Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 171 664
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 135
Може ли някой да ми обясни как точно се чистят зъбите с конец? С брекети съм от 2 дена и нещо не мога да се справя .....

Както споменах и преди, има едни конци, които са с по-специфично влакно и са нарязани предварително, горещо ти ги препоръчвам, защото венците ми лесно се разкървавяваха и бяха чувствителни - Oral B Super floss. За разлика от обикновените конци имат мека средна част.

# 136
Благодаря за бързия отговор. Не е ли рисковано като се издърпва конеца зъбите? Мен ме притеснява  да не отскубна дъгата или да не се отлепи някой брекет .

# 137
Благодаря за бързия отговор. Не е ли рисковано като се издърпва конеца зъбите? Мен ме притеснява  да не отскубна дъгата или да не се отлепи някой брекет .

То не е някакъв силов спорт, когато започнеш да го използваш, сама ще усетиш как най-добре и най-безболезнено да си почистваш зъбките.

# 138
благодарско  Hug Peace

# 139
Здравейте,

най-накрая успях да намеря и моя ОД - д-р Анка Димитрова (Юниордент). И след няколко прегледа, вече решихме за дата за слагането на Деймън на горната челюст да бъде този понеделник  Rolling Eyes Нейното решение беше да ми сложи брекети на горната челюст + апарат, който да нося само докато спя (който да е разширяване на горната челюст) и след няколко месеца (след като извадя долните мъдреци), ще сложи брекети и на долната челюст. Дано всичко да е ок Simple Smile

# 140
Здравейте,

най-накрая успях да намеря и моя ОД - д-р Анка Димитрова (Юниордент). И след няколко прегледа, вече решихме за дата за слагането на Деймън на горната челюст да бъде този понеделник  Rolling Eyes Нейното решение беше да ми сложи брекети на горната челюст + апарат, който да нося само докато спя (който да е разширяване на горната челюст) и след няколко месеца (след като извадя долните мъдреци), ще сложи брекети и на долната челюст. Дано всичко да е ок Simple Smile

Успех с лечението  Hug

# 141
 Hug благодаря, ще споделям как върви

# 142
Успех с лечението, брекетите са нещо, което си заслужава болките и неудобствата... Simple Smile

# 143
Здравейте, момичета,

Вчера си сложих брекетите Simple Smile Но и вчера, и днес доста ме болят зъбите (особено когато се храня) - при вас болката отминала ли е с първите седмици например или просто вече ще е така (понеже зъбите се преместват) и ще трябва да си си сменя основно менюто -  с неща, които са меки, предимно не за дъвчене?

# 144
  • София
Здравейте, момичета,

Вчера си сложих брекетите Simple Smile Но и вчера, и днес доста ме болят зъбите (особено когато се храня) - при вас болката отминала ли е с първите седмици например или просто вече ще е така (понеже зъбите се преместват) и ще трябва да си си сменя основно менюто -  с неща, които са меки, предимно не за дъвчене?

Поне седмица ще имаш подобни усещания като с всеки ден ще е по-добре и по-добре.
Честито и успех!

# 145
Мерси за отговора Simple Smile Супер, щом няма да е за постоянно  Hug

# 146
  • Sofia
Здравейте, момичета,

Поне седмица ще имаш подобни усещания като с всеки ден ще е по-добре и по-добре.
Честито и успех!

Може също така да имаш подобни болки и при месечното натягане на ластиците, но също така ще свикнеш и няма да обръщаш внимание след 3-4 път  Peace

# 147
Здравейте, момичета,

Какви си избра? Ако са самолигиращи, няма да имаш грижи.

Аз имам въпрос към тези, които са били с Деймън и са ги свалили. Поставиха ми силиконова обтяжка, планирали сме махането на брекетите около Великден. Та тази силиконова обтяжка стана ми създава естетически проблеми. Аз съм пушачка, пия вино, кафе, кола и каквото се сетите друго, което може да оцвети зъбите и брекетите. Досега, при непрекъсната консумация на всичко изброено, нито брекетите ми са помътняли, дори напротив, зъбите ми станаха по-бели от засилената устна хигиена, ползвам конци, интердентални чекти, вода за уста, специална паста и четка НО... Оня ден си купих 2 килограма портокали, на пръв поглед най-обикновени. Направи ми впечателние, че когато ги белиш, цапат, по ръцете остава боя, която доста трудно се маха. С изненада днес установих, че обтяжката ми от прозрачна е станала оранжава Shocked Пълна мистерия, да кажеш да съм ги яла с корите - не съм, но ето на, резултатът е налице. Това оцветяване не се маха по никакъв начин. Какво друго мога да пробвам, освен наличния арсенал, за да не се разхождам като идиот още 2 месеца?

# 148
  • в матрицата
Lidsy, спокойно, и моите обтяжки се оцветяват. Това е, защото са направени от силикон, а той поема цветовете. Иди да ти я подменят, и не го мисли  Wink

# 149
С Деймън съм (самолигиращи). А какво представлява тази обтяжка? Като наближи махането ли се слага? Lidsy - ти от колко време носиш брекетите ?

Общи условия

Активация на акаунт