Бебето и витамин Д

• 17 364
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
  • варна
нашата педиатърка каза, че така нямало смисъл да се дава директно, било задължително да се смесва с мляко или кърма а и аз така четох, четох и че някой го давали директно, бих искала и аз да го давам доректно, защото много трудно се смесва със мляко... мазничко е

# 61
  • Berlin
А защо трябва да се смесва с нещо?
Аз го давах с лъжичка с малко мляко, защото иначе оставаше по лъжичката.

# 62
  • варна
нямало ефект каза педиатърката  newsm78

# 63
Ние сме на 2 капки от началото, имам 2 приятелки с бебчета на същата възраст, те също дават по 2 капки. На консултацията на 2-рия месец педиатъра дори увеличи дозата за 1 седмица - 2 пъти по 2 капки.
Обаче не помня дали ми каза да го смесвам с нещо или не  newsm78
Аз капя директно в устата, чела съм, че не е правилно така, но не намирам логика защо трябва да се смесва с мляко. Нали след това така или иначе кърмя. А и така със сигурност няма да остане по лъжичката  Thinking

# 64
  • Sofia
Витамин Д е мастно разтворим и като се разтвори в млякото се резорбира по-добре. Моята бебка вече свикна с лъжичка, в началото нещо не се получаваше и аз го капех директно в устата. Обаче започнах да давам капки Колиф за коликите, а на тях изрично пише да не се дават дирекно и така бързо, бързо свикна.  Simple Smile Сега обаче само се чудя дали задължително да стерилизирам лъжичката?  newsm78 Аз кърмя и понякога пускам стерилизатора само заради нея..

# 65
lilitu, на колко месеца е бебето ти? Аз спрях да стерилизирам откакто започна да навира всичко в устата си. Ръцете са и вечно в устата, дърпа си играчките на активната гимнастика и ги лапа, лигавника на топка и в устата  ooooh! Но и аз кърмя и имам една залъгалка за стерилизиране, отскоро започнах да и давам и по малко вода.

Витамин Д мога ли да го слагам в шишето с вода или трябва наведнъж да приеме 2-те капки?

# 66
Не се препоръчва да се смесва каквото и да е лекарство в много течност.
Ако не си изпие водата как ще разбереш колко витамин е изпила? Simple Smile

аз капех в устата.
Така всичко влизаше в устата.
Иначе половината щеше да е по лъжичката Simple Smile

# 67
Как успявате да капете в устата. Моето ли е голямо диване, че ми се вижда мисията невъзможна ooooh! Аз и в носа като искам да капна, едвам успявам, а там дупките са си отворени нон-стоп #Crazy Иначе на мен педиатърката ми каза, че можело да се капе директно, ама така имало опасност да се капнат повече капки и трябвало да се внимава. Иначе в листовката на Вигантол май си пишеше, че може да се смесва с млякото newsm78

# 68
Аз давах в лъжичка с кърма миналата зима. Сега в лъжичка с вода, сок, кърма или АМ.
А защо трябва да е сутрин на гладно? Аз често забравям сутрин и давам по-късно през деня - не винаги преди ядене.

# 69
  • в огледалото на живота
Витамин Д съдържа маслени омега киселини и в предвид това,че сутрин повечето закусват е хубаво да се включва тогава,за да се усвои добре в дневния ритъм  на хранене.Това за перличките предимно.
За капките също,поне на мен така ми е казвал педиатъра.

# 70
Давам рибено масло 2 пъти на ден по 2 перли. В съдържанието пише, че съдържа вит. Д3. Необходим ли е допълнителен прием на вигантол поне през зимата?

# 71
На дъщеря ми ѝ изписаха по 2 капки, каза да ги давам сутрин на гладно.

# 72
Давам рибено масло 2 пъти на ден по 2 перли. В съдържанието пише, че съдържа вит. Д3. Необходим ли е допълнителен прием на вигантол поне през зимата?
След като има вит. Д в рибеното масло няма нужда да даваш Вигантол допълнително.

# 73
Не съм давала все още .Била малка фонтанелата и не ми изписват .

# 74
на ортопед ходили ли сте?
вит. Д не се дава заради фонтанелата. На колко месеца е бебето?

Общи условия

Активация на акаунт