Отговори
# 645
  • София
Алекс, а ти усещаш ли контракциите?

В момента не. Иначе преди да влезна в болницата също незнаех, че са контракции. Разбрах едва когато целият корем ми се стегна - стана на камък, а болката в кръста и тази беше непоносима и си беше ту слаба, ту силна, но от къде да се сетя че това са контракции.

# 646
На мен ми отвориха още работа за нещо, което реално съм изработила....но....не било според не знам си кои изисквания. Не ми се коментира тук сега, че съм яко бясна, ще драсна във фейса. )

При нас напече за малко ,но се скри слънцето и е доста студено. Мисля към обяд да излезем малко с щерката да се разходим, че ако стои цял ден в къщи ще пощурее.

# 647
  • Sofia, Bulgaria
Алекс, гледай повече да си почиваш и ако много ти се излиза, излез за половин час...Много неприятно, но като има риск, така ще е  Hug

Аз днес мислех да излезем, но се оказа, че на мъжа ми брат му ще идва към обяд и трябва да го чакам...Оф! Няма да ходим далече, ще направим разходка около час най-много и така, студено си е, а малкото ми пумпалче, да не вземе да настине!
Хубав и слънчев ден ви пожелавам на всички   bouquet

# 648
Mirama, ще ходя на ФМ, както писах, но се чудя дали да не си подготвя документите за амниоцентеза, ако се наложи, да не се разкарвам два пъти до София.
В Плевен ходя при Бързашки, а кръв за БХС дадох в МУ. Има там една млада докторка Ангелова, която ми говори дори от личен опит, по тел. говорих и с някаква доцентка, но не е Ковачева.
В нета има мнения на такива майки, отказали амнио, правили ФМ при светила в София и накрая резултатът е кофти. Т.е. не са видели на ФМ проблема. Такъв  пресен пример ми даде и Бързашки, та ме хванаха нервите. А има много повече майки, които имат отрицателни резултати от амниоцентезата при много по-висок изчислен риск при БХС от моя.

За прераждането съм абсолютен пас, виж за контракциите мога да участвам.
Приятна и спокойна неделя.

# 649
 kali_k, не знам какво да те посъветвам. Аз лично бих направила и амниоцентеза ако риска е висок, но преди това ще мина ФМ.

# 650
  • София
Алекс, гледай повече да си почиваш и ако много ти се излиза, излез за половин час...Много неприятно, но като има риск, така ще е  Hug

Дааа точно затова все още не съм излизала за  по дълго тъй като АГ-то каза максимално много да лежа и да си почивам.... hahaha hahaha макар, че вчера чистих. Наистина искам всичко да се оправи и да знам, че детето ми е добре пък това лежане все някак ще го преживея.

# 651
ani27 Не, че искам да съм груба, но подкрепям някои мнения, че всеки си вярва в нещо, поделяш го веднъж щом имаш желание-това е изразяване на мнениети, после другите си пишат за и против и споделят тяхната гледна точка.
Това за непросветените и, че всеки го осветява небето рано или късно, беше грубо според мен.  Някои сигурно никога няма да ни озари вярата.
Получи се найстина налагане на мнение.
Смятам темата за приключена и, че няма какво повече да се коментира по въпроса.

Аз вярвам в прераджадено и, че то не спира докато не постигнеш съвършенство-което може да се тълкува по много начини.

Моето бебче всеки ден помръдва по малко, но определено не се усеща с ръка на коремчето.  newsm78 Твърде е мъничко явно.

За суеверията с плетенето и шиенето- едно време, като са нямали магазини, как си мислите, че са се подготвяли за бебето, майката и бабата яко плетене и шиене на всичко.
Ама пък всеки си решава, аз например, няма да си постригвам косата. (Всеки луд с  номера си)   bouquet

# 652
Здравейте и от мен,мамчета...Simple Smile Да се изкажа и аз по темите,които така силно са ви развълнували Wink
Първо-аз мразя да пиша..това почти винаги създава конфликти.Като пишеш не можеш да видиш изражението на другия,да усетиш настроението и емоциите му,един вид всеки,които чете си придава негов нюанс на прочетеното и става страшнооо Simple Smile ,друго е да чуеш гласче и да разбереш наистина какво искат да ти кажат Wink

За суеверията-не вярвам в тях...преди години бях чела в един вестник много интересна статия,дори си я бях запазила,но сега естествено не знам къде е...за бременността и суеверията.Всичко е много просто...едно време е имало висока детска смъртност и някои суеверия са измислени с цел да предпазят майката от по-големи страдания....като например купуването на дрехи преди да се роди бебето...един вид,ако детето не се роди,майката да не гледа после дрешките и да се разстройва повече; бременността да не се оповестява до 3-я месец...това е защото първите три месеца има голяма вероятност от аборт и колкото повече хора знаят,толкова после по-зле ще се чувства майката и т.н.Суеверия има много в днешно време и за всички си има обяснения,само че малко хора знаят за тях - например защо Петък 13 се счита за лош ден и всички толкова ги е страх,че ще им се случи нещо лошо на този ден...просто на този ден са избити хиляди рицари от Ордена на тамплиерите  и затова започва да се счита за черен ден от последователите на ордена Wink

За прераждането-вярвам в него,чела съм доста неща,но не съм чак "фанатик" на тази тема.Всеки има право да си вярва в каквото си иска Wink

За контракциите-много ме притеснява,че ако имам такива,няма да разбера ...от няколко дни ме срязва корема от време на време...остри болки в яйчниците или пак странна болка около пъпа...но не знам кое какво е   newsm78

Алекс,дано скоро се почувстваш по-добре и всичко е наред и няма повече посещения на болниците Wink  Hug

# 653
Мен много ме изнервят тези суеверия. Опитвам се да не им обръщам внимание, но пак се замислям за някои неща. Ето сега съм в голяма дилема, защото ми казаха, че не било добре момченце да се кръсти на жена и обратното, момиченце на мъж. Звучи ми много глупаво и хем не вярвам, хем се чудя какво да правя  Tired
Иначе си записах час за ФМ при Димитрова за началото на декември. Разгледах сайта на МЦ Фемина и тя е доцент, както и още двама, останалите са доктори. Най-вече заради това я избрах,а и съм чувала добри отзиви за нея.
Я да попитам и друго нещо- вие хапвате ли си колбаси ? Аз много обичам разни мезета ,но пустия страх да не прихвана листериоза или токсполазмоза от тях ме спира да ги хапвам от време на време, а така ми се е дояло....

# 654
  • Sofia, Bulgaria
Котараче, за казването а пък и за всички други неща, май се правят/не правят избирателно. КОй в каквото си вярва:) Аз избягвах да шия, казах веднага като видях теста на нашите, а новината се разпространи много бързо:) Даже и преди раждането бяха разбрали доста хора, че ще ходя да раждам:) В крайна сметка всичко завърши благополучно, за което се радвам много  Heart Eyes С покупките започнахме в 7-мия месец, но по-важните неща купихме в последните 2 месеца.

natale, аз си хапвам шпекове:) Първия път също.

# 655
И аз се дразня на някои суеверия. Но това си е мое мнение. )
Примерно за пазаруването и оставянето му за накрая, или чак след раждането. Пълен ужас би било това за мен.

natale, аз ще ходя при доц.Димитрова, и преди 5г. пак ходих при нея.
Аз обичам разни саламчета, купувам си от Лидл един немски салам, един румънски и унгарски. Българските шпекове и др. подобни са ми ужасни.

Сега с нетърпение чакам още малко да се захлади, да си взема телешко и да си направя пастърма. )

# 656
  • София

Сега с нетърпение чакам още малко да се захлади, да си взема телешко и да си направя пастърма. )

Пастърми, прошуто, суши, мариновани сальотка и херинга, всички тези неща ги обожавам,но съм си наложила вето,  защото  не мога да мина с едно парченце, а наистина не е добре да се ядът не термично обработени меса.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 11:52 от Sunny:)

# 657
Много обичам пастърма  Crazy От всички мезета тя ми е на сърце. Е като има ще си я хапвам, просто няма да й устоя.

Аз изчаквам да ми кажат пола на 100 % декември и ще започвам малко по малко с покупките за бебчето. За сега само за себе си направих няколко покупки на по-широки дрешки, че и коремчето ми още от 3-я месец много се изду доста ( но от ядене Wink )

# 658
Sunny:), не е хубаво, ама пък няма да изям 5килограма. ))))

# 659
  • София
Не знам, за като почна и не мога да се спра, докато не свърши всичко по чиниите. Общо взето съм на принципа Без едно може, с едно не може. Ще устискам няколко месеца, не ми е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт