Моля препоръчайте ми хубави книжки за 2 годишно детенце !

• 4 172
  • 43
  •   1
Отговори
Здравейте, имам малко момченце, което много обича книжки, търся да му взема хубава книжка с кратки стихчета и хубави илюстрации за най-малките, но по нашите сергии нищо не намирам, моля ви да ми препоръчате от опит такава наистина хубава книжка, ще съм благодарна на всички отзовали се! Hug

# 1
купуваме главно на изд.Златното пате, имат хубави с картинки и стихчета за животните, също сега имат едни коледни хармоники, те също са в рими и са интересни.
ето линк:
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/category/stihcheta_za_zhivotni/
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/read/chii_sa_sledite_v_gorata/

също има хубави приказки в рими  Peace

# 2
  • sofia
Доколкото виждам няма 2 годинки още,рано е според мен.Най-много да се заинтересува от картинките или да скъса някоя страница

# 3
Доколкото виждам няма 2 годинки още,рано е според мен.Най-много да се заинтересува от картинките или да скъса някоя страница

Winkами не съм съгласна, ние от доста време проявяваме интерес към книжките, говори почти всичко разбираемо, харесва му да му чета, обича да показва и казва кое какво е, имаме доста книжки вече, аз не му ги оставям без надзор да ги къса да кажеш  Peace всяко детенце си е различно

# 4
На моя син много му харесва 52 приказки с поука.

# 5
amidala13, ние имаме всички книжки от поредицата "Моята първа приказка" на ПАН.Препоръчвам ги с две ръце.Моето дете слуша с интерес всяка вечер и илюстрациите са много красиви.Има книжки на "Златното пате", казват се "Подарък за момченца", "Подарък за момиченца", "Подарък за малчугани"-също много красиви и интересни.

Абсолютно на противоположното мнение съм.Аз започнах да чета всяка вечер, когато беше на една година.Ясно ми е, че нищо не разбираше, но беше важно да слуша.И съм сигурна, че това е причината, поради която той проговори доста по-рано и всичко му е разбираемо, няма никакви бебешки думи.

# 6
  • T"A
Моят син на годинка напр. нямаше търпение да седи и да слуша, но с времето проявяваше все повече интерес. Потвърждавам за "Подарък за момченца - "Бързото влакче", че на тази възраст (2 год.) се приема много добре  Peace (има и версия за момиченца, хубава е, но при нас не се котира добре)

Приказки като "Дядовата ръкавичка" и "Дядо вади ряпа" в момента са голям хит у нас  Simple Smile

Когато беше по-малък имаше две любими "Моят мечо - пожарникар" и "Пинокио: От глава до пети"

Има и още някои приказки, които синът ми обича "Златокоска и трите мечета", "Седемте козлета", но доколкото разбирам ти търсиш стихчета, така ли? "Дивите животни в България" на мен много ми харесва като стихчета и илюстрации  Peace И още една за животните, преведена е от руски и е с бутончета, но стихчетата са приятни: "Моите приятели животните"

Препоръчвам и книжките на Армел Боа, макар че историите не са в рими, са добре поднесени за деца (също обичани от моя наследник  Wink), а илюстрациите са приказни!  Simple Smile

# 7
  • T"A
Исках да допиша и за няколко, които съм си отбелязала, но ги нямам в момента (ние не живеем в България и книжките пристигат по-бавно до нас Wink). Обърнах внимание, че някои са със стихчета, напр. "Джобни стихчета: Хубави дни" на Павлина Топалова и Рада Пенева. Всъщност това е цяла поредица: "Джобни стихчетаPeace

На мен ми хареса и тази: "Таралежчето Черешко", автор е Кина Къдрева (тя е мн. препоръчвана напоследък)  Simple Smile
Също така Мая Дъгъчева има доста книжки за малки деца, аз съм си набелязала за поръчка "Как един ден белият свят бил оцветен"

# 8
Еми зависи си от детето, ние сме взели на изд. Егмонт тези с Мики Маус, също има и на Фют добри попадения http://www.fiut.bg/book/alo_alo тази й е от любимите, но най-много й харесват Гъбарко, Работна мецана и Шишарко и илюстрациите на Вадим Лазаркевич са много хубави  Peace

# 9
Работна мецана и Шишарко и ние ги имаме - много са добри и много ги обича малкия  Peace Сега се огледжам за хубави Коледни стихчета или кратки историйки, че сме на такава вълна, благодаря на всички споделили опит  Hug

# 10
Тези от издателството Златното пате и аз ги препоръчвам:
Бързото влакче поредицата.
Както и прочетими в рими.
Изобщо не ти е малко детето. На моя син започнах да чета около тази възраст. Сега четем мноооого дълги приказки а детето ми има страхотен речник.

# 11
Дъщеря ми е на 2 год и при нас е хит тази поредица  http://www.book.store.bg/p46815/prikazki-za-deca-ot-2-do-5-godin … ugi-prikazki.html  . Илюстрациите са цветни , приказките са интересни , текста на страничките е по малко , така че вниманието и се задържа и не мрънка , а слуша приказките и гледа картинките . Понякога дори четем по 2-3 приказки . Интересно , че от други книжки не иска да чета , явно наистина приказките са добре подбрани за деца на тази възраст  Peace

# 12
На 2 годинки като беше четях кратки приказчици с много картинки и обикновено в рими.
Отдели 30-тина минути, отиди в една голяма книжарница и избери каквото ти хареса.
Винаги така съм купувала книги.

Книгите на изд. Златното пате не ги препоръчвам. Страшно много грешки в текста, илюстрациите често ка копи-пейст.

# 13
На 2 годинки като беше четях кратки приказчици с много картинки и обикновено в рими.
Отдели 30-тина минути, отиди в една голяма книжарница и избери каквото ти хареса.
Винаги така съм купувала книги.

Книгите на изд. Златното пате не ги препоръчвам. Страшно много грешки в текста, илюстрациите често ка копи-пейст.

да, аз така правя обикновено, но в нашия малък град няма такова нещо като голяма книжарница, та асортомента на малката такава вече го имаме кажи речи  Grinning

# 14
Уф, това е неприятно. Тогава използвай възможността, ако ще пътувате извън града ви.

По час-два откарвам в Гринуич, откакто го отвориха. Изборът е огромен.

Общи условия

Активация на акаунт