Започна да вали и вее, октомврийчето у дома ще подивее...

• 31 692
  • 706
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Смуси,споко,и Ани още не е проходила,водя я за ръчичка и като се държи за един пръст дори успява да ходи,даже бърза-бърза и ахааа да падне.Ама сама не иска.Прави 2-3 крачки и сяда или пада или се хваща за нещо/ако има/.Но всеки ден става все по-стабилна на краченцата си,което е по-важно според мен,защото до скоро й се подгъваха краката като кашавалени и това ме притесняваше повече.Но сега е заякнала и сигурно е въпрос на време да се пусне и да проходи сама.Изплъзват ни се мъниците вече!
Аз почнах работа и все по-рядко намирам време да чета и да пиша,но много ви се радвам на хубавите новини и коментари!

# 586
Здравейте и от мен.
Тая нощ и сутринта пак имахме приключения. Вчера Яна не искаше да спи и много рева. В чудо се видяхме, въобще не разбирахме какво става. Сложих я на моята възглавница и реших да й дам мляко понеже непрекъснато повтаряше ам ам. И като повърна, ама на фонтан  ooooh! И пак аз намазаха - възглавница, юрган, чаршаф, добре че беше протектора да спасим тоя път матрака. Докато сменя чаршафите, ММ я окъпа, а тя вечерта си открадна малко пържолка от моята и като не могла да я сдъвче я глътнала на няколко по-едри парчета и явно й е станало лошо. Като повърна й олекна и тримата заспахме.
Сутринта станах да си свърша някоя работа из кухнята докато тя кротува и ровичка по шкафовете в спалнята, по едно време си викам, много кротко това дете. Отивам и я гледам, тя набарала шишето с водата, което има много голяма дупка на бибата и го изляла върху леглото. Матрака беше плувнал  ooooh! Като имаме само 1 протектор, вчера го ръгнах в пералнята, тая сутрин съхне и матрака пак намаза. Сега съм пуснала духалка в спалнята стана баня, дано изсъхне бързо  Tired
За днес и утре съм й поръчала кухня, макар че нещо не иска да яде. Правих й и домашни пюрета, хапна си праз с картофи, ориз, спанак и пуешко. За по-късно съм й нагласила ябълки с ориз и евентуално супичката от кухнята.
Задушила съм й пъщарнак и картофи, ще й направя малко пюре и ще го замразя.
Ради честита зебра и аз нямам търпение вече да пристигнат нещата, вчера са тръгнали от Англия до седмица ги чакам  Grinning
За картонените кубчета - виждали ли сте да се продават такива дървени? В Амазон има но са 13-14 паунда, нещо не ми се дават толкова пари, но пък ще оцелеят по-дълго  newsm78
Ceca честит ти банкер (или високо платен фотограф  Grinning)
Smehoranka Честито прохождане! Липсвали са й играчките на малката сладуранка. Ние като пътуваме и се приберем и Яна е същата, любовно им говори и си ги проверява всички ли са налице  Joy
Seengirl честито ходещо човече.
Смуси Яна не ходи и не иска да я държа. Струва ми се ще си проходи и ще си пада сама. Като понеча да й подам ръка я блъска, иска сама, стои права, но не мърда краката - шубето е голямо. Но пък се хваща за количката и така ходим от пейките до люлката със скоростта на костенурки  hahaha
Zvezdichkova цели 14 зъба  Shocked Как успяваш да ги преброиш. Яна не дава да й бъркам в устата, идея нямам дали има нови зъби и има ли други на път.

Хиполенд са пуснали коледен каталог. Вътре го има онова ходещото "гърне" и е само 15 лв.  Grinning http://www.amazon.co.uk/Whirlee-Rider-Ride-On-Red/dp/B008LUBAAU/ … 008629&sr=1-2 Ето такива са.
В Амазон пък има намалена играчка подобна на зебрата, но на много по-ниска цена. http://www.amazon.co.uk/VTech-Animal-Bounce-Time-Turtle/dp/B002G … 08499&sr=1-38 19 - 19 паунда.

# 587
  • Sofia
Добър ден!
Току-що ми доставиха книгата "Отива една жена при лекаря".

Кендичева, Сийн, Смехоранче, честити ходещи крачета на вашите дечица!   bouquet   bouquet   bouquet

Звездичке, водите класацията в зъбоникненето и скоро ще приключат сагите ви от това естество. На Елиза носа пак се разтече яко и пак започна да кашлюка от секретите. Тъкмо спрат сополите и кашлицата намалее и отива към затихване и след няколко дни хаааайде пак старата песен на нов глас. Довечера ще я водя на лекар, да я преслушат за всеки случай.

Нури, сестра ми ми праща някаква книга "Аз и моето дете". Каза че колкото повече я чете, толкова повече вижда, че всичко, което прави, т.е. начина по който се държи с племенника ми, е абсолютно погрешен, а тя си мисли че е правилен. И аз много искам да я прочета, за да ми се изяснят някои неща и ситуации, но определено трябва да имаме много търпение и спокойствие, за да реагираме адекватно, а в много от случаите те липсват.

Смехоранке, много хубав снежен костюм си има Еличка.  Grinning Аз имам един коледен костюм от Софи (коледна рокля с коледна шапка), много е сладък и мисля че ще стане на Лизи, но пък за Софи трябва да потърся нещо, че иначе ще се разсърди защо няма за нея.

Анбибиан, много е намазал вашия матрак през последните дни.  Grinning Ама то пък не може да имаш н-брой протектори.

Петкова, тъкмо и аз щях да питам дали са ви излезли резултатите. Ще чакаме само добри да са.  Praynig

Иветка, снощи направих твоя сладкиш с крушите. Стана много приятен, мекичък и сочен, хареса ни на всички.  Hug

Елиза само ходи по мене и ме целува по главата, гали ме с ръчичка и ми казва "Оо, оо, оо."  Laughing Laughing Софи пък постоянно ми повтаря "Мамо, много те обичам." Е как да не се разтопиш от щастие при толкова много любов...  Heart Eyes Heart Eyes

При нас вчера слънце изобщо нямаше, беше адски подтискащо и мрачно, че и студено. Днес прогрява от време на време малко слънчице, ама пак се крие, дано да е по-хубаво навън.
Хайде ще се приготвяме за излизане.

# 588
Ха здравейте на бързо да се разпиша до като малката фурия не ме изненада с някой беля ей очите вече са ми така  Shocked сутринта как слезе от дивана  на кълбета не е истина добре че беше килима иначе не ми се мисли . Признавам си малко по диагонал ви изчетох , че едното око ми е заето  Mr. Green

Кендичева , Смехоранка , Сийн честити ходещи крачета  Hug

За режима Дарина винаги е имала режим от както се е родила , кака и също имаше и още си го има  абе то май вкъщи всичко е под режим сега като се замисля ММ май ще излезе прав , че у нас сме като в казарма  Mr. Green може и за това да ме нарича „началника “ hahaha ама не мога да си представя как ще е разпиляно времето вкъщи се яде по едно и също време има си дени  за пране  , дни за пазаруване ,  Embarassed като , че ли малко съм прекалила  Embarassed.

Ставам , че положението е напечено Дарина пак е на дивана и скача  ooooh!

# 589
Да си довърша  Mr. Green
Ани и Дарина не иска да яде тези дни нито пюрета нито готвено нито домашни пюрета и сега отказва да обядва ядосах се и е оставих следващото хранене ще е в 16 и 30ч. до тогава кой ял , ял както се казва  Naughtyно аз винаги така правя като не иска да яде предлагам храна чак като стане време за другото хранене иначе режима заминава  Crossing Arms

# 590
  • Нейде из лудите гори...
Anbibian дървени кубчета съм виждала по 35 лева, нормално е дървените играчки да са по-скъпи, имай на предвид, че са и доста по-тежки от картонените  Peace

# 591
Привет в този слънчев ден!
Миналата зима така беше топличко, точно преди да ни затисне снегът Confused
Мечтая си за бяла Коледа, ама да не ни излиза прз носа Praynig

Честито на новопроходилите Благовест и Еличка Hug Пожелавам им леко и безаварийно изследване на света Hug

Качих снимка за колажа и разгледах останалите снимки! Алина много е пораснала, на Яна и личи, че е бандитка, Жорко е много чаровен, а Коколично изглежда един бебешорски и по нищо не личи,че крие в устат си цели 14 зъба Mr. Green Всички дечица са мамини сладки съкровища и много ги целувам Heart Eyes

CVM, ама и твойта е една малка разбойничка. Дано запази този стремеж към откривателство и като порасне Hug

Много се радвам,че съм ви била полезна със споделянето на моя опит за тръшкането Peace Сега остана и да съм полезна на комшийката отгоре, която все ме пита защо реве Юлия. почнах да и се оправдавам, че зъби и растат, опитвам се да намалим цицоманските истории, болни сме били, инатът и е в повече.......А жената вика, че всико разбирала, ама и се късало сърцето като го слушала детето да реве ooooh! Накаря и казах да бъде спокойна, че детето не го бием, не го тормозим Crazy
Ще взема да и купя едни тапи за уши Mr. Green
То пък като се показа слънце и му просветна на детето Sunglasses Ама как ме имитира само: вчера наредила едни плюшени играчки. Едната я гушнала, люлее я и и пее, а на другите се кара с едно сериозно изражение "Не, не, не!" Демек, мама може да гушка, ама може и да се кара hahaha

# 592
Здравейте Simple Smile

Така хубаво се наспах, че чак не ми се вярва Simple Smile а Ники още спи и имам време да ви изчета на спокойствие. Нещо от вчера ме беше налегнал мързела и меланхолията и бях голям киселяк. Добре, че Ники ме остави да поспя, че иначе някой щеше да си го отнесе Wink

hedgehog in the fog- дано скоро да ви оправят печката и да успеете да опитате вкусотиите Simple Smile

Сиин- честити ходещи крачета! И аз искам снимка на стола пред камината да си помечтая малко Simple Smile

Нури- в никакъв случай не съм искала да те сравнявам( дано да не си се обидила ако така е прозвучало) Просто дадох обяснение защо постъпвам така с Ники Simple Smile  Hug

Смехоранке- честити ходещи крачета и на вас !! Много ви е хубав костюм си избрала Simple Smile ще чакаме снимки Simple Smile

Смуси- не се притеснявай и Миа ще тръгне Simple Smile Ники започна да ходи за две ръце стабилно на 7 месеца, а проходи на 1 год и 1 седмица. При всяко детенце е различно и мисля, че щом ходи за два пръста няма място за притеснение Wink  Hug

За режима- ния нямаме, никога не сме имали и сигурно никога няма да имаме(за да ми е гадно Simple Smile ) Имам една приятелка чието бебе си ляга в 19.30 и става в 7.30 всеки божи ден. Всичко им е под режим и тя знае с точност кога, кое и защо. Но честно да си призная това не е за мен- предпочитам хауса и безредицата Simple Smile

Петкова- като четох историята с ябълката все едно аз съм я писала Simple Smile Ники е същия Simple Smile направо понякога се чудя защо си прави труда ама все още тая надежди, че и той ще прояде плодове Simple Smile Онзи ден му давам банан и той съответно не го иска и аз го оставих на масата. Тозно след две минути банана беше нахапан но от към кората. Плода не иска, но кората му е вкусна и чак ми вика мммммм Simple Smile ей откачих  Grinning

Ани- много кофти случки са ви се случили( е малко се посмях на твой гръб де Simple Smile ). Дано да успее да изсъхне матрака и да има къде да спите довечера, че да не стане като Зелда и ти да влизаш в на Яна кошарата Simple Smile Иначе и на мен ми се е случвало да се намокря матрака и го обръщам на обратно. При вас нестава ли така? И аз нямам търпение за зебрата, тя ще пристигне в офиса им в Англия между 30.11 и 03.12 и после до тук, та незнам кога ще я имаме вече. Иначе той няма да я получи преди Коледа Simple Smile

Хариелка- нямам търпение Ники да каже мамо, много те обичам! Не че не го виждам всеки ден в очичките му, но сигурно като го каже за първи път ще си порева от щастие Wink

Цвети- браво на теб за реда който си създала в нашата къща само вечерята се знае че е околко 21.00 всичко друго е разпиляно Simple Smile Браво "началник" Simple Smile

Качих малко снимки на Ники Simple Smile

# 593
Привет, включвам се с въпрос:

Днес намерих в един магазин тук суроватка. Някой знае ли, мога ли под някаква форма да я давам на детето?

Работата е там, че в Германия никъде не можах да намеря извара, а тя нали се прави от суроватка  newsm78
Само ако трябва да изварявам суроватката, много ще се замисля - не мога да понасям сурови млечни продукти (с изключение на някои кашкавали), а миризмата на варящо се прясно мляко за мен е най-отвратителното нещо, за което мога да си помисля  Sick

# 594
  • Варна
hedgehog in the fog, извара по-добре да си направиш от прясно мляко - сварява се прясно мляко и като заври, се пресича с малко лимонтузу или лимонов сок. След това се прецежда. А по принцип промишлената извара се получава, като суроватката, която остава при производство на сирене и кашкавал се слага да заври и така се отделят едни малки парченца, които се прецеждат.
Във всеки случай според мен е по-добре да даваш сирене или кашкавал.
anbibian голяма скица твоята Яна.  Laughing Честно!  Heart Eyes В интерес на истината аз с бибероните и шишета приключих преди месец, когато Даниел се изхитри и само отваряше шишето и пръскаше вода- по леглото, по себе си, по паркета...  ooooh!
radost 87 хубаво си си отпочинала. Дано по-често имаш тази възможност.  Wink
Толкова време ми отпуснаха. Бай.  Simple Smile

# 595
забравих аз да похваля малките октомврийчета какви са сладури. Че разглеждам албумчето и се дивя, че блестят дечковците. Simple Smile
По ред на номерата, но отзад напред Simple Smile
Ради - много хубав батко си отглеждаш. Според мен ще е много внимателен към братчето си Wink

преди да съм забравила
анбибиан Ние имаме дървен конструктор в голяма кофа - 100 шарени части. Много е готин и може да се използва за всичко!(от строене, редене, мозайки, до въображаемо готвене, събиране на 'гъби' в малка кошничка Grinning ) Към днешна дата Сузи може да реди много висока кула и даже са си правили състезание с баща й, някак наглася кубчетата по-майсторски и от него, защото неговата кула по-бързо се сгромолясва. Нашият е подобен http://www.novobebe.com/productDetails-bg-841.html в същия магазин има много добри попадения. Имаше и хубави дървени кубчета, но гледам, че вече не са налични. Обикновени и на добра цена(12-13лв) дървени кубчета има в книжарниците на издателство "Фют" (много ми харесва това издателство, и книжките са му най-добрите според мен, но ще видим сега на панаира на книгата дали ще си задържи първенството). Горските животни са най-хубавите, другите не са залепени качествено.

Смуси не съм сигурна точно за адреса, но е тази част на улицата в жк Стрелбище. Като тръгнеш от бул. България ти се пада от ляво и сега гледайки bgmaps, ориентировъчно е между улиците "Руен" и "Златишки проход". Магазинчето е ясно различимо. Преди него има още едно "Бебесито", но там има модели без подплата, които на всичкото отгоре са доста скъпи - от там взех само чорапи Simple Smile Магазинчето на name it e на "Солунска", 10 метра след като се пресече с "Цар Асен" - в комплект е със магазин "И за мама"

Звездичке - радвам се, че си сполучила с гхи. Аз щях да ти обърна внимание и към нахута. Много вероятно е да прави реакция не от него ами от олито, в което пържат фалафелите. Възможно е да е соево. Косаринка с нейното здраво стомахче като бебче ми е правила реакция след като съм яла (прекалила с) шоколад - там визирам соевия лецитин.

Деси Grinning Grinning Grinning ех... да ми се падне на мен такава комшийка. Кафе ще я черпавам докато гледа Косаринка бидейки такава жалостива... Моите комшии са от ремонтиращите Simple Smile

Зелда а твоето твоето зайче незнам как досега не си го изяла барабар с батко й за салатка Grinning Grinning. И моята майка би купила подобна дрешка, но тя ми знае мнението за цикламата и Сузи си има едно рокле, което се облича само докато тропат хорца, когато й е на гости Grinning Grinning Grinning A съм съгласна с теб. В плачливото си мнение щях даже да направя една специална отметка и да изключа случаи като палачинковата ви игра, защото отстрани ми беше много приятно да ви гледам Simple Smile

честити ходещи крачета Смехоранке

Марси Петкова Аз искам да им създам режим заедно поне са спането, защото така нямам никакво време само за мен. Имам чувството, че си предават караул Grinning Grinning Grinning

Косаринче напоследък е в особено кисело настроение и доста често се носим на гръб... прави едни извити уснички, пищи, протяга ръчички нагоре и не мирясва докато не я взема... Реша ли само да я прегърна, докато съм клекнала, веднагически й омекват крачетата Grinning Grinning Grinning понякога, ако съм в средата на нещо или трябва да си събуя обувките примерно я оставям легнала Grinning

събуди ми се... после пак ще продължа

# 596
Ради обръща се матрака, ама кой да се сети  ooooh! Добре, че си ти да ми припомниш, че матрака ни е двулицев  Hug

Днес изведох Яна в парка и я пуснах да стои права до количката. Тя сама се ориентира къде да се хване и като почна да бута количката направи сигурно 20 кръгчена на площадката, а аз ей така  Shocked Само вървях подире й да насочвам количката да се върти в кръг. Появиха се разни деца, дойдоха при нея, почнаха да си играят с главата на Гуми бер и да танцуват, Яна ги гледа ококорено, опита се да бръкне на едно дете в устата  Mr. Green Накрая се полюляхме и вече скандалът ми беше вързан в кърпа. Как ги прибирате тия деца след игра? Яна беше огладняла и й се беше доспало, в момента в който я свалих от люлката почна да пищи все едно я коля, едвам я сложих в количката и продължи да пищи, докато не се прибрахме. Добре че живеем наблизо, дадох й ключовете ми - млъкна. Обаче трябваше да ги взема да отключа и заключа, лелееее  Shocked Shocked Shocked Тя не прави така по принцип, в чудо се видях. Накрая я тръшнах в коша на колата с ключовете, дадох мляко, полюлях я и заспа  Tired Сега съм си скрила ключовете дано не се сети за тях. Нямам против да играе с тях, ама тя ги лапа  Tired

hedgehog in the fog майка ми ми каза как се прави домашна извара - слагаш прясно мляко на котлона и в него слагаш кисело мляко. Млякото се пребива и става извара. Само не знам количествата, че не съм правила до сега.

Petkova ние с бибите приключихме, като ги забравих на тръгване за Мелник, обаче пусто му мляко, пие като заспива, легнала и без шише с беберон не знам как ще стане. Сока й го давам в чаша на Авент да си я държи и да пие от нея и вече горе долу се научи с чашата, че беше почнала да си държи шишето, но като се напие не дава го дава да й го взема, а пък натиска с пръст бибата и тя пръска ли пръска сок - цялата ставаше мокра и вместо да я приспивам, тепърва трябваше да я преобличам  ooooh! Млякото като си го изпие не иска да вземе шишето ама със сока голяма лигня пада  Tired
Nuriii благодаря, че сподели за дървения конструктор. Точно на тази фирма има в Кауфланд 50 части. Този от 100 обаче май беше на друга фирма. А кубчета искам като тези картонените, които обсъждахме, но от дърво, да могат да се пъхат едно в друго.

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 18:29 от anbibian

# 597
Ето ме отново.

Петкова, Анбибиян, благодаря за бързия отговор и за рецептите. Альошка яде вече от около три месеца изкиснато във вода сиренце и от около два месеца си хапва и кисело млекце. А  вашите рецепти ще помоля мъжа ми да я пробва (поне котлон имаме Simple Smile ), защото не е по моите възможности да се намирам в една стая с врящо мляко.

Анбибиян, ние имаме меки кубчета - отвън мека мушамичка, а отвътре - дунапрен, ето тези:
http://www.babyartikel.de/produkt/baelle_und_wuerfel/happy_peopl … erfel_mit_motiven
Много се ценят от малкия, свеки ни ги купи за 5-6 евро. Обаче всички кубчета са еднакви, с ръб 7 см.

Смехоранка, Сийнгърл, браво на проходилите малки душици!

Ради, много се посмях на вашата бананова история, много сладко Simple Smile

Флучия, да я знаеш случайно тази бебешка рецепта за торта?

cvm, и аз много обичам казармения ред, ама вече нещо не ми се отдава. Така че аз съм един 'неуспял началник' Simple Smile

Относно режима при нас: фиксирано е, че спим следобед, че хапваме по пет пъти всеки ден, че се разхождаме един път преди обед. Но нямаме фиксирани часове, както дойде (т.е.има място за творческа свобода Simple Smile ). Насила не става - той се мъчи, аз се мъча и накрая нищо не се получава нормално. Затова вече и не настоявам.

По темата, че понякога не постъпваме правилно с децата си - със сигурност на всяка от нас и се случва от време на време, никой не е съвършен. Според мен това не е толкова страшно. И на мен ми се е случвало като съм била малка майка ми  и баща ми да си изтърват нервите или да не реагират правилно в определени ситуации, но пък са ме отгледали с много любов и топлина и са положили много грижи, та това е най-важното за мен Simple Smile

# 598
Привет и от мен.Днес времето при нас беше доста хубаво,та изкарахме доста време навън.Взехме и Боян по-рано от градина,децата поиграха навън и одеве се прибрахме.
Вчера Алина беше много кисела и не ми остана време за нищо.Цяла нощ не спа,рева,мрънка,искаше да се разхожда и да играе...и през деня спа само 2-3 ч.,та и аз с нея,голям зор беше.Добре че ММ пое инициативата за готвенето и приготви вечерята,че аз направо бях скапана...И сутринта едвам станах,но успях да пооправя вкъщи,след това излязохме,обядвахме навън Embarassed,Алина спа в количката и така...чак към 5 ч. се прибрахме и сега тепърва ще готвя,но ще е нещо набързо,че ме мързи Mr. Green

Рени,да ти кажа,че утре ще правя и 2-те ти рецепти,понеже днес и вчера нямах време Laughing Утре смятам да пращам Алина с баба на разходка,а аз да си оправя и сготвя на спокойствие,че от няколко дни голям мързел ме гони Laughing Та ще ти кажа дали са ми се получили утре Grinning

Цеца,браво на Йоан.Все хубави неща е хванал. Wink Hug Ще чакаме и снимков материал.

Марс,извинявай,но се посмях на случката от годишнината Embarassed Знам,че хич не ти е било смешно,но така като го разказваш...Важното е,че има баланс по между ви и се търпите взаимно Wink Дано още дъъъъълго да сте заедно,да се разбирате и обичате! Heart Eyes Hug

Петкова,браво,много добре си разпуснала и починала на рожденния си ден Simple Smile Браво и на Даниел,че е слушал и не те е търсил.Дано повече такива моменти да има! Hug

Смехоранка,честити ви ходещи крачета! HugКак е Ели?Оздравява ли? Rolling Eyes

Звездичке,мерси за рецептата Hug Ще ги направя тези тиквички тия дни Wink Дано да й харесат на Алина.

Абе,Ради,усещаш ли вече ритници ти? Rolling Eyes Аз още нищо не усещам Rolling Eyes Алина я усетих някъде към 14-15 г.с.,но сега още нищоо...

hedgehog in the fog,бързо оздравяване и на вас! Praynig

Сийн,честити ви ходещи крачета! Heart Eyes

За зъбите- и на Алина вече съм към 14-15 Crazy Последно като ги броих бяха 10,след това излязоха още 3,сега растат още 2 Crazy Crazy Crazy

Оххх,ставам,че децата вече започнаха да се карат,а и трябва да се готви....

# 599
  • Sofia
Здравейте от нас!

След снощното гости и успеха, който пожънах с шарана на фурна newsm44, Еличка спа цяла нощ и се събуди в 09:00 тази сутрин.  Joy Толкова хубаво си отспах, та чак днес главата ме боли от много спане.  hahaha На сутринта ставам, мм изчистил всичко, пуснал миялната... Викам си сънувам ли?!  newsm78 Та, най-сетне имаше и за мен провидение, та ми олекна. Whistling

Смуси Да, нещата на Некст ги доставят директно до домашния ти адрес.

Ще дописвам после...

Общи условия

Активация на акаунт