Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 10

• 96 416
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Имам го, в неделя ще го отварям и пробвам и ще дам отзиви. Иначе цялата баня мирише на него, без да е отварян пакета.
Ще чакам отзиви!
[/quote]
Омо с лавандула пере добре, изпра някои засечени петна, други не. Натопих една бяла блуза в запържен доматен сос, остана бледо петно, ама едва ли съществува прах, който без предварително третиране да го изпере. Бялото си е бяло, ароматът е много лек, но аз центрофугирам на 1200 оборота. Аз лично съм доволна, винаги купувам това, което Гес е препоръчала и не съжалявам, тъй като самата аз не разбирам от прахове. И тукашното Омо и това турското с лавандулата е добрия избор за такива като мен, с малки деца, пък моите са и много:) Недостатък е, че се слага по повече прах, твърда вода във Варна+винаги лекьосани дрехи и така излиза, че 5 кг. прах е за 25 пранета, а струва около 26-27 лири, едно пране значи е повече от левче.
[/quote]

много скъпо е един лев на пране за турски прах.  Stop На мен немските ми излизат по-малко

# 661
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 662
я го снимай и го пусни ако обичаш Simple Smile

Скрит текст:
Eто това!

Това не е за възвръщане на цветовете а за случаите когато имаш забоядисано пране Wink

# 663
  • Gone with the wind
Гес, а знаеш ли каква е идеята на тези дуо капсули, в смисъл - търговски трик, за да изглежда по-интересен крайният продукт, или в 2те отделения има съставки, които си противодействат (пречат) ако са заедно опаковани.
Не, че има значение, но ми стана любопитно.

# 664
я го снимай и го пусни ако обичаш Simple Smile

Скрит текст:
Eто това!

Това е препарат за дрехи, които са били боядисани от други дрехи в пералнята - премахва нежеланото оцветяване. Съмнявам се, че ще намериш препарат, който да възстанови цвета на избелели дрехи. Освен да ги боядисаш, друго не виждам.

# 665
Ами така пише на превода,откъде и аз да зная Grinning,ще се купува боя,то се е видяло!Добре,че не пуснах машинката преди да Ви видя отговорите!Благодаря!

# 666
Гес, а знаеш ли каква е идеята на тези дуо капсули, в смисъл - търговски трик, за да изглежда по-интересен крайният продукт, или в 2те отделения има съставки, които си противодействат (пречат) ако са заедно опаковани.
Не, че има значение, но ми стана любопитно.

не съм Гес, но моето мнение е, че е точно търговски трик и то за балъци, защото в Германия капсулите са си едно цяло. Наричат ги мега-капс, универсалните са зелени, а за цветно са сини. А унгарските са от две части, да ни смаят Crazy

# 667
В Австрия също има Персил дуо-капс - http://www.persil.at/de/produkte/persil-duo-caps.html
В Италия има и обикновени, и двойни капсули - http://www.dixan.it/it/prodotti/dixan-classico/dixan-classico-duo-caps.html и http://www.dixan.it/it/prodotti/dixan-classico/dixan-classico-superdosi.html
Мисля, че постепенно всички капсули на Хенкел ще станат двойни.

Моето мнение за дуо капсулите е, че си има причина двете течности да са разделени и не е съвсем търговски трик. Ето обяснението на Хенкел:

Цитат
Двата гела са 2х концентрирани* и разделени от водоразтворима обвивка. Така те се смесват единствено при допир с вода, попаднали вече веднъж в пералнята. Ензимите остават защитени и устойчиви до разтварянето на обвивката и в резултат капсулите запазват на 100% активните си съставки преди да влязат в съприкосновение с петната.

Според мен има логика. Разделянето на ензимите от останалите съставки ги прави по-стабилни и позволява използването на течни ензими, които не са обвити в защинти капсулки и действат още при разтварянето на препарата във вода. Според мен технологията за капсули с повече от едно отделение ще позволи да се добави във формулата и избелител на кислородна основа по-нататък.

# 668
  • Gone with the wind
Благодаря   bouquet

# 669
  • в огледалото на живота
В брошурата на ''Метро'' прочетох,че в събота ще има ''Персил'' от този вид:

Заслужава ли?
Дават го за 80 пранета ,с цена 22лв. и стотинки.
Грубо излиза към 28ст. на доза пране.
Гес  newsm78

# 670
В Австрия също има Персил дуо-капс - http://www.persil.at/de/produkte/persil-duo-caps.html
В Италия има и обикновени, и двойни капсули - http://www.dixan.it/it/prodotti/dixan-classico/dixan-classico-duo-caps.html и http://www.dixan.it/it/prodotti/dixan-classico/dixan-classico-superdosi.html
Мисля, че постепенно всички капсули на Хенкел ще станат двойни.

Моето мнение за дуо капсулите е, че си има причина двете течности да са разделени и не е съвсем търговски трик. Ето обяснението на Хенкел:

Цитат
Двата гела са 2х концентрирани* и разделени от водоразтворима обвивка. Така те се смесват единствено при допир с вода, попаднали вече веднъж в пералнята. Ензимите остават защитени и устойчиви до разтварянето на обвивката и в резултат капсулите запазват на 100% активните си съставки преди да влязат в съприкосновение с петната.

Според мен има логика. Разделянето на ензимите от останалите съставки ги прави по-стабилни и позволява използването на течни ензими, които не са обвити в защинти капсулки и действат още при разтварянето на препарата във вода. Според мен технологията за капсули с повече от едно отделение ще позволи да се добави във формулата и избелител на кислородна основа по-нататък.

трудно ще приема, че за немския пазар Хенкел пробутват по-назадничевата технология от тази за източния Mr. Green Макар, че обяснението на Guess Who е логично. По тази логика що да направят както Куантум 4 отделни, едно с гел за цветни, едно с прах активатор, едно с ензими, едно с омекотител и т.н. Laughing

# 671
Трудно го приемаш, ама е факт. Отделен е въпросът какво има в капсулата, ако ме разбираш.

# 672
  • Казанлък of all places
Обсъждали ли сме някога капсули Fairy? Или да си задам въпроса при течните препарати?

# 673
Fairy non-bio се намират само в Англия. Non-bio означава, че не съдържат ензими. Лансират се като подходящи за бебета, деца и хора с чувствителна кожа. Има прах, гел, таблети и капсули и отделно омекотители, но в България съм виждала главно капсули и гел, на едно място бях видяла таблетки, а прах изобщо не съм виждала. Май съм мярвала и омекотител, но не е сигурно, не помня добре.

Обсъждали сме ги преди време. Имаше и доста положителни мнения за тях. Какво те интересува?

# 674
  • Казанлък of all places
Дали си струва да вложа едни пари , за да ми пренесат едно количество. Качеството на изпиране ме интересуваше.
Благодаря , Гес!

Общи условия

Активация на акаунт