Започна да вали и вее, октомврийчето у дома ще подивее...

• 31 695
  • 706
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Здравейте момичета,

Ние този уикенд ходихме на село, та не успях да се включа с писане, но ви изчетох.

Ели има лека хрема и е все така нервна. Не съм се наспала вече цяла седмица, че и повече. Tired От смяната на обстановката ли, от зъби ли, не знам, но на село заспиваше в 01:30 и се будеше в 07:00. Цял ден, я поспи половин-един час, я не. Ти остави мен, ама тя как издържа миличката ми шушулчица...  Heart Eyes

Вчера като си тръгнахме, спукахме и гума, та се прибриахме 6 часа... Ели като си влезе вкъщи и взе да обикаля всички стаи. Влиза в хола, гледа си топката и така й се зарадва.  Party Хвана ме за пръста, обиколихме всички стаи, видя си легълцето, поговори на влакчето на стената, после изсипа кутията с играчки и си игра до десет часа сама...  Shocked Аз оправих багажа, изкъпахме се с мм, направих салатка, пихме по едно вино... Все едно нямаше дете вкъщи. Но пак спа неспокойно - зъбки ще да са, наистина... Така ми се иска да не я боли. Много си я гушкам и все й казвам, че ще мине...  Heart Eyes

Толкова красиви дечица имаме в темата, разгледах албумчето, всички са прекрасни!  Heart Eyes Така ми се прииска и аз да кача някоя снимка, ама не съм я снимала от рождения й ден  Embarassed

Много напрегната се усещам тези дни, ужас. Тази седмица и йогата ще ми се размине, че няма с кого да я оставя, докато ме няма...  Crossing Arms Не си представям с две деца как е... В такива моменти голям егоизъм ме обзема - викам си - не искам второ - то с едно не мога да си отделя по един час на седмица, пък с две идея нямам... Истината е, че ме е страх, а ми се иска.  ooooh!  Embarassed Отплеснах се.  Blush

Зелда Обожавам да се отплесваш. Стела е прекрасна! Heart Eyes

Ще се опитам да допиша после, че сега трябва да готвя - татко е хванал 3 големи шарана и ни даде двата, та си поканихме на гости едни приятели да ги изядем. Кой знае какви буламачи ще забъркам, за първи път ще готвя риба в живота си. Това е специалитет на мм, ама като все работи милия...

После ще се отчета дали са ставали за ядене или съм ги скрила в коша за болкук. Joy

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 11:49 от Smehoranka

# 571
Съни, за тиквичките - задуавам моркови с кромид и малко домати за да не е съвсем пържено и като поцвърчи половин-една минута добавям тиквичките (аз се подготвих със замразени във фризера) и като започне всичко да къкри добавям равни части ориз и киноа - предварително измити и поизкиснали се 20-тина минути във вода. Така всичко си ври като супичка и като почти се изпари водата само го врътвам на робота и готово.
анбибан, ама и вие сте имали среднощни премеждия с памперси.
Пепи, бързо оздравяване и да ви забравят бацилите вече.
Смуси, дано да прояде Миа повечеко, но най-вече да разберете как да се справяте с подуването на коремчето. Нищо конкретно ли не казват лекарите, защо е така, какво може да се направи?
Деси, и ние пак се включихме със зъбите. Не знам какво прави това дете, ноимам чуството, че и малкото млекце, което успява да изсуче отива за зъбоникнене и нищо не остава за маса и ръст. Преди 2-3 дни му пробиха и горните два кучешки зъба та вече се броим с 14 броя в устата. Направо ум не ми го събира какво е това зъбоникнене какво е това чудо.
Мела, как издържаш бе, мила? Малееее. Стискам палци и двамцата скоро да започнат да спинкат повече, че и ти да си съберше душата.  Praynig
Нуриии, нес е самообвинявай така. Всеки родител прави някъде грешки, неизбежно е, и понякога му кипва и си изпуска нервите - пак е неизбежно. По повод разнообразието като стартирах захранването със Зори имах някаква умопомрачителнаамбиция да не повтаря пюре или манджа в течение на месеца. Е кажи ми можеш ли да сготвиш 30 тотално различни неща по три пъти на ден цял месец без да повториш нещо? Ама нещо съвсем ми се беше загубил разума. Още първия месец се върна де  Mr. Green Сигурна съм, че с времето ще намериш правилното решение за да не спревръща храненето в ябълката на раздора.
Фифи, много се надявам някак си  да се отприщи изведнъж израстването на алергиите и да започнете да се захранвате спокойно и с удоволствие.
cvm, Дарето и тя като Яна пъргавелка го раздава. Дано само да не се контузва сериозно.
Отивам да си видя манджата за Коколинчо до къде стигна с варенето и дали не е загоряла. Зелдичка, твоят пост ще си го оставя да го чета на спокойствие като заспи Грахчолан. Grinning

# 572
  • Sofia
Здравейте, момичета.
Не съм писала тези дни, бяхме при нашите, а там нямам нет. Изкарахме си добре, ама ММ си е изкарал още по-добре, защото беше на семинар, по-точно на купон цели три дни в Старозагорски минерални бани. Цял път от Кюстендил до София не може да ми се нахвали колко хубаво си изкарали, какъв купон били двете вечери, колко били доволни всички и как хубаво си разпуснали. Радвам му се, че е изкарал толкова добре, има нужда човек да разпусне. И като го слушах, чак ми се прииска да се връщам на работа. Хубаво ми е да си гледам децата, но определено не съм от типа жени, които искат да са цял живот домакини. А аз май доста време се застоях вкъщи, сляха ми се двете майчинства, работата ми е такава, че не позволяваше да ходя бременна там и така от ноември 2008г., та до сега съм си все у дома, деца гледам.  Grinning

Прочетох ви по диагонал, но няма да имам възможност да изчета дословно всичко. При нашите зачетох една книга, та сега бързам и нея да прочета, че не ме оставя просто.

Нуриииии, Hug Не си само ти така, мила, ако знаеш и аз колко пъти съм изпадала в същата ситуация и после колко съжалявам, че съм избухнала и не съм успяла да се контролирам, а съм навикала децата или съм ги наказала, та може и някое тупаниче по дупето да са изяли. Но..., хора сме и грешим. И си казвам че следващ такъв път няма да има, но... понякога децата наистина прекаляват и ти си на ръба на нервна криза.

Фифи, много са хубави новите ботушки на Ивко. Да ги носи със здраве!

Блекче, ах колко вкусни и апетитни изглеждат тези кифлички. И аз имам рецепта за подобни, отдавна не съм ги правила.  Grinning

Зелда, тази по-голяма сестра е на 35г.  hahaha Абе бръчиците малко да си дръпна и ще стане работата, ама не мога и да си помисля да се подлагам на такива интервенции, не искам.

Смехоранке, и Елиза е много кисела и неспокойна от доста време насам. Особено нощем, като се събуди в 4-5ч. и няма заспиване и това е. Иска внимание, започва да реве, събужда ни всички и после към 7-8ч, тя пак си заспива, а аз не мога и ходя да ударена с мокър парцал вече не знам от колко време. Освен това пак е със сополи и кашлица от стичащите се секрети. Все ме дърпа за ръце, за крака, все иска да я нося, все мрънка. Напират да излизат горните зъби, но не са и много време вече я мъчат. Не знам дали това е причината. Със Софи не съм имала никакви проблеми с избиването на зъбите, не сме и разбирали кога са се показали, та затова сега ми е малко странно да обвинявам за всичко зъбите, но знае ли човек...  Thinking

Аз чакам слънце да изгрее, че обещаха, ама като гледам май ще се разхождаме без слънце.
Весел ден на всички!  Hug

# 573
Здравейте Simple Smile

Днес доста мъгливо и неприятно време и май ще си седиме у дома Simple Smile

Зелда- честито зъбче Simple Smile И  Ники е така иска да е при нас, но никой и нищо да не го докосва. Недай си боже да се осмелим да го завием.........ей става драма Simple Smile Наскоро това се хилихме с ММ, че ние спим с маса одеала, а Ники спи посредата върху всички одеала отвит и надолу с главата Simple Smile Няма такава картинка Simple Smile Стела е прекрасна малка госпожица  Heart Eyes

Ани- дано бързо да израсте зъбчето и отново да си почне да си хапва Wink

Марси- честита годишнина   bouquet

Петкова- браво за релакса Simple Smile като те четох така ми се прииска и на мен, ама нямаааа

Дано всички бебета да се успокоят и да оставят скъпите си майки да поспят Simple Smile
И всички болни да оздравяват бързо Simple Smile

# 574
Здравейте, момичета!

Альошек тия дни е понастинал и сополив, неспокоен, постоянно търси мама, цяла нощ не ме оставя да спя... А аз вече съм много изтощена.

Леле, какви вкусотии виждам тук... Определено, ще се готви скоро... Отдавна ме съблазнявате, ама вече от юни насам живеем без фурна. То ест, преди месец си купихме готварска печка, ама е от ония с високоволтовото захранване и сега трябва някой да я свърже. Доставчиците ни предлагаха тази услуга срещу скромното заплащане от 100 евро. Бррр, от месец не можем да намерим по-евтин електротехник, всъщност преди две седмици се записахме при един, който ще ни вземе 'само' 50 евро, но още не ни е дошъл редът...

Марси, случката с твоя мъж сякаш аз съм я разказвала, бих реагирала по абсолютно същия начин като теб...  Честита годишнина Simple Smile
Моят мъж е спокоен като бетон и нито един път за петте години, в които сме заедно, не ми се е сърдил, не ми се е скарал, не ми е повишил тон. Да се караме означава аз да му се сърдя, винаги за някоя незначителна глупост  и често после съжалявам. Обикновено караниците ни се състоят в това да седим в една стая много часове и да си мълчим, а в това време аз съм много сърдита Simple Smile А ако някой повиши тон, то това задължително ще съм аз.

Звездичкова - един месец по три пъти на ден да готвиш и да не повториш ястие - напомня ми малко на един момент от приказката за Джуджето Дългоноско Simple Smile

Кендичева
, честито ходещо човече! Браво за отказването на нощните хранения, на нас това никак, ама никак все още не ни се отдава, а вече така си мечтая...

Ради, мила, с 13 кг. бебе и с коремче... Не е лесна твоята, браво, че се справяш така добре!

Ох, имам то-о-олкова мног за пране, а така не ми се прави нищо... Все пак ставам, защото то само няма да се изпере Sad

# 575
Привет и от нас,
днес бяхме на много хубав рожден ден! Зозо се позабавлява добре, че даже и торта похапна - беше специална 'бебешка' рецепта.
Тези дни и аз съм се отдала на готвене. Започвам и с коледните сладки, че да имат време да омекнат.
Зелда, прекрасно разказваш! Много си права за зависимостта между неспокойния нощен сън на големите деца, напикаването, кошмарите... т.е ето го ключът на палатката  Peace Не се бях замисляла!
Всички болнички бързо да оздравяват!

# 576
  • Пловдив
Ха здравйте и от нас  Grinning
Да се похваля и аз  - имаме си и ние ходещи крачета вече  Heart Eyes Толкова ми е сладък как щъка  Heart Eyes Все още е малко несигурен,ама ще задобрее  Mr. Green Днес сам ходеше по двора и все при кучетата,да ги храни с разни клечки и да ги дърпа за ушите  hahaha
Блекче, тия кифлички ми напълниха устата със слюнка, от кога ми се ядат ако знаеш..ама не занм дали ще се справя и за това не се захващам  Rolling Eyes
Петкова,блазе ти за релакса  Hug
hedgehog in the fog ,Хариелка,Смехоранка, дано скоро да се наспите  Hug
Зелда,чудно е пред камината,ама много ни е смотан люлеещия стол  Mr. Green Сега сме си поръчали едно кресло,което има и място за поставяне на чашка,та смятам редовно да пиянствам  Joy
Благовест пък обича да спи заврян в нещо  Mr. Green Обикновено е перпендикулярно над главите ни,като краката му са от моята страна и постоянно ям шутове  Mr. Green И той се отвива,ама защото се върти  Mr. Green Някой път се завира даже под възглавницата,чак ме е страх да не се задуши  Rolling Eyes
Момичета,качвайте снимки за колажа  Hug

# 577
Здравейте, момичета!

Сийн- искам снимка на стола за камината като го получите-))) И ние имаме камина в хола, но не сме я пускали минлата зима Embarassed
Зелда- тези дни ще кача снимки на Кали Hug
Хариелка- ТМ просто е бил на почиква Wink И на мен м исе иска да се върна наработа заради контакта с хора, това най-много  ми липсва сега, но пък Кали не мога да оставя. Не знам как бих изкарала 4 години у дома, по- скоро не бих, но децата променят всичко, така че знае ли човек newsm78
Еййй, разпилях се да гладя днес. Само дрехи на Кали имаше две перални и докъото ги изгладя, тя си игра в креватчето, слагах я на гърне, храних я и по-голямата част от деня мина Shocked Днес спа от 14 до 16 часа. аз бях така Shocked А дано да и стане навик Praynig Praynig Praynig Ауууу оставям ви, че ММ се гъбарка с мен и учи Кали от кое копче си изключва моя компютър, тя го гледа разбиращо и вика-ееееее Joy Joy Joy

# 578
Здравейте!
Днес денят мина много слънчево и приятно. Така е като нямам никакви очаквания, кой кога ще яде, спи... никакъв режим нямат моите деца. Не можах да им създам, няма и да се опитвам вече. Само от време на време им съвпадат сънчетата... и яденето - главно, защото ако яде едната, то другата се присламчва и тя, да ми седи в скута Grinning Grinning същи пуйчета не ами сладурчета Grinning Grinning

Hariela Звездичке Случайно ми беше попаднала една сентенция, долу горе звучеше така: " Децата са нови на този свят, затова нека се отнасяме с разбиране към тяхната неопитност". Аналог на 'новакът' в конкретна група. По сходен начин се опитвам да се държа с децата си, но на моменти се усещам доста непохватна и припряна понякога в тоя подход, и то главно заради липсата на търпение.

Зелда Благодаря Simple Smile наистина са ми изписани буболеците. Да ти кажа и аз нямам търпение да ги видиш лятото Simple Smile И защото те свързвам с морето и всичко около него, което обичам - лятото, топлината... доматите (ха следващата година дано да станат!)  Hug

radost 87 Ех, неприятни преживелици си имала с твоята баба, положителното в случая е твоето отношение към Ники - поздравления! Случаят обаче не е много сходен - аз не съм баба ти Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Марси тъй си е... аз пък днес влязох в един магазин на 'Name it', outlet някакъв - имаше много готини уинд стопери и грейчици цели и въобще ако из Варна има тази марка - обърни и внимание Simple Smile

И да ви споделя за едим магазин с ботушки - много сладурски, с много мека подметка. Ако не бях взела на Косара капчести ботушки щях от там да напазаря. На улица Нишава е магазинчето. А марката беше унгарска...

Флучия  Hug

# 579
  • Sofia
Хайде и ние да се похвалим с ходещи крачета.  Heart Eyes Много е сладка Еличка и много смело закрачи сама.

Някой беше питал за костюмчета за Коледа и аз все забравям да ви покажа каква дрешка купих на Ели. Тази година ще сме снежен човек. Simple Smile Ако на някого му допадне в nextdirect - доставката е безплатна и е за 3 дни с DHL. Ето линка:

http://www.nextdirect.com/bg/en/shopping/boys/newborn-boys/25/3? … snowman%26quot%3b

# 580
  • Куциндрел
Добро утро.
Снощи Йоан откри магнитите на хладилника. Много смешно му стана как един магнит котка се залепя на хладилника. Така сладко й се хили.
Смехоранке, честити ходещи краченца.
Петкова, дано Дани да продължи да поспива повечко.

На всички болни дечица пожелавам бързо оздравяване.

Ох, днес сме будни от 5:30. Но пък снощи заспа в 9 часа и се буди само за сукане. Сигурно към 9 пак ще си поспи, че вчера хич не е искал да спи през деня.
Лек ден ви желая. Hug

# 581
Добро утро Hug

Смехоранка,
честити ходещи крачета! Много сладък костюм си поръчала. Аз съм фен на Некст, но за съжаление повечето са огромни за финната ми мадама. А с DHL до домашния адрес направо ли ти ги носят?

Нури, моля те кажи къде е този Аутлет на Name it и в коя част на Нишава е магазинът с ботушките? Аз търся яке на Миа, но досега не успях да харесам и да има нашия размер, та търсенето продължава Laughing

Петкова, радвам се, че си успяла да починеш Grinning Още нямате ли резултати за глутена?

Сийн, честити ходещи крачета и на вас!

По този повод да ви питам има ли още непроходили деца или само ние останахме newsm78 Към проходилите и майките, които са ги водили за ръце колко време горе-долу ги водехте преди да се решат да ходят сами newsm78 Миа към момента ходи за 2 пръста, по един от всяка ръка, но ако случайно се опитам да махна единия пръст и застива и не иска да ходи...

Лек ден засега и дано изгрее слънце Heart Eyes

# 582
  • Куциндрел
Смуси, Йоан ходи доста време хванат за ръка и той не искаше да ходи като го пуснехме, даже ревеше, не се притеснявай, горната граница на прохождане е година и пет месеца някъде. Миа ще проходи.

# 583
  • Нейде из лудите гори...
Морген!
Вчера 2 часа се чудих как да се облечем, е ми се видише студено навън, а то беше разкошно, днес ще повторим  Sunglasses
Петкова, аз като страничен наблюдател виждам, че Дидо определно суче по-малко. Вярно е, че те виждам по-рядко, но преди 2 месеца примерно и за един час щях да съм го видяла поне веднъж на гръдта ти  Wink Сега не е така  Hug
Звездичке, върна ме в ранното ми детство с това кино в събота и неделя  Crazy Много обичах да ме водят, дано на Зори й хареса  Wink
Смехоранке,Сййн , честити ходещи крачета на Ели и Благовест (Сийн, как го наричате на кратко?), да са здрави и да ги отведат на красиви места  Hug
Смехорнке, сподели за шараните  Wink Моя първи опит с тази риба беше  незабравим и ужасен, та надявам се да има с какво да се похвалиш  Wink
hedgenhog явно мъжете ни са от едно тесто и теб като четох, все едно аз съм писала..  Mr. Green
Нури , ние също нямаме режим, не сме и имали и не се притеснявам от това. Може би само спането горе долу го правим по "план", но винаги има отклонения  Wink Name it не знам дали имат магазин във Варна и дали ги продават в някой магазин различен от любимите ми "дрип шопове"  Mr. Green но ще се оглеждам  Wink
Смуси, щом Миа се води за 2 пръста, не виждам защо се притесняваш  Wink Ние така се водихме около 3 месеца докато се пусне  Wink

# 584
  • Варна
Добро утро и от мен! С пожелания за мнооого слънчев ден!
Марс, и аз това си мислех вчера, как докато търся пейка да му дам да суче и той забрави.  Laughing Определено обаче това се случва в непозната за него обстановка, у дома откази не приема.  Mr. Green
Smehoranka , Seengirl честити ви ходещи крачета.  Heart Eyes Все така смело да щъкат.  Wink
Смуси и аз не мисля, че имаш поводи за притеснение. Някой дечица се престрашават по-бързо, на други им трябва повече време. Ее Стела Зелда я държа месеци наред(дано вече види малко почивка и нейния кръст), а Даниел докато пълзеше почна да върви докато го държа с две ръце, след седмица с една и после се пусна. Да съм го държала всичко на всичко месец(но пък го носех от 4-5м до 11м., чак тогава уважи избора ми на количка  ooooh! ). Ударих примоция тука.  Mr. Green За изследванията ни - изчака ми се чакането. Но наближава денят на истината. Принципно са готови със сигурност вече, но ще ги разбера, като отида за епикризата - четвъртък в 13ч.  Crazy
Nuriii режим никога сме нямали... Ама никога. А за яденето - кога яде, кога не, по-скоро не. Вчера с такъв мерак му бях нарязала и обелила една ябълка и той така настървено си грабна едно парче от чинията, аз вече бях така  Mr. Green и в следващия момент го хвърля и грабва друго и така докато изпразни чинията.  ooooh! Събрах ги с метлата и в кофата...  Confused Той чак ми се разсърди, а иначе не ги близна.  Whistling
Zvezdichkova 14 зъба ?  Shocked Е не! Мисля, че сте рекордьори. Останаха колко, още 6 и сагата ви приключва.  Laughing Ех тоз Коколинчо.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт