90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 37 210
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Айде от днес и аз с вас, че имам не знам колко неуспешни опита да почна диетата.
Имам да свалям 20 килограма (много страшно ми изглежда, написано така), но и на 15 ще съм доволна. Последно се теглих преди месец, бях 76, в момента дрехите ми стоят по абсолютно същия начин, само дето лицето ми е е окръглило още и съм заформила една брадичка, дето никога не я е имало, та си слагам бонус още 2 кила (качвам бързо) и приемам, че почвам от 78.
Кантар не знам дали ще си купя в момента, защото имам склонност да се вманиачавам и да се тегля по 100 пъти на ден, а и не вярвам, че храната, изядена единия ден, се отразява моментално и безкомпромисно още на следващия. Та смятам да си карам режима лека-полека, пък като се претегля след месец, резултат все ще има.  Heart Eyes

За днес менюто е:

Закуска: ябълка и чай с лъжичка чист мед; отделно още една лъжичка мед - болна съм и гърлото ме съсипва, та прегрешенията ми първите дни ще са от това естество
Обяд: 3 доста малки доматчета с опаковка моцарела (не съм и особено гладна - то с това гърло...)
Вечеря: 2 варени яйца и домати (и евентуално зелена салата)

Белтъчини смятам да смесвам, когато ми е кеф, защото съм установила, че те изобщо не ми пречат ни на стомаха, ни на свалянето. Онова, което ме докара до това дередже, е безразборното ядене на сладки работи и постоянното дъвчене на нещо.  ooooh!

# 196
strange_love, благодаря за линка  Heart Eyes Полезен е!

Днес въглехидратен:
З - малък банан, чай и хапчета  Mr. Green
О- спагети Чойс с лютеница (купувате ли си специална диетична лютеница без захар, или?  Rolling Eyes )
В. - Или същото, или нещо сладко + хапчетаа

Имам и един малко глупав въпрос, но винаги съм знаела, че за да има добре работещ метаболизъм, са необходими чести хранения по малко. Това е единственото, което ме притеснява в този режим! Тези само 3 хранения. Особено за човек, който става рано и закусва рано, не знам кога би трябвало да му е вечерята, че да не огладнее зверски преди лягане. А при гладуване организмът, знаете, се презапасява и става лошо  Tired

В немският превод на книгата, която е най-точния превод на словенската) пише , поне 4-5 хранения да правим за деня, като ги увеличаваме за сметка на повечето закуски, ВНИМАНИЕ - обядя и вечерята са фиксирани хранения , само две са храненията  след 12:00 часа, обяд и вечеря   alert !

През 2 часа са плодовите закуски, сутрин , като може да се почне в 4:00 часа  Grinning( тогава свършва цикъла на храносмилане и усвояване на организма)за хора, които работят нощем или примерно пътуват през нощта  Grinning ! Всъщност, много  зависят закуските от часа на ставане -  ако ставаш в 5 , тогава пиеш топлата вода с мед и/или оцет , чакаш половин час и правиш първа закуска в 6:00, след това закуска в 8:00 и в 10:00 , тоест 3 закуски. В 12:00 е обяда . Тъй като аз ставам в  6:30 и първо изпращам синчето на училище,  топлата вода си я пия в 7:30 , чакам половин час и закусвам в 8:00 и после в 10:00 ,в 12:00 ми е обяда , тоест правя 2 закуски !
Максималният брой на сутрешните закуски е 4 закуски - в 4:00, 6:00, 8:00 и 10:00 са възможни закуски , тоест максималният брой хранения за деня е 4+2= 6  Stuck Out Tongue !

Минималният е ПОНЕ ЕДНА ПЛОДОВА закуска - ПОНЕ ЕДНА ЗАКУСКА С ПЛОДОВЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА  , защото плодовете включват , позаспалия през нощгта метаболизъм, почистват лимфната ни система и ни зареждат отрано с така необходимите на тялота ни витамини и минерали !  Naughty

Но 4 хранения са по-добри от 3 и 5 са по-добри от 4, но  Naughty за сметка на повечето плодови закуски !
Тава си е и основен принцип от диетологията, както правилно отбеляза Арисе, че честите хранения с малки порции забързват метаболизма ! Peace

Аз ям по един плод на хранене , но може и по 2 да са , но винаги трябва да са еднакви , на закуската, като това важи и за плодовият ден ! Peace

Могат да се ползват и прясно изцедени плодови сокове(до 250 мл. на плодово хранене), сушени плодове (до една шепа на плодово хранене), както и  пресни неувкусени зеленчуци и даже компоти без захар  Grinning!

Но суровите плодове с кората са №1 ! Sunglasses

Има и едно изключение - когато ти се налага по-късен обяд, можеш в 12:00 до изядеш една, вече овкусена, зеленчукова супа/крем супа или една салата- например от цвекло или зелева и после, поне след 2 часа да си направиш късният обяд и след определеният от деня , интервал от време и вечерята  Grinning !

Има и още едно изключение , ама то е само за съвсем начинаещи  Naughty Naughty Naughty !  
Може да се прави и МАЛКА междинна закуска и между обяда и вечерята, като се спазват необходимите за деня часови разстояния от/след обеда ! Тази закуска е например един морков, един домат, една краставичка, една гулия и т.н.
Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation
Тази закуска, следобед, ВИНАГИ Е ЗЕЛЕНЧУК !
ПЛОДОВЕТЕ СА ЗАБРАНЕНИ в 12:00 и след 12:00 !
! Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation

След този зеленчук се изчакват 2 часа до вечерята !

Тази следобедна закуска ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ, КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО и да се мине само на 2 хранениея след 12:00, а именно обед и вечеря, които е най добре да следват едно след друго  в минималният възможен часов интервал за деня между тях - тоест

Обяд някъде в     12:00 - 12:30
Вечеря някъде в  16:30 - 17:00

Ако имаш още въпроси Арисе  Grinning питай ! Wink

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 12:18 от GigiBo

# 197
Здравейте,
като изпитал диетата искам и аз да се включа по темата и да пожелая успех на всички. Много съм доволна от постигнатите резултати, които вече година и половина съм задържала. Аз съчетах диетата със спорт и резултата беше много добър. Simple Smile

# 198
Цитат
Ганушка, храната и водата са до 20:00 , после не   Naughty!

И водата ли е до 20ч.?  Shocked Това е странно!

Не е, спокойно. Водата си е и след 20 часа.

Цитат
Третият цикъл е периодът, в който храната се преработва в организма и той продължава от 20:00ч. до 4:00ч. Не приемайте храна след 20ч. вечерта.

Naughty Според книгата , храната и водата са до 20:00,  аз съм си така от началото на диетата, пък пия 5-6 литра на ден ! Sunglasses
Заредете се с много вода навреме, особено сутрин  и няма да имате нужда от вода след 20:00! Sunglasses
Бъбреците имат нужда от почивка !Пък и Вие !  Joy
Пък , ако ви се пикае и през нощта пийте си я и нощем ! hahaha

# 199
Гиги, наистина ли имаш такава нужда от толкова икони? Шашна ми очите!  #Crazy

Счупи ми се кантара, слава богу не от тежестта ми, а от сръчният ми син, който много обича да пипа. До тук след 2 седмици ужасно не спазена диета съм -2,6 кг. Сега започвам стриктно спазване.  ooooh!

# 200
Гиги, наистина ли имаш такава нужда от толкова икони? Шашна ми очите!  #Crazy

Счупи ми се кантара, слава богу не от тежестта ми, а от сръчният ми син, който много обича да пипа. До тук след 2 седмици ужасно не спазена диета съм -2,6 кг. Сега започвам стриктно спазване.  ooooh!

Харесват ми просто , веселите личица БебОле Grinning, забавни са и добре подчертават това, което искаш да кажеш на другите !  Grinning
А аз съм , минус 11 килограма до сега, щом трябва да си съобщаваме минусите  ! Grinning

Аз , обаче , спазвам всичко ! Naughty
И ям еднаква храна на обед и вечеря Naughty и вечерята ми е наполовина на обяда Naughty!

Това тука , както вие го правите с различната храна на обед и вечеря , го планирам за захранването ми"Почивката", де  Grinning
Тъй като, нямам намерение, да вися с години във форумите на 90-дневната и затова спазвам всичко, че да стане, отслабването, по-бързо, де  Grinning !

А и то си е казано в книгата  Naughty "Който не бърза , може и да не спазва всичко ! "-
пак ще отслабне, ама бавно ! Grinning

Та всеки има право да си решава, сам, скоростта на отслабвне ! Joy

Всеки -според възможносттите си !  Mr. Green

Диетата и тук е много либерална, както във всичко останало !  Grinning

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 12:38 от GigiBo

# 201

Счупи ми се кантара, слава богу не от тежестта ми, а от сръчният ми син, който много обича да пипа. До тук след 2 седмици ужасно не спазена диета съм -2,6 кг. Сега започвам стриктно спазване.  ooooh!

Харесват ми просто , веселите личица БебОле Grinning, забавни са и добре подчертават това, което искаш да кажеш на другите !  Grinning
А аз съм , минус 11 килограма до сега, щом трябва да си съобщаваме минусите  ! Grinning

И ям еднаква храна на обед и вечеря Naughty и вечерята ми е наполовина на обяда Naughty!

Това тука , както вие го правите с различната храна на обед и вечеря , го планирам за захранването ми"Почивката", де  Grinning
Тъй като, нямам намерение, да вися с години във форумите на 90-дневната и затова спазвам всичко, че да стане, отслабването, по-бързо, де  Grinning !

А и то си е казано в книгата  Naughty "Който не бърза , може и да не спазва всичко ! "-

Бравоо супер е твоят резултат.11 кг за колко време свали?И какво би ме посъветвала за това сладко в тестения ден,което така и не мога да ям.

# 202
Айде от днес и аз с вас, че имам не знам колко неуспешни опита да почна диетата.

...не вярвам, че храната, изядена единия ден, се отразява моментално и безкомпромисно още на следващия. Та смятам да си карам режима лека-полека, пък като се претегля след месец, резултат все ще има. ....

Белтъчини смятам да смесвам, когато ми е кеф, защото съм установила, че те изобщо не ми пречат ни на стомаха, ни на свалянето. Онова, което ме докара до това дередже, е безразборното ядене на сладки работи и постоянното дъвчене на нещо.  ooooh!

Успех ти желая  Country Strong  , но ще ми е интересно , да видя резултата ти след месец , при смесването на белтъчините , де !
Интересуваме , защото, току що свърших с четенето на книгата на Херберт Шелтън за разделното хранене !  Grinning

Даже и таблицата Ви изпратих днес в един предишен пост ! Grinning

Нашата диета е композирана, точно по неговите съвети за разделното хранене - закуската само от плодове , плодовете само на отделно "Плодово хранене " , несмесването на определени групи храни и т.н.л

За тези , които не го знаят - той е гуру в натуралната медицина и разделното хранене, лекувал е пациентите си с гладолечение , като захранването след това е било- разделно хранене Grinning !
Ако някой се интересува, да ми пише на лични, ще му пратя линка, за книгата му за разделното хранене онлайн е - на английски е обаче !

За сладкото, Country Strong , за да се откажеш да го лапаш по всяко време  Grinning, те съветвам да правиш 2 - 3 плодови храненния на закуска с по 2 плода отначало, после ги намали на един  Naughty, така ще се заредиш със полезна плодова захар и няма да страдаш по сладките неща в останалата част на деня ! Simple Smile

# 203
  • София
Country Strong идеята на режима е да се научим да ядем три пъти дневно, което е напълно достатъчно за възрастен човек. С течение на дните това става абсолютен навик и човек не огладнява през останалото време.

# 204
Здравейте Simple Smile
Днес ми е първият плодов ден, слава Богу до сега не се чувствам нито озверяла, нито освирепяла....верно, че до довечера има още доста часове.
Това ми е и първата диета, към която прибягвам, та имам нужда от вашата приятна компания и раздумки сладки Simple Smile. Всяко ограничаващо за мен нещо ми действа дестабилизиращо и подтискащо, има ли забрана и от....до, пиши ме дзвер  Laughing...............но, но, все това но, идват разни знаци, дето ти подсказват, че нещо трябва да се промени. В моя случай не са килограмите, харесвам си се и така, ще си изкривя душата, че ако смъкна 4-5-6 килца, ще си се харесвам повече, та не е най-важното това, ще ми се да оправя метаболизма, разните му там гастрити, колити, пък и общ физически тонус. До сега, четвърти вече пореден ден, спазвам стриктно всички, пу, пу, да се не надяваш...няма да робувам на кантара, тук таме мога да допусна своеволия Simple Smile. Колкото толкова, докогато дотогава, според мен е по-важно кой как се чувства. За сега съм ок, дори с вътрешен потенциал и да променя света  Laughing Та в този ред на мисли, май основното е това - себеудовлетворението!
А менюто днес е:
закуска - банан, една ябълка гризнах към 10
обяд - печени ябълки с канела, като черешката ми е по едно лешнице във всяка
до вечерята, ще хапна, краставица, домат, помело
вечеря - салата Simple Smile и ананас.
Вода много, в изобилие, без вода съм загинала, двата литра при всички случаи ги превишавам.

# 205

Бравоо супер е твоят резултат.11 кг за колко време свали?И какво би ме посъветвала за това сладко в тестения ден,което така и не мога да ям.

Първите минус 9.6 до сутринта след първи воден ден ! Grinning

-1.5 бях само от водния ден !

Тези 1.5 кила се качиха, обаче,  постепенно в първите 2 четворки от втори цикъл-  Naughtyпри абсолютно спазване на режима и в 3-тата четворка изведнъж на първата сутрин внезапно всичките изчезнаха ! Grinning
От тогава едно кило и 400 грама минус , което е малко, в сравнение с темпото на сваляне в първия цикъл, но е нормално за втори цикъл- според книгата  Naughty, на тялото му трябва време да свикне с новото си тегло, да се  приспособи към него  Grinning !
Стоят си сега заковани , тези - 1.4 от вече почти 2 четворки , до грам са заковани , да се чудиш и маеш Grinning !

Днес съм на 53 ден - плодов ! Остава ми още една четворка от втори цикъл и следва 2-ри воден ! Grinning

Ще дам резултата за 2 -ри цикъл след 6 дена ! Grinning

# 206
Здравейте момичета, и аз да се разпиша  Blush
След водния на 22ри октомври ми дойде и цикъла и изобщо.. задържах доста време вода нямах категоричен резултат до днес - 77,4кг а преди водния бях 78кг, а като започнах 85кг  Flutter Доволна съм като се има предвид, че карам 3тия цикъл на диетата и е достаа бавничко вече, но поне не качвам  Whistling доста бързо свалих килограмите, които бях качила бързо преди да започна диетата и сега е по-трудно.. имам още около 18 дни и през тях ще гледам да съм максимално стриктна за още по-добри крайни резултати  Blush

# 207
GigiBo,искам да те попитам към кои храни се отнасят булгура,житото,елдата и в кой ден се консумират?Правилно ли е да се използва сусамено и ленено семе към салатата(през първите 3дни от режима)?Ти за ползването на ядки ли си през плодовия ден?

# 208
Искам да питам нещо и се надявам да не срещна много укори от ваша страна. От другата седмица започват коледните пости и защото преди време съм ги правила се чудих дали да не съвместя двете неща и сега. Според мен проблемен е само белтъчния ден, но ако наблегна на соевите продукти дали ще бъде удачно . Моля ви за вашите мнения - няма да се обидя на никого каквото и да споделите само ще бъда благодарна  Heart Eyes

По добре си прави , само диетата! Naughty
Да не паднеш от два стола на земята ! Simple Smile

Тя и без това си е пости 3 дена от четири !
Да , можеш да ядеш соеви продукти , ака толкова държиш , да постиш!
Тофу !И соеви кълнове !
Но не бих те съветвала, щото тофуто е бедно на белтък!
Соята е богата, боба и лещата са богати растителни - на белтък !
Яж , ака искаш боб, леща и нахут в белтъчен , а зърнените- ориз, булгур, просо,елда  в зърнено бобов ! Пак става !

Маслините са също белтък !
Можеш и с ядки да заместваш белтъчни хранения, но внимавай, защота са много мазни !
50-50 са белтък и мазнина ! Simple Smile
За закуска в белтъчен може да ползваш, авокадо, който е високо белтъчен плод , за да набавиш белтъчини !

Но както ,казах , аз не те съветвам да постиш, по време на диетата !
Не е трябвало сега да я почваш , диетата, като си знаела, че ще искаш да постиш  Thinking, грешен интервал си избрала, де ! Simple Smile

Но, изборът е твой!  Grinning

По принцип е възможно, като си изчисляваш белтъка за деня и мазнините , да са равни на белтъка и мазнинните  в 300 грама пилешко месо и въглехидратите да са равни на тези в една филийка пълнозърнест хляб от 75 грама ! Grinning

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 14:06 от GigiBo

# 209
Здравейте момичета и аз реших да се включа при вас ако нямате нищо против.По здравословни причини трябва да сваля доста килограми.Имам няколко въпроса -не трябва ли храната която се яде на обяд да се яде и на вечеря.Интервалът м/у храненията не е ли различен за всеки ден.И има ли някаква промяна на кръвното налягане .Извинявам се за дългият пост.

Общи условия

Активация на акаунт