Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 171 726
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 150
Nicole_ , спокойно в началото е така само...после и дъвка ще се научиш да дъвчеш и няма забранени неща , както разправят ортодонтите  Peace

# 151
С Деймън съм (самолигиращи). А какво представлява тази обтяжка? Като наближи махането ли се слага? Lidsy - ти от колко време носиш брекетите ?

Сложих ги на 02.08.2011. Не съм имала толкова проблеми със самите брекети, колкото с ортодонтката, беше ми обещала за около година да ги махна, но по ред причини се проточиха нещата, това е дълга история. Обтяжката е ето това:
Моята беше безцветна, преди да се наям с радиоактивни портокали, надявам се да се  махне това пусто оцветяване.

# 152
  • Sofia
На сина ми му сложиха и долните брекети и много му са разранени от вътрешната страна бузите,избягва да яде много храни,напр.месо,но дъвче дъвки...

# 153
С Деймън съм (самолигиращи). А какво представлява тази обтяжка? Като наближи махането ли се слага? Lidsy - ти от колко време носиш брекетите ?

Сложих ги на 02.08.2011. Не съм имала толкова проблеми със самите брекети, колкото с ортодонтката, беше ми обещала за около година да ги махна, но по ред причини се проточиха нещата, това е дълга история. Обтяжката е ето това:
Моята беше безцветна, преди да се наям с радиоактивни портокали, надявам се да се  махне това пусто оцветяване.

Обтяжката е дъгата, така ли? Моята е сива, но мислех, че има само сиви...иначе щях да искам да е прозрачна..

# 154
Здравейте всички!На 20 години съм,прочетох доста от темите тук,но не видях никой с моя проблем или поне не съм намерила,тъй като от толкова много информация може да съм пропуснала нещо...При мен проблема не е много голям,криви са ми само два зъба отгоре - резците,но не тези най отпред,а до тях..може и да се бъркам не съм запозната с тези неща,дано не бъда упрекната.
Не са кой знае колко криви,но не мога да си понасям вече така и твърдо съм решила,че ще си сложа брекети.Отдолу положението е горе долу същото 2 зъба са ми кривички.От София съм искам да отида на преглед,но от толкова много ортодонти не знам вече къде да отида...Искам или вътрешни брекети или сапфирени (невидими). Много бих се радвала ако някой може да ми препоръча ортодонт,който предлага такива брекети на нормални цени,тъй като нямам 5 хиляди за една челюст...И също бих се радвала ако имате представа за цени.Дали са същите като за обратните захапки и други по-сериозни проблеми със захапката?
Благодаря предварително!Пак се извинявам ако имам грешки.

# 155
  • Sofia
Дъщеря ми имаше подобен проблем,горните 1-ви зъби бяха леко криви и се оправиха само с горни и долни шини.Носи ги около 2 год.беше на 20 год.Сега носи само по време на сън прозрачна шина като отливка,а на долните зъби и сложиха пластина от вътрешната страна

# 156
Благодаря Ви много за отговора.Значи би могло да мина и без брекети,а със шини,но те ще се виждат значи това отпада..Дано още някой помогне Simple Smile)

# 157
Благодаря Ви много за отговора.Значи би могло да мина и без брекети,а със шини,но те ще се виждат значи това отпада..Дано още някой помогне Simple Smile)

Първо шините са в пъти по-евтини и второ какво като се виждат за месеци или година, нали все пак работиш за красива усмивка:) кривите зъби са не по-малко приятни от брекети или шини  Peace
Но в крайна сметка ти си решаваш  Simple Smile

# 158
  • Sofia
Дъщеря ми ги носеше шините само вечер по време на сън и когато си е в къщи,навън не е била с тях.     Ортодонта е точния човек,който ще прецени какво да слага според случая,а не какво на нас ни се иска

# 159
  • Пловдив
Предстои ми да слагам брекети на преклонна възраст от 32 г  Mr. Green

Трябва да реша какви да са - метални или сапфирени - гледам в нета много различни снимки има и не мога да преценя  Sad
Май клоня към по-невидимите, защото работя с доста хора, но ще ми е ценно и вашето мнение - тази вечер трябва да кажа какви да са  Praynig
Сега ще се върна да попрочета в темата

# 160

Трябва да реша какви да са - метални или сапфирени - гледам в нета много различни снимки има и не мога да преценя  Sad
Май клоня към по-невидимите, защото работя с доста хора, но ще ми е ценно и вашето мнение - тази вечер трябва да кажа какви да са  Praynig
Ако имаш финансова възможност си избери по- невидимите.. Аз си сложих метални, от които нито 1 секунда не съм се притеснявала Simple Smile
Да попитам между другото, понеже до броени месеци ми предстои сваляне- да препоръчате място за избелване, но в кабинет,а не в домашни условия:)

# 161
  • Пловдив
Благодаря за отговора - а дали има вероятност да се оцветят прозрачните части от храна и т.н.
Притеснява ме и състоянието на зъбния емайл след махането на брекетите - лепилото, с което ги лепят предполагам е доста силно...
Затова ли се налага задължително избелване след махането им?
Много въпроси имам, пълна каша ми е в главата  Embarassed

# 162
Ами не знам колко е силно, но са ми падали 2-3 пъти брекети, значи не е кой знае какво Simple Smile
Избелването се прави защото има разлика там където е бил брекетът и останалата част от зъба, но моята ортодонтка ми препоръча 2 м след свалянто избелване- не знам каква е причината защото съм далече от там ... ooooh!

# 163
  • Варна
Здравейте, лепилото с което се лепят брекетите по никакъв начин не уврежда зъбите. То е фотополимер, подобно на материала с който се правят белите пломби.  След свалянето на брекетите не би трябвало да има разлика в цвета на зъбите. Ако искате по-бели зъби тогава може да се направи избелване, но то не е задължително след брекетите.

# 164

здравей, моят съвет е да сложиш сапфирени (моите са безцветни и пак ги мисля и не ми е супер комфортно, а не искам да си представям, ако бях с метални Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт