Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 170 953
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 60
Суха мащерка, доста анти-брекетни статии...  Confused  И все пак да питам /защото не го прочетох/: веднага след корекциите ли се появява и установява евентуалното повреждане на зъба и корена? 

# 61
Суха мащерка, доста анти-брекетни статии...  Confused  И все пак да питам /защото не го прочетох/: веднага след корекциите ли се появява и установява евентуалното повреждане на зъба и корена? 

Не знам... има вероятност просто. Ако има добри дентални специалисти биха обяснили. Аз не знам, само чета Simple Smile
Също бях чела, че в дългосрочен план зъбите се развалят по-бързо. Корените по-бързо се умъртвяват и така нататък, но и аз съм се хванала на хорото  Laughing

Покрай мен малко кофти случаи, надявам се само единици да са, след носене на брекети да са имали проблеми и опадали зъби(1 случай) и пренареждане на зъбите(1 случай, т.е месец след сваляне на брекетите някои зъби се върнаха в изходна позиция....)  Tired

# 62
Дано това, което пишеш е просто някакво голямо изключение от общата брекетна практика. Ако става реч за дългосрочен план  - гледам себе си, понеже просто около мен няма други ветерани, свалили брекети толкова отдавна  Laughing

# 63
Запис да следя, а по-къссно ще разкажа и моята история.

# 64
# 65
  • София
Queen L, имай в предвид, че брекетите и методите на лечение са се променили за близо 20 години. Винаги има изключения и проблеми, но аз съм на менние, че това е по вина на ортодонта не на самите брекети или това, че сте започнали и приключили лечението.

Аз имах и все още имам два мъртви зъба, които издържаха геройски всичко покрай брекетите и операцията, въпреки притесненията ми, на ОД и на зъболекаря ми, че може да не издържат. Но с внимателен подход от страна на ОД нямаше проблем и сега дори отхапвам с тях (предни долни са и двата, един до друг).

Така, че горе главата и мислете положително на нещата. В крайна сметка такива случаи са много малък процент и не са причина да се откажеш от здравата си усмивка. Защото правилната захапка и подредените зъби не са само красива усмивка, но и подобряване на дъвкането и хигиената, което се отразява на целия организъм.

И още нещо относно американските статии - имайте в предвид, че американците са доста дръзки в лечението. Например при тях 50% от случайте при деца до 15год с недоразвити челюсти (долна, горна или и двете) я решават с операция като моята. Това е период, в който челюстите растат и проблема може да бъде решен без операция, но те се презастраховат и дай под ножа и 10 годишни...

# 66
Доста поизчетох и вече ми стана страхотна каша в главата Thinking От Плевен съм, живея в София, така че имам възможност да се лекувам и на двете места. За Димова разбрах, че е доста добра, както и за Лаура Андреева,Иванова и Алагозова. За Плевен разбираемо са по-малко публикациите. Все пак се надявам там цените да не са като в София. Ако някой може да помогне  no

# 67
До тези, които са носили брекети, но не са носили ритейнър след това. Правила съм си екперименти със зъбите ми и знам, че като се махне изправящия апарат след около седмица някъде зъбите са се върнали на 95% на същото си място - движат се наляво, надясно и се извъртат обратно към изходно положение. Чудех се обаче издърпан примерно горен зъб надолу (не става дума за закърнял зъб който е изваден от венеца, а за нормално израстнал зъб, който е дръпнат надолу за да се изравни по ниво с осталите) дали като се махне апарата ще се вдигне обратно нагоре.  Искам само експериментални резултатит, а не предположения.

# 68
А някой може ли да потвърди дали след махане на брекети (или шини) и след махане на ритейнъри е останал с изправени зъби? (и колко време? ) Rolling Eyes
Вече четвърти човек със зъби в изходно положение( след махане на ритейнърите).... Tired

# 69
А някой може ли да потвърди дали след махане на брекети (или шини) и след махане на ритейнъри е останал с изправени зъби? (и колко време? ) Rolling Eyes
Вече четвърти човек със зъби в изходно положение( след махане на ритейнърите).... Tired

Аз смятам да си сложа постоянни ритейнъри..почти не остана време до свалянето. Казаха,че може първоначално да се носят и двата вида. Мнения?

# 70
Доста помислих дали съм носила едно време ритейнъри. Във всеки случай не им казваха така  Laughing След махане на брекетите носих само нощем едни шинички - горни и долни, а имах и силиконови но въобще не помня какво представляваха и дали ги носих успоредно с брекетите или след това нощем  newsm78
На въпроса на Суха мащерка - зъбите ми не са мръднали въобще към първоначалните си места вече 18 години   Peace

# 71
Дъщеря ми спи само с нещо силиконово, много се надявам, да не се върнат в старото положение  Praynig

# 72
  • Sofia
Колко време се носят силиконовите шини вечер

# 73
Колко време се носят силиконовите шини вечер

Идея нямам, ние сме вече 2 месеца, ще ходим периодично на прегледи, ще питаме  Peace
Чела съм, че се носят почти колкото самите брекети  Confused

# 74
  • София
Skrekkelig, за издърпаните на долу зъби... аз съм с такива и то  с доста голямо дърпане....не са помръднали. Като свалихме брекетите, ОД ми каза: "сега ако нещо тези отзад започнах да се напасват , не се притеснявай. Така ти става стабилна захапката. " Нито са се изкривили , нито са се върнали нагоре от натиска при храненето, например.

Сменяемите ритейнъри се носят почти колкото, а и повече от времето на брекетите. Само времето, в което си с тях намалява. Започваш със всяка нощ, след това през една вечер, през две, веднъж седмично и тнт..докато не ги махнеш изцяло. Това решава ОД.

При възрастните пациенти е по-голяма вероятността за връщане на зъбите в някакво положение (дали изцяло или ччастично..друга тема), пореди ред причини - състояние на венци, зъби, костта, мъдреци и всякакви други проблеми. Според мен резултатите при деца пациенти се запазват много дълго време или завинаги - зависи от мъдреци и такива подобни.

По някога има и постоянни и сменяеми едновременно за някакъв период от време. Аз съм така например и си има причина, която при мен е заради операцията и пост-възстановяването, не заради зъбите...на тях им е достатъчен постоянния ритейнър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт