В "Искам Бебе" ние се запознахме,но и в "Родени" заедно останахме :)

• 22 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
ЧРД на малката голяма Алекс  Hug Да расте здраво дете и да има безгрижно детство  Hug

Меци ... това е нормално. Нивото на пролактина се повишава най-много м/у часовете 3/5 и тогава нараства количеството кърма. Все пак и спокойния сън оказва влияние. Пламен също като прави паузи от около 5/6 часа към в същото положение, за това се изцеждам  и като стане му давам млякото. Оставям го или в нашата стая или в термобокс, за да не е студено като му го давам.
Ето как и по колко време можеш да съхраняваш кърма  Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1047

Ако пък примерно не искаш да даваш от шише, цедиш колкото да облекчиш гърдата  Hug

Да се оплача, че кърмата ми намяля драстично. Сега започнах да изцеждам след хранене да мога УЖ да стимулирам още ... та да видим дали ще успея. Онази вечер след 5 часова пауза от едната гърда изцедих едвам 30 мл  Tired Вярно, че е от болната /на която имах запушване преди време и нещо спря да пуска по много/ но все пас толкова малко  Shocked. От другата не знам колко съм имала, понеже дребното я изцока на бърже  Mr. Green Започнах пак чайчета, орехи и много вода ... пък да видим. Хич не ми се иска да спирам кърменето. Сега дохранвам понякога, но ако е изцяло на АМ не ми се мисли  ooooh!

# 541
Фейт, позволи ми да ти напомня, че изцеждането (на ръка, с помпа или по какъвто и да е начин, различен от сукането на бебето) изобщо не е критерий какво имаш в гърдите. Може и капчица да не изцедиш, а дребчо да се наяде като малко прасенце. Mr. Green Стимулирай между храненията, предполагам ще доведе до резултат. А какво те накара да мислиш, че кърмата ти е намаляла драстично? newsm78 Дали не е възможно просто да се е регулирала спрямо нуждите на беб?
На Мецанка сте й отговорили, няма да се повтарям и аз. Hug

# 542
Теди мила ... не му стига сигурна съм. Когато изцока и двете гърди продължава да реве за още. Те, че стават меки, стават, нока то стисна с ръка почти нищо не излиза  Tired давам пак да цока и не ще и започва да реве и да се гърчи. Така след няколко опита се отказвам и дама АМ, което си го хапва доволно. След кърмене е ял и по 70 мл  Whistling Та за това си мисля, че нещо работата отива на към спиране  Tired
Аз още от родилно го храня от двете гърди, едната никоога не му стигаше, пък и не мога да се похваля с голам бар  Mr. Green въпреки, че знам и че това не е критерий, но в повечето случаи мамите с по голям бюст са май по-дашни от към млекце  Laughing

# 543
Аз пък съм останала с впечатлението, че по-малките гърди кърмят по-дълго време. Mr. Green Ей го, и аз в кюпа с доказателствата. Whistling А ти щом си сигурна, че не стига, захващай да стимулираш. Може да попиташ ЛЛЛ как за по-адекватни съвети. Simple Smile

# 544
  • Варна
но в повечето случаи мамите с по голям бюст са май по-дашни от към млекце  Laughing

ааа това изобще не е вярно  Naughty  Mr. Green , моят бюст е голям но само в началото като новородено млякото ми преливаше, сега разбира се кърмата се е регулирала съобразно броят цокания но примерно моята колежка която е с малък бюст имаше доста кърма и бебчето и наддаваше по добре от муцунка........и при нас се налага понякога да дохраня с АМ, примерно около дните на МЦ или ако интервалът между кърменията е по малък от два часа, но както всички сте усетили най голямо е количеството сутрин, тогава ми е такъв кеф да я наблюдавам как цока и чувствам огромно удовлетворение и радост че пие маминото мляко...........в този ред на мисли като дойде един ден времето на отбиване как ще разбера че е настъпило  newsm78, това в случай че муцунка реши сама да се отбие , от моя страна няма да я спирам, нека си цока колкото иска  Heart Eyes

Вечерно време прилагам многократна смяна на гърдите, поне две три завъртания   bowuu

Жоржита, честита пълна годинка на второто ви слънце, да расте здраво и щастливо дете   bouquet

# 545
Всичко е много индивидуално.
Аз съм с малък бар, никога не изцедих повече от 30 мл от гърда и то с електрическата помпа на МЕдела. Обаче дребната 9м си и натисках цицата (не е много като продължителност, но не е и малко) и не съм дохранвала с АМ, даже си качвашеповече от  добре пък макар и да съм давала през час, през два понякога Simple Smile Фейт, предлагай по-начесто и ще се стимулира. Вземи си някое лактогонно чайче и така Simple Smile

# 546
  • При моето слънце
Аз за повече кърма се наливах с анасонов чай (това го казах и в предишен пост  Rolling Eyes ) Първите месеци го кърмех през час и половина - два на гърдите и давах от двете. За големината мога да кажа, че по-малката (двете се различават доста) пускаше повече.
За цикъла ви пожелавам да сте като мен, за първи път след като забременях ми дойде, когато Мишо бе на 9 месеца, т.е. 18 месеца без цикъл, голяяяям кеф, особено ако не бързаш за второ  Mr. Green

# 547
Жоржи честит рожден ден на детенце! Много щастие на цялото семейство!

Меци това, че гърдите са меки не означава, че няма кърма в тях. Моите вечер също са по меки (и на повечето майки), но не съм се подлъгвала да давам АМ. Бела си расте доста добре на килцата, а това е показател.
Фейт и аз ще потвърдя това което ти е написала Теди. Това с дохранването си е затворен кръг. Млякото обикновенно е на принципа на търсенето и предлагането. Мое да се посъветвате с консултант по кърменето - и ти и Меци. Със сигурност няма да ви навреди.
Ето в защита на горното, (че кърмата е на принципа търсене=предлагане). Бела вече е захранена с 3 заместени хранения и още 1 път яде вечер без да е заместено храненето т.е кърмя я предимно нощтно време. Предните две седмици през деня не съм кърмила. Сега обаче растат зъби - тя яде много малко твърда храна и търси ц-ца. Естествено лактацията ми се обърна и сега имам достатъчно кърма за да и стига

# 548
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания,да ви се връщат на всички двойно и тройно!  Hug Hug Hug
мецспоред мен правиш грешка с това дохранване с АМ. Blush да не се разсърдиш само  Hug .Кърмата се образува на принципа на търсенето и предлагането-колкото повече суче малката толкова мозъка получава сигнал,че повече мляко трябва да се произведе.А вечерните дохранвания само ще усложнят нещата според мен.Ще се напаснете по лека лека.Просто време ви трябва  Hug Гушки за Емка-семка!
Фейтче на мен ми се получи такова драстично намаляване на кърмата точно 2-3 дни преди да ми дойде цикъла за пръв път след раждането.Това беше около  4-ти месец.

# 549
Благодаря ви момичета за отговорите  Hug Определено е(се взех в ръце и започнах отново чайчетата  Whistling Иначе Пламката още от раждането си е на поискване ... не съм налагала някакъв режим ... но пак горе долу прави паузи от около 2/3 часа. понякога например е ял и след час пак огладнява - давам естествено, но когато виждам, че не достига дохранвам. Майка ми например ме е кърмила 2 месеца ... после и е спряла кърмата, та май май и аз натам отивам ... но няма да се дам без инат  Laughing
Иначе наистина явно е спорен факта за балкона  Mr. Green

# 550
  • Варна
Жоржи, и тук да ти е жива и здрава рожденничката!  bouquet  bouquet  bouquet

Меци, Фейт, аз също ще ви посъветвам да не давате АМ, а да предлагате гърдите по 2-3 пъти. Аз така го въртя Тео и усещам как на 3 пъти слиза кърмата. Една вечер бях на косъм да направя АМ, че той плачеше, че е гладен (тогава бях дала само по веднъж всяка гърда), но реших, че няма да се дам. От тогава вечер му предлагам да суче толкова дълго колкото иска и сменям гърдите. 

# 551
  • В къщурката на хълма на феите
значи предлагате на едно хранене да я въртя като кебапче на скара от едната на другата гърда, така ли да разбирам?! защото да ви кажа имам чувството, че тя повече се уморява да цока и огладнява, отколкото да се засища при тва настървено сучене от нейна страна  .. забелзях и че като цока, а не получава достатъчно започва да става супер нервна и се бори с мен и с гърдата, мачка я с две ръчички, хапе зърното и си натиска главичката в мен като побъркана .. чак се налага да я отдръпна, за да се успокои това дивеене .. е, друг е въпроса, че тя започва да плаче като я дръпна Whistling освен от утре да почна пак да се наливам с лактогонен чай като невидяла и да се надявам, че ще свърши работа ..

# 552
  • до едно тепе
Дзааак.
Жоржи да ви е жива и здрава малката сладурана.Много да слуша и да ви радва  bouquet
Меци ,Фейт момичетата са ви посъветвали какво да правите.Аз няма да ги повтарям.  Peace
Петьофи аз съм по-добре от теб Mr. Green Още го няма Whistling Но си мисля,че сега като спрях дневното кърмене и малчо прави 9-10 часова пауза ще ме зарадва Outta Joint
Моите гърди пораснаха с 2 номера(от чашка Б на Д) след раждането.Не ми се мисли като спрем кърменето как ще изглеждат Confused

# 553
Честит рожден ден и от нас на малката Алекс! ДА е жива и здрава и много щастлива с весело и безгрижно детство!

Меци, да така го предлагаме  Simple Smile Аз лично винаги кърмех и от двете гърди, а не на едното кърмене от едната, на другото от другата, а на всяко и давах от двете. Така ми беше по-добре, понеже както вече са ти казали за търсенето и предлагането, предпочитах на всяко кърмене да има сигнал и за двете да си произвеждат, понеже ако дадях от едната то до следващия път другата щеше да се пръсне от напрежение и така си изградихме режима Simple Smile

# 554
Меци най-добре ако успееш да я кърмиш само без дохранване. Има още един въриант. Сутрин като се нахрани да изцеждаш известно количество кърма и вечер да я дохранваш с него. Но всяка майка си знае най-добре!

Общи условия

Активация на акаунт