Отговори
# 630
ani27, ами аз също споделям. Защо твоето споделяне да е различно от моето?
И казах, че познавам хора, които твърде навътре приемат нещата и се засягат и подскачат....което го видях и от теб. Но говорех за лично мои познати, а не за теб конкретно.
Не ми пречи кой, какви схващания има. Нито съм приела нещо лично. Няма как да приемам тема, която не ме интересува лично.

# 631
Ани, точно при Роси е курсът - страхотен човек. Много добре е структурирала нещата, кратко е (3 часа за пренаталното възпитание), но е чудесна отправна точка за тези, които искат да задълбават, пък за всички дава много практически съвети. Не бих се сетила или направила сама тези неща, които дава като сомостоятелна работа за вкъщи.
И часовете по йога са приятни - упражненията не са никак трудни, но са базисни.
Аз утре дори пак ще ходя на други лекции, нямат общо с бременността - поне не толкова пряко.
Усещането на курс само от жени, носещи живот е невероятно.

П.С. Явно тук не е мястото за дискусии относно това какво е карма и прочие, обаче споделих, защото може и друг да се заинтригува от курса - провежда се на всеки две месеца, има време. Но пък е полезно да се започне да се ходи от около 4тия месец, примерно, за да може да се използва пълноценно времето на бременността.

# 632
  • Sofia, Bulgaria
Хайде пак се почна...уважавайте си интересите, пък макар и различни. В това се вижда зрелостта на човек, а не в умението му да надскочи другия...

# 633
Тези два дена искам да минават по - бързо, на гости сме на мъжа ми на родителите smile3514 , а те живеят в миши капан. Искам си вече в къщата, искам да ми е просторно, вече взех да се задушавам. И като излизам до магазина от всеки апартамент мирише на различна манджа Sick

# 634
Мирама, моят съпруг е роден на 23 март - да, хубава дата, но според мен има черти от риба, макар и повечето да са си на овен... И аз май предпочитам да е овне детето, щото познавам доста отесени риби (нищо лично към никой).

и нещо по въпроса със суеверията, което мен ме притеснява (не, че съм суеверна много-много, но в момента се замислям дали пък да не го спазвам newsm78) : през бремеността не трябвало да шиеш и плетеш, и др такива... Не трябва да премяташ конци между пръстите си. Аз по принцип плета от време на време (има ли и други?) и зимата това мислех да правя, както и да си взема машина и да се понауча и да шия, пък сега се замислям. Вие какво мислите?

# 635
ani27, ами аз също споделям. Защо твоето споделяне да е различно от моето?
И казах, че познавам хора, които твърде навътре приемат нещата и се засягат и подскачат....което го видях и от теб. Но говорех за лично мои познати, а не за теб конкретно.
Не ми пречи кой, какви схващания има. Нито съм приела нещо лично. Няма как да приемам тема, която не ме интересува лично.
Нищо подобно не си видяла в мен, просто по дифолт, като чу за интересите ми и ме причисли към познатите ти с подобни....ако бях решила да ви просвещавам и да се налагам по темата имах доста възможности и поле за изява, но реших, да не го правя/ например за избор на имена и дати, да давам съвети и насоки/
Продължих темата, защото видях, че има хора с подобни виждания и интереси и исках да разбера те до къде са стигнали.
Честно казано, не обичам особено да коментирам и обсъждам тези въпроси с хора, не споделящи подобни теории........ нямам нито желание, нито търпение да уча и просвещавам някой, досадно ми е, безсмислено , изморително. Предпочитам да коментирам с хора по-компетентни от мен, за да науча нещо ново......както казах всеки си има път и няма защо да губя време и енергия да му показвам, как да си го направи по-лесен, удобен и безпроблемен, не е моя работа.
Личното ми мнение е, че всяка душа в един момент ще достигне до тези истини, въпрос на време е.....за някои са нужни още животи, за други само няколко годинки......дължи се на разликата във  възрастта на душите и скоростта на усвояване на уроците. Приключвам с темата.
Алексина, да знаеш нещо по въпроса за регресията и хипнотерапията/ изследване на минал живот, които предлага студиото? Много искам да се подложа, лятото открих специалист, но беше отпуска, докато той се върне, аз разбрах, че съм бременна и се отказах. Дали е безопасно за бременни? Ще трябва да се обадя да попитам.
За плетенето и шиенето нищо не знам, не са ми казвали подобно нещо.
Един интересен  поглед на Къци Въпцаров за прераждането/ видях го сега от темата на ВБ/
http://vimeo.com/6782193
на мен филма ми хареса

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 04:04 от ani27

# 636
ani27, не определям хората на база интереси. )
А относно "просвещаването" и др. подобни, наистина няма нужда. ) А и си мисля, че за това си има отделна тема някъде из форума.
Едно е да кажеш - аз се интересувам и занимавам с Х, който иска може да си коментираме. Друго е да демонстрираш едно отношение към тези, които не следват интересите ти, което не е от най-приятните.

vvavv, вероятно това суеверие е свързано с пъпната връв и усукването и.

Вчера нали се оплаквах от киселини, взех си талцид от аптеката. Мога да кажа, че имаше мигновено действие.

# 637
Аз лично плета. Не вярвам на суеверия. Много хубаво щеше да бъде ако всичко зависеше от нас - не плетеш, не се подстригваш, не правиш това и онова и накрай всичко се подрежда чудесно. Все пакт това си е мое мнение. Ако спазването на тези суеверия прави някого по-спокоен, тогава си струва, разбира се. За успокоение - това, което аз знам е, че не трябва да плетеш с конец около врата, а да ти е на пръста. Това е.

# 638
ani27, не определям хората на база интереси. )
А относно "просвещаването" и др. подобни, наистина няма нужда. ) А и си мисля, че за това си има отделна тема някъде из форума.
Едно е да кажеш - аз се интересувам и занимавам с Х, който иска може да си коментираме. Друго е да демонстрираш едно отношение към тези, които не следват интересите ти, което не е от най-приятните.

vvavv, вероятно това суеверие е свързано с пъпната връв и усукването и.

Вчера нали се оплаквах от киселини, взех си талцид от аптеката. Мога да кажа, че имаше мигновено действие.
Едно само не разбрах, защо само ти се припозна, че си непросветена/както ти се изрази/, вдигна пара и се засегна?
Не мисля, че съм се държала надменно и съм демонстрирала отношението, за което говориш.
Много обичаш да се налагаш и все да бъде на твоето, принципно те харесвам, но понякога може да си малко изморителна за околните, все си нащрек, ако някой каже нещо не по твоите стандарти и разбирания и подскачаш........... не го приемай лично Wink....малко другарска критика Sunglasses, предполагам си го знаеш, но аз да си кажа.

# 639
  • София
За суеверията - ами не ги знам и не съм се интересувала от тях. Смятам, че каквото е писано това ще стане, каквото и друго да се опитвам да направя.
За прераждането - ами да вярвам и смятам, че човек като почине се преражда....вярвам, но не съм чела и не съм се интересувала по задълбочено.
За номерологията - интересна ми е. Преди няколко месеца бях гледала предаването на Марта Вачкова ( повторение ) и точно ставаше дума за това. Едно момиче искаше да се срещне с номеролог и астролог и да и кажат кое ще е най добрата дата, число, име и т.н. за детето и. Предстоеше и да ражда след няколко седмици. Беше доста интересно.

P.S. Аз мисля, че съм добре, но вече се побърквам с това лежане вкъщи. Айде по скоро да идва вторник да ходя на преглед и дано вече всичко да се е успокоило  fingerscrossed за да мога да започна по малко да излизам и да се разхождам, че вече м/у тези 4 стени ще откача.....та какво ли вече не правих....гардероба си разчистих, изчистих вкъщи....филми гледах и т.н. и не мога повече искам навъъъъъъъън. newsm45 newsm45 newsm45 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511

# 640
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, а бе душо, то по-добре да се разходиш малко от колкото да чистиш и пренареждаш, това повече натоварва според мен.

Забравих да се похваля, че усещам побутвания на моя бебок  newsm44

За суеверията, според мен това само може да побърка човек.

# 641
ani27, уффф, абе не съм се припознала, но просто само двете с теб си говорим.)
А за другото, не, не смятам моето мнение за единствено и винаги ми е интересно да чуя и различни такива.

˙·٠• АлЕкС •٠·˙, и аз съм на мнение, че е по-добре да излезеш за 10мин, отколкото да чистиш. )

# 642
Да, с пъпната връв е свъразно суеверието за плетенето и шиенето.
Принципно и аз не съм се интересувала подробно, случайно попаднах не една статия, в която беше обяснено от къде са произлезли суеверията, но в момента не мога да я намеря...
В общи линии, суеверието за плетенето е измислено, заради дългото стоене в една и съща поза. Суеверието, че трябва да се пазиш от лоши очи - с това, че колкото поввече контакти имаш, толкова по-вероятно е да се заразиш с нещо си, дори и обикновен грип. Суеверието с пазенето на бременността в тайна до 3ти месец е свързано с повишения риск от спонтанен аборт в този период и така нататък... Ако ми попадне пак, ще постна линк

Алекс, подкрепям те напълно, и на мен ми се налага да полежавам от време на време... ама и аз си мисля, че чистенето не е лежане... Hug

а във връзка с плетенето, съм всела едно списание с детски дрешки и по всяка вероятност, ще поплета, като захладнее още малко

# 643
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, а бе душо, то по-добре да се разходиш малко от колкото да чистиш и пренареждаш, това повече натоварва според мен.

Забравих да се похваля, че усещам побутвания на моя бебок  newsm44 ,

хахаха е не съм направила супер грандиозното почистване, но си махнах една по една дрехите и ги пренаредих....отделих тези които няма да нося повече да ги дам на някои вместо да седят ей така в нас. Ами днес ще излезна за малко наистина, защото хич не ми е готино. Но ще почакам малко да се постопли, че е само 5 градуса тук.

Иначе вчера излезнах за малко до магазина и да се разкърша малко и докато се прибера си ме понаболяваше кръста ( е разбира се не както беше преди да влезна в болница ), но е доста некомфортно и просто незнам ако продължи така какво ще трябва да правя.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 10:38 от ˙·٠• АлЕкС •٠·˙

# 644
Алекс, а ти усещаш ли контракциите?

Общи условия

Активация на акаунт