БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 102

• 138 082
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Ами знам ли... Някак си в тези кутийки... Сега това гобленче съм намислила къде ще си го сложа - имам си една подходяща стеничка. Но например за един голям гоблен някак си ми се струва,че е добре и стената да е по-големичка... Такива някакви разбирания ми се въртят в главицата Sunglasses
Аз лично винаги съм искала да мога да рисувам и тъй като това не го мога гледам на шиенето на гоблени като на рисуване. Един вид пак из под пръстите ти излиза картина.

# 646
  • там където има винаги вятър

na Krisko mamata, добре завърнала се, аз те помня! HugНо защо казваш, че след като живееш в апартамент няма къде да закачаш гоблените? newsm78Едва ли всички които закачат гоблени по стените си живеят в къщи.Дори и апартаментът ти да е малък можеш често да ги сменяш за да не ти омръзнат.
Съгласна съм с  на Криско мамата  Peace
Някой прави ли така  newsm78 и къде ще се сложат свалените с тези рамки, освен това стената под рамките все пак си е променила, по-точно е запазила цвета си. Това означава със всяка смяна и боядисване -  лично мнение, да не се обиди сега някой  Peace   

# 647
момичета разбирасе ,че е добре да имаш повече простор , но това не е причина да не окачаш гоблени и в по-малко жилище - всичко е въпрос на нагласа - аз живея в малка гарсониера 40кв.панел и почти всичко ушито от мен е рамкирано и окачено на стените - само на едната си стена имам окачени 14 гоблена , ако искате вярвайте , аз се чувствам добре сред тях те са като мои рожби и който влезе  има чувството ,че се намира в картинна галерия първо се спира разглежда и тогава идва ред за какво е дошъл  bouquet

# 648
 zhak,
А как успяваш да зачукаш пироните в тези панелки. Аз стоманени гвоздеи си купих, пробвах аз, пробва мъжа ми- не ще и не ще да се забие... А с все сили сме забивали, не е като да не сме. Има ли пиниз някакъв?

# 649

Здравейте момичета, как ги правите тези красоти! От хубави по-хубави. Опитах се да покажа рамкирания си гоблен - дано да се е получила снимката. Имам още два, които чакат рамка дано да ги направя в почивните дни.
Сега правя една покривка, но има метализирани конци и те ще ми вземат здравето. Ето етапче
.
Това, което съм ушила с кръстчета съм го научила от вас. Благодаря ви! Heart Eyes
Приятна вечер.

# 650
  • UK/София

В апартаментът ни в БГ има няколко гоблена.Не е малък апартамент, но наистина гледам да е максимално изчистено като подредба.Не знам, спорен въпрос.Тук съм виждала няколко снимки които за мен са ужасни.На една стена натрупани и накичени гоблени един до друг, ужас.Все пак трябва да има някакво разграничаване, иначе все едно съм в направена набързо картинна галерия.Всеки гоблен е красив сам по себе си, но наблъскани няколко на разстояние през 5 см...................zhak, не се обиждай - въпрос на вкус.Но колкото и малък да е апартамента, гоблени могат да се сложат.А и стените не жълтеят толкова бързо. Simple Smile
  nosferata първо се пробива в стената дупка, слага се дървен нит и след това в него се зачуква пирон. Laughing

# 651
  • София и там където не се пуши

Тук съм виждала няколко снимки които за мен са ужасни.На една стена натрупани и накичени гоблени един до друг, ужас.

Ми аз преди също не харесвах (тук не съм виждала снимки) но видях на едни познати и много ми хареса - добре съчетани, за пръв път видях нещо много, но добро. Аз лично не съм накичила, ама го мисля с правилните рамки разбира се.

# 652
zhak,
А как успяваш да зачукаш пироните в тези панелки. Аз стоманени гвоздеи си купих, пробвах аз, пробва мъжа ми- не ще и не ще да се забие... А с все сили сме забивали, не е като да не сме. Има ли пиниз някакъв?
скъпа с перон не става дори да е за бетон ,  и за мен пробиването е проблем защото трябва дрелка за бетон  ,затова гледам да не окачам един по един , че за една дупка никой няма да си губи времето с мен - от ателието за рамки разбрах че имало нещо подобно на релси и на тях може да окачаш гоблените и да променяш мястото им без да правиш нови дупки използвали ги художниците , но аз не съм ги открила по магазините  newsm78
Биляна не се обиждам и не налагам мнението си на никой ,но едно е да видиш снимка друго е да ги видиш на живо , лазбира се че всеки гоблен си има своята красота но красотата на единият не пречи на другият  дори може да я допълва въпрос на подребва - аз предпочитам да ми са на стената отколкото сгънати в шкафа   bouquet

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 22:16 от zhak

# 653
Виждала съм тези релси който znak споменава, но съм ги виждала в Холандия, не знам дали има тук....това което не ми хареса е, че се вижда релсата и месината ( може би въжето не е месина, но на мен на такова ми заприлича  )

Друг вариант преди време бях гледала в една друга тема, нещо като пластелин, но залепващ здраво картината за стената. Бях го и търсила в съседните магазини за подобни стоки, но не го открих. Май в Метро го имало  newsm78

# 654
Аз съм на принципа че щом сме положили толкова труд за направата на гоблените, трябва да ги облечем в хубави рамки, колкото и скъпи да са и да си ги окачим, за да им се радваме. Не шия, за да ги държа в шкафа.
А сега, въпреки че вече сме на коледна вълна, деца се раждат по всяко време- ето една картичка за новородено

# 655
Какви са тия релси, пирони, "пластелини" #Crazy... я бързо да строявате мъжете с хилтито (ударна дрелка) с едно малко свредло, дубелчето, видичката и готово!  pironi
Та с тая дрелка и вие можете да си пробиете дупчица. Малко по - силни ръце трябват и много инат. Twisted Evil

# 656
Какви са тия релси, пирони, "пластелини" #Crazy... я бързо да строявате мъжете с хилтито (ударна дрелка) с едно малко свредло, дубелчето, видичката и готово!  pironi
Та с тая дрелка и вие можете да си пробиете дупчица. Малко по - силни ръце трябват и много инат. Twisted Evil
Да , в панелките е така, иначе при друг вид строителство може и със стоманени пирони. При  мен малко сложно се получава като реша че искам нова дупка, защото инструмента с който моя съпруг разполага- игли, ножички, маркери, не става за пробиване.

# 657
mama iasi, това е подобно

Имаше момичета от тук, които са го шили и могат да ти дадат номерата на конците

# 658
Да се отчета докъде стигнах :

# 659
Да се отчета докъде стигнах :

Ина, чудесни са.

Общи условия

Активация на акаунт