CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 283
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Има и пикли, да. Но все по-рядко, според мен. Слава Богу, попадала съм само на една такава девойка, преди години, която се опита да ме изпитва за неща, за които дори не е чувала. Но големите компании, към които лично аз имам интерес, в момента не биха си позволили такава некомпетентност.

в тая връзка, ще вляза после да разкажа на какво интервю случих в централата на ОББ  #Shocked

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 10:27 от Анонимен

# 631
  • France
Дано не прозвучи глупаво, но какво се пише в съобщението да компанията, за която се кандидатства през Джобс?

# 632
Дано не прозвучи глупаво, но какво се пише в съобщението да компанията, за която се кандидатства през Джобс?

Аз пиша:

Здравейте,

С настоящия имейл бих искала да кандидатствам за обявената свободна позиция за ......... в  .............

Благодаря за отделеното време!

С уважение,

..............

и толкоз. другото са прикачените бумаги, да си ги четат. толкоз мотивационни съм сътворила в живота си, че вече ги праскам на конвейер  hahaha

# 633
  • София

Писали сме за това преди.
Нищо не се пише.
Само позицията в малкото поле.

# 634

Писали сме за това преди.
Нищо не се пише.
Само позицията в малкото поле.
Слава богу,че аз никога не съм писала нищо там и сега като ви четях и си помислих,че е грешка.Нали все пак затова пращаме писмата?

# 635
Те и писмата толкова ги четат, ама хайде.

# 636
В  статията на Капитал ми направи впечатление, че споменават само безработицата на 20 до 30 годишните. Всъщност според мен по-голям проблем е безработицата и дейността на другите възрастови групи.  Peace

# 637
Да, факт, но в момента в цяла Европа се бистри само безработицата на хората до 30 години, тъй като те се считат за младежи. Не знам защо е така, въпреки,че е голям проблем да си млад, и да не можеш да започнеш да трупаш опит. Това те дисквалифицира адски много според мен още от началото на кариерата ти.

# 638
  • София
То и тези над 45г. са дискриминирани. Там пък си аут от пенсионната с-ма. И тяхната не е лесна.

# 639
На нито един безработен не му е лесно. Може би идеята е, че младите имат по-голям шанс.

# 640
Де и програмите в бюрото по труда да бяха до 30, а не до 29. Laughing Колко обяви изчетох и за няколко месеца не отговарям на условията.
Софика Груп не ми се обадиха. Обявата я има отново от днес, като старта на офиса се отлага и няма да е 3 декември, а по-нататък.

# 641
Мен пък ме прецаква друго. Детето да ми е живо и здраво. Обаждат се от фирми, но винаги с нестандартно работно време. Като от 3 през нощта до 14 часа  newsm78 ... И като отказвам, човека ме пита ехидно.. тогава защо сте си пуснали СV ... Как защо... Това че работното време въобще не е споменато... аз откъде да знам че нарочно са си го спестили  newsm78 ooooh!

# 642
  • София
С 2 думи в БГ да си майка с дете, да си млад или над 45 е много трудно да си намериш работа Simple Smile (усмивката е, защото това май обхваща почти всички варианти)  Tired

# 643
  • София
Има обява за Anrews офис-асистент, някой знае ли повече подробности за фирмата и заплащането?

# 644
Мен пък ме прецаква друго. Детето да ми е живо и здраво. Обаждат се от фирми, но винаги с нестандартно работно време. Като от 3 през нощта до 14 часа  newsm78 ... И като отказвам, човека ме пита ехидно.. тогава защо сте си пуснали СV ... Как защо... Това че работното време въобще не е споменато... аз откъде да знам че нарочно са си го спестили  newsm78 ooooh!

Това е много глупаво от страна на работодателя. Би трябвало да се споменават всички подробности, които отличават съответното работно място от масово приетото.
На мен ми се иска в обявите освен изискванията към кандидата, да присъстват всички подробности, като месторабота, работно време, заплащане. Това би спестило адски много време и нерви на всички. Но, тъй като работодателите не желаят да го правят (само за заплатата мога да си обясня защо), могат да споменат поне ако има нещо нестандартно в позицията. Кому е нужно да се зарине в СВ-та, да прозвъни стотици или десетки телефони и в крайна сметка да не намери кандидат (най-вероятно) за позицията, защото едва ли са много хората, които ще се съгласят на такова работно време !? Разбирам, ако обявите се плащаха на бр. букви.... тогава ще речеш, че спестява някой лев, ама при положение, че не е така....

Общи условия

Активация на акаунт