В "Искам Бебе" ние се запознахме,но и в "Родени" заедно останахме :)

• 19 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Sydney
ааа, не се оплаквайте за наддване  Laughing Ема качва само по 30-40 гр. и ме правят луда Mr. Green

# 76
Ох ... върнах се и съм в шах и мат  ooooh!
Ваксина не ни биха понеже още хрипа с нослето и ни изписаха Виброцил за 5 дена. Другия петък евентуално отново на преглед и тогава ваксини. Пораснали сме с 5 см /вече 57от родени 50/ обаче сме качили само 500гр. за един месец, което изобщо не ми хареса Tired
Храним се почти на поискване, но дохранвам понеже не ми стига кърмата. Явно обаче и на него не му стига млякото, въпреки че като спре да яде не го насилвам милото.  Whistling

# 77
  • При моето слънце
Фейт, 500 грама изобщо не е малко. Тепърва ще започне да качва по по-малко и по-малко. Ако детето е гладно и не му стига млякото (няма значение кърма или АМ), ще плаче, но ако е спокойно, значи всичко е ОК и няма нужда да го тъпчеш допълнително, защото малко качва.
Моята педиатърка в началото много ми се караше - качвал малко, по 300 грама, да съм дохранвала, да, ама не, детето е спокойно и спи, щом спи, значи не е гладно. Не се вкарвай във филми, пак казвам половин кило е перфектно, важното е да расте, тези 5 см от къде са  Mr. Green

# 78
Ами спокоен е ....иначе като огладнее оревава света и няма как да пропусна Mr. Green

Ами гледам в картона му, че на неговите месеци трябва да е 5,600 средно тегло  Shocked а ние сме едва 4,800  Whistling та за това се шашардисах. Иначе педи нищо не спомена - само пита на какво мляко сме, а аз и казах, че дохранвам и толкова  Heart Eyes
Няма да се филмирам излишно - ще видим другия месец как ще е ... мерси за успокоението Hug

# 79
  • Варна
И аз мисля, че 500 гр. са ок. Моят пък е качил за 5 седмици кило и сто, вижда ми се множко, но като гледам повечето бебета в нашата отчетна се въртят около неговите килограми. Той сега е 6350, 62 см.
Фейт,
бързо да се оправяте и вие Hug

# 80
  • Sydney
F.a.t.e. много е важно стартовото тегло... не може да се сравнява бебе родено 2 кг и бебе 3.200 кг. Според мен си е добре 500 гр.  Peace Ема върви с цял килограм назад, но тя се роди малка... Бързо оздравяване на Пламен  Hug

# 81
Фейт-не се вкарвай в излишни филми Naughty Naughty-500гр е съвсем добре ,пък се гледат и др показатели-в смисъл общото състояние на детето,не се тревожи-слушай педи и спокойно/макар че спокойствието и то е мираж,когато станеш майка Mr. Green/
Ради в момента е почти 12кг Rolling Eyes Rolling Eyes-е и по този повод още не ходи,понеже ни тежи дуп**то Wink
супер активен е ,върти се,играе,лази,пипа,набира се-най-вече на мен и татко му..ама си е тежък Party

п.с-Поспаланче Hug-да поканим Кафенцето Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes с бебките,много ми липсва-мисля,че е във вашата отчетна

# 82
Фейт-не се вкарвай в излишни филми Naughty Naughty-500гр е съвсем добре ,пък се гледат и др показатели-в смисъл общото състояние на детето,не се тревожи-слушай педи и спокойно/макар че спокойствието и то е мираж,когато станеш майка Mr. Green/

Наистина е мираж  ooooh! Mr. Green
иначе той ми се роди 3440 и 50 см  Crazy щастливо е детето, тъй че се успокоявам и ще чакам другия месец  Heart Eyes

Месечинка ... и в нашата отчетна повечето са с по 1кг и дори повече качили за месец, та за това се панирах малко  Crazy

# 83
  • до едно тепе
Споко Фейти и Слав е бил толкова на 2 месеца а сега е 8 кила.Просто всяко бебе е различно.То и той трябва да яде по 220мл на хранене, а едва изпива 160 и не иска повече(цедих да го видя колко яде затова знам).Щом доки не ти е казала че е малко значи не трябва да го насилваш.
При нас лепенките сестрата като го боцне и лепи на самото боцнато. newsm78
Мечкони нямам против да поканите всички мами.Аз пуснах само на някои,които имах в личните съобщения,защото нямах време да издирвам останалите из отчетните.Кафенцето не се е разписвала скоро в нашата тема ама то с две бебета и може хич да не и остава време.
Дони днес ви мернах ама бях пришпорила коня,че църкалото надигаше глас от количката  hahaha

# 84
  • Пловдив
Фейт, споко! Супер си наддава бебето!!! Моето пък като наддаваше по кило и ме плашеха с рахит. То ни така, ни иначе. Важното е да е спокойно и нахилено  Grinning

Поспаланчо, не съм те видяла аз днес. Нещо напоследък все извън квартала ме влече, но като ми идват познати от София освен да им обясня центъра къде е, друго не се сещам. А Слав много фин  Heart Eyes

И като се говори за килограми да споделя на една позната бебчо е на няма и 5 месеца и е 9 кг. Това не е по-добрият вариант  Peace

# 85
  • Сливен
И аз бих ви посъветвала да не се шашкате с тези килограми  Hug Аз също кърмя на поскване, но не дохранвам - имам чувството , че това с дохранването е омагьосън кръг; как разбирате колко да му давате  newsm78. Аз предпочитам на всеки час да давам да суче (така се стимулира и производството на кърма), ама и както не спи каквото и да яде ще огладнява на час.
Поспаланче, не бива да се сравнява колко милилтра АМ изпива едно дете и колко кърма - различно е. Спомням си, че ЛЛК съветваха да се смята по този начин: средно една жена "произвежда" от 750 до 1000 мл. кърма на денонощие, това количество трябва да се раздели на бр. хранене и така се получава нужното количество кърма на едно хранене.
Фейт и ние хъркаме с нослето поне от месец, но нашата лекарка я прегледа основно ,каза, че няма проблем и сложихме ваксините.
П.П скоро чакаме и Меци в нашите редици.

# 86
  • до едно тепе
Рокси съгласна съм с това.И аз правех като теб. Слав сучеше когато си поиска.Мисълта ми е че не можем да сложим бебетата под общ знаменател и това с цеденето,дохранването и т.н. само усложнява и без това затормозените ни от недоспиване и тревоги мозъци Laughing Ако наддава в нормите  макар и в долните граници не е проблем,а и извън нормите да е бебето си казва общо взето какво иска.Ако е гладно плаче и е неспокойно и като му предложиш суче.А гърдите ги ползват и за успокояване понякога Peace

# 87
Здравейте и от мен!
Много благодаря за поканата, ще ми е приятно във вашата компания! Hug
Сега обаче съм транзит малко, по-късно ще се включа по засегнатите теми (и специално ще разкажа нещо на F.a.t.e. Wink ).

# 88
Ех, че сте мили всички  Heart Eyes ... благодаря за успокоенията  Hug Hug Hug
Като намеря време и аз ще поканя някоя друга мама от старата ни тема  Party

# 89
  • София
Дубрутруууууу
много се радвам да видя толкова ''стари'' муцуни на едно място Hug Hug Hug
F.a.t.e. първо за виброцила - прочети внимателно листовката, и каква доза ви предписа? аз скоро се сблъсках с него трябваше да капя на Ого 3х1 в всяка ноздра. от второто капане започна да кърви - мислех, че съм го одрала с пипетата, защото див е слаба дума за него ... но после една позната ми обясни че е от лекарството и да намаля дозата на веднъж дневно ... пробвах но капна ли започваше да кърви и на своя глава го спрях. не го пиша за да те плаша - просто да ти обърна внимание, да го наблюдаваш, дай Боже при вас да няма реакция Praynig Praynig Praynig
за килограмите я сЕ стЕгни у кръста Peace 500 грама си е супееер Peace всяко дете си е различно не си си сравнявайте Mr. Green за протокола: родиха се  О-3,260(12 дни преди термин)/Я-3,750(22 дни преди термин); на около година О-11кг/ Я-10месеца - 8,400 - последния месец беше дори -100гр Crazy каква да кажа ....ако са спокойни ... да са здрави само Praynig Praynig Praynig
желая Ви усмихнат ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт