен, а за този трябва да се борят, защото им вменява вина, с която после ги контролира, натиска им бутоните, които работят на всяка възраст и тн. Като се чете Злодеида и може да се види класиката.

# 8 754
Крайно време е такова поведение да се освидетелства.

# 8 755
  • София
Крайно време е такова поведение да се освидетелства.
Да, крайно време е, защото някой може да не е сериен убиец, но да е не просто токсичен, а опасен за живота и добруването на близките си, особено децата. Не е нужно някой да те бие, за да те убие...

# 8 756
Точно това е. Трудно доказуемо поне в България. На мен са ми казвали и психолози и социални - не са застрашени живота и здравето на детето. Той като му говори глупостта ти му говори друго.

# 8 757

Оф, ужасен човек е тоя, просто ужасен.
А не каза, тя осъзнава ли какво говедо е?

# 8 758
  • София
Ама то никога не е безсмислено с тия хора. Повечето забележки са представени през призмата на загриженост и някаква логика.
Примерно, ако не познаваш човека и го чуеш да казва, че специалност в Богословския може да не е много перспективна, няма да си помислиш, че е психопат. Защото има доза истина в думите и могат да бъдат казани и от загрижен родител, обичащ детето си. Но то е с натрупване и всичкото е в някакъв контекст. Ако го чуеш самостоятелно, няма да заподозреш на прима виста. Затова е толкова подмолно и рушащо. Околните не го виждат.

# 8 759
Чакайте малко. Този може да е нарцис или да не е в ред, но на 18 г. кола не е задължителна. Аз за момче говоря, които се палят по коли, дрифтове, гонки, а за момиче...?

Ако правилно разбирам, неговата болка е, че не е успял да задържи жена си и да има семейство, дори и когато е изневерявал и не се е държал съвсем нормално. Той си е виновен, но не може да преглътне загубата на семейството.

ЗЛОДЕИДА, а бебето от новото ти семейство ли е? Как се отнася бащата на бебето към бившия ти?

Един ден ще се засили идеята да има законодателство относно нарцисите и изобщо личностните разстройства.

Общи условия

Активация на акаунт