Моля препоръчайте ми хубави книжки за 2 годишно детенце !

• 4 181
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Уф, това е неприятно. Тогава използвай възможността, ако ще пътувате извън града ви.

По час-два откарвам в Гринуич, откакто го отвориха. Изборът е огромен.

Къде се намира този магазин, сподели моля те, сега по празниците ще имаме път към София до Джъмбо със сигурност  Grinning

# 16
Витошка, почти ъгъла със Солунска е Гринуич. Книжарницата е доста голяма, заглавията също са доста.
Може да отидете и до Хеликон на Патриарх Евтимий - почти на ъгъла с Витошка.
Детските секции са обединени по възрасти и е удобно, когато търсиш нещо за конкретни години.

# 17
  bouquetблагодаря ти, много ценна информация

# 18
Моля, няма за какво.
Лично аз те съветвам да избираш книги с повече текст и хубави илюстрации.
Може и Франклин да опиташ да му четеш вече, както и поредицата за Вълшебната гора на Фют.

Фирмената книжарница на изд. Фют е на ул. Любен Каравелов. Имат наистина хубави заглавия, добре са заредени. Та минете и оттам.

# 19
Тези са първите книжки на синът ми и все още са му едни от любимите - с кратки стихчета са.Иначе имаме и такива - много са подходящи за малки дечица,защото не могат да ги късат.Сега последно взех и тази и тази.Като цяло ми харесва това издателство и си поръчвам в нашата книжарница,ако няма някоя - не са ми отказали да ми ги доставят.

# 20
  • на последния етаж
На тази възраст избирах книжките в рими от тази поредица. Дъщеря ми мнооого ги обича, а и научи голяма част наизуст.  Heart Eyes

# 21
На тази възраст избирах книжките в рими от тази поредица. Дъщеря ми мнооого ги обича, а и научи голяма част наизуст.  Heart Eyes

Само бих добавила "Лече Буболече" и "Гъбарко", от същата поредица.

# 22
Горещо препоръчвам серия "Непослушковци", издателство "Фют". . Сборник от 6 книжки - Врана Неразбрана, Буболечка пречка, Ушко Непослушко, Мишоран Калпазан, Мравче подигравче и Рачко Закачко. Най-сполучливите книжки на които съм попадала за най-ранна възраст, евтино и стойностно.
http://www.fiut.bg/book/neposlushkovci-mek%D0%B0-koric%D0%B0
Написани са в рима, имат поука и се запомнят изключително лесно от децата. Започнах да ги чета на детето още когато беше на 6 месеца. По-късно, когато проговори установих, че ги знае наизуст. Много са забавни.
Буболечка пречка - "Сред гората на пътечка спряла черна буболечка. - Тука дом ще си направя - къща хубава и здрава! И ето, че след два-три дена къщата била стъкмена: стълбище, балконче с чупка, кръгъл покрив от черупка.Влязла вътре буболечката, сложила дръвца на печката, бобена чорбица куснала, телевизора си пуснала."

# 23

Само бих добавила "Лече Буболече" и "Гъбарко", от същата поредица.
Peaceмоят син е на 2,6м. Четем ги постоянно. Стигали сме докрая и ме е карал да ги започвам отново.

# 24
Наизуст бях научила поредицата за (както синът ми му казваше) Зайчо Тропчо - http://egmontbulgaria.com/knigi-3/knigi-s-tvardi-stranitsi-124/l … -tropcho-237.html

# 25
  • Once there was a Hushpuppy...
На тази възраст му четях книжки с римувани кратки текстове. Правеше ми впечетление, че дългите приказки отегчават малкото дете и купувах такива книжки.
Това е поредицата на издателство Фют......В гората.
Примерно - Книжарница в гората, Училище в гората, и много други такива. Струват по 2.90 и са около 30 книжки. Ние лично имаме май 5-6, но също съм купувала и от друга поредица.
Пак така, римувани. Хем се опитват да запомнят думички, хем им е забавно че всичко е кратко и ясно казано Peace
Ще погледна после, че спи, а са при сина ми книжките за другата поредица.
Върнах се да прочета, какво са ти предложили и видях, че Лита ти е казала за тази поредица на Златното пате. Много са хубави и те Peace

# 26
"Приятели добри" на ПАН е много добро попадение. Чудесни стихчета за животни все от български класици, някои - познати ни от детството, други - не. Илюстрациите също са много симпатични. Препоръчвам.

# 27
Онзи ден попаднах на книжки с приказки в рими, на издателство Прес:

Илюстрациите бяха на ниво.

# 28
  • София
Аз бих препоръчала Весели приказки в картинки на Сутеев -> http://www.book.store.bg/p39047/veseli-prikazki-v-kartinki-kniga … ta-v-suteev-.html

# 29
  • T"A
Горещо препоръчвам серия "Непослушковци", издателство "Фют". . Сборник от 6 книжки - Врана Неразбрана, Буболечка пречка, Ушко Непослушко, Мишоран Калпазан, Мравче подигравче и Рачко Закачко. Най-сполучливите книжки на които съм попадала за най-ранна възраст, евтино и стойностно.
http://www.fiut.bg/book/neposlushkovci-mek%D0%B0-koric%D0%B0
Написани са в рима, имат поука и се запомнят изключително лесно от децата. Започнах да ги чета на детето още когато беше на 6 месеца. По-късно, когато проговори установих, че ги знае наизуст. Много са забавни.
Буболечка пречка - "Сред гората на пътечка спряла черна буболечка. - Тука дом ще си направя - къща хубава и здрава! И ето, че след два-три дена къщата била стъкмена: стълбище, балконче с чупка, кръгъл покрив от черупка.Влязла вътре буболечката, сложила дръвца на печката, бобена чорбица куснала, телевизора си пуснала."

Откъсът наистина звучи прекрасно!  Hug
Прииска ми се да си поръчам поредицата  Simple Smile Само едно не разбрах - в сайта изглежда, че това е една книжка с 6 приказки, а ти явно си ги купувала по отделно, така ли? Дано това ново издание е също така хубаво...  Thinking

Ние имаме "Работната Мецана", но така и не се хареса на сина ми, а знам колко е популярна сред децата на неговата възраст. Явно и хлапетата си имат вкус и собствени предпочитания  Simple Smile
"Маша и Мечокът" я помня от своето детство и сега я чакам по пощата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт