Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 078
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 885
Вчера ми казах, че следващия месец започват да ми махат брекетите, явно ще е на два пъти. Предпочитах да ми сложат постоянна скоба от вътре, но ортодонта ме навива за гума.
Може да посрещна нова година без теловете след 30 месеца къде с повече и къде с по-малко трудности!!

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 20:25 от Alexslav

# 886
Вчера ми казах, че следващия месец започват да ми махат брекетите, явно ще е на два пъти. Предпочитах да ми сложат постоянна скоба от вътре, но ортодонтския ме навива за гума.
Може да посрещна нова година без теловете!!

Ех.. как ми се иска и аз да стигна до частта с махането.. страхотни новини Simple Smile))

# 887
Здравейте,отдавна ви следя и на мен ми предстои поставянето на брекети при д-р Иванова.Относно ваденето на мъдреци - извадих и двата горни защото растяха към корените на седмите и заради това зъбите на горната челюст са ужасно криви,на 33 г.съм и ако бях ги извадила по рано нямаше да се стигне до тук.Дано съм помогнала с нещо,колкото до болка,подуване и антибиотик за щастие при мен нямаше такива нещата - да спомена че въобще не се бяха показали и имам шевове!Успех при лечението на всички.

# 888
Здравейте,отдавна ви следя и на мен ми предстои поставянето на брекети при д-р Иванова.Относно ваденето на мъдреци - извадих и двата горни защото растяха към корените на седмите и заради това зъбите на горната челюст са ужасно криви,на 33 г.съм и ако бях ги извадила по рано нямаше да се стигне до тук.Дано съм помогнала с нещо,колкото до болка,подуване и антибиотик за щастие при мен нямаше такива нещата - да спомена че въобще не се бяха показали и имам шевове!Успех при лечението на всички.
Може ли да ми кажеш къде ходи да ти извадят мъдреците?

# 889
Да в 17 поликлиника при доц. Иванов,ако мога с друга информация да съм полезна питай!

# 890
  • София-Младост
Някой знае ли колко е цената на преглед при д-р Наджакова?

# 891
Да в 17 поликлиника при доц. Иванов,ако мога с друга информация да съм полезна питай!
Благодаря ти, аз трябва да си извадя двата долни, но се мотам още. Чувала съм, че при долните може да настъпят някой усложнения.

# 892
Благодаря ти, аз трябва да си извадя двата долни, но се мотам още. Чувала съм, че при долните може да настъпят някой усложнения.

Не се притеснявай,ако смятат че може да възникне проблам се застраховат с антибиотик , при мен и двата минаха без такъв.

# 893
Долните като цяло излизат по-трудно, понеже са по-добре свързани с костта. Всичко зависи от този, който ги вади, за след оперативните проблеми. Трябва ли да се извадят, няма какво да се чака, обикновено става по-лошо само.

# 894
Долните като цяло излизат по-трудно, понеже са по-добре свързани с костта. Всичко зависи от този, който ги вади, за след оперативните проблеми. Трябва ли да се извадят, няма какво да се чака, обикновено става по-лошо само.
Аз в момента съм с експандер на горната челюст, който трябва да нося 5 месеца, остават ми 4 месеца и половина. За това време трябва да ги извадя тея мъдреци, но иначе си растят перфектно. С тоя гаден експандер в устата, хич не ми е до тях в момент.

# 895
Винаги ли трябва да се вадят мъдреците, като ще слагаш брекети...? Мен от ваденето ме  естрах повече, отколкото от самите брекети.... Sad

# 896
Мен също не беше страх точно от ваденто на мъдреците. Първия ортодонт ни каза по-ниска цена, но поиска за начало да се извадят и 4-те мъдреца, без много обяснения. Аз естествено се шашнах и търсих друго мнение. Втория ми сложи директно брекетите и каза, ме е възможно, да се наложи вадене на мъдреци, но нито каза, че ще са 4, нито че ще е задължително. По-средата на лечението извадихме горните два и това беше. След месец ми махат теловете, явно няма да се наложи да махат отдолу.  Някои се презастраховат, а и е по-лесно да работят, отделно се взимат пари за това. Възможно е, при тебе да трябва да се извадят наистина, не знам какъв е случая ти, но е добре да питаш и на друго място.

# 897
Винаги ли трябва да се вадят мъдреците, като ще слагаш брекети...? Мен от ваденето ме  естрах повече, отколкото от самите брекети.... Sad

не , не е задължително. На мен не са ми махали нито един, а си ги имам и 4 -те, но при мен имаше достатъчно място къде да мърдат другите зъби. Всеки случай е различен и си зависи от особеностите на захапката.  Wink

# 898
Здравейте,реших да се включа и аз. Искам да попитам някой ходил ли е в денталният факултет в Пловдив при специализанти и второ: ходил ли е някой при д-р Баташка ( в Пловдив отново) и как е минало всичко ??
Моля ви ако по тези въпроси вече е говорено да ме извините Simple Smile

# 899
Здравейте,реших да се включа и аз. Искам да попитам някой ходил ли е в денталният факултет в Пловдив при специализанти и второ: ходил ли е някой при д-р Баташка ( в Пловдив отново) и как е минало всичко ??
Моля ви ако по тези въпроси вече е говорено да ме извините Simple Smile

Не е редно да се обобщава, защото все трябва да има и доволни, но уви аз за такива не съм чувала скоро, а общо взето имам не малко познати във факултета. За да съм по-точна, самите ортодонти може и да са добри /чувала съм много хубави неща за някои от тях/, но когато лечението се провежда предимно от специализанти /уж под наблюдението на обачуващите ги ортодонти/ човек трябва да си има едно наум, че поема риск и накрая е много вероятно да не остане доволен от крайния резултат. Да, спестяват се парички, защото се заплащат само материалите, но не мисля, че това е достатъчна причина, за да се спре човек на този вариант. Може би ако става въпрос за една по-лека корекция е приемливо, но ... аз лично не бих отишла, т.е. имах този шанс, но не го направих. Най-пресният случай на недоволен пациент е моя позната, която си постави брекетите повече от година преди мен и нищо от това /по нейни думи, а и аз не виждам особена разлика в усмивката и/, което се очаквало първоначално като резултат не се е получило все още. Аз вече четири месеца съм с брекети и имам по-голям прогрес от нея. Оплака се, че я прехвърляли от специализант на специализант, всеки си правел каквото преценил и накрая почти нищо. Доста неприятна ситуация. Но пак казвам - сигурно има и доволни, просто аз не съм чувала за такива напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт