Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 171 730
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 165
Предстои ми да слагам брекети на преклонна възраст от 32 г  Mr. Green

Трябва да реша какви да са - метални или сапфирени - гледам в нета много различни снимки има и не мога да преценя  Sad
Май клоня към по-невидимите, защото работя с доста хора, но ще ми е ценно и вашето мнение - тази вечер трябва да кажа какви да са  Praynig
Сега ще се върна да попрочета в темата
здравей, моят съвет е да сложиш сапфирени (моите са безцветни и пак ги мисля и не ми е супер комфортно, а не искам да си представям, ако бях с метални Simple Smile
Не съм съгласна ...свиква се и с металните(както съм аз)  Peace

# 166
  • София
Аз да ви попитам....с кое точно не се възприемате:
- с това, че сте погледнали отговорно към себе си и решавате проблема си
- с това, че ви гледах хората или че плащате данък обществено мнение
- или с нещо друго...
Защото с кривите ззъби пак ви гледат хората, пак не се усмихвате широко и пак ви е некомфортно...

Има медицински случай,които не позволяват други брекети, освен метални..има хора, които нямам финансите..има хиляди причини..
Не е болка за умиране че 2 години от живота ви ще сте с метални брекети или пък че сапфирените ви брекети се виждат, или дъгата била метална...това са вече мрънкания....

Съжалявам за офф-топика!

# 167
  • Sofia
 PeaceКаквито и да изберете все ще го има това усещане в устата,стягане,болка,дискомфорт...но нали целта е да се оправи " фасадата"....

# 168
Деска, много си права както винаги  Heart Eyes
Нали не носим брекети вече, поспрях да пиша, но не спирам да се дразня на дечица с криви зъби, и то на семейства, при които не опира до финанси. Нито толкова боли, нито е срамно. Аз бих се срамувала, ако не се бях погрижила за усмивката на детето си. Преди беше красива, сега е прекрасна  Party Само се моля да запазим резултата  Praynig

# 169
  • Пловдив
Деска, права си абсолютно!
Яд ме е, че не се реших по-рано на тази стъпка докато още бях в майчинство, тогава грам нямаше да ми пука, но в работата ми ще ми е странно и гадно  Confused
А и не искам да отблъсквам голямата щерка, защото при нея е почти сигурно, че ще се наложи да носи нещо - има същата дълбока захапка като моята  Confused

Това ми е и другото притеснение - зъбите като гледам се пренареждат сравнително лесно, но тази захапка ми се струва невъзможна за оправяне  Shocked
Ортодонтката ме увери /и със снимки на пациентки с проблем като моя/, че се оправя това - дай боже  Praynig
В понеделник живот и здраве трябва да ми ги постави и ще споделям и аз при вас

# 170
Аз да ви попитам....с кое точно не се възприемате:
- с това, че сте погледнали отговорно към себе си и решавате проблема си
- с това, че ви гледах хората или че плащате данък обществено мнение
- или с нещо друго...
Защото с кривите ззъби пак ви гледат хората, пак не се усмихвате широко и пак ви е некомфортно...

Има медицински случай,които не позволяват други брекети, освен метални..има хора, които нямам финансите..има хиляди причини..
Не е болка за умиране че 2 години от живота ви ще сте с метални брекети или пък че сапфирените ви брекети се виждат, или дъгата била метална...това са вече мрънкания....

Съжалявам за офф-топика!

Точно така е  Peace При мен можеше само метални, но вече толкова много хора носят брекети, че не те гледат като полезно изкопаемо Simple Smile

# 171
Има някои недостатъци на лечението с брекети. Задължително е след свалянето на брекетите да се носи ретайнер. Това е апарат, който задържа зъбите в постигнатата позиция. Този апарат се носи неопределено дълго време - различно в различните случаи. При ортодонтски "възрастни" пациенти /пациенти над 20 годишна възраст/, апарата може да се носи и до живот.
Има различни видове ретайнери - едните са фиксирани върху зъбите и се носят постоянно, другите -различни видове шини - се носят вечер.
Причината за връщането на зъбите в изходна позиция е, че възстановяването на околозъбните тъкани става бавно във времето и липсата на поддържащ апарат може да доведе до рецидив.

# 172
Носи ретайнер, разбира се  Peace, от тези, които се слагат само нощем.
Знам, че носи толкова, колкото самите брекети, така ли е? Как се преценява кога можем да го махнем  newsm78

# 173
Здравейте.поздравявам ви за страхотната тема,много е полезна и определено има какво да се научи от нея,но за съжаления голяма част от информацията е от 2-3 години.
Ще си слагам брекети със сигурност,за сега се спрях на д-р Йозгюр от Пловдив и д-р Иванова от София.Ще се радва ако ме посъветвате къде да отида.
Някой да е бил при д-р Сехер Йозгюр - Пловдив?Интересувам ме ориентировъчни цени,не точности..ясно е,че няма как да се каже точна цена без консултация о ортодонта.Става въпрос за естетични керамични брекети.
Също така и за д-р Иванова ме интересуват ориентировъчни цени на естетичните брекети.

# 174
  • Пловдив
Аз ще слагам брекети в понеделник при д-р Йозгюр - сапфирените при нея са 1500 лв на челюст като в тези пари е включено цялото лечение - така ми каза тя /само не разбрах дали и ритейнърите са в тази цена  Thinking

# 175
  • sofia
Аз ще слагам брекети в понеделник при д-р Йозгюр - сапфирените при нея са 1500 лв на челюст като в тези пари е включено цялото лечение - така ми каза тя /само не разбрах дали и ритейнърите са в тази цена  Thinking

Здравей ,
 ас съм с керамични от два месеца при Иванова и   съм много доволна цената е 2000 лв за всичко сега имам само на горната челюст но в понеделник ми предстои и слагане на долната  челюст  Heart Eyes

# 176
  • Пловдив
Сега чета в старите теми, за да наваксам пропуските и да си отговоря на повечето въпросчета и попаднах на мнения, в които е коментирано, че ако има непоникнали мъдреци трябва да се извадят преди започване на лечението  Sad
Задължително ли е това - при мен 2 от тях са хоризонтално, но са изцяло в костта - изобщо не дават признаци за излизане и са така от години. Предполагам ще са доста тежки операции премахването им  Thinking

# 177
Зависи от ортодонта - на мен първия ОД, при когото бях ми каза, че трябва да се извадят и четирите..Сегашната, при която съм, ми сложи брекети на горната челюст, каза до 6 месеца да извадя долните мъдреци и после ще сложи и на долната..пък чак след като ги свалим да махам горните мъдреци Wink

# 178
  • Пловдив
Тюх, така се бях настроила, че в понеделник ще ми ги монтира направо и сега препъни камък... В момента снимките са при нея за анализ, ще взема утре да й звънна да знам какво ме очаква - от 01.03 се връщам на работа и ако ми предстоят операции ще е лошо, но поне да си съставя план и да направя поне едната до 1-ви ако е възможно  Tired

# 179
змейковица, аз трябва да махам долните, хоризонтално са и трябва да се махнат преди да ти свалят брекетите, иначе в един момент ще почнат да "бутат хубаво подредените вече зъби " Peace

Общи условия

Активация на акаунт