Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 112
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 330
Примерно при мен - вадя мъдреците, които пречат жестоко. Избутват ми другите зъби, нямам място. Говорила съм с няколко зъболекаря, ортодонти и т.н. - належащо е. Знам за случаИ, в които заради немахнати мъдреци после всичко се прецаква, като тръгнат да растат.

За цените - специално Иванова (на Иван Асен) й се носи слава на нескъпчийка и за това е такава лудница там. Момичетата, които ходят/са ходили при нея, са доста доволни от резултатите. Надявам се всъщност, че всички ще сме доволни Simple Smile

Малини за Цветанка Иванова ли говориш? Питам за първото й име, за да съм сигурна, че е тя. понеже си запазих час при нея днес - чааааак за 21.06  newsm09 по-ранни няма. Може ли ориентировъчни цени да ми кажеш при нея. Знам, че за всеки е индивидуално, но горе-долу можеш да ме ориентираш дали е от "по-скъпите" или от "по-нормалните".
Благодаря предварително !   bouquet

# 331
  • Варна
Браво Ясмина, че не си позлволила вадене и то на дете!
При децата то може да се избегне почти винаги, защото челюстите, мускулите и костите като цяло се развиват и с подходящо лечение  изоставането в захапката може да се навакса...

Направи ми впечатление, че на първата ни среща ортодонтката говореше за "лицева" ортодонтия, т.е. цели се моделиране не само на зъбите, а и на лицето, правилно нарастване на костта, развиване на мускули и т.н. Моята щерка имаше т.нар "готическо небце", лекарката каза, че и на това ще повлияе. Промяната за една година е голяма, изразът на лицето се измени, а още не сме в края на лечението. Дано да постигнем максимума от лечението.

# 332
  • София
Примерно при мен - вадя мъдреците, които пречат жестоко. Избутват ми другите зъби, нямам място. Говорила съм с няколко зъболекаря, ортодонти и т.н. - належащо е. Знам за случаИ, в които заради немахнати мъдреци после всичко се прецаква, като тръгнат да растат.

За цените - специално Иванова (на Иван Асен) й се носи слава на нескъпчийка и за това е такава лудница там. Момичетата, които ходят/са ходили при нея, са доста доволни от резултатите. Надявам се всъщност, че всички ще сме доволни Simple Smile

Малини за Цветанка Иванова ли говориш? Питам за първото й име, за да съм сигурна, че е тя. понеже си запазих час при нея днес - чааааак за 21.06  newsm09 по-ранни няма. Може ли ориентировъчни цени да ми кажеш при нея. Знам, че за всеки е индивидуално, но горе-долу можеш да ме ориентираш дали е от "по-скъпите" или от "по-нормалните".
Благодаря предварително !   bouquet

Да, Цветанка Иванова. Много й е запълнен графикът на нея. Когато аз си запазвах час за преглед, се обадих в началото на годината и часът ми беше средата на март  Mr. Green същото е и сега.

За цените малко по-назад бях писала. На мен ми каза 2000лв. за керамични (май), сравнително мънички като размер. Тук се заформиха разни дискусии по отношение на цените, аз се разрових малко в нета - винаги има за и против, дали ще е ортодонт, лекар, майстор. Доверила съм се на нея, надявам се, че резултатът ще е добър Simple Smile

# 333
Малини, стискам ти палци! И ни дръж в течение как върви при теб...още повече, че на някои хора(като мен, за които ти си ветеран) тепърва им предстои newsm17 newsm47

# 334
Malini би ли пояснила къде се намира кабинетът на Цветанка Иванова, понеже доста често се споменава името Иванова и съм в неведение.

# 335
  • София
Благодаря, момичета! Държа ви в течение и още как Simple Smile

Иванова е на цар Иван Асен 21 (вход от към Тертер)  Peace

# 336
Мерси за пояснението Simple SmileАз също мисля да съм при нея така че ще следя как се рзвиват нещата при теб.

# 337
И аз се включвам в темата. На 29 години съм и съм с обратна захапка, но не много изразена. В понеделник ми сложиха горните брекети. Мойта ОД не е Цветанка Иванова, а Наталия Иванова. Из форума също четох добри отзиви за нея и за това отидох при нея. Графикът и не беше чак толкова претоварен и ме прие след 3 дни.  Simple Smile Иначе като цена мойте са от прозрачните брекети с бяла дъга и ми излязоха 3000, като ще ги плащам на части. Ако искате пишете на лични. Късмет  Wink

# 338
А как се заплащат брекетите при въпросната ортодонтка? Предлага ли се разсрочване?
Каква е разликата при деймънд за които споменавате и другите? И още един въпрос  Simple Smile, по-добър вариант ли са керамичните от металните или външния им вид е определящ при избора?
Ние бяхме на преглед и за лечението на сина ми предложиха вадене на млечните зъби (проблема при него е, че и четирите 5-ти млечни са разклатени, единия даже паднал, а отдолу няма зародиш на постоянни) и поставяне на метални брекети с цена от 2 500 лв.

# 339
  • София
карамелена, няма зародиши или не се виждат наченки за поникване на зъб? Предполагам сте правили снимки, за да се види това?

# 340
Правихме снимка, пълен синхрон - и отгоре и отдолу и от дясно и от ляво при 5-ти зъби няма зародиши.
shadopan, в твоя случай брекетите само на едната челюст ли се поставят?Т.е. цената за чифт ли е?

# 341
Правихме снимка, пълен синхрон - и отгоре и отдолу и от дясно и от ляво при 5-ти зъби няма зародиши.
shadopan, в твоя случай брекетите само на едната челюст ли се поставят?Т.е. цената за чифт ли е?

Цената ми е за чифт брекети, но сега ми ги сложи на горните зъби, за да се нивелирали и след около месец-два ще ми сложи и долните.

# 342

[/quote]
Направи ми впечатление, че на първата ни среща ортодонтката говореше за "лицева" ортодонтия, т.е. цели се моделиране не само на зъбите, а и на лицето, правилно нарастване на костта, развиване на мускули и т.н. Моята щерка имаше т.нар "готическо небце", лекарката каза, че и на това ще повлияе. Промяната за една година е голяма, изразът на лицето се измени, а още не сме в края на лечението. Дано да постигнем максимума от лечението.
[/quote]

Да, така е! Аз имам около сантиметър (грубо) разширение на горната челюст. Откакто нося брекети, скулите ми изпъкнаха и горната ми устна се удебели, и изпъкна. Значително се подобри симетрията на лицето ми. Вече гледам старите си снимки с умиление. Но пък само аз си знам как е постигнат този резултат, каква адска болка и НЕядене на нищо, което не е течно.

# 343
 Lidsy След колко време от както имаш брекети забеляза промяната и на лицето ти интересуваме понеже аз съм с кръстосана захапка ,съответно и лицето ми се е деформирало малко или много '' благодарение'' на това.

# 344
  • TX
Вие сте късметлии при липсата на зародиши на постоянни
при моите деца липсата се изразява така:
при сина ми липсва зародиш на 2 ри десен резец ....
при едната ми дъщеря няма  долен десен 5-ти ...
при другата ми дъщеря няма два пети и един втори....
т.е за ОД ще има бая работа и за имплантолози може би....ще решаваме като им изпадат всички зъбета

Общи условия

Активация на акаунт