Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 369
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • София и там където не се пуши

Въпросът ми е мога ли да кандидатствам за детски надбавки само по доходи от трудов договор или трябва да декларирам и доходите от фирмата когато подавам заявление?

Вчера нещо ми обясняваха, че тези със собствени фирми, имат нямат доход се осигуряват на определена сума. Знам от мои познати, че щом имат фирма, детски не могат да вземат, но си го провери все пак.

# 196
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте   bouquet
Моят казус е следния. До сега не съм подавала документи за детски надбавки, малката е вече на 3г и 2м. В момента ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до средата на февруари, т.е доходът ми сметнат за 12 месеца назад е под 350 лв на човек (нямам сключен брак с таткото) - това по трудов договор. В същото време имам действаща фирма (ЕТ), която работи почти на загуба, т.е. няма да мога да декларирам големи доходи от нея.
Въпросът ми е мога ли да кандидатствам за детски надбавки само по доходи от трудов договор или трябва да декларирам и доходите от фирмата когато подавам заявление?
Сложно го обясних, благодаря ви, че ме четете Simple Smile

Ако не превишаваш прага можеш да получаваш детски.Вземаш си обаче бележка и от собственото счетоводство за самоосигуряването.Възможно е щом е ЕТ да ти поискат и копие от годишната данъчна декларация.

# 197
  • Благоевград
Привет някой дали може да ми обясни каква е процедурата с пълномощно ( когато не можеш да отидеш на място - в момента се намирам на др край на българия ). ПО специално въпроса с личните карти как ще представят оригинала - нали е противозаконно ......някой запознат Simple Smile.

# 198
здравейте искам да попитам сега за февруари детските за януари ли се изплащат или тези за феврури

# 199
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
здравейте искам да попитам сега за февруари детските за януари ли се изплащат или тези за феврури

През февруари изплащат детските за януари

# 200
Базата за детските 24 м. назад ли е?А прага 350 лв. ли си остана?

След като почнат да се вземат детски, това за 1 г. ли е, и през това време трябва ли да си смяташ всеки месец каква е сумата на заплатите?Ако се промени обствоятелство, примерно майката тръгне на работа, трябва ли да се подават някакви документи и да се преизчислява дохода?

# 201
  • Пловдив
Базата за детските 24 м. назад ли е? не,12 м е А прага 350 лв. ли си остана? да

След като почнат да се вземат детски, това за 1 г. ли е да , и през това време трябва ли да си смяташ всеки месец каква е сумата на заплатите не ?Ако се промени обствоятелство, примерно майката тръгне на работа, трябва ли да се подават някакви документи и да се преизчислява дохода? не,тази промяна ще се вземе предвид при следващата ви молба

# 202
Привет някой дали може да ми обясни каква е процедурата с пълномощно ( когато не можеш да отидеш на място - в момента се намирам на др край на българия ). ПО специално въпроса с личните карти как ще представят оригинала - нали е противозаконно ......някой запознат Simple Smile.

Кое е противозаконно. Може и друг да подаде попълнените от теб документи, но искат всичко в оригинал, включително личните карти на родителите.

# 203
  • Благоевград
Ами имам в предвид че е противозаконно дрдати представя личната карта- оригинал. Тя трябва да придружавана винаги с лицето.
Та за подаването на детски никаде не пише ако се подават документите от лице с пълномощно от родителите. Тогава може би се подават копията с подпис вярно с опигинала - но нз кой да попитам от гишето където се подават документите на майка ми(тя се явява пълномощник защото ние не можем да отидем) са и казали да представи личните ни карти оригинал  #Crazy
Никой ли не се е сблъсквал с подобен случай ?  newsm78

# 204
Здравейте , моят случай е малко сложен . Имам дете на 12г от предишен брак за което взимам детски надбавки  , но в момента съм бременна с второ дете и с таткото мислим да сключим брак . Та въпроса ми е в нашето семейство когато се роди второто дете колко члена ще сме и съответно на колко ще се дели общия ни доход ? Ще трябва да си сменя и постоянния адрес трябва ли да ходя да се обадя в социалните ?

# 205
Здравейте , моят случай е малко сложен . Имам дете на 12г от предишен брак за което взимам детски надбавки  , но в момента съм бременна с второ дете и с таткото мислим да сключим брак . Та въпроса ми е в нашето семейство когато се роди второто дете колко члена ще сме и съответно на колко ще се дели общия ни доход ?Ако сключите брак на 4 ако не на 3!   Ще трябва да си сменя и постоянния адрес трябва ли да ходя да се обадя в социалните ? Да за този вид промяна се уведомява!

# 206
Здравейте,
Моят въпрос е следния. Имам две деца, на 10м. и 4год, като досега не съм получавала детски надбавки. В момента съм по майчинство и освен обезщетението за майчинство, което получавам в момента, съм получавала и някакви хонорари от работата ми, от време на време. Ако правилно съм разбрала, за детските надбавки ще трябва да си изчисля доходът от последната година, т.е. хонорарите от работата+обезщетението за майчинство (без еднократната помощ за раждане)? Предполагам, че 45-дневния болничен след раждането също влиза?

# 207
Имам запитване.На баткото трябва да подновявам документи за детски до края на април . Сега   като родя средата на февруари и си взема акта за раждане на бебето и началото на март подам документи и за бебето,бележката за доходите една година назад с какви дати трябва да е (март 2012-февруари 2013 ли  newsm78 ).И април пак ли ще подавам документи за баткото или сега като подам няма да има  нужда да ходя пак.Питам,че тая служебна бележка за доходите много бавно пристига от София и ги пращат само 1 път в месеца,да знам по-рано да звъня и да я искам.

# 208
Имам запитване.На баткото трябва да подновявам документи за детски до края на април . Сега   като родя средата на февруари и си взема акта за раждане на бебето и началото на март подам документи и за бебето,бележката за доходите една година назад с какви дати трябва да е (март 2012-февруари 2013 ли  newsm78 ).И април пак ли ще подавам документи за баткото или сега като подам няма да има  нужда да ходя пак.Питам,че тая служебна бележка за доходите много бавно пристига от София и ги пращат само 1 път в месеца,да знам по-рано да звъня и да я искам.

Мисля, че сега като се подаде да речем февруари - дохода трябва да е до 31 януари, ако се подаде март, дохода до 28 февруари, ако подадеш април до края на март и т.н. Ако срокът ти е нов, заповедта ще е нова и следващата година да речем, ако заповедта ти е до 31 март, ще подаваш април. Ако родиш февруари, може да подадеш март и заповедта ще ти е март - февруари следващата година. Догодина пак подаваш март, просто срокът ще ти се смени, няма да подаваш два пъти.

# 209
Имам запитване.На баткото трябва да подновявам документи за детски до края на април . Сега   като родя средата на февруари и си взема акта за раждане на бебето и началото на март подам документи и за бебето,бележката за доходите една година назад с какви дати трябва да е (март 2012-февруари 2013 ли  newsm78 ). Не ти трябват доходи - подаваш молбата с бележката за имунизации  за 2-рото дете.    И април пак ли ще подавам документи за баткото или сега като подам няма да има  нужда да ходя пак. Април подаваш отново молба, и за двете тъй като срока на предишната ще е ограничен до тогава. Към нея ти трябват вече доходи за периода април 2012 - март 2013 както и всички останали стандартни неща! Питам,че тая служебна бележка за доходите много бавно пристига от София и ги пращат само 1 път в месеца,да знам по-рано да звъня и да я искам.

Общи условия

Активация на акаунт