Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 268
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, м. март детето ми навърши 2 години.. Вземам детски надбавки , но сега като си пусна платената отпуска за времето на майчинството,която трябва да използвам преди да се върна на работа доходът ми през април надвишава 350лв. на член от семейството. Трябва ли и кога да се обадя  за спиране на детските...Чудесна е помощта,която се оказва тук   bouquet

Няма какво да подаваш или да ти спират..Този доход ще влезе в бележката, която ще подаваш следващия път за продължаване на детските, ако продължиш да отговаряш на критериите.
Ама аз спирам да отговарям на критериите още сега, като си пусна платената отпуска ,преди да се върна на работа...

# 361
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ама аз спирам да отговарям на критериите още сега, като си пусна платената отпуска ,преди да се върна на работа...

До кой месец ти са отпуснати детските?

# 362
Ами м.ноември 2012 подадох декларация/значи до м.10.2013/защото с майчинството от 240 лв и заплатата на съпруга ми дохода ни е под 350 лв. на член от семейството.Приключих с майчинството, пускам си платените отпуски -м.април и м.май и юни започвам работа. Надвишавам дохода с отпуските,които ми превежда работодателя ...

# 363
  • София-Младост
Ами м.ноември 2012 подадох декларация/значи до м.10.2013/защото с майчинството от 240 лв и заплатата на съпруга ми дохода ни е под 350 лв. на член от семейството.Приключих с майчинството, пускам си платените отпуски -м.април и м.май и юни започвам работа. Надвишавам дохода с отпуските,които ми превежда работодателя ...
Дохода се гледа назад, така че до м.10 си получаваш детските, после когато стане време да подаваш наново декларация ще смяташ.

# 364
Ала-Бала,pantera666bouquet

# 365
А колко време след подаване на документите се вземат помощите?

# 366
  • София-Младост
Изплащането започва  от месеца, следващ подаването на декларацията.

# 367
Изплащането започва  от месеца, следващ подаването на декларацията.
Hug

# 368
детенцето ми е на 1г и 5м , за да подам молба за семейни помощи от 35лв месечно от къде трябва да си изкарам документ за моите доходи 12м назад, след като съм в майчинство от 1г5м

от работодателя си искаш служебна бележка за дохода за 12 те месеца назад
самите суми попълваш в молбата от сайта на НОИ с ПИК или от социалните ще ти дадат справка

значи, няма значение че НОИ ми плаща през последните 12м, трябва ми бележка от работодателя

# 369
  • Пловдив
значи, няма значение че НОИ ми плаща през последните 12м, трябва ми бележка от работодателя

Да

# 370
Здравейте, мамчета! Имам въпросче: този месец ще подам молба за отпускане на детски, и тъй като го правя за пръв път, може ли да ме светнете от кога горе-долу започва изплащането? Тъй като ме интересува въпроса с прословутите "Великденски бонуси" от 50лв. (не, че са супер много, ама без тях пък хич не става  Cry), а уж обещаха да ги изплатят с детските за май месец, дали ще имам шанса да получа и тях? Малко дългичко обяснение, но благодаря на всеки, който ми отговори!  Hug

# 371
Здравейте, мамчета! Имам въпросче: този месец ще подам молба за отпускане на детски, и тъй като го правя за пръв път, може ли да ме светнете от кога горе-долу започва изплащането? Тъй като ме интересува въпроса с прословутите "Великденски бонуси" от 50лв. (не, че са супер много, ама без тях пък хич не става  Cry), а уж обещаха да ги изплатят с детските за май месец, дали ще имам шанса да получа и тях? Малко дългичко обяснение, но благодаря на всеки, който ми отговори!  Hug

По принцип детските се изплащат през следващия месец.Очаква се бонуса от 50 лв да се изплати до края на м.април.Трябва първо да се публикува постановлението в ДВ и чак тогава ще се знае окончателно всичко.

# 372
sled

По принцип детските се изплащат през следващия месец.Очаква се бонуса от 50 лв да се изплати до края на м.април.Трябва първо да се публикува постановлението в ДВ и чак тогава ще се знае окончателно всичко.
след като до сега не съм получавала детски-35лв, тъй като дохода ни е бил над 350лв, а сега от април пада и ще си подам документите за тези детски, ще получим ли и тези 50лв?

# 373
sled

след като до сега не съм получавала детски-35лв, тъй като дохода ни е бил над 350лв, а сега от април пада и ще си подам документите за тези детски, ще получим ли и тези 50лв?

Най-вероятно не, но все пак трябва да излезе постановлението и да се дадат указания и ще се разбере.

# 374
Трябва ли да подадем док за тези 50 лв бонус?

Общи условия

Активация на акаунт