90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!

Днес - въглехидрати:
З - ябълка
О- ФИЛИИ С ЛЮТЕНИЦА(защото не мога да чета и не знам как да на правя рецептите на едно досадно нещо)
В- мисля да е солена, да видя какво ще се случи

Поздрави от мен и дано денят ви мине без досадници!

и да пишеш не можеш...НА ПРАВЯ?!?  Престанете вече да се заяждате с всеки, който напише нещо по-различно от Нана и тази първа страница. Няма как старите фиданки ветеранки да обсебите форума и да пишете само вие. Не го ли разбрахте това. Постоянно четат и пишат нови момичета, не сте само вие  Tired
И наистина тези филии с лютеница и те не знам къде ми излязоха вече  Grinning

# 271
Инка, принципно съм съгласна с това, което пишеш. Аз съм от новите и нямам намерение да вземам страна - кой крив, кой прав... Подобни разправии са ми малко странни и от двете страни, защото в крайна сметка врагът е общ и това са излишните килограми.  newsm78 Та няма нужда да се ядем едни други (освен в белтъчен ден), при условие, че има толкова вкусни и режимни неща за хапване. Така или иначе никой не пази чуждия хладилник и всеки си знае какво е менюто му, какви прегрешения прави и как тълкува диетата. Според мен тя работи и без да сме съвсем буквалисти, но има хора, за които и запетайките в подобен текст трябва да се спазват. Така че, както казах, по тоя въпрос страна не вземам.

Истината обаче е, че в който и форум да пуснеш 32 мнения с големина на чаршафи в един ден в една тема, вероятно ще отнесеш бан за флъд. И това не опира до симпатии, а до елементарно усещане за мярка. Мен това ме подразни - не толкова позицията на ДжиДжиБо (както казах и по-горе), а форма'та на изразяването й. Нямам нищо лично нито против нея, нито против Нана, нито пък имам за цел да намирам приятели за цял живот тук - ако се случи, чудесно. Ако не - така или иначе сме тук, за да се подкрепяме по пътя към споделена цел.

# 272
Добро утро Hug
Понеже много често се пита за ЕЛДАТА, публикувам ви няколко цитата от книгата:
Цитат
Диетата винаги започва с ‘протеинов ден’, следва 'скорбелен ден’( на необработените храни, които съдържат скорбяла), после 'въглехидратен ден ' (обработени зърнени храни и ЕЛДА) и т.н. .......

Дневно имате най-малко четири хранения.......

Нашата цел: да не се гладува, да се храните 4-5 пъти на ден.

СКОРБЕЛЕН ДЕН
ОБЯД: можете да консумирате въглехидрати, които съдържат в себе си повече скорбяла: фасул,грах,соя,леща,ориз,леблебия или картофи,бамя,зърна елда,ечемик,просо и други зърнени храни.......

ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН
ОБЯД: В менюто си за този ден можете да сложите качамак( полента) от царевично или елдено брашно, кускус, овесени ядки и трици, съответно брашно и грис от различни смлени зърнени култури.........

Виждам, че постоянно отговаряте за елдата, че е във въглехидратен ден, но тогава е само, ако е на брашно.  Peace

Добро утро !:D

Точно така Доброславке ,браво, всички брашна, грис и кук-куси във третия  въглехидратният ден !
Целите зърна и булгура от тях  във бобово/зърнения втори ден

Аз след вчерашният плодов ден и 1-часовата разходка из хълмовете  Sunglasses

съм  МИНУС 1.100 грама ! Grinning

Което сложи край на задържането /запазването на килограмите от 2 четворки и сложи начало на ново стремително спускане   Laughing !

Пускам си менюто за вчера, че някъде е изчезнало през нощта ! Thinking

Ден 53, Втори цикъл 6-та четворка,  Плодов ден

7:00 гореща вода с лъжичка чед 400 мл
        още една чаша гореща вода от същата само че без мед

8:00   Една сладка крушка
10:00  Една сладка крушка
12:00  Една сладка крушка
14:00  Половин глава варено червено цвекло
16:00  Другата половина на  главата на  вареното червено цвекло   Grinning
18:00  Три сладки мандаринки
20:00  Една сладка мандаринка

5-6 литра вода

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 15:39 от GigiBo

# 273
Добро утро на всички!  bouquet

Днес е ден въглехидрати:
З-кафе,2ябълки
О-салата(зеле,морков,сусамено и ленено семе),хляб Вита(с 6 зърна),зеленчуков бульон
В-мюсли с мед(1ч.л.),1лентичка натурален шоколад

Хубав и ползотворен ден на всички!

P.S.Тук всички сме да се учим един от друг и да обменяме полезна информация,която касае всеки от нас!Бъдете дипломатични,толерантни и разумни!Много по-добре е да има приятна атмосфера във форума!

Добрутро Иванжелинка !

Аз също много обичам мюсли/ овесени ядки за въглехидратната си вечеря и по рецептата на Магерит, която е постигнала с правилно спазване на диетата, точно по книгата , де   Sunglasses  - минус  43 килограма за 13 месеца  Grinning( и която е била прогонене от тук от Нана-груп !)

По нейна идея прибавям в ядките след запарването им с 1/3 вода от количеството им - ядки, кокосови стърготини, какао, масло, мед, стафиди и други нарязани сушени плодове и най-важната и изненадващо-вкусна съставка - кондензирано мляко  Grinning!

Тази въглехидратна вечеря е отлична и за перисталтиката, гледай само , какво става на другия ден  Party !

# 274
Много досадно станало тук.Направо някой неща ,ги пропуснах то трябва цял ден да ги чета,а пък който ги е писал май все тук е висял.Аз лично нямам това време и нерви  LaughingХайде със здраве!!

# 275
Добро утро Simple Smile
След едно продължително задържане
и ту плюс, ту минус, днес имам сериозна заявка за успех
-1700, ЗА ДВА ДНИ
з-круша
о-ориз и картоф на фурна
в-зелен боб яхния

# 276
Добро утро, момичета:)

Първо ще се обърна към Джи Джи, моля те, спри с това, наистина товари много темата...Бях ти предложила да направиш тема във фейса. Така ще можеш да напишеш всички правила, които смяташ, че са незаслужено отхвърлени и неспазвани. После дай линка тук и който иска ще те последва...Аз лично, оставам с впечатлението, че търсиш внимание, че обичаш да се заяждаш и остроумничиш...Дано ме разбереш правилно и не се хвърлиш отново да търсиш за какво да се заяждаш с всяка една от нас, която не е съгласна с мнението ти или с подхода ти!
От няколко дни влизам и само чета, убиваш ми желанието да влизам тук и да споделям...Прояви малко толерантност и добра воля...Да не говорим, че някъде из многобройните ти и безкрайни постове, беше написала, че има много по-добри форуми от този...Та въпроса ми е-Ти самата, какво правиш тук тогава?
Някой се беше заял с правописа на някого...момичета, всички правим грешки...Ако тръгнем да си търсим и кусурите в правописа...темата я отпишете! Право да критикува има само този, който е идеален...а си мисля, че такива хора няма!
На всички нови момичета-успех и много търпение, воля и инат, ако трябва...
Днес съм на въглехидрати, в неделя ми е първият воден ден...до тук резултата ми е ''-''8 кг.
Хубав ден на всички:)

# 277

....всеки си знае какво е менюто му, какви прегрешения прави и как тълкува диетата. Според мен тя работи и без да сме съвсем буквалисти, но има хора, за които и запетайките в подобен текст трябва да се спазват...

Точно тези ЗАПЕТАЙКИ , както ги нарече ти Country Strong , правят диетата ни:

1. Много лесна за спазване и от тука следва - по-малък брой отказали се от нея (имаи болни хора, които влизат за помощ тук ,които наистина имат голяма нужда от диетата  Naughty  #2gunfire)

2. Много по- вкусна и насищаща е диетата с тези "запетайки" Grinning , няма ,демек, нужда да ядете само лютеничави филии  Grinning, а можете да си готвите отлична и вкусна храна ,на която даже да ви завидят околните  Grinning, да си ядете супи и хляб всеки ден , да си правите по няколко закуски според личният дневен режим и предпочитание  Grinning - Тоест яденето Ви е максимално близко до нормалното хранене  , и на което ще минете след диетата и след почивката - тоест няма да почвате да качвате, като прибавите хляба и супите и повече междинни хранения след това ! Naughty

3. Много по ефективна е - много по-бързо се отслабва и няма да има нужда да висите, като Нана  Grinning с години по форумите за отслабване  Naughty  #2gunfire!

А ще кажете бърже , "Гут бай" на Нана-груп  и ще си тръгнете от тук в най-късо време  Sunglasses!

Както Магерит, която за 13 месеца е свалила от 93 на 50 килограма със правилно спазване на буквалистиката Sunglasses ,както и на всичките запетайки от книгата ! Grinning

Истината обаче е, че в който и форум да пуснеш 32 мнения с големина на чаршафи в един ден в една тема, вероятно ще отнесеш бан за флъд.

Ами те форумете ,точно за това са измислени - да си разменяме мнения, бе Country Strong , затуй са  Joy !

Е някои, не обичат много да четат  Thinking и се затрудняват пред "писания-чаршафи" Thinking , ама те магат и да си ги прескачат  Thinking ,като толкова им е трудно ! Sunglasses

...И това не опира до симпатии, а до елементарно усещане за мярка...

А модераторката и тя е от групата на Шаро Country Strong ! Grinning

До симпатии си е, в грешка си тука, голяяяяяяяма грешка !

Мярка няма НИКАКВА в игнорирането на правилният режим и налагането на неговото място на Режима на Нана ! newsm45

С трикратното и хранене с лютеница, докато тя самата си похапва междинни закуски   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 278
Добър ден.
Надявам се християнската секта около Нана да е изкарала хубаво вчерашния празник.

Понеже няколко момичета ми писаха с молба да напиша повече за предстоящия пост, ето пак разясненията:

Коледният пост започва на 14 ноември. На 13 ноември са Заговезни. Коледният пост заедно с Петровия пост е най- лекият пост.

Първите 6 дни от поста- от 15 ноември до 20 ноември включително е пост с растителна храна и олио- това е говеенето. На 21 ноември, въпреки че е сряда, се позволява яденето на риба. Това е денят на християнското семейство, Въведение Богородично.

След тези дни, които се явяват като изключение от правилото, се следва схемата: във всички дни без сряда и петък се позволява рибата.

От 19 декември до 24 декември включително се прави пост единствено с растителна храна и олио.

Във връзка с 90-дневната диета: в белтъчен ден може да се ядат соеви продукти, риба( когато разрешава постът), мекотели(те се водят напълно постна храна)- миди, охлюви, раци, скариди, октоподи и тн.

# 279
GigiBo - Ми не, не мога да ти прескачам чаршафите, щото са по 20 на страница. И миналия път не можах и за това модераторите те изритаха.
А впрочем, за авторско право чувала ли си или ? Като цитираш нещо, би било доста по-коректно да поставяш информация или поне линк. А ако наистина имаш желание за някаква дискусия е добре да дадеш информацията и всеки сам да си прецени. Това с нравствено-поучителните фермани с червени букви, май е присъщо на друго време и друга ценностна система.
Адски ми е неприятен тона ти на общуване и комуникация. И дори да има нещо полезно из между множеството фермани, то бива пропускано, заради интензивността на пусканите постове.

# 280

Гиги, има хубави неща в постовете ти, но не можеш да разбереш, че с постването на 1000 поста ставаш меко казано досадна, особено с многобройните повторения. За последния ден поне 10 пъти повтори едно и също, което ни кара да почнем да те прескачаме и писането ти се обезсмисля. Ако наистина държиш да си полезна, много по-добре за всички ще е да спреш да отговаряш на всеки пост по отделно и да повтаряш до безумие едно и също. Който иска ще го прочете от първия път и ако иска ще го вземе под внимание. Ти сама си убиваш "рейтинга" и "последователите", на които така много държиш.

Няма нищо лошо и в отговори на лични, ако някой иска съвет, който вече е даван многократно, но той не е успял да го види.

Peace

Поста ми е еднопосочен и не изисква отговор.  Wink

# 281
Здравейте,момичета Grinning До сега не съм писала, а само съм ви четяла Rolling EyesОбаче сега съм провокирана от ситуацията настъпила тук....Само искам да кажа, че въпросната Джи Джи с километричните постове наистина присъстваше във Фейсбук групата на спазващите този режим.....Обаче си замина от там съвсем скоро,прогонена и на никому не липсваща,защото и там правеше това което прави в момента  и тук.....Налагаше своите виждания за режима,влизаше в лични конфликти,стигаше се и до обидни квалификации от нейна страна към всеки който дръзнеше да и противоречи на вижданията за режима Rolling Eyes Забелязвам в нея някакво вманиачване на тема 90 дневна диета и нетолерантност към личният избор...както и да е!Просто искам да кажа,че не ми се ще темата тук, която си вървеше съвсем в реда на нещата и беше полезна на мен и на хората хранещи се по този начин да бъде превърната в неин личен блог,както беше тази във Фейсбук  Sad Така ,че ще я помоля да прави за себе си това което прецени за правилно относно режима,но да не налага мнение на околните и да престане с тоя спам и най-вече да уважава ПРАВОТО НА ЛИЧЕН ИЗБОР на всеки! Simple SmileБлагодаря на останалите за полезната информация  и подкрепата която дават на новопостъпилите и  съжалявам,че първият  ми пост тук е по такъв повод Rolling Eyes

# 282
Добро утро!

Днес - въглехидрати:
З - ябълка
О- ФИЛИИ С ЛЮТЕНИЦА(защото не мога да чета и не знам как да на правя рецептите на едно досадно нещо)
В- мисля да е солена, да видя какво ще се случи

Поздрави от мен и дано денят ви мине без досадници!

и да пишеш не можеш...НА ПРАВЯ?!?  Престанете вече да се заяждате с всеки, който напише нещо по-различно от Нана и тази първа страница. Няма как старите фиданки ветеранки да обсебите форума и да пишете само вие. Не го ли разбрахте това. Постоянно четат и пишат нови момичета, не сте само вие  Tired
И наистина тези филии с лютеница и те не знам къде ми излязоха вече  Grinning
[/color][/size]

Вярно е Инче, че правилната дума за тях е ВЕТЕРАНКИ !  Joy

От години висят, вече тук в този форум "отслабват" и командват останалите да спазват "НАНА-ДИЕТ" , като по-правилна от тази в книгата и забраняват на другите да пишат мнения и съвети за диетата ( което си е и правилното в един форум за диета), като ограничават диетуващите до глупавото писане на дневното им меню  Joy   , докато те самите , ползват форума на 90-дневната диета, за да си честитят "християнски" празници, описват рожденните и именните си дни на семействата си чак до 9 -то коляно, разказват как са пазарували, готвили, буледували  и подобни лични глупости , които нас диетуващите изобщо не ни интересуват  Naughty Naughty Naughty  !

А е имало дни , преди НАНА-ЕРА , когато този форум е бил едно хубаво и приятно място, за информация, взаимопомощ и подкрепа , както са го и замислили ФИДАНКИТЕ-ПИОНЕРКИ , на които днес го дължим - форума на 90-дневната !

Да не си помисли някой, че Нана го е създала  Grinning, тя само, със нахалството, го е превзела и превърнала от форума на "90-дневната Диета" в "Личен Нана -Форум" с налагание на "Лични Нана правила ! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 10:50 от GigiBo

# 283
Аз имам нужда от отговор на няколко въпроса, но не знам дали някой ще прочете въпроса ми
измежду тези безмислици. Confused
Колко е задължителен черния шоколад - днес съм въглехидратна/първа четворка/
Имам нужда от отговор на момичета с повече стаж-преди съм го включвала, но сега не ми се иска Close
Второ: ако разменям сладкото и соленото за В и О дали е много некоректно, т.е дали резултата би бил по-добър ако се спазва правилото или не?
Трето:защо на 1 стр. пише, че във въглехидратен може тестени, но БЕЗ МАЯ?
Благодаря предварително:)

# 284
  • София
Аз имам нужда от отговор на няколко въпроса, но не знам дали някой ще прочете въпроса ми
измежду тези безмислици. Confused
Колко е задължителен черния шоколад - днес съм въглехидратна/първа четворка/
Имам нужда от отговор на момичета с повече стаж-преди съм го включвала, но сега не ми се иска Close
Второ: ако разменям сладкото и соленото за В и О дали е много некоректно, т.е дали резултата би бил по-добър ако се спазва правилото или не?
Трето:защо на 1 стр. пише, че във въглехидратен може тестени, но БЕЗ МАЯ?
Благодаря предварително:)

Черният шоколад е антиоксидант и затова е включен в режима. Аз специално много често съм го пропускала, не съм забелязала проблем със свалянето заради липсата му.
Да, размяната е нережимна, защото по моята логика смесената въглехидратна вечеря е именно вечеря, за да има след това достатъчно часове без никакъв прием на храна и съответно организмът да има време да разгради поетото.
За маята - нямам идея защо трябва да са без.

Общи условия

Активация на акаунт