Отговори
# 330
По повод прегледа на Basten...мен понеже всеки път ме гледат на ехограф и доктора всеки път ми казва,ето виж това са рамена,ръце,бедра,таз и т.н. има ли смисъл да ходя на ФМ ?Е вярно,че не ми е показвал или казвал нещо за органите,освен сърчицето и че бебо има хубав сърдечен ритъм....знам ли? Все пак мога да го попитам следващия път нещо и за органите....

Обикновен ехограф и с лекар не специалист във феталната морфология няма какво повече да ти каже по отношение на органите.

Не знам от къде си извади заключението,че е обикновен ехограф и че лекарят не е специалист???Моят АГ и колегата му с когото работят в един кабинет са хората в моя град при,които се ходи за ФМ....както и да е не виждам смисъл да се обяснявам повече....

# 331
Опааето ме,аз също няма да ходя на специалист за ФМ.Моят лекар,който ме следи ще го направи.Имам му доверие и не ми се размотава из града.Аз си мисля,че ако има нещо-ще се види.След обед съм на кардиолог-после ще пиша какво е казала жената и ако трябва да мина на някакво лечение-какво ще е.Стискайте палци да не е сериозно Praynig

# 332
За покупките - за да не изваждам 2 хиляди и повече наведнъж просто направих 3 месечен депозит, който изтича на 13 януари - тогава ще се купят по-скъпите неща като количката. Количка, слинг (ще ми подарят), кош за спане, столче за кола - това на първо време. Шезлонг имам. Дрешки ще ми подарят доста от порасналите бебета, освен това съм харесала вече откъде ще купувам. Основно всичко ще поръчвам по интернет, така че дори да се движа по-малко, ще успеем да купим всичко необходимо. Шишета не мисля да купувам на първо време, ако се наложи - стъклени задължително (пластмасата е доказано вредна, особено при загряване).
На мен втората ФМ ми е в четвъртък. Прегледът ми е при лекарката, която ме сдели - не е доказан специалист във ФМ, но смятам, че има достатъчно опит. Отделно ще ходя при доц. Томова през декември, а тя вече е една от най-добрите във ФМ.
Вчера бях на йога  Heart Eyes Упражненията бяха доста леки, но добре като за първи път, че и без това от доста време нищо не съм правила. В събота са лекциите за пренатално общуване.

# 333
  • София
Здравейтееееее,

Тамън се прибрахме от прегледа при мойта АГ. Ами ще трябва да лежа поне 1 седмица и то максимално много време - да ставам само до тоалетната. Прегледа ме и се оказа, че все още имам вътрешни контракции, които аз не ги усещам. Продължавам си с Магнерича до другата седмица до прегледа и тогава най вероятно вече ако нещата са се успокоили ще ги пия 3х1.
На 100% ще си имаме МОМИЧЕНЦЕ. Всичко и е наред по това което огледа докторката. Пак си седеше с главата надолу, но всичко успяхме да и видим. Докторката каза, че вече със сигурност я усещам защото и на прегледа си размотаваше краката към стената на корема ми. Много спокойна беше въпреки мърдането на краката и ръцете.
На 13.11 пак съм си на преглед както си го бях записала от преди това. Тогава ще ми пусне и кръвна група, Хив, Васерман, Сифилис и т.н. както и ПКК.
Много съм щастлива, че успях да си я видя и да знам, че всичко е ОК с малката принцеска, защото с тези контракции хич не ми беше спокойно за нея.
Отговаряме на 17 г.с. и 3 дни. Тежи - 196 грама.

За ФМ си записах час за 26.11 от 9 ч. отново при д-р Цолова. Тогава ще съм в 20 г.с. и АГ-то каза, че е най подходящо около 19 - 21 г.с. да отида на ФМ.

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 12:10 от ˙·٠• АлЕкС •٠·˙

# 334
Алекс, ще почиваш тогава и ще се пазиш!   bouquet
Ех, аз още не съм усетила бебето, надявам се до седмица, две най-много.
Моят корем забелязвам, че расте настрани, поне така ми се струва. То и бебето като го гледаме все си е полегнало по ширината на корема, хоризонтално.

# 335
  • София
Алекс, ще почиваш тогава и ще се пазиш!   bouquet
Ех, аз още не съм усетила бебето, надявам се до седмица, две най-много.
Моят корем забелязвам, че расте настрани, поне така ми се струва. То и бебето като го гледаме все си е полегнало по ширината на корема, хоризонтално.

Хахаха страхотно. Ами мойто е вертикално с краката на горе и главата надолу. Така беше и на предният преглед преди 1 месец. Но доста е пораснала и повече шава. Ами като за първа бременност гинеколожката ми каза, че към 17 - 18 г.с. трябва да започнем да усещаме леко движенията на бебето ( пърхане в корема ), а по натам вече и ритници.

# 336
здр момичета ! Аз ще имам какво да ви споделя чак в края на седмицата когато съм на преглед ..а до тогава ще ви чета редовно Simple Smile Иначе вчера 1 час след като бях яла и то обилно ме удари такъв вълчи глад че не мога да ви опиша   newsm55 !! Мн си похапвам напоследък солени неща а преди бях заклет фен на сладкото -приятеля ми се радва че това било симптом за момченце ( ама  за пола ще почакаме чак в края на месеца Simple Smile ) УСМИХНАТ ДЕН !   bouquet

# 337
Здравейте! Браво на момичетата за добрите новини от прегледите.
Аз днес си записах час за преглед за петък и вече нямам търпение. Искам да науча новини за бебчо, че от 12.10. не съм го виждала Simple Smile

# 338
Ох, аз сега отцепвам след цяла нощ въртене от гастритна криза.  Sad Уж ме беше оставил малко тоя стомах.....
Аз още нищо не съм купила, мисля за декември,януари.За шишетата няма да използвам стъклени просто защото като се знам ще ги счупя много бързо. Мъжът ми и той един път ще измие чиниите и не може да не счупи нещо  Simple Smile.
 Бебето все още не го усещам,но те и последния път си ми казаха,че ще го усетя по-късно. Нашият дребо е винаги изправен с краката надолу,когато го гледат на ехограф, по гръб не пада,нито пък на главата си  Laughing. За ФМ аз съм на 22ри. Тук ФМ могат да правят само няколко лицензирани доктори, на другите им е забранено.

# 339
На мен ми е първа бременност и усетих бебка в началото на 17г.с. - направо си започна с ритниците.  Laughing
По-активна е вечер, без значение как съм застанала и започва да ме рита, усещането е много приятно - слагам ръчичка и й се радвам.  Heart Eyes Нека си ме рита, нито един ден не е пропуснала.  Mr. Green

Преди малко реших да се намажа с кокосово масло - ама защо не казвате, че мирише толкова апетитно???  Twisted Evil Искаше ми се да го изям.  Joy Наистина е твърдо, но при допир веднага се разтапя. Не съм сигурна дали ще продължа да се мажа с него, на този етап съм със зехтин.

maminka23, само защото арабските имена са красиви ли искаш такова?
Мислех, че бащата е с такъв произход и за това се търси.
Иначе, бих си помислила дали да кръстя точно така детето си ако ще живея в БГ.
....много от тях си звучат по много типичен начин и околните не биха ги възприемали добре.

Мирама, таткото си е "чист" българин.  Laughing
Просто искам да избера име, което да не се среща толкова често и да се възприема навсякъде.
Примерно името Лина, в което съм влюбена, се среща в арабските държави, Гърция, Франция, Швеция и т.н.
Много от арабските имена са трудни за възприемане в България, но останалите са много красиви и по-лесни за възприемане.
Въобще не ме интересуват реакциите на хората - въпрос на вкус - на едни ще им хареса, на други не.  Peace
Има доста време до срещата ми с бебка и не бързам с името, но пък не пречи да си подбера.  Mr. Green

# 340
Да попитам нещо-от няколко дена имам леки срязвания около матката за секунда и след някакъв интервал пак усещам това срязване. Наподобява като много лека болка от апандесит. Даже започнах да се чудя дали не се опитва да се обажда той. Като малка ме е наболявал от време на време, но не се стигна до операция. Все ми казваха, че нищо ми няма. Но сега тези леки срязвания на такава "болка" ги опреличавам. Не вярвам това да са контракции. На някоя друга случвало ли се такова леко неразположение?

# 341
  • Пловдив
natale, аз навремето имах такива "срязващи" болки - оказа се хроничен апандисит Rolling Eyes
Не, че е нещо опасно, но пък може да стане, затова и прецениха, че по-добре да го махнат Crazy

maminka23 и аз при избора на име най-малко бих се съобразявала с това, как ще го възприемат другите хора smile3532
Иначе ние все още нищо не сме коментирали... ама то и предния път няколко дни преди да родя всъщност избрахме името (нито едно от 3те мои фаворита Whistling) newsm62 smile3532
Мъжът като ми показа на кои имена той се е спрял, започнах да ги гледам и точно на Деян коремчето ми се разшава Whistling та май малкия сам си избра името. Въпреки, че аз лично бях категорично против името (точно този начин на изписване), при положение, че само на него коремчето ми реагира, бях безсилна Crazy Ама пък като се роди и като го видях, е точното име си е Heart Eyes
Сега съм "загледала" няколко (все женски Whistling Heart Eyes), ще чакам да кажат пол и обявявам на таткото, да знам от по-рано как ще си наричам коремчето Heart Eyes

Амбицираха ме за многократните пелени - сега започвам подробно да разучавам марки, модели, цени и прочие Simple Smile Е първите 1,5-2 месеца определено ще караме на многократни, че доста по-начесто се изпразва коремчето Laughing

# 342
Момичета, от 10 дни взимам по 1 магнерот дневно, но вчера на прегледа, лекарката ми каза, че е прекалено малко и да взимам 3х1 таблетка, дори по-добре да си взема диаспорал магнезиум и да смуча 2х1 таблетка. От 3  дни съм с по-тъмни изпражнения, възможно ли е да е от тези хапчета? Моля момичетата, които взимат такива добавки да споделят

# 343
Дадоха ми две книжки за бременността и раждането:

Лоранс Перну "Аз чакам дете" (1987г.)
Клаус Диц "Желание за дете" (1985г.)

Мисля тези дни, вместо да си губя времето, да им хвърля един поглед, макар да са старички, може да са ми от полза. Бях се отказала да се сдобивам с подобни четива, НО след като ми ги дадоха - защо да не ги разлистя поне.  Mr. Green

# 344
на Лоранс Перну аз прочетох (прегледах) една "Аз възпитавам детето си " има абсолютно всички теми от раждането до 4 годинки ,мн добре е систематизирано и обяснено

Общи условия

Активация на акаунт