БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 102

• 138 099
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, преди време си отпечатах схемата на две джуджета качени едно върху друго, палещи улична лампа. Сега искам да ги ушия, не мога да намеря снимката. Моля помогнете

# 616
  • Rotterdam
Привет дами  Hug
Както всеки път сте показали толкова много красиви неща, че не искам да изпусна някого и затова   bouquet за всички.

Аз продължавам да се мъча с пластмасовата панама, не знам защо от самото начало нещо не ми върви с нея. В момента се опитвам да докарам хубаво "дупе", но нищо не се получава, направо си се чудя как може да съм толкова несръчна   Blush

Но пък направих един малък подарък

Колкото до коледните чорапи - първия уших за сина ми точно преди 20 години - но тогава имах само ленена панама от майка ми, а за гърба развалих една моя пола. Модела бях намерила в една Бурда от приятелка. http://teddybearm.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.206608.28925665 3-4 години по късно уших и за малкия ми син, но тогава съзнателно търсех точно същата панама и за моя радост бях запила предната половина от полата  Mr. Green
http://teddybearm.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.206608.28926724
Не са шити с кръстчета, но и до момента се очаква за Коледа да са пълни с лакомства.  Laughing

Здравейте може ли схемичка на тази дама

# 617
  • София
Благодаря ви момичета за хубавите думи Hug
Обаче, направо ме хвърлихте в музика с въпроса ви "с каква техника са шити" чорапчетата.  newsm78. Даже ги извадих да видя какво точно съм правила  Joy
За мечетата смътно си спомням, че рисувах картинката на части върху панамата и съм шила нагъсто с дълъг бод от линия до линия. То си личи на места където са много дълги бодовете, конците са нагънати от пране и гладене. Шила съм и нещо като френски възли, но конеца е омотан много пъти около иглата и са станали едни цилиндрични възелчета.
При другото чорапче, вече съм напреднала с материала  Joy и пак имам такива бодове, но самите котета са шити с къси преливащи се бодчета, някакво подобие на това http://www.needlenthread.com/2009/08/long-short-stitch-shading-lesson-2.html
Както и да е, всичко е шито по метода "както ми хареса", защото около мен нямаше с кого да се посъветвам.  Blush Ако на някой му е интересно, мога да снимам отделни елементи, за по-ясно.

Роси 123 (люска) много ми хареса твоята идея с панамената лента, ще направя и аз нещо такова, но ще е за другата Коледа. Колкото до гърба при пластмасовата панама, ами иска ми се да стане хубаво Blush, ама нещо не се получава. И благодаря много за предложението с огледалния образ,   bouquet Ще съм ти признателна, ако ми пратиш някоя такава схема.

А ето тук качих схемите на дамата за подарък
http://teddybearm.snimka.bg/tapestries/miss-dodo.716118

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 11:10 от teddybearm

# 618
  • Rotterdam
teddybearm    bouquet Hug

# 619
Здравейте, преди време си отпечатах схемата на две джуджета качени едно върху друго, палещи улична лампа. Сега искам да ги ушия, не мога да намеря снимката. Моля помогнете

Сигурно са моите гномчета, сега ще видя къде я пазя и ще я кача. Ако не намеря, ще сканирам отново.
Албенка, много сладка феичка!
Реа, не се измъквай, а показвай картичките Simple Smile

# 620
  • София / Баня

Сигурно са моите гномчета, сега ще видя къде я пазя и ще я кача. Ако не намеря, ще сканирам отново.

Ето ги гномчетата, искше ми се да си ги ушия за тази коледа, но няма да успея 
http://dox.bg/files/dw?a=458644fff6

# 621

Ето ги гномчетата, искше ми се да си ги ушия за тази коледа, но няма да успея 
http://dox.bg/files/dw?a=458644fff6
Тези са Много благодаря

# 622
Може ли да ми помогнете с схеми за рамки за снимки. Преди доста време бях виждала такива даже и направих една, но от много смени на компютри изчезнаха.  Sad

# 623
  • там където има винаги вятър
Видях, че обсъждате покривки. Ето я моята, която вече съм съм сложила на масата, шита преди 3-4 години  newsm78 и тъй като времето тогава не ми стигна, а не исках да я оставям за следващата година, мотива е само от едната страна  Embarassed Но пък ми носи такова празнично настроение като си я гледам  Peace

А дамата в средата е последния гоблен който съм шила за последните няколко месеца  Embarassed Embarassed

# 624
mama iasi покривката ти е страхотна браво smile3501 , а дали случайно си пазиш схемата  Praynig

# 625
  • там където има винаги вятър
mama iasi покривката ти е страхотна браво smile3501 , а дали случайно си пазиш схемата  Praynig
Ще я потърся довечера в къщи  Peace

# 626
Прекрасна е наистина! И аз бих искала схемата! Peace

# 627

smile3505 newsm53 - нИмога  Wink

# 628
  • Ямбол
Цък  -mas:
Сори за качеството, като го оформя ще цъкна с апаратчето.
Цветовете съм ги съчетавала аз, че нямах точните конци. Сложих и малко сребърна нишка имах останала от един друг проект  Mr. Green

# 629
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria

smile3505 newsm53 - нИмога  Wink
bash А бой?!??! Или ще бъде след 05.12  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт