Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 089
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 795
  • Тук
На първи преглед- 40 лв.
Втори- 220 лв. Тогава ми се взеха разните му там отливки, снимки...
Значи утре вероятно ще съм по тънката лайсна  Laughing

# 796
  • Sofia
Според мен няма да ти вземат....

# 797
loter, към кой ортодонт си се насочила?

За сега към Севдалина Янева. Още не съм го решила на 100%.

Аа, значи не сме при една ортодонтка.

# 798
7-ми ден с брекети и вече въобще не ме болят зъбите  Mr. Green започнах и да си се хиля с широката усмивка като преди хаха  Grinning

# 799
Здравейте , имам доста криви зъби и ще слагам брекети , но по-натам.
Искам да ви питам , ползвате ли някакви по-специални четки за зъбите , особено там където са струпани един до друг.
Мерси Simple Smile

# 800
Здравейте,имам същите проблеми като вас със зъбите и реших да се включа в темата  Simple Smile Вчера бях на  ортодонт и ми каза,че трябва да извади долен 1 резец,за да се подредят,защото няма място,освен  това иска да ми извади долните мъдреци,а по-горе четох,че не се вадят неравен брой от двете страни?И ми каза,че вестибуларните брекети са 3800 лева и всичко останало е отделно и сигурно стават повече от 5000,не иска ли твърде много?От Пловдив съм,моля някой да ме насочи Rolling Eyes

# 801
Искат да ти вадят долен преден зъб?  Shocked Моят съвет е да не даваш да ти вадят предни зъби и да отидеш на консултация при още ортодонти. Тук има хора от Пловдив, нека те да те насочат към някой ортодонт. Успех!

# 802
Здравейте , имам доста криви зъби и ще слагам брекети , но по-натам.
Искам да ви питам , ползвате ли някакви по-специални четки за зъбите , особено там където са струпани един до друг.
Мерси Simple Smile

Ползва се нормална четка за зъби за цялостното миене на зъбите, също така една малка четчица, която вероятно ОД ще ти даде за между брекетите. Тя изглежда ето така:

http://zubolekarbg.com/wp-content/uploads/2013/04/chetki_DSC_0061-2-620x300.png

Ползването е лесно и е доста удобна Simple Smile Успех!

# 803
Благодаря , So happy . Той ще ми даде когато започна лечение с брекети , но в момента нямам възможност и само следя темата. Искам пък тма където обикновенната четка не чисти събралите се зъби да си взема такава. Продава ли се някъде ?

# 804
Благодаря , So happy . Той ще ми даде когато започна лечение с брекети , но в момента нямам възможност и само следя темата. Искам пък тма където обикновенната четка не чисти събралите се зъби да си взема такава. Продава ли се някъде ?

Тези четчици се наричат интердентални (междузъбни) и могат да се намерят във всяка аптека и във всички магазини, в които се предлага по-голяма гама от продукти за устна хигиена.  Simple Smile

# 805
Да се включа и аз в темата, но като вече минала по този път  newsm44.

Септември си махнах моите брекети, които носих година и седем месеца. Излязоха ми 2300лв, като 800 дадох в началото, после 3 месеца нищо не съм плащала и после всеки месец по 100лв. Имах метални брекети на долна и горна челюст и нямаше как да са някакви по дискретни, заради проблема който имах (много издадена напред горна челюст). За първоначален преглед май дадох 20 лв, но не си спомням да съм давала пари за отливката която ми се прави  newsm78, и 50лв за две снимки - панорамна и ортодонска. Това ми беше като пари.
Най - болезнения и неприятен спомен от всичко това са едни ластичета в началото, които се слагат преди самите брекети за да направят място за металните пръстени. Такава болка .....  Confused  щом пих аулин, после вече като сложих самите брекети не ме е боляло, всъщност аз не си чувствах въобще устата (имам ли зъби нямам ли  Thinking, всичко беше изтръпнало), то нормално да не ме боли. Свикнах точно за седмица, е малко фъфлех в началото, ама ме разбираха  Laughing Миех си зъбите както с тези интерденталните (задължително след всяко хранене, въпреки, че в края ги замених с клечки за зъби, ама ми беше писнало), които ги има малко по нагоре в постовете и с една малко по спешъл четка - изглежда напълно като обикновените, но е с 5700 и нещо косъма и е по мека и щадяща, и се води,че е точно за такива случай(Или бяха 7500 и нещо косъма  newsm78, както и да е те в аптеката си знаят като кажеш четка с много косми).
И най проблемния момент от всичко - махането на брекетите!!! Ако знаех че така ще боли щях да си остана с тях Sad Имах чувството че ми изтръгва зъбите! Но оцелях след всичко и сега само вечерно време докато спя нося едно "чейненце", което е адски неудобно, но ако искам да се запази ефекта ще си го нося!
Успех на всички, който са решили да се погрижат за себе си, не само заради красо, а и за здраве!
Оставям на разположение ако някой има въпроси.

P.S. На 30 год. от София съм.

# 806
  • Варна
slanchogledy, първо поздравления и честита ти нова усмивка Simple Smile
И един много важен въпрос - до колкото разбирам си имала дълбока захапка. Успя ли да се разминеш с ваденето на предни зъби?

# 807
slanchogledy, първо поздравления и честита ти нова усмивка Simple Smile
И един много важен въпрос - до колкото разбирам си имала дълбока захапка. Успя ли да се разминеш с ваденето на предни зъби?

Оооо, да. Това ми беше едно от условията да си сложа такова нещо. Изрично питах дали ще ми се махат зъби и дали ще ми се пилят зъбите (не знам точно какво значи, но не исках). Аз имах много разстояния между зъбите и имаше накъде да се местят, даже все още имам едно малко разстояние, но ортодонтката каза че с това "чейненце" ще изчезне и то. Лошото е че сега ми влиза храна между зъбите, а преди явно си е минавала свободно без да има къде да се закрепи  Joy

# 808
slanchogledy, честита усмивка и от мен! Simple Smile
А искам да попитам..... вече почти съм в час кое какво е защо е т.н... но тези пръстени ... 1во, че изглеждат ужасно и второ каква точно им е ролята? За да има на какво да се захване цялата дъга? И 3-то как се мие туй чудо?! И 4-как ги вкарват между зъбите, че и на 2 съседни зъба по 1 такова?
На мен ми е гадно като ми сложат онова с което се изгражда стена на зъб като ми правят пломба, а това... не ми се мисли как ще го издържа..

# 809
Пръстените не са нищо страшно, спокойно.  Wink
На мен преди да ми сложат пръстени бях чела тук как всички ги мразят, и колко боляло и каква инквизиция за пациента било това. И аз се приготвих да е много страшно.  Mr. Green
И какво се случи - не съм усетила АБСОЛЮТНО нищо. През следващите дни нито ме е боляло, нито ми е изтръпвало нещо, нито ми e стягало нещо. Не знам, може би е до устата на човек и до подхода на ортодонта.
Знам, че попринцип се слагат едни ластичета между зъбите (мисля, че сепаратори се наричат) за няколко дни, и те правят мъничко място между зъбите и пръстените успяват да влязат. При мен не се наложиха.
Доколкото знам пръстените се слагат за по-голяма стабилност, сигурно и заради други неща, които аз не разбирам.
А за чистенето - не намирам някаква особена разлика от времето, през което бях с канюли. И двете се чистят еднакво трудно за мен.

Общи условия

Активация на акаунт