БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 102

• 138 121
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Троян
Като сме тръгнали да показваме снежковци - ето го моя опит за огледален гръб на пластмасова панама:

Много съм доволна от резултата Simple Smile
УАУ   това е супер smile3501   как точно се прави това "дупе" ? То си изглежда като отпред.
Бонели много ми хареса този фар,много добре е еоформен Hug
 Tsetsa2   много сладки снежковци  Peace

Роси 123 (люска) Много хубава покривка,но аз такова нещо никога не бих си сложила на масата,защото после някой член на семейството може да пострада при  първото петно Embarassed

# 571
Като сме тръгнали да показваме снежковци - ето го моя опит за огледален гръб на пластмасова панама:

Много съм доволна от резултата Simple Smile
УАУ   това е супер smile3501   как точно се прави това "дупе" ? То си изглежда като отпред.

bouquet , но и за ще задам същия въпрос, как го постигна?

albenapd благодаря, надявам се децата да ги харесат.

# 572
Албенче, аз затова направих по- елементарна покривка и въпреки това си ми е мило ако й се случи нещо. И аз така си мислях че ще убия някой ако я нацапа- направих я да е като каре по дължината на масата за да се намали възможността да се цапа. Веднъж съм я слагала на масата (на Коледа) и за наказание сама си я нацапах- неволно бутнах свещника и от свещите се разплиска парафин- направо ми се дорева- правих я няколко дни а накрая я съсипах при първото ползване. След като си изпратих гостите посред нощите изчистих парафина, прах и гладих и след като се убедих че нищо й няма , не личеше къде е било петното си легнах спокойна. Предполагам че сегашните свещи са с различен парафин от едно време, защото си спомням че преди майка ми не можеше да изчисти петна от парафин.

Браво за хубавото дупе, life_is_love. Много е сполучливо- и контура не е като плетеница отзад и френските възли. Браво!

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 13:42 от Роси 123 (люска)

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз идвам със съобщение Simple Smile след дълго издирване се оказа, че в нашия град има ключодържатели сърца  Crazy ако някой иска, срещу 60 ст. на брой мога да ви взема Simple Smile
според момчето, не стават за бродерия, а само за снимка, но аз опитах на един от правоъгълните и си става идеално  Hug

и още нещо, което се чудих дали да пиша  Confused преди време някой писа, че приопъването на гоблена панамата се е скъсала. тогава се чудих как така панамата ще се скъса и колко ли опъване е било. сега вече знам, че може  Confused
Скрит текст:
миналата година си купих черна панама 22 каунт от магазина на Ботев (не се сещам дали беше към 8888 или шехерезада). вчера се опитах да си отрежа парче за една калъфка за очила и се оказа, че панамата изгнила до безобразие  Confused къса се с един пръст, буквално.
не е задължително всичката им панама да е такава, може само една партида да е била така и аз да съм била "с късмет", но ако някой си е купувал или ще купува от там да си я провери  Hug

# 574
Здравейте!

Днес седнах да направя картичката за г-жата на моята дъщеря, но се оказа, че схемата е много кофти и сега се чудя какво да правя..... newsm78
Някой дали я има по четлива тази схема или нещо в този стил?

# 575
  • София /Абсурдистан
Много са хубави снежковците Simple Smile
Аз да попитам тези, които бродират покривки и възглавнички - как ги перете, като се намърсят? Няма ли да се разнищят от честото пране?
Няма  Peace Топиш ги в хладка вода и отгоре с насапунисана дунапренова гъба леко минаваш, после плакнеш и готово  Simple Smile

# 576
# 577
  • В страната на мечтите
Благодаря, благодаря Embarassed Embarassed И аз много си го хгаресвам "дупето", пък мъжа ми направо остана без думи...Малко по-напред в темата писах как го правя - в едната посока /// и отзад III (като за кръстчета) а в обратната \\\ и отзад пак така \\\ (като при гобленов бод)...видях малко зор, ама си заслужаваше Simple Smile

А сега на въпроса - как да направя коледна играчка, като панамата ми е супер твърда и не се огъва изобщо? Мислех че ще омекне достатъчно при шиене ама не... newsm78

# 578
Някой има ли схема на този гоблен?

Никой ли я няма?

# 579
А сега на въпроса - как да направя коледна играчка, като панамата ми е супер твърда и не се огъва изобщо? Мислех че ще омекне достатъчно при шиене ама не... newsm78

Може да ги оформиш по този начин: http://mir-lanaw.ru/uncategorized/moi-master-klassy/vyshitye-elo … video-urokom.html .

# 580
Предложете ми коледни мотиви за покривка....които и да не са много сложни Laughing. Да си направя подарък за Коледа santa2

# 581
Благодаря, благодаря Embarassed Embarassed И аз много си го хгаресвам "дупето", пък мъжа ми направо остана без думи...Малко по-напред в темата писах как го правя - в едната посока /// и отзад III (като за кръстчета) а в обратната \\\ и отзад пак така \\\ (като при гобленов бод)...видях малко зор, ама си заслужаваше Simple Smile

Oпитай леко да я навлажниш. омеква и се работи лесно върху топки. Дори в момента да е малко по-мокра после я оставяш и тя изсъхва.

# 582
Благодаря Ви, момичета!
Извинете за закъснението, бях доста заета тези дни.

Бяло Цвете, на каква основа ши покривката? Имам мерак и аз да си ушия.

Аз! , основата е evenweave 28 count , така си беше в комплекта. Памучната дантелка отстрани допълнително си я купих аз.

Планувам да НЕ се използва за хранене, а само да подредя върху нея плодове, Коледна свещ и сладки...  Naughty ...Иначе, не съм сигурна дали бих преживяла някое петно отгоре й.  Crossing Arms

Изпрах я с гъбичка, сапун и топла вода, както някой също каза.
Да ви споделя, че бях твърдо решила повече да не се занимавам с покривки, но толкова настроение лъха от нея, че си помечтах и за Цветница, и за Великден и за още разни поводи, да си имаме подобни.  Crazy Crazy Та ще видим, дали, кое, кога...  Whistling

# 583
  • София
Здравейте момичета !  Hug
Чета ви всеки ден но не пиша защото няма какво да покажа . Записах се на един курс по английски и сега само уча ,единствено отделям време за играчите които ще подаря на другарчето от томболата . Peace

Много красоти показвате и сте ми голямо вдъхновение   bouquet

Бяло Цвете много ми хареса покривката ти аз скоро пререждах на баба ми шкафовете и видях една покривка на която мисля че ще може да се избродират мотивчета , но не знам дали ще се справя . Иначе  е ленена със ушита дантела от баба.  Heart Eyes

Хубав ден от мен !  bouquet

# 584
  • Плевен
Някой има ли схема на този гоблен?

Никой ли я няма?

Схема не открих , но в Милена струва 5.80 Peace

http://shop.milenastyle.com/product_info.php/cPath/2_24_84/products_id/64

Здравейте!

Днес седнах да направя картичката за г-жата на моята дъщеря, но се оказа, че схемата е много кофти и сега се чудя какво да правя..... newsm78
Някой дали я има по четлива тази схема или нещо в този стил?

Не открих по голяма .Мога да ти я пренабера , но си е пипкава работа .Тези са доста симпатичин

и тук

http://blog.kp.ua/users/xfgxfr/rubric/2456028/

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 16:49 от pepen

Общи условия

Активация на акаунт