Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 46

• 57 648
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Любовта на Хюррем,ще свърши, когато тя умре ...
Това много пъти се изтъкваше, но аз пак ще го кажа, защото беше показателно как без да се замисли Хюрем  изпи чашата с приспивателното, мислейки, че е отрова . Дали обаче Махи на нейно място би постъпила така, аз силно се съмнявам... Сюлейман много пъти проверяваше нейната любов и преданност и всеки път тя беше непоколебима . Това у мен лично буди възхищение .
Второ Хюррем, е по- добра, защото въпреки борбата за власт и желанието да бъде на мястото на Валидето тя не се радваше,че майката на любимия и` мъж е на смъртно легло . А Вие забравихте ли как Махидевран се радваше на болестта на Валиде и  вече си правеше сметките  даже без да се засрами .
А как се гласеше да поставя вече сина си на трона когато Сюлейман беше болен ? Тогава разбрахте ли дали Махидевран въобще е обичала султана или други и бяха подбудите ? А видяхте ли съкрушената от скръб Хюррем ,която не се отдели от леглото му ?
 Махидевран във всичко винеше Хюррем, за всичките си нещастия и постоянно ревеше и изпадаше в истерии ,които не останаха скрити дори от малкия Мустафа., при положение, че  в крайна сметка тя беше подкрепяна и от Ибрахим и от Валидето . Кой тогава стоеше до Хюррем ? Нима не беше сама срещу всички ? И това  накара ли я да се откаже от мечтите  си , или я направи  по- силна ?
А кой спаси бебето  на Хатидже ? Кой върна самата Хатидже към живот, когато беше изпаднала в депресия след смъртта на детето и`? Всичките кокошки се бяха събрали до леглото и` и я гледаха как страда , но трябваше да дойде Хюррем и с мъдрите си думи   да и` каже ,че има за какво да живее...Помните ли ? Сега и` се чудя на тая Хатидже с каква съвест върти интриги на Хюррем ?
Махидевран е глупава, колко грешки направи !
 С какво още е по- добра Хюррем?! Във всичко е по-добра  от Махидевран.

С всичките си налични ръце   Laughing подкрепям горе цитирания пост на  PIPINA127  Wink

Много точно, безрезервно и аз подкрепям!

# 406
Всичкото видео не се отваря Close
Момичета предлагам следващия епизод да си го пускаме на ЛС, за да не могат да го спрат.
Явно е, че четат тук и всичко, което се пуска, бива изтривано от "великата" тв7.

# 407

По отношение на дискусията ни за Хюрем. Вие казвате, че такива са били времената и тя е била принудена да действа така. Но ако следваме тази логика, защо да се сърдим на Махидевран, че се опита да я отрови, а после я преби? Нали и тя е била принудена от "времената"? (между другото не е вярно, че всички средновековни владетели са били кръвожадни и жестоки. мога да изброя примери за точно обратното, но ще се огранича само с нашия цар Иван Асен ІІ).

Fabrizia79, подкрепям те за Хюрем напълно. Има една приказка: "човек вижда това, което иска да види и чува това което иска да чуе, и знае това което е чул" Както и да е , цитирах това защото знам ли може би хората са пристрастни. И на мен като на теб ми се иска да се гледа по обективно, но това е положението, всеки има своето мнение. Имаше едно мнение, не помня чие беше, е че харесват Хюрем и защото Мерием играе добре. Нека да разграничим Хюрем и Мерием. Аз не харесвам Хюрем. Харесвам обаче Мерием.
Но да се върна към въпроса за Хюрем и за да ме извинят тези които не мислят като мен: "значи Хюрем била принудена, значи времето било такова значи борела се да оцелее" Добре де за Хюрем може, а за другите подобни доводи не може така ли? Съфорумки, поставете на мястото на името на Хюрем и имената на другите героини във филма , няма ли да е логично същото?
Доста късно е и ще дам само някои примери за Хюрем.
Когато нарани Мария беше ли въпрос на оцеляване?
Защо намрази Ибрахим, помните ли? Защото когато искаше да влезе при султана когато й скимне и Ибрахим и казваше че има съвет или нещо друго тя го намразваше. Какво й беше направил Ибрахим преди да го намрази- нищо. Но тоя комплекс за единственост, тя иска да е единствена за султана, единствена, е тва ако не е егоизъм, обсебваща любов и не знам какво още незнам.
А и за каква изневяра става дума, ами той султана е бил длъжен да има харем.
Още Мария я била предала че отишла при султана. Е коя е тя тогава че всички наложници да искат разрешение от нея дали може да отиодат при султана/ И кои са те че да могат да откажат на султана?
Фирузе била скрила? И какво да й беше казала, извинявай но може ли да ида при султана? Или ходих и вземи че ме убий. Това ли е пътя? КАк така ще й се отчитат?Абе тази жена иска целия свят да и се подчинява, болни амбиции са тия.
Хюрем била помагала пишат на Хатидже в началото, е кога й е помагала чак толкова? Напротив Хатидже и помагаше постоянно. Заведе й децата при нея като беше изгонена от двореца и какво ли още не. А Хатидже е настроена добре към всички, ама тя запона да се бърка много и в нейния живот.
Да не говорим за гадостта със змията дето прати на принцесата. Или и принцесата щеше да я убива?
Стига за сега:)

За Мария - не султана я извика а валиде я прати нарочно за да нарани Хюрем. Като първо Мария се радваше ,че отива на халвет и си мислеше че и тя ще стане като Хюрем.Като второ - Хюрем и вярваше а тя я предаде,но не с това ,че отиде а с това че криеше од нея .Хю и споделяше всичко    ,всяка своя мисъл а тя го направи зад гърба й . Ако и беше казала преди да отиде , че Валиде е наредила - пак щеше да отиде ама Хюрем нямаше да се чуства предадена и нямаше да я трови.Валиде избра Мария точно заради това защтото тя беше единствената приятелка на Хю.
И въпреки предателството Хюрем съжаляваше за това, което направи .
Ситуацията се повтори по-късно с Фирузе. Отново предателство, през цялото време се криеше при децата й, тя и вярваше прие я като приятелка ,дори в нея виждаше себе си а впоследствие разбра ,че е гледала змия в пазвата си.
Ибрахим го намрази не защото , и каза, че не може да влезе а заради начина по който и го каза. А и имаше милион други причини да го мрази, но каква причина имаше той - компекса за единственост който ти приписваш на Хюрем. Ибрахим усети накъде отиват нещата от самото начало.Не беше прието наложница да остава до сутринта при султана ,не беше прието да я вика всяка вечер и т.н. Затова Ибрахим намрази Хюрем ,защото разбра ,че Хюрем означава нещо за Султана,  че с нея се държи по-различно  отколкото с другите. За Ибо жените не означават нищо, ако Хюрем си беше родила едно дете и си седеше в покойте ,той нямаше да и обърне внимание ,но разбра веднага че няма да е така и я прие като съперник. Не мисля ,че много е обичал Махито ,но тя не му беше конкуренция и затова беше на нейна страна. От Хю го беше страх , постоянно и повтаряше че е робиня и изопщо не го интересува , но не мислеше за нищо друго осбен да се отърве от нея.
Защо правеше всичко това- защото не можеше да понесе ,че някой друг може да има влияние над Султана.Защо постоянно гледа да се отърве от всички който са близо до Хюрем - защото го е страх от нея. Та той е Великият Везир ,вторият човек след Султана ,но  това не му стига не може да се примири с факта ,че не е единственият който е близо до него.Ако на това не му се казва комплекс за единственност какво друго .
За каква изневяра ли , кой казваше , че друга не му трябва - мой господар ,мой падишах ,любима, слънце,единствена и т.н БЛА-БЛА-БЛА .
Султана бил длъжен да има харем ,но не е длъжен да спи с наложниците, а й доколкото си спомням той наруши доста от традициите ........
Колкото до отчитането ами да трябва да го правят всички, тя е ХАСЕКИ СУЛТАН,единствената законна съпруга на Султана. Те реално са и нейни робини , и до днес в страните където е разрешена моногамията една от жените е главната  баш -кадъната. Това ковто ни показват в сериала едва ли отговаря на тогавашните порядки, невярвам някой дори да е погледнал лошо към нея ,да не говорим да е показвал неуважение или омраза .
За принцесата - кога и изпрати змията ,когато тя я заплаши ,че ще и отнеме Сюлейман. Просто трябваше да и покаже кой води парада. Принцесата беше план на Ибрахим ,за да разклати позицията на Хюрем и естествено Хатиджето беше на другата страна -срещу нея. Дотогава какво
лошо и беше направила, с какво заслужаваше това отношение .
Започнала да се бърка в живота на Хатидже , как като и каза истината за Нигяр ли , ами тя истината е една и винаги излиза наяве, а преди това колко пъти и припомняше ,че е робиня , която дори няма право да обича, че е робиня и никога няма да има сватба, че е робиня и децата и са от династията ,но тяне е ........... както всъщност и на Ибрахим го казваше .Хатидже точно с високомерието си загуби Ибрахим , защо сега прави всичко това на Хюрем, защото не можа да понесе че Хюрем е щастлива а тя не.Защото в сърцето и има повече злоба отколкото любов,защото Ибрахим предпочете КАЛФА пред СУЛТАНКА.Има ли Хюрем някъква вина, че Ибрахим и изневери с Нигяр ,излъга ли я за нещо - не . Е кой на кого има право да отмъщава сега Хатидже на Хюрем или обратно.
Естествено това е моят поглед на нещата , и не ангажирам никой с него ,но знам че тепърва сценаристите ще се поиспотят да направят сценария интересен . Със смърта на Ибрахим ,приключва един равностоен двубой в който печели Хюрем. Залугата да спечели е не само нейна, а  преди всичко на Ибрахим .Сам си изкопа гроба , вътрешният двубой на Паргалъ  и Ибрахим Паша , комплекса от пройзхода му и самозабравянето му ,му изиграха лоша шега.
За разлика от него Хюрем никога, дори за миг не водеше вътешна борба - нямаше време трябваше да се бори срещу всички останали. Те -останалите , направиха от нея непобедим боец , взе от тях
всичко ,което можеше да и помогне да спечели тази война, която се води на няколко фронта.Тя използва собствените им оръжия срещу тях - техните слабости бяха нейната сила , не ги подцени -затова те нея да.
Ако някои от вас са чели искуството на войната ,ще видите ,че Хюрем води войната си по тази книга. newsm78 сигорно докато е хапвала локма я е чела Laughing

# 408
Ето защо е казано: Ако познаваш врага и познаваш себе си, не бива да се боиш какъв ще е изходът и от сто битки. Ако познаваш себе си, но не и врага, за всяка извоювана победа ще претърпяваш по едно поражение. А ако не познаваш нито врага, нито себе си, ще губиш всяка битка.

Сун-Дзъ - Изкуството на войната

# 409
  • Burgas
Момичета предлагам следващия епизод да си го пускаме на ЛС, за да не могат да го спрат.
Явно е, че четат тук и всичко, което се пуска, бива изтривано от "великата" тв7.
явно четат, и явно не за любовта между  Хюррем и Сюлейман newsm78, ...

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 10:14 от PIPINA127

# 410
явно четат, и явно не за любовта между  Хюррем и Сулейман newsm78, ...

Не може на л.с. защото сме много а и какво им пречи да се регистрират и пак да разберат каде е линка.

# 411
  • Burgas

Ако някои от вас са чели искуството на войната ,ще видите ,че Хюрем води войната си по тази книга. newsm78 сигорно докато е хапвала локма я е чела Laughing

denisass , благадаря ти за изключинелно интересното и подкрепено с аргументи изказване , то и аз ще пиша ама по- късно, сега нямам време ...

Приятен ден на всички   bouquet

# 412

denisass , благадаря ти за изключинелно интересното и подкрепено с аргументи изказване , то и аз ще пиша ама по- късно, сега нямам време ...

Приятен ден на всички   bouquet

bouquet

# 413
  • с/у ОколоМръсТното
Пак ви изпуснах, но поне гласувах.
Гледам, много сме почитателките на Бали Бей  Mr. Green
Ех, какъв чаровник е той  Heart Eyes

# 414
Заповядайте втория трейлър на 72 серия с български превод и субтитри   bouquet  Hug

Великолепният Век 72 епизод трейлър 2 с бг. субтитри

# 415
 HugЗдравейте мили мои,най после се прибрах и о чудо Shockedтолкова много материал.Връщам се две теми назад да Ви изчета.И за да не е празен записът ми едно леко поздравче за всички

# 416

На Ани и чудесния й екип - благодаря! Hug Hug Hug

# 417
Явно Фирузе е успяла да вземе и четвъртъците. Хюррем са я върнали ...и ще се трови. Абе историята на една любов да не е между СС и Фирузе, май за тази велика любов става дума.
Дано се окаже, че Фирузе нещо му прави на султана или му слага нещо в чашата.
И много ме дразни, че още от самото начало си ходи с някакви гащи,с някакво различно облекло от другите, защо всички са като на калъп, а тя е различна

Всъщност ти ми даде един отговор, за това защо не се харесва Фируузе от повечето хора-
защото е различна. Никой не харесва различните или хайде повечето хора не ги харесват. Но затова ние се образоваме, учим се да мислим и така придобиваме своята толерантност, да се научим да не мразим различните и въпреки различията да потърсим онова човешкото, което ни обединява. Различието поражда страх и омраза и ако се избавим от отрицателните чувства ще стигнем до разбирането и приемането на различието. Но малко се отклоних, нали и Айбиге се обличаше различно.
Но аз не виждам проблем в това.
По калъп казваш, ами нали човешката мисъл се стреми да достига до някакъв вид творчество и промяна или?

# 418
Ето защо е казано: Ако познаваш врага и познаваш себе си, не бива да се боиш какъв ще е изходът и от сто битки. Ако познаваш себе си, но не и врага, за всяка извоювана победа ще претърпяваш по едно поражение. А ако не познаваш нито врага, нито себе си, ще губиш всяка битка.

Но в крайна сметка се забравя най-важното послание на Сун Дзъ: "умелият войн побеждава без да води сражения"

# 419

Но в крайна сметка се забравя най-важното послание на Сун Дзъ: "умелият войн побеждава без да води сражения"

Да , но това важи ако имаш армия зад гърба си.А Хюрем я няма , тя води войната си сама като най-силните и оръжия са слабостите на врага й .
ПРОчЕТИ ОщЕ ВЕДНЪЖ КНИГАТА .

Общи условия

Активация на акаунт