Естествено, че се "съмняваш", нали разказа за това което се случи с нас не отговаря на целта с която си пуснала темата.
Еми истина е и се случи, но на теб не ти изнася. Само се моли да не преживяваш такова нещо.
Може да погледнеш в какви теми пиша и да си направиш извода дали ще седна да си губя времето да си измислям. Това в случай че те интересува истината.
Сняг си вали в Бургас всяка година и през ноември също е превалявал, но не трупа. Да твърдя някъде, че сме се спуснали от Меден рудник до Зорница с шейна. Хайде сега дай неоспорими доказателства превалявал ли е сняг на 25.11.13г. в Бургас. Стояхме на прозореца и чакахме тате на свиждане и разсейвах детето като гледахме снежинките. Пък нали знаеш, че времето в Меден рудник и в другите части на града не винаги е едно и също. Но щом ти се заяжда няма проблем. Тъй като тези два дни в болницата бяха крайно неприятни за мен няма как да ги забравя.
Търсих и сестра, и персонал, и единия ден, и другия. Ама бяха неоткриваеми.
Ако изобщо си стъпвала в болницата сигурно знаеш, че отделенията имат преходи едно към друго отвътре с малко коридорче, не само отвън, така че без да излизам и чета надписите и без да ме интересува къде точно отивам просто търсих сестра която да ми даде нурофен, панадол или нещо подобно, за да облегча състоянието на детето. Температурата му я измерих с наш си термометър, който си носех от къщи. Понеже в една друга болница ми бяха казали, че трябвало да си носим, та вече си знаех и си носех.
Лекарят дойде, когато върнаха другото дете от операция, моето беше първо. И когато видя кървищата накара да повикат санитарка да почисти земята и поръча да сменят чаршафа. Земята я почистиха, но никой не се върна да смени чаршафа. Никъде не съм твърдяла, че са сменили в негово присъствие чаршафа, но ти разчиташ който чете темата да се заплесне по твоите заяждания и да не запомни написаното от мен. Еми много елементарно от твоя страна. Жалка си.
Лекарят не е цял ден в отделението. Никой лекар не прави денонощни смени. А в МБАЛ Черноморска оперират сливици и специалисти УНГ, които иначе си работят в клиника Бургас - срещу Космос. Сутринта докторът оперира децата, а след обед е на работа в клиника Бургас. На другия ден обратно - така че не ни изписа той, а завеждащият отделението. Много добре знаеш, че всички лекари, сестри, санитари, лаборанти работят на смени.
И да никой не се поинтересува дали децата - моето или другото има температура. Чак на другия ден когато ги изписваха и дойде завеждащия отделението за да даде инструкции как да ги храним попита как са децата.
Сигурно има и доволни от МБАЛ Черноморска, но темата ти нали уж не е книга за хвалебствия, значи трябва да приемеш че има и недоволни и да не се опитваш да омаловажаваш преживяното от тях с нелепи заяждания.
Двудневният ни престой беше изключително неприятен заради липсата на адекватно медицинско обслужване, което се осигурява от сестрите, а не от докторите, както и на несвършената работа на санитарките.
Не съм писала, че съм викала, а че натисках бутона с който уж може да се извика сестра и да, никой не дойде. И в този момент нямаше никой при нас, защото другото дете беше в операция и бабата не беше в стаята. Дано не преживееш ужас като този детето ти да повръща кръв в ръцете ти и да не можеш да мръднеш да потърсиш помощ, да няма кого да помолиш да викне помощ. Аз си знам какво преживях.
Този "мой" доктор нали не очакваш да върши работата на сестрите. Той идва в болницата, за да оперира и на ден не оперира само един пациент, а и в никоя болница хирурга не стои до болничното легло на пациента. Това не е първа операция на детето ми и при първата - на тумор хирургът също не е стоял до леглото му, а имаше сестри на разположение, които да следят състоянието на детето и да предоставят нужните медикаменти.
Заставам зад всяка своя дума. Знам какво преживях там и го разказах. Всеки има глава на раменете си и сам за себе си да прецени кой казва нещо наистина преживяно и кой със зъби и нокти се бори да защити една реклама.
П.П. Саанита, като гледам как Бургаско мамче се нахвърля върху всеки, който изразява лоши впечатления от болницата се питам как ли се е нахвърлила върху теб когато разказа твоята история.