Лидл ::19::

  • 61 494
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 527
Аз ли само не съм опитвала марципана  Simple Smile
Тъй като непременно ще отида следващите дни за Коледни вкусотии, моля за съвет - кой от двата вида е по-вкусен?
Явно само аз не харесвам марципаните. Миналата година много ги хвалиха тук, опитах и от двата вида, няма да повторя Sick


 година много ги хвалиха тук, опитах и от двата вида, няма да повторя Sick

[/quote]
Не си единствена. Това е някаква каша, но не и марципан. Съдържанието на бадеми е сигурно 5-6%. Не знам защо си  дават парите за това въобще. И 20 стотинки не струва.

# 511
  • София
  • Мнения: 2 518
Някой купувал ли е от тези керамични съдове да ме ориентира в размерите  Hug

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_20211.htm

Миналата година взех от марципаните по един брой от двата вида и доста дълго време ги ядохме, прекалено сладки са ми, а не е да не обичам сладичко  Hug

Някой питаше за леща, взимала съм от тази канадската, варих я 3 часа и пак не се свари, не съм правила втори опит, може и от партидата да е ....

# 512
  • софия
  • Мнения: 30 236
Някой купувал ли е от тези керамични съдове да ме ориентира в размерите  Hug

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_20211.htm

Миналата година взех от марципаните по един брой от двата вида и доста дълго време ги ядохме, прекалено сладки са ми, а не е да не обичам сладичко  Hug

Някой питаше за леща, взимала съм от тази канадската, варих я 3 часа и пак не се свари, не съм правила втори опит, може и от партидата да е ....
Имам овалната, кръглата и малките. Овалната е ~ 35 см./~25 см., диаметърът на кръглата е~30 см., а малките са си нормални малки за крем.

Аз харесвам канадската леща. Не ми се е случвало да трябва да я варя дълго. Около час е достатъчно. Peace

# 513
  • Бургас
  • Мнения: 2 607
Според мен другата леща е по-хубава. Първия път взех от нея /по-ситна и по-евтина, около 2 лв/, хареса ми, но следващия път реших да сменя с по-едрата и по-скъпа /3лв/, която сега виждам че е произв. в Канада, но не ми харесва. Част от зърната остават недоварени.

# 514
  • Мнения: 1 604
Страхотна тема, записвам се да я следя. Аз редовно пазарувам от Лидъл. Харесвам им свинското. Имаше на промоция обезкостено, правих го в йена със зеленчуци и стана много вкусно. Оттам и прясно мляко на Пилос взимам, препаратите на W5 са много добри, особено този за котелен камък, обезмаслителя можеше и по добър да бъде, но върши работа. Непременно ще пробвам корите за баница. Да ви кажа и аз имах проблем със заквасената сметана на Пилос, но реших, че причината е в мен, понеже сладкарството не ми е силната страна.
Ползвам и интимен гел на Cien и съм доволна също. 500 мл за 3 лв карам няколко месеца и много лек и приятен. За друго май не се сещам в момента  newsm78

# 515
  • София
  • Мнения: 2 518
Някой купувал ли е от тези керамични съдове да ме ориентира в размерите  Hug

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_20211.htm

Миналата година взех от марципаните по един брой от двата вида и доста дълго време ги ядохме, прекалено сладки са ми, а не е да не обичам сладичко  Hug

Някой питаше за леща, взимала съм от тази канадската, варих я 3 часа и пак не се свари, не съм правила втори опит, може и от партидата да е ....
Имам овалната, кръглата и малките. Овалната е ~ 35 см./~25 см., диаметърът на кръглата е~30 см., а малките са си нормални малки за крем.

Аз харесвам канадската леща. Не ми се е случвало да трябва да я варя дълго. Около час е достатъчно. Peace

zvanche, благодаря, аз си мислех, че са по-миниатюрни, особено кръглата ми изглеждаше много малка ..., но тези размери ме устройват, а имаш ли възможност да ми измериш  колко е дълбока кръглата  Hug

# 516
  • Мнения: 18 812
А не са ли много тежки тия съдове? Аз имам правоъгълна тава за печене, която не ползвам точно поради тази причина. Един път само пекох в нея, не забелязах да е по- вкусно или практично. Стои си в един шкаф оттогава.
Виж керамична тенджера и тигани ползвам ежедневно  Peace, имам предвид тия които са като железни, не като стъкло

# 517
  • Мнения: 6 217
И аз не обичам прекалено тежките съдове.  Peace

# 518
  • Мнения: 1 316
Момичета, в магазина има ли извара? На коя фирма ако има и добра ли е?

# 519
  • софия
  • Мнения: 30 236
.....
zvanche, благодаря, аз си мислех, че са по-миниатюрни, особено кръглата ми изглеждаше много малка ..., но тези размери ме устройват, а имаш ли възможност да ми измериш  колко е дълбока кръглата  Hug
В момента няма как, че са вкъщи, но по спомен ~15 см. Дълбочка е.

А не са ли много тежки тия съдове? Аз имам правоъгълна тава за печене, която не ползвам точно поради тази причина. Един път само пекох в нея, не забелязах да е по- вкусно или практично. Стои си в един шкаф оттогава.
Виж керамична тенджера и тигани ползвам ежедневно  Peace, имам предвид тия които са като железни, не като стъкло
И аз рядко ги ползвам, но не защото са тежки, а защото не мога да им намеря точното приложение. В кръглите правя нещо като гюведже, за да не се занимавам с отделни. Стават и за питка. За пица - не. Много дебела става основата, независимо колко тънко тесто си сложил. Но не ми се събират заедно 2 във фурната. А овалната в момента не мога и да се сетя за какво съм я ползвала. Но се я имам, де. Да има. Crazy

# 520
  • Бургас
  • Мнения: 2 607
Има извара, аз взимам на Йотови, много е хубава. Има и Пилос, но не съм я пробвала.

# 521
  • София
  • Мнения: 2 518
.....
zvanche, благодаря, аз си мислех, че са по-миниатюрни, особено кръглата ми изглеждаше много малка ..., но тези размери ме устройват, а имаш ли възможност да ми измериш  колко е дълбока кръглата  Hug
В момента няма как, че са вкъщи, но по спомен ~15 см. Дълбочка е.


Супер, ще става за питки и козунаци .... Party

Аз нямам правоъгълна тава, затова ще си купя керамична, да тежки са,  но са по-здравословни съдове от тефлоновите /е много зависи какъв е материалът, но да не задълбаваме .../, а колко често ще готвя в тях, времето ще покаже ...., но да има, както казва zvanche  Wink

# 522
  • Мнения: 18 812
Щом имате място за случаи "нека да има"- ОК  Peace

За мен този материал не е подходящ за печене на питки, от баба си, която е голяма майсторка знам, че питки и баници се пекат в тави с тънко дъно  Peace Тия са всичко друго не и тънки

# 523
  • София
  • Мнения: 15 305
Аз си купих една керамична (не е от Лидл), но много рядко я използвам, защото запеченото по стените пада адски трудно. Едно време често правех гювечета и се отказах, защото след това ги миех с часове. В тази тавичка залепва по същия гаден начин.  Sad  Може и да е здравословно, но предпочитам да си спестя от миенето.  Confused

# 524
  • Мнения: 6 217
Аз имам само гювечета. И аз си пестя труда много, но като ги накисна, после се измиват лесно, ама чак на сутринта да речем.

Общи условия

Активация на акаунт