90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 37 185
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
GigiBo,искам да те попитам към кои храни се отнасят булгура,житото,елдата и в кой ден се консумират?Правилно ли е да се използва сусамено и ленено семе към салатата(през първите 3дни от режима)?Ти за ползването на ядки ли си през плодовия ден?

Във втори ден - всички цели зърна на ръж, ориз, лимец, царевица, спелта, пшеница, елда, амарант, киноа, камут и т.н. се хапват във втори ден
Едро смляните зърна - на булгур ,де - също във втори ден ! Grinning

Същите тези зърна от втори ден , смляни ситно на брашно, малко по едро на грис( пшенична грис, царевична грис за качамак) и още мооооолко  Grinning по едро на кус -кус ( не бъркайте с макаронения кус кус Naughty) се хапват  в 3 ти ден !

Номера е в степента на смилането - което ги превръща от бавни въглехидрати (цяло зърно или булгур)
в бързи въглехидрати( кускус, грис и брашно), изкарва им се нишестето(захар) при смилането )!

Иначе са си все същите , добре познати, зърнени храни и в двата дена  ! Grinning

Довършвам ! Grinning

Семена се ръсят в книгата, редовно , ленео, сусамено, маково, ким , анасон и т.н., върху салатите и се ядат и в плодовия ден , по една шепа за деня- тиквени, слънчогледови и т.н.

Аз си ям всеки ден семенцата под формата на пастетчета от сусамов тахан +всички горни семена по лъжица, чесън , магданоз, копър и взависамост от деня прибавка от бобово( нахут, фъстъци, леща, боб) или някакяв зеленчук патладжан, цвекло и подобни  Grinning Стават страхотни пастетчета ! Които си мажа на филийката зърнист хляб . А ! Забравих да кажа ,че аз досега нита ден не съм пропускала, препорпъчаната филийка зърнист хляб от 75 грама! Ям си я на всеки обяд !
И бульона си г о пия- не пропускам, щото ми е сито и хубаво с тях ! Grinning

Ядките са дадени в режима , както и сухите плодове, като ПОМОЩНО СРЕДСТВО във плодовия ден , като дозата им е малка - ЕДНА ШЕПА !
Ядките са малко, заради големите им мазнини , сухите плодове,са малко заради многото им захари !
Не са задължителни и двете !
Но по малко са отлично допълнение ,към пресните плодове ! Grinning

№ 1 и остават  пресните плодове с кората !
Сухите са супер, но да не се прекалява !
Иначе може и готвени плодове печени ( аз си правя печени ябълки у издълбани и напълнени със стафиди ) , варени ( ошав, компоти) След 12:00 плодовете могат и да се смесват !

Може и готвени зеленчуци( аз се правех в началото на обед безсолен зеленчуков бульон ) като варен карфиол с кимион и магданоз например! И сурови зеленчуци на салати- червеното цвекло няманужда от сол и е много полезно Grinning !

Ядките ги яж Иванжелина,  или най-добре на самостоятелно хранене с чай  или в комбинация само с киселите плодове (цитрусите, вишни, ягоди и др.) и ябълките може, щото са полукисел плод !

Ядки със сладките плодове ( банаи, круши, череши - виж таблицата !) е неподходяща  комбинация ( както казва Др. Шелтън , колкото и да е вкусна не е добра!)л Сладките плодове могат да се смесват само помежду си и с полу киселите , с кисели не се смесват !

Надникни , ако желаеш ,Иванжелина,  в таблицата, която пуснах в един пост днес , за да научиш , правилните комбинации ! Grinning

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 14:31 от GigiBo

# 211
Който е скаран с водата какво да прави? Как си налагате да пиете вода?

С магарешки инат и наливане на по-големи количества на един гълток! Joy

Аз един литър го пия , на три глътки, вече , а и на две мога , ако кажа  ! Sunglasses

# 212
Здравейте,
като изпитал диетата искам и аз да се включа по темата и да пожелая успех на всички. Много съм доволна от постигнатите резултати, които вече година и половина съм задържала. Аз съчетах диетата със спорт и резултата беше много добър. Simple Smile

Приятно е да чуваме , такива новини viktoriq33 ! Grinning

# 213
Country Strong идеята на режима е да се научим да ядем три пъти дневно, което е напълно достатъчно за възрастен човек. С течение на дните това става абсолютен навик и човек не огладнява през останалото време.

Откъде Нана, черпиш тази информация , каква е "идеята на режима " ?
Можеш ли да цитираш източника ?

# 214
Country Strong идеята на режима е да се научим да ядем три пъти дневно, което е напълно достатъчно за възрастен човек. С течение на дните това става абсолютен навик и човек не огладнява през останалото време.
О, на мен това ми е ясно... Аз сладкото, дето го ям по всяко време и във всякакви количества го ям по навик и по инерция и точно затова избрах този режим. Да си знам, че като обядвам, имам още едно хранене и толкова - повече да не мисля за храна. Правила съм диети, които препоръчват ядене през 3-4 часа и акълът ми все беше в хладилника или в шкафа.
За белтъчините си знам как ми действат и знам, че най-много бих свалила, ако ям само месо, яйца и салати, без значение от количествата и комбинациите. Ама не мога, а и не искам. И не ми е и вкусно.  Crossing Arms

# 215
  • София

Да, естествено. Първа страница. Която ти видно не четеш.

elliq пропускането на закуската е грешка, защото именно тя събужда метаболизма. Останалото ти меню е ок.

# 216
  • София
Има "Редактирай".
При пускане на пост , долу има вмъкни цитат- могат да се вмъкват по много на брой Simple Smile

# 217

Да, естествено. Първа страница. Която ти видно не четеш.

elliq пропускането на закуската е грешка, защото именно тя събужда метаболизма. Останалото ти меню е ок.

Първа страница  alert е написана по устното предаване на диетата от една от пионерките фиданки на друга, която я чула от една нейна приятелка, която пък я научила от една нейна приятелка спортиска , която пък я правила в Словения и се върнала отслабнала от там! Joy

( Който не ми вярва-  да се върне в началото на форумите в 2004 година и сам да се убеди ! Grinning)

Така , че първа страница е нещо като , развален телефон ! Grinning

Забележете , за това време е оправдано, защото е от устен източник,  и защото не имало издадени книги в превод, освен словенската !

Но сега , Първа страница, е вече морално остаряла ! Mr. Green

Много от нещата, които правят диетата, по-ефиктивна и най-вече, по-приятна и много, много  по-лесна за изпълнение , ТОТАЛНО ЛИПСВАТ НА ПЪРВА СТРАНИЦА ! Thinking

А има и неверни работи , като за закуската, че била една и ни учили авторите - на трикратно хранене ! Thinking

И също и някой от нещата неща, къде да се ядат е грешно и също ,че трябва да не ядем обедната филийка хляб, щото  бил хляб , тоест - вреден за диети и също и за бульоните казва , че са ненужни, което съвсем не е така ! Naughty

Целта на диетата е , не да ни учи на трикратно хранене ( всъщност диетата препоръчва  поне 4 -кратно и още по добре повече-кратно хранене, за сметка на многото плодови закуски ), а да ни свали килограмите и да ни обърне метаболизма, от нарушен метаболизъм  - в режим на трупане , в нормален метаболизъм или на метаболизъм в режим на гореен на мазнините ! Mr. Green

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 15:42 от GigiBo

# 218
  • София
Виж сега, аз с теб няма да споря, защото не ми се спори с радиоточка.
Прави си режима както си искаш, но аз и още десетки сме отслабнали именно, разчитайки на първа страница.

Освен това половината пост ти е напълно манипулативен. Никога никой не е твърдял, че хлябът е вреден. Комбинацията от белтъчен обяд и хляб е нережимна и когато си с голямо наднормено тегло тази филийка хляб е напълно излишна.
За бульона - по-добре без него, отколкото разтворено кубче бульон.
Килограми не се свалят като непрекъснато устата ти мели.
Три пъти на ден е напълно нормално хранене, освен ако не си няколкомесечно пеленаче.

# 219

Много от нещата, които правят диетата, по-ефиктивна и най-вече, по-приятна и много, много  по-лесна за изпълнение , ТОТАЛНО ЛИПСВАТ НА ПЪРВА СТРАНИЦА ! Thinking

GigiBo вземи ги напиши тогава тук тези работи които според теб липсват на първа страница да видим и ние начинаещите за какво става дума все пак. Simple Smile

# 220
принципно аз съм против белия хляб,захар и брашно...но това е лично мое мнение което не искам да натрапвам или да ме разбирате погрешно.АЗ ЯМ само вита

# 221
принципно аз съм против белия хляб,захар и брашно...но това е лично мое мнение което не искам да натрапвам или да ме разбирате погрешно.АЗ ЯМ само вита
Аз рядко ям хляб,но когато ми се дояде,гледам да е Вита-това е най-вкусния ми и здравословен хляб!

# 222
Здравейте момичета . Улисани в това да четем постове, на  лицето,което се появява периодично в темата и ни ограмотява и поучава за кой ли път...пропуснахме да отбележим и честитим  свелият християнски празник.Да бъдат живи и здрави всички празнуващи и техните семейства и здравето да е в телата и душите на всички ! Наистина се нуждаем от малко търпение и смирение и нещата ни ще потръгнат в правилната посока. Това е за сега от мен и ме извинете за дългия и объркан малко пост , но се ошашавих от многото излишъци и имотикони едни след други и така...Последно да се обърна към Gigi -нищо лично ,но не мисля,че е много оригинална твоята постоянна намеса и коментари по въпроси на които никой не ти е искал мнение.Все пак сме зрели хора, а не Тимуровска команда !

# 223
Здравейте момичета ,какво се случва тук ,аз не разбирам .Реших ,че в тази тема ще намеря съмишленици и позитивно настроени девойчета ,защото когато сме на диета всички имаме нужда от  това. Чета някакви безсмислени спорове и това ме подразни.Вместо да споделим някоя рецептичка или ако някой е сгафил с рецептата да го подкрепим .

# 224

Много от нещата, които правят диетата, по-ефиктивна и най-вече, по-приятна и много, много  по-лесна за изпълнение , ТОТАЛНО ЛИПСВАТ НА ПЪРВА СТРАНИЦА ! Thinking

GigiBo вземи ги напиши тогава тук тези работи които според теб липсват на първа страница да видим и ние начинаещите за какво става дума все пак. Simple Smile

За закускате (за всички и през цялото време на диетат )и междинните закуски следобед със неувкусен  зеленчук (само за начинещите) вече написах, подробно , днес,  в по- преден пост, върни се назад и прочети rigleys_j ! Както и за препоръчителният общ брой на храненията за деня - всичко е в този пост , от днес назад виж ! Щото е важен ! Grinning

На всеки обед се яде , филийка пълнозърнест, най-добре ръжен хляб със семена, трици и цели зърна в него(около 72 грама) , особено е важна тази филийка в белтъчният ден и се пие 300мл бульон , който се вари на основата на главният продукт консумиран за деня( във бобов и въгл е зеленчуков бульона )  и се изпива непосредствено след обяда! Особено важен е за белтъчният ден, където храната е особено твърда! Grinning Но има и други предназначения !Едно много важно е ,че си по сит след него  Wink и диетата става много лесна за спазване с бульона и хляба Grinning !

За кои зърнени, в кой ден са - писах днес , вече , виж назад !

Белтъчини от никъкъв вид не се смесват заедно на едно хранене !

Важи и за яйца със сирене , която комбинация , честосе често толерира във този форума !

Щото е казано , че може да се смесват до два белтъка ! #2gunfire

Въглехидратната вечеря е напълно СМЕСЕНА !

Тук може да ядете всичко , каквото не се яде в другите дни  Grinning
Даже и забраненото тук мляко с ориз и крем карамел! Mr. Green
Вечерята може да е от мляко, яйца, ядки, плодове , како, шакалад мед и т.н ит.н.  Grinning

Муслите са също тука - гарнирани по желание

Единственното условие е , вечерята да не е по-голяма ,от парче торта  Sunglasses

Може и да е солена, въглехидратната вечеря !
Някой ,беше ме питал , по-напред, какво ще му препоръчам, като не обича сладко !

Може да е половината на яденото на обед!
Може да е качамак, солен кейк, парче пица с кашкавал и шунка  Mr. Green , солени кракери със сирене и подобни !
Но, всичко,  пак не повече от едно парче торта ! Grinning

Но сладката вечеря е много по-добра от солената !
Защото сладкото има важна роля тази вечер ! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт