Започна да вали и вее, октомврийчето у дома ще подивее...

• 31 833
  • 706
  •   1
Отговори
# 105
И аз да се разпиша рано днес.
anbibian, дано по-бързо да премине тази неприятна червенина. Hug И аз вчера забелязах, че около срамните устни на Дари е зачервено, мисля днес да взема Павлодерм, само той помагаше на Дари когато се посичаше като по-малка.
cvm, много неприятно. Sad Дано по-бързо да й мине на Дари нараненото място. Praynig
Съни, стана ми много смешно сравнениято на Боян.  Joy Ами, деца, какво да ги правиш!  Laughing
shemet_neveroiaten, пожелавам ви скорошно оздравяване.
Звездичкова, по-назад някъде беше писала, че искаш активно сучещо бебе. Нямаш никакъв проблем, давам ти Дари.  Laughing Аз вече се замислям за отбиване, но тя изобщо не споделя мнението ми. Напротив. Не знам какво става, но непрекъснато е на гърдите ми, с гърда става, с гърда си ляга, а през деня и нощта дори не мога да преброя суканията й. От сега си мисля, че ще има драма около отбиването. ooooh!
За сега толкова, че ме дърпат да ставам. Лек ден на всички!

# 106
Здравейте и от нас с Кали, момичета!

ЦВМ- настръхнах като те прочетох, хубаво, че на Дарето нищо и няма, бързо да и минава синината Hug Hug Hug
Съни- много се смях с Боян, желязна логика има детето, сладур Joy Joy Joy
Анбибиан- много кофти това с подсичането, дано намерите най-подходящият крем, аз до сега смъ ползвала само Бочко, Здраве и Павловичова мас.
Шеметче- бързо оздравяване ви пожелавам Hug
Ние вчера след обед се разходихме с Кали около пазара в Младост1. Купих и халат за след баня, много съм доволна, защото отдавна и търся точно такъв с ракави и качулка, този които и взех е и на мног оприлична цена- 19 лева на Яна Панагюрище, качулката му е с двойна хавлия. Тя мног осе забавлява на детската площадка, люля се с кеф на люлките, всички разбраха, че сме там, заюото тя пищеше от кеф Grinning и на пързалката и хареса, с едно момиченце на нейната възраст си гукаха на бебешки, то и дава неговата играчка, тя му се радва, мног сладки бяха Grinning И да ви се похваля- вчера Кали нарисува първата си рисунка Simple Smile Simple Smile Simple Smile И аз като Марси си запазих листа, баба и  веднага каза, че днес ще и донесе скицник и цветни моливи. да видим довечера, как ще ги приеме ooooh!
Хубав ден на всички Hug

# 107
Добро утро момичета  Grinning
Благодаря за прекрасните пожелания!  Страхотни сте! bouquet Hug
Аз да се отчета след консултацията - еми не ги стигнахме 8-те килца, имах тайна надежда, ама не би.  Mr. Green +140 гр (7,960 кг) и +2 см (73 см), но и на глава и гърди е качил по 1 см та сравнително добре е порастнал. Ако се кърмехме малко по-добре можеше и повечко да наддаде ама здраве да е. Взеха му и кръв, в началото не разбракакво точно става, като се сети да реве беше вече късно и бързо спря. Хемоглобинът продължава да е на долната граница - 103, ама се надявам полека-лека да го вдигнем.
Аз с моите инфекции вече вдигнах ръце и отидох на дерматолог, та се мажа от 10-тина дни с две гадости, някакъв кортикостероиден антибактериален крем и някакъв антигъбичен. Утре съм на контролен преглед, ако всичко е наред ще ми даде само нещо противовъзпалително...и пак ще мога да му предлагам по-начестичко да суче, че сега трябва да ги чакам тези кремове да подействат и да се мия преди кърмене. Белким пак увеличим млекцето. Ама горката дерматоложка - не случи на пациент.  Mr. Green Първата й работа беше да ме пита колко е голямо бебето и да предложи отбиване. Ама не знаеше с кого си има работа.  Mr. Green На всичките й опити да ми предложи алерголози, гастроентеролози и разни там специални млека срещна мотивиран отказ. И накрая последният й коз беше да ми каже, че по кожата си живеели нормални бактери и гъбички, които сед като той ме е разранил са влезли под кожата и са довели до инфекцията..и че сега той като сучел ги поемал и не било много добре за него. Ама като я контриахс въроса "еми те нали нормално си живеят по кожата и дори да нямам възпаление той като суче пак ще си ги поема?" И тя милата се педаде и ми изписа само локални кремове, иначе се беше засилила и за пез устата да ми дава да пия. Голяма съм гад.  Mr. Green Само не знам какво толкова им пречи на тия лекари кърменето. Една приятелка беше ходила за хемороидите на преглед и констатицията й вика "абе в г..за ти бъркат и пак кърменето им пречи".
cvm, милото Дари, дано вече да няма такива падания.  Hug И дано мъжа ти да е здрав за сватбата.
анбибан, дано по-бързичко да минава зачервяването на Яна и да не навлиза навътре.  Hug
Хариелка, бързо оздравяване на София.  Hug
Капризче, не се притеснявай, ще си прояде пак Лили. Сецата доста често си сменят предпочитанията и апетита на тази възраст. Тамън решиш, че нещо много й харесва.....и айдеее спре да го яде. "Що бре маме не искаш праскови, миналата година толкова ги ядеше? Ами сега не ги обичам."  Crossing Arms Татака че се готви, тепърва това ни чака.  Grinning
Съни, Бо направо ме разби с това си умозаключение. Ама пък не може да му се отрече на детето, че има много логика в него.  Mr. Green
Шеметче, бързо оздравяване.  Hug
Ия, нямам против, дай ми я душичката. Може да ги разменим с Коколинчо, ти пък да си починеш малко.  Grinning Той днес два пъти сука през нощта и аз съм доволна. Това майките понякога си мисля, че не сме съвсем нормални.  Mr. Green Като не прави нещо- защо не гоправи, като започне да го прави - защо пък го прави. Ве за нещо трябва да се терзаем.
Сега ставам да се пъна да взема урина и да я нося в болницата. Хубав ден от нас, макар, че не се очертава много слънцчев и топъл.

# 108
  • Варна
Благодаря на всички ви за страхотните пожелания. Дано поне на половина се сбъднат, ще бъде супер.  Mr. Green Като цяло вчера беше хубав и спокоен ден, но вечерта дребното се намеси и ми накриви шапката от инатлъци и сцени.  Confused Та кой каза, че имал палаво дете? Присъединявам се веднага в групата на палавите, незаставащи на едно място дори за секунда, искайки всичко и веднага и т.н.
Нямам търпение и снимките от фотосесията да видя, ама ще се наложи да почакам седмица някъде. Доволно се поснимахме час и половина из морската градина и после малкия се предаде окончателно.
Съни  hahaha голяма скица е Боян. То че има логика, има... амааа Joy
Zvezdichkova ама хубаво си я измъчила таз докторка.  Laughing Интересно, ако всичките им пациенти бяха така информирани и отстояващи правотата си ?! И аз не разбирам защо все кърменето им пречи?  newsm78 И какво се притесняваш за килограмите добре си е Коколинчо. И ние като сме се закотвили и едвам едвам мърдаме със 150-200гр.
cvm като прочетох "Пирогов" и настръхнах..  Shocked Добре, че е бил малкия дявол и дано днес Дарито е по-добре.  Hug
Хариела бързо, бързо оздравяване ви пожелавам.  Hug Ще се радвам да видя снимки от фотосесията на вашата кака.  Wink
anbibian зачервяванията и подсичанията и аз го боря с бъркан в аптеката крем, много е ефикасен. А за Фокса се шокирах като влязох - имаше буквално три парцала.  Shocked Даже викам на момичето да няма да затваряте магазина? Ама не - имали разпродажба и после щели да заредят. Видях якенцата, но от момчешките най-голямото беше 6-12м.

# 109
Звездичке- със сълзи съм се смяла на по-голямата част от поста ти и особено на частта м уза прасковите Joy Joy JoyДобре си е Коколинчо Hug

# 110
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте.
И ние сме на млечен режим  ooooh! Снощи не знам как сколни да гризе краставица и сирене, направо не знам как се излъга с тая краставица. Днес й дадох кроасан, облиза го и започна да се точи на киселото мляко, което аз ядях ( тя кисело мляко до скоро не ядеше), пробвах да й дам  - изяде половин кофичка  Shocked И после пак сука  ooooh! Какво е това млекообичащо дете не знам, ще видим утре педи как ще ни изпрати  Mr. Green
Звезичке и аз не мога да разбера какво им пречи кърменето и като чуят, че детето е на повече от 6м все отбиване предлагат, нямат си друга работа  Crossing Arms Дано скоро да забравиш за инфекцията, че бая време те измъчи  Hug
Хариелка не бях чувала за тая Анастасия, ама снощи и майка ми нещо заприказва за нея и за това семейство от полето. Моето предложение е далеч от нямането на ток и вода  Mr. Green Даже и нет трябва да има в гората  Laughing Дано Софи скоро оздравеее  Hug
Ради ама Ники вече е голям, как ще го носиш бременна  Sad Сигурно е по-трудно да не го носиш де, ама се пази повечки. Много сте хубави и двамата  Hug
Съни изкара логика твоя Бо  hahaha Сладурко.  Heart Eyes
Шеметче бързо да ви оставят бацилите  Hug
Цвети определено си отглеждаш калпазанка, дано скоро да й мине цицината  Hug Смени ли цвета на косата си?
Тони хайде честита ви рисунка и да пазите стените  с тия цветните моливи  Mr. Green

Ая снощи домъкна почти празната туба с прах за пране и започна да "полива" цветята  hahaha Много се смях, ама една внимателна ходи до всяка саксия и полива  Mr. Green Ще вземе да разбере,ч е те се отглеждат  , а не се късат  Mr. Green

# 111
Petkova и тук всичко е изобрано, има само малки номера, най-често 3-6 месеца  Rolling Eyes Ние с 300 зора изровихме за Яна панталонче и ватиран суичър, но пък от ватираните блузки тук има много цветове и много номера, но само от тях, всичко друго се е изобрало.

# 112
Здравейте , Дари всеки момент ще се събуди та използвам на бързо да драсна  Mr. Green

Марси да смених си цвета вече съм червенокоса  hahaha ама много ми отива  Mr. Green

Аз днес приключвам с чистенето и подреждането и от утре го удрям на живот  Mr. Green племенника ще дойде на обяд да гледа Дари , а аз тръгвам по задачи следобед съм на маникюр , а в петък на прическа и айдее сватбата дойде  ooooh! Нещо взе да ми стяга под лъжичката  Mr. Green  ама каквото такова .

Тони браво за покупката Peace И Дарина много се радва по площадките
Звездичке много се радвам , че си успяла да спасиш кърменето  Hug те лекарите са станали страшна работа  ooooh!
Болните бързо да оздравяват ние още се влачим всички кашляме аз най много  ooooh! ММ за сега държи фронта да видим дано му се размине  Praynig

Аз да се оплача пак тоя месец няма да взема майчинство  #Cussing out счетоводителката още не ми е подала документите  #2gunfire ама нищо не мога да и кажа понеже съм назначена малко фиктивно  Wink карай ядосах се не за друго , а защото  сега най много ми трябват парички ама карай здраве да е .

# 113
Еййй, колко малко му трябва на човек за да е щастлив.  Grinning Погледнах в сайта на НОИ дали са ми подали документите за майчинството от втората година. Нали бяхте казали, че между болничния и парите за втората година има луфт от месец и нещо. А пък Зори ми е рожденничка в началото на другия месец, и съвсем ми се беше свило под лъжичката как ще се оправиме, ако не преведат парите. Е да, ама явно си зависи от работодателя. Аз питах още през септември кога да отида да декларацията и момичета от личен състав ми казаха, че можело и веднага. Та си я оправих още тогава, а те явно са си я подали съвсем навреме, не знам дали през октомври, или сега, защото последната дата на промени от 5-ти ноември. Но вече са ми изчислили паричките за трите дни от октомври, в които минавам във втората година и утре ще са ми по сметката. Явно нещата ще си вървят регулярно. Та изглежда нещата опират до това кога от фирмата ще подадат документите в НОИ, от там вече реагират много бързо.
Аз пък правя гювеч на Коко, а за следобят мисля да му спретна пюренце с юбълка, дюла и слива. Да видим дали ще го одобри. Grinning

# 114
Здравейте Simple Smile

Марси- голям е и тежък(над 12 кила) обаче какво да го правя нали ми е детенце Simple Smile и като протегне ръчички за гуш как да не го вдигна Simple Smile трудно е много ама ще се справя Simple Smile

Звездичке- наистина малко му трябва на човек Simple Smile

Цвм- скорошно оздравяване и Дарето повече да няма такива инциденти Simple Smile При мен ситуацията с майчинството е сходна и моите документи още не се занесени и сега ще чакам до 15 и ако не ги занесат ще се обадя да ги попритеснявам. Много ме е яд така, едва ли процеса на носене е свърван с кой знае какво Sad айде още малко остана до сватбата и после ще се починеш Simple Smile всичко ще бъде супер сигурна съм Simple Smile

За палавите деца ние сме в челото на класацията Simple Smile Ники е фурия от малък, но сега като проходи е дяволче с ангелско лице Wink най- много ми е гадно че не разбира думата не и че като му се скараме той така ни се усмихва че ни разтапя(което е страшно грешно от наша страна) ох незнам какъвто е неспокоен, вечно бързащ, искаш всичко и веднага как ще я караме с новото бебе Simple Smile ще ни бъде интересно със сигурност Simple Smile

За неяденето- аз да ви кажа как се хранихме снощи Simple Smile започвам с това, че от едно известно време Ники като е гладен и ме хваща за ръката и ме води при столчето с па-па. Обаче като почнем да се храним и той седи кротко 2-3 лъжици и се започва едно дърпане, мрънкане и забавляване от моя страна за да яде. Вчера приготвих много вкусна крем супа от броколи и по първите му реакции разбрах, че му харесва да обаче му омръзна много бързо. Ние се навечеряхме, той хапна по междо другото нещо и като приключи го сложих на стола да му мия ръцете и лицето и той се заигра и така докато си играеше на чешмата и се плискаше с вода си изяде цялата купа супа.
Аз мисля, че на повечето деце(имам и други наблюдения)които не се хранят добре проблема им е че им е скучно Simple Smile ако си намерят подходящо занимание биха изяли всичко което им предложим

Шеметче- бързо оздравяване

Тони
- браво за халатчето Simple Smile аз на Ники съм харесала едно в Карфур с Колите и ще видим кога ще му го вземем

Съни- супер сравнение е направил Боян Simple Smile смяла съм се с глас Simple Smile ама да ти кажа си е много право детето, а скоро ще му доведеш и още две мишлета за отглеждане Simple Smile Цял зоопарк Simple Smile

# 115
  • Нейде из лудите гори...
Плана ми за сега върви чудесно. Бяхме на площадката 2 часа и се прибрахме, Ая каталясала и заспа веднага  Mr. Green Тъкмо ще ми е наспана за празника на Анджи  Party
Ради има нещо вярно с яденето, сега докато бяхме навън изяде цял кроасан (бях взела уж за всеки случай)  Mr. Green Хем обикаля, хем яде  Mr. Green Да ама ние се храним самостоятелно и не знам с какво трябва да я забавлявам, за да се храни  Rolling Eyes Идеята ми е , че не е да отваря устата и аз да пъхам лъжицата  Wink Ще прояде - сигурна съм, а и тя не стои гладна - суче си нормално, просто твърдата храна намали и ми се струва, че за това е виновен някой идващ зъб  Wink
Цвети ама голяма емоция покрай тая сватба , все едно ти се омъжваш  Crazy Сигурна съм, че всичко ще е наред. Честита ти промяна - искам снимки  Mr. Green
Звездичке попаднала си и на работодател, не само на лекар - късметлийка си ти  Mr. Green Моя работодател колкото и да го юркам, той много спокойно го раздава, ама нали ми е мъж - простено му е.  Mr. Green Mr. Green

# 116
Zvezdichkova добре си я подредила докторката  Joy
И Яна е доста палава, но кое дете не е  Laughing Днес ми разтреби набързо шкафа с козметиката, който не можах да измисля как да обезопася, понеже се отваря настрани. Тя се изправила върху горния рафт хваща и хвърля на земята душ-гелчета, кремчета за лице, ръце и т.н. (дълбоките запаси), а пък аз зад нея събирам от земята и спасявам, демек хвърлям в съседното чекмедже, което е закопчано  Joy Разтреби тя и се пъхна вътре в шкафа  Joy и ми се хили отвътре, успях и да я снимам да я покажа на ММ. Сутринта пък стана в 6, смъкна се от спалнята и почна да подрежда чекмеджетата с бельото, вади и после пъха обратно в чекмеджето, сега при бельото на ММ има и мои чорапи и гащи  hahaha Гърнето също го ползва за игра, ама аз го крия. Гърнето ни е жабата на Фишър прайс и на нея й харесва, че е две части - става за сглобяване и подреждане  ooooh!
Кажете, с кои играчки вашите деца си играят най-много в момента?
Яна играе с масата на Фишър прайс и уокъра си, но най-редовно реди чашките на Бейбилов, пъха си фигурки в една кофичка и търкаля една ето такава топка - голяма и тежка, купихме я от Джъмбо подобна е на тази, но е 5-6 лв. И тези ги мушкаме едно в друго и им се кефи много
За храненето аз отдавна се виждам в чудо, но май не съм се жалвала. Тя изяжда нормални количества, но с много зор. Сяда на стола и почва да ръкомаха пред лицето си и не мога да приближа лъжицата до устата. Веднъж да успея да тикна лъжицата, спира да маха с ръце и почва да яде, ама след малко пак се почва с ръкомахането, даже ми бута ръката и се мъчи да ми обърне гръб. И филмчетата вече не помагат за разсейка, сега почнах да й давам играчки или предмети, които не е виждала преди и докато се занимава с тях, пъхам 2-3 лъжици, после тя ги мята по земята, измислям нещо друго пак 2-3 лъжици и така  Sad
Единствено днешният ми бъркоч беше уважен и изяден без голямо ръкомахане (печени картофи с пъщарнак, масло и телешко). Flutter

# 117
гледам си приказвате за коректни работодатели,навреме преведено майчинство... благородно ви завиждам.
аз вместо да се разправям само с това,че иска да подписваме по взаимно съгласие,нашия къп шеф се ослушва и още не е платил осигуровките за октомври,следователно аз получих смешната сума 126лв майчинство(с което незнам кое по-напред да купя) newsm78
отделно си късам нервичките и с това,че май ще трявба да се плаща на адвокат за напред(не май,ами ще трябва).първия път не ни взе пари за консултацията,но за да даде отговор на нашия  въпрос очаквам такса от 50лв нагоре ,а ги нямам...126лв. как да отделя 50 за адвокат???  newsm78
не пиша тук,за съчувствие,момичета(дано не ви писне от мен),просто няма на кой да кажа как се чувствам.толкова ядосана,а в същото време безпомощтна.ако имах пари изобщо нямаше да си късам нервите за тия 240лв на месец(ама не са малко пари! никак не са,особено за нас).

сънии аз се посмях на логиката на боян-желязна е!
цвмнадявам се даринка-малинка скоро да е по-добре,и и пожелавам да не пада толкова. и аз чакам червенокоси снимки.
ами изчетох ви,но нищо не си спомням.чувствам се мозъчно претоварена покрай грижите които ми създава тоя "шеф".надявам се скоро да приключим с нервите,и наистина смятам да се боря за првата си(за детето ми!) ,и ако бях неуверена до скоро,вече съм наясно ,че ше си търся докрай обезщетението...и 100 да получа и 1000 да получа все са ми от полза!

хубав ден!  bouquet

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 15:21 от BLackKisSs™

# 118
BLackKisSs™ срокът за осигуровките и декларациите за Октомври е 10.11, но за съжаление доста работодатели ги бавят, моите включително, аз ще се радвам, ако ги пуснат до края на месеца, че поне да имам шанс декември да взема нещо иначе чак януари  Sad

# 119
да,счетоводителката каза,че м/у 10 и 15ти ще ги плати.10ти е събота,демек преди 10 моите осигуровки няма да са платени  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт