Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 386
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
последен (надявам се  Grinning) въпрос : удостоверението за брутните доходи за предходните 12 месеца от къде точно го взимаме, ако сме сменили 2 работодателя, имаме месеци и без никакви доходи, а имаме и такива с доходи от граждански договори??

# 166
Аз също имам за последните 12 месеца, месеци, в които не съм работила ( но не съм била и в Бюрото по труда. Какво трябва да представя за тях? ( Бях писала по-горе, че имам дете на 10 години, но не съм ползвала детски, та точно това ми е било най-любопитно)  newsm78

# 167
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
последен (надявам се  Grinning) въпрос : удостоверението за брутните доходи за предходните 12 месеца от къде точно го взимаме, ако сме сменили 2 работодателя, имаме месеци и без никакви доходи, а имаме и такива с доходи от граждански договори??

Задължително бележки от двамата работодатели.
За месеците без доход не пишете нищо, те си ги виждат в системата.

# 168

да, благодаря, а за тези от гражданските договори?

# 169
Здравейте,

Скоро започнах втората си година по майчинство. Не съм взимала детски поради висок брутен доход. Доколкото разбирам от прочетеното по темата сега трябва да събера дохода си от майчинството, който е под 700 лв (нямам други доходи и нямам брак) за 12 месеца назад и да подам молба заедно с другите документи, а от работа ще ми дадат служебна бележка с 0 лв доход за съответните месеци. Правилно ли съм разбрала или бъркам?

# 170
Здравейте,

Скоро започнах втората си година по майчинство. Не съм взимала детски поради висок брутен доход. Доколкото разбирам от прочетеното по темата сега трябва да събера дохода си от майчинството, който е под 700 лв (нямам други доходи и нямам брак) за 12 месеца назад и да подам молба заедно с другите документи, а от работа ще ми дадат служебна бележка с 0 лв доход за съответните месеци. Правилно ли съм разбрала или бъркам?

Да

да, благодаря, а за тези от гражданските договори?

Да и те се декларират и се включва брутната сума.

# 171
Момичета, аз пак се включвам с глупав въпрос, обаче тези в социалните не можаха да ми помогнат. В декларацията за брутните доходи на съпруга ми е написан осигурителния доход, а не брутния - така ли трябва да е и от социалните ще пресметнат брутния или бележката е грешна?

# 172
Момичета, аз пак се включвам с глупав въпрос, обаче тези в социалните не можаха да ми помогнат. В декларацията за брутните доходи на съпруга ми е написан осигурителния доход, а не брутния - така ли трябва да е и от социалните ще пресметнат брутния или бележката е грешна?
тези в социалните няма как да ти помогнат удостоверението  трябва да е за брутен доход!
И как да го пресметнат като казваш че го няма.

# 173
В самата декларация има колонка "брутен доход", но реално сумите, които са вписани са тези върху, които го осигуряват.

# 174
В самата декларация има колонка "брутен доход", но реално сумите, които са вписани са тези върху, които го осигуряват.

Какъв е проблема тогава?Ако в бележката си пише ясно Брутен доход си я подавате и пишете сумите от нея.
Да не би да работи в сивата икономика да получава реално 1000лв (примерно), а в бележката да пише официалната му заплата (и реална по ведомост) 350лв (пак примерно) и вие да очаквате да му издадат бележка с друг доход?

# 175
Проблема, е че това не е брутния доход, а осигурителния, който е доста по-висок от брутния!!! И не е нужно да се хвърлят обвинения - НЕ НЕ РАБОТИ В СИВАТА ИКОНОМИКА. Все пак благодаря, че си намерила време да ми отговориш. Ако някой друг може да ми помогне с отговор ще съм много благодарна

# 176
Проблема, е че това не е брутния доход, а осигурителния, който е доста по-висок от брутния!!! И не е нужно да се хвърлят обвинения - НЕ НЕ РАБОТИ В СИВАТА ИКОНОМИКА. Все пак благодаря, че си намерила време да ми отговориш. Ако някой друг може да ми помогне с отговор ще съм много благодарна

Не съм хвърлила обвинения, а зададох въпрос понеже изобщо не става ясно от постовете Ви.
И определено няма как ние да Ви помогнем, нито в социалната служба.Нека издадат на съпруга Ви нова бележка с брутния доход.

# 177
  • Пловдив
В счетоводството са сгрешили. Трябва да напишат това, което наистина дават по договор, а не това, което за длъжността е минимален осигурителен праг, и, върху което (явно) го осгуряват.

# 178
 Момичета благодаря за помощта, но имам още един въпрос  Embarassed Ако всички удръжки върху заплатата са изцяло за сметка на работодателя, то тогава променя ли се брутния доход на работника? Надявам се да ме разберете, защото осъзнавам, че не ми е много ясно питането  Laughing

# 179
  • Пловдив
Брутният доход затова е БРУТЕН - защото от него не се приспадат никакви удръжки. Нито тези за сметка на работодателя, нито тези за мсетка на работника, ако примерно му се правят отчисления за Взаимоспомагателна каса, или от заплатата му автоматично се удържа дължима вноска по кредит....
Дано съм била ясна Peace

Общи условия

Активация на акаунт