Отговори
# 600
  • София
Цветница е на 28 април 2013 г. Усещам как баща ми ще почне да се надява на някое цветно име за бебето, понеже и той е Цветан, ама едва ли ще го огрее...  Mr. Green

# 601
G-Baby, аз харесвам цветни имена по принцип, но не всички. ) И аз бях с такова, преди да го сменя. ) Но после оставих само втората част.  Laughing
Сега също много се чудя и силно замислям и второто да е с цветно име, но нещо не мога да си харесам.
Ще врънкам майка ми да каже какво име е сънувала, че мира не ми дава. ))))

# 602
Мира...Цветомира ли си била Simple Smile  newsm78  всъщност може да не искаш да кажеш,ама аз като дърта клюкарка да си питам  Grinning

# 603
Ето малко цветни имена Wink

Биляна, Беляна, Божура;
Виолета, Върба, Върбан, Върбинка, Венета, Венцислав, Ванеса;
Гергин, Гергина, Гроздан, Грозданка, Далия, Дафина, Дафинка, Делия, Дилян, Диляна, Делян, Деляна, Динка, Детелин, Детелина;
Елица, Ела, Евелина;
Жасмина, Жасмин;
Здравко, Здравка, Зюмбюл, Зюмбюлка;
Ива, Иглика;
Калина, Калин, Калинка, Карамфилка, Карамфил, Карамфила, Китка, Камелия, Кестен, Кала;
Латин, Латинка, Лили, Лила, Лилия, Лиляна, Люляна, Лора, Лимонка;
Маргарит, Маргарита, Маргаритка, Магнолия, Малина, Малин;
Нева, Невен, Невена, Незабравка, Нана;
Петуния, Паулина;
Ралица, Роза, Розалина, Роксана, Росен, Росица;
Смилян, Смиляна, Сияна;
Теменуга, Теменужка, Трендафил, Трендафила, Трендафилка;
Фидан, Фиданка;
Цвета, Цветан, Цветана, Цветанкау Цветелин, Цветелина, Цветомир, Цветомира, Цветослав, Цветослава, Цвятко, Цвятка, Цветин, Цветина;
Череша;
Явор, Явора, Ягода, Ясен, Ясена, Ясенка, Ясмин, Ясмина

На мен ми харесват : Лора,Калина,Ралица,Цветелина,Вероника също

# 604
Мира...Цветомира ли си била Simple Smile  newsm78  всъщност може да не искаш да кажеш,ама аз като дърта клюкарка да си питам  Grinning

Хахахаха, ееее, колко дърта клюкарка да си. )))))
То няма кой знае какъв избор, след като споменах, че съм имала имен ден на Цветница. ))))))

На мен ми харесаха Жасмин (но мъжо 99% няма да му хареса)
Лилия
Ралица
И трите подхождат на Калина.

# 605
И мен от вчера ме заяде този въпрос, какво да се прави, женска му работа  hahaha
На мен Цветелина, Биляна, Ива и Лилия много ми харесват Simple Smile От мъжките- Явор и Ясен Simple Smile

# 606
kamito24, април почти никакви празници няма по принцип, освен цветница и Великден  ако не се падат другата година през април.
Михаела ми харесва, но другите две....не особено. А и някак си не ми звучат добре заедно, особено пък когато децата ще са близнаци. Но това е лично мнение.

.Мирама аз ще съм в средата на март тогава ще ми е раждането,доки ме изтегля по напред,а и се водя рискова бременност.

# 607
kamito24, аз съм с две ръце "за" Симона. Сияни напоследък има много, а Симона има прекрасно значение- означава измолена от Бог или Бог е милостив; също така се свързва със св.Петър (камък), чието рожденно име е Симон, т.е. ще е силна като камък малката Simple Smile Покрай първата бременност бях изследвала всички имена със "С"  Blush

# 608
Анум благодаря ти много и на мен много ми харесва Симона.

# 609
  • Sofia, Bulgaria
Аз не мисля да съобразявам имената на децата ми едно с друго. Важното е да ми харесват и да значат нещо или да носят буква на някой или просто да ми харесва достатъчно, за да си кръстя детето.
Ако е момиче, както съм казвала вече ще се казва Ивайла или Елица. Ако е момче може да го кръстя на таткото-Александър. Ще видим, за момента не се знае нищо, надявам се във вторник да разберем от кои имена ще мислим  Mr. Green Това дали е рядко срещано или често не ме вълнува, защото за мен е по-важно да е хубаво име, а щом се избира значи е. Няма да си кръстя детето Пенчо или Пена, за да е рядко срещано  Crazy

# 610
Здравейте, априлки!  Hug

Такова хубаво време е днес, много ме е яд, че предварително не се уговорих с някоя приятелка, за да се разходя малко, а сега не ми се излиза самичка. Ще изчакам мъжът ми и дано до 17:30 да се запази приятно време.
За деня - още не съм усетила бебка, надявам се скоро скоро да се размърда, за да ме поздрави.  Heart Eyes През цялото време си е с мен, в коремчето, но като не ме рита и започва да ми липсва....  Blush На мама ангелчето!  Heart Eyes

Относно името.... аз вдигнах ръце от избора... докато не отида на ФМ след 9 дни, а в крайна сметка - ще избера името малко след раждането.  Laughing

# 611
Ако ми кажат да е секцио, макар че никак не ми се иска, съм си харесала 7 или 10.
Нищо не съм смятала нумерологично, просто като ги събереш става моя рожден ден - 10+7 = 17  Joy
Иначе 14 ми звучи много добре, дано да си ме оставят да раждам нормално и да си дойде на датата  Grinning
Косата няма да я режа, ама не заради връзка с космоса, ми защото съм си башка луда на тема рязане на коса и я режа на 2-3 дати годишно - Великден, рождения ми ден и ранна есен, ако съм пропуснала Великден Laughing Това е защото си държа на фризьорката в Пловдив, а по тия дати имам най-много време да си ида при нея.  Crazy Иначе си я боядисвам сама или с майка ми, когато се сетя, че имам бели косми, значи пак 2-3 пъти годишно. Много съм зле  Mr. Green
Бебчето май вече го усещам. Още не съм напълно убедена, че е то, ама така червата ми никога не са потупвали, би било подло от тяхна страна, ако сега го правят и ме бъркат Crazy

# 612
Бебчето май вече го усещам. Още не съм напълно убедена, че е то, ама така червата ми никога не са потупвали, би било подло от тяхна страна, ако сега го правят и ме бъркат Crazy
бебчо е сигурно, поне при мен така почна да се усеща, вече си е ясно и различавам кога е то

# 613
За имената - за сина успях да се преборя с баща му и да го кръстим на него -Александър ще е ....и сега вече втора седмица обаче не можем да измислим име на беболинка....хем да е хубаво ,да отива на това на брат и ,пък и имен ден да има,че не може единия да има,а другия - не...и голяма драма е вече,ще ни се разсърди... ooooh!

# 614
Какви хубави вълнения има тук - имена, дати, нумерология....
Аз да споделя моите недотам весели вълнения - както и очаквах, БХС ми излезе притеснителен 1:240 за Даун, при възрастов 1:320. Като процент е 0.44%, минимален риск е, но доста се притесних. С предишната бременност рискът ми е бил 4 пъти по нисък, т.е. 0.11%, но е било 3-4 пъти над границата. Никак не искам амниоцентеза и си записах час за ФМ в София при доц. Томова.
Има ли някоя от вас впечатления от нея?
Мирама, твоята ФМ мина ли?
И като капак докторът от ЖК ме изнервя и само мърмори против другите доктори и съм решила да го сменя. Какво като е единствен в нашия град и всъщност аз затова го избрах - да имам доктор под ръка по всяко време.
Хайде със здраве и по-леко с манджите и вкусотиите, ей  chef

Общи условия

Активация на акаунт