Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 112
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Здравейте, момичета,
От един месец съм с брекети на горната челюст.
Днес ми сложиха на долната, но сега като започнах да ям, нещо не ми се стори както трябва и се погледнах в огледалото. Дъгата не ми е хваната на 7мите зъби
от едната страна имам такъв брекет, на който се хваща, но не е хваната, даже на предния не е захваната, а от другата страна дори нямам такъв брекет.
Чудя се дали е нарочно или докато съм яла съм ги развалила сега докато съм яла. Rolling Eyes
Звънях на ортодонта, но не вдига телефона..

# 361
  • София
Изглежда ми все по-сложно това с брекетите..

NaZu, не знам какво да кажа  Thinking дано успееш да се свържеш с ОД  Peace кажи после.

ЗмейчеHug дано много скоро се похвалиш, че са се нормализирали нещата.

Аз съм с трети изваден мъдрец, беше егати борбата ужасна. Няма такова чудовище, самата докторица не можа да му се начуди. В интерес на истината по-малко ме боли от предния, но самото вадене беше отврат.

# 362
Malini, къде си вадиш мъдреците и добра ли е докторката ,ти лично доволна ли  си.

# 363
  • София
В Стоматологията при Д-р Гръбчева (Маргрета) - хирург. Доволна съм, да, харесва ми като присъствие, като работа. Спокойна, уверена. Майка ми е ходила при нея на времето.

# 364
Lidsy След колко време от както имаш брекети забеляза промяната и на лицето ти интересуваме понеже аз съм с кръстосана захапка ,съответно и лицето ми се е деформирало малко или много '' благодарение'' на това.

При мен лечението беше доста агресивно, пък и аз търпя на болка, затова резултатите в началото бяха много бързи. От август до декември 2011г. вече беше постигнато разширението, за което говоря. До средата на 2012г. вече можеше да се каже, че зъбите ми са на един ред. После ОД реши, че 4000 лева не са достатъчно, за да се завърши лечението и ми поиска допълнително пари. Това за мен беше изнудване. Не пожелах да ги платя, а сега вече нямам и възможност, защото се задават други големи, планирани разходи. Така с много "компромиси" и след като стана ясно, че няма да "взема логичното решение" полека вървим към финала. Надявам се до 2 месеца да съм без брекети.
П.С. Сложих ги през август 2011г., по план трябваше да ги сваля през август 2012г., после през януари 2013г., сетне през април 2013г., сега се чудим и маем дали до юли ще я сколасаме.

# 365
  • в матрицата
Lidsy, нали знаеш, че това са номерата на Давидова. Аз по нейните думи трябваше да ги сваля за 9 месеца, т.е. лятото на 2011. Е, вече сме почти средата на 2013, а финалът все се отдалечава. Аз съм твърдо решена, докато не постигне желаният от мен резултат, няма да ги махна,а пари съм спряла да и давам много отдавна  Peace Така, че натискай я, тя е човек на настроението.

# 366
  • Sofia
На мен ми се беше измъкнала дъгата, вчера ходих да ми я наместват.

След поставянето на долната челюст мноого повече ме болеше и то няколко дни.

Lidsy, много неприятно това с искането на още пари...не се съгласявай.

Аз имам брекети на горната челюст от 13,04  и вече се забелязва промяна в зъбите Simple Smile

# 367
Здравейте, успех на всички, които са решили да си сложат брекети. След 2 години и половина, доста мъки и 3 извадени зъба лечението за мен почти свърши... Simple Smile В средата на юни ще ми махат брекетите и вече нямам търпение... За всички, които се чудят, искам да кажа, че си заслужава и че болките и неудобстават си струват на 100%! Радвам се, че по улиците виждам все повече хора с брекети, инвестицията в здравето е най-доброто, което може да се направи. Относно избелването, за което много хора се чудят, мога да кажа, че би трябвало важият лекар да ви махне лепилото и да ви изчисти зъбния камък при  махането на брекетите, така ще стане при мен. А след това може и да няма нужда от избелване. Успех на всички с лечението, аз ще се усмихвам като холивудска звезда след малко повече от месец ... Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile  newsm76 Весели Великденски празници!

# 368
Момичета, благодаря ви. Suzza, знам, разбирам, но при мен няма време, през август се омъжвам и ако ще камъни да падат от небето, зъбите ми трябва да са готови и брекетите да са сменени с ритейнъри. Вчера ходих при ОД, сменихме дъгата с по-твърда, днес не мога да си намеря място, пак съм на крем супа няколко дни. Пари категорично няма да давам и аз, в момента сме на нова вълна - "естетизиране". Не искам да изпадам в подробности, само искам да приключа с това веднъж завинаги. Не искам и да бъда "булката на Франкенщайн".
Относно 7-мите на NaZu, които са откачени в дъгата - понеже каза, че смяташ, че може да са се разкачили при яденето, значи не са с пръстени, ами с ключалки, лесно можеш и самичка да придържаш дъгата и с пръст да затвориш ключалката, моите от време на време си отварят. Ако не може - опитай да го намериш днес, максимум утре, по празниците лекарите като че ли потъват в дън земя.

# 369
  • Пловдив
Ох, аз съм направо отчаяна последните няколко дни...
Сложиха ми пръстени на 6-тите долни зъби, но от вътрешната страна са ми много грапави, целият ми език е в афти и рани  Cry Слагам от восъка, но не мога да се храня по никакъв начин, дори при говор ме боли
Да не говорим, че дъвченето е мисия невъзможна - не се получава никакъв контакт на задните зъби. Но основният проблем е това дращене - пръстените от вътрешната страна са като нагънати или поне аз така ги усещам и е ужасно чувството на езика  Cry

Мимоза, благородно ти завиждам! Успех занапред и непременно да разкажеш подробно за ритейнърите и как се усещат постоянните

# 370
Ох, аз съм направо отчаяна последните няколко дни...
Сложиха ми пръстени на 6-тите долни зъби, но от вътрешната страна са ми много грапави, целият ми език е в афти и рани  Cry Слагам от восъка, но не мога да се храня по никакъв начин, дори при говор ме боли
Да не говорим, че дъвченето е мисия невъзможна - не се получава никакъв контакт на задните зъби. Но основният проблем е това дращене - пръстените от вътрешната страна са като нагънати или поне аз така ги усещам и е ужасно чувството на езика  Cry

Мимоза, благородно ти завиждам! Успех занапред и непременно да разкажеш подробно за ритейнърите и как се усещат постоянните

Пробвай с Тантум верде, препаратът, който се впръсква. Личен опит с дъги и полуестетични брекети.
Не си сама, в момента сме на гости при свекито в гръцко, преди малко влетя с кутия какви ли не сладки. Аз гледам тъжно и сърбам супа със стайна температура.

# 371
  • Пловдив
Да пръскам езика - на афтите ли?
Толкова се е възпалил, че го усещам надут и едва говоря  Cry
А нормално ли е да е толкова режеща повърхността на тия пръстени - то е като инквизиция - аз не вярвам някога да  свикна с това нещо в устата

# 372
На мен пръстените отвътрешната страна не ми пречат, проблема са ми стърчастите им части отвъншната, т.к аз имам пръстени дори на някои 5ти зъби. Проблема нощем съм го решила с истински пчелен восък, които размеквам вечер под течаща топла вода и облепвам всички проблемни места, така си спя вече спокойно и нямам ужасяващите разранявания, които бях получила по бузите.

# 373
Да пръскам езика - на афтите ли?
Толкова се е възпалил, че го усещам надут и едва говоря  Cry
А нормално ли е да е толкова режеща повърхността на тия пръстени - то е като инквизиция - аз не вярвам някога да  свикна с това нещо в устата

За свикването - ще свикнеш, това си е чуждо тяло и то на такова място. При това положение, трябва двойно повече да се обръща внимание на устната хигиена. Тантум на афтите, а за езика пробвай да си купиш сандрин, помня, че едно време като си пробих езика си правех разтвор с него.

# 374
  • Пловдив
 Hug Благодаря ти, дано  Praynig
Жива да си, че ми каа за Тантума, днес е една идея по-добре  положението - купих разтвор за жабурене и спрей - пак е болезнено, но има лек прогрес .

Сандринът не смея да го ползвам, че доста оцветява, а моите са сапфирени горните и ще стане мазало  Sick С разтвора на Тантум направо ми изтръпва езика за 10-15 минути и спира временно всякаква болка

Общи условия

Активация на акаунт