90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 262
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Духчева, пиеш ли хапчета за отслабване?

Скрит текст:
Не.

# 586
  • София
Гоустче, липсваше  Hug Ма много липсваше. Поправи се  Grinning

Да си отчета деня, макар да не е свършил още

з - ябълка и кафе
о - заквасена сметана, сирене, кашкавал и 1 домат
в - 2 или 3 варени яйца може би с малко печен патладжан и печена чушка

# 587

Питаха Тинки  и за спорта няколко пъти- върни се назад и прочети - защо да крия текста, той си е по темата ?
Не се ли криеха само  текстове, които не са по темата ?
Или нещо не съм разбрала ?

Сериозно, обмислям, да пусна една нова тема за 90-дневната, че да не ви пречим тук ,да си разговаряте по други въпроси !

Какво, ще кажеш за това Тинки, да пусна ли нова тема ?

Между другото, говорех с Тати( собственика на сайта) дето вече сте се оплаквали и опитвали да ме прогоните, както правите с всички досега ,които кажат, нещо различно от "Първа страница"
каза ,че няма лимит на постовете ! Grinning

Може ли да посочиш ,кои са 4 тирите- 5  "излишни" поста, както и да посочиш"полезните" такива ?
На мен ми пречи повтарянето на едно и също.
Друга тема  не може да се пусне. За един режим/диета може само по една (справки- ЗлаВещица)

# 588
Laughing
Боже милостиви  Praynig

НеСкрит текст : Нямам  коментар, а предполага се какъв би бил и сигурно затова го изтри. Бърза си   Wink

# 589
Какъв грамаж  са продуктите за всяко  хранене и за всеки ден ?

Закуска

Закуската всеки ден е няколко пъти през 2 часа , поне два пъти , последната 2 часа преди обяда, с един или  с 2 еднакви средни плода - две круши , две ябълки, чепка грозде, 8 сливи, 6 кайсии, 8 сушени плода, купичка ягоди и други.

Може и готвени плодове ! Grinning

Може и зеленчуци, сурови варени или печени, както и за кърмачките задължително - семена и ядки ! Grinning

Белтъчен ден:

200 грама на обяд - 100 грама на вечеря - за месо и риба
 2 яйца - 1 яйце
 250 грама - 125 грама - за извара
 120 грама - 60 грама - за бяло саламурено сирене
 70 грама -35 грама - за кашкавал
 2 малки кофички - една малка кофичка - за кисело мляко

сирена над 60% са мазнина и са забранени в диетата

БЕЛТЪЦИТЕ НИКОГА НЕ СЕ СМЕСВАТ, тоест яде се само млечни, или само пилешко, или само телешко или само яйца и т.н.
Зеленчуците са една препълнена супена чиния на обяд - на салата или готвени, половината на това на вечеря. Предпочитайте за този ден листни зеленчуци и избягвайте доматите.
Подправки може всякакви- даже са много желателни !
Мазнината е само зехтин 1ч.л за основното и 1 чаена лъжичка за салатата
Може понякога и 1 ч.л. чисто краве масло, например в кремсупата - то е мазнина, а не белтък !
Задължетелно се яде само една филийка , която задължетелно е пълнозърнеста , с трици, семки и семена в нея тоест не е всеки попаднал Ви хляб
След яденето на другата храна , задължително се пие 300 мл бульон, който е пилешки , ако ядете пиле, телешки ,ако ядете телешко, рибен ако ядете риба, зеленчуков за яйца, айран или таратор за млечни . Може и да си го приготвяте при нужда и от био-кубче.
Вода последно се пие 15 мин. преди и 2 часа след хранене ! Затова - пийте си бульончето !
Между двете белтъчни храненния , трябва да минат ПОНЕ 4 часа - съветвам Ви да бъдат ТОЧНО 4 часа, тоест изпреварете глада и обещавам ,че няма да сте гладни след това и да ядете след 20:00 !

Бобово - Зърнен ден

120 грама, на сухо премерен ориз или булгур или елда или ......2/3 за обяда 1/3 за вечеря
Ако е само, боб, леща , грах, зелен боб - 2 панички на обяд, 1 на вечеря  - общо 500 грама сварен боб или леща или нахут - ( колкото е 1една половин литрова консерва за деня )
Картофено ястие - една супена чиния на обяд - 1/2 на вечеря
Картофи като добавка към бобово, например, зелен боб- 2 средни картофа на обяд и 1 среден на вечеря
Зърнено като добавка към бобово - 2 топки на обяд, 1 топка на вечеря

ВИНАГИ когато ядете КАРТОФИ, прибавяйте към тях бобово или смес от бобови !

ВИНАГИ когато ядете ОЛЮЩЕН БЯЛ ОРИЗ, прибавяйте към него бобово или смес от бобови!

Защото, картофите и белият ориз са бързи въглехидрати, а прибавянето на бобовите към тях превръща ястието Ви , като цяло в бавен въглехидрат ! Grinning

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ за този ден, МОГАТ ДА СЕ СМЕСВАТ, но внимавайте да не превишите нивото на въглехидратите за деня, тоест порциите - тоест да преядете ! 
Зеленчуците са една препълнена супена чиния на обяд - на салата или готвени, половината на това на вечеря. Всякакви зеленчуци са разрешени в този ден .
Подправки може всякакви - даже са много желателни !
Мазнината е само зехтин 1ч.л за основното и 1 чаена лъжичка за салатата
Може понякога и 1 ч.л. чисто краве масло, например в кремсупата - то е мазнина, а не белтък !
Задължетелно се яде на обед една филийка , която задължетелно е пълнозърнеста , с трици, семки и семена в нея, тоест, не е всеки попаднал Ви хляб !
След яденето на другата храна , задължително се пие 300 мл бульон, който е зеленчуков ! Може да си го приготвяте и от био-кубче.
Вода последно се пие 15 мин. преди и 1.5  часа след хранене ! Затова - пийте си бульончето !
Между двете бобови/зърнени хранения , трябва да минат ПОНЕ 3 часа - съветвам Ви да бъдат 3 максимално 4 часа, тоест изпреварете глада и обещавам ,че няма да сте гладни след това и да ядете след 20:00 ! 

Въглехидратен ден

Обяда - винаги е солен

120 грама (сухи)спагети или други макаронени изделия или
250 грама бяло брашно за пица или пърленки или
300 грама брашно на половина пълнозрнесто - наполовина бяло или
400 гр готово тесто или
80 грама грис - например царевична за качамак или пшенична за солена каша или
80 грама кус кус - истински кус кус, не макаронения  Stop
Бутер тесто колкото за една пица за солени кракери или кроасани или
Овесени ядки, мусли - 1 кафена чаша сухо вещескво, за една порция

Плюс филийката и бульона, койтао за този ден е  е зеленчуков, може и от био-кубче !  Grinning

Вечерята - винаги е сладка ! Grinning

Абсолютно е смесена - може да смесвате каквото си искате, важното е да е с големина , горе-долу, на едно парче торта, пие се чай,мляко,вода 300мл веднага след яденето - маже и подсладени  Grinning!

1 голямо парче торта
или 3 топки сладолед
или 2 парчета сладкиш
или 8 средни бисквити намазани с мармалад
овесена каша със стафиди, ядки, мед, парченца шоколад и др
ечемичена каша с мед и....., баклава, локум, толумбички и др.
печена тиква с орехи и захар

Задължително е една лентичка черен шоколад !

Не може да се разменят обяда и вечерята - т.е. обяда да е сладък , а вечерята да е солена . Не яжте сладки и солени неща на едно хранене !

Ако не обичате сладко може да направите и вечерята - солена ! Обаче задължително е да си изядете една лентичка черен шоколад !   Grinning

Не разбърквайте сладки и солени неща на едно хранене ! Stop

Плодов ден

Закуската, както обичайно, преди 12:00, може само 2 еднакви плода , многократно през 2 часа !
После през минимум два часа се ядат плодове, 5-6 хранения за деня . Плодовете, освен сутрешните - могат да се смесват с други плодове и с ядки !
Разрешени са до 100гр. сурови неосолени ядки или 100гр. сурови неосолени семки или 100 гр смес от горните, най-добре на отделно хранене с чай или смесени само с киселите плодове ! Stop
Захар и мед са забранени !
Желателни  са подправки, като канела, карамфил, индийско орехче, кардамон
Плодовете е най-добре да са сурови и с кората !
Но можи и готвени - печени или варени.
Може и собственоръчно изтискани сокове- сока се брои за едно хранене !
Ако не обичате плодове може да ги замените със зеленчуци или микс от плодове и зеленчуци.
Зеленчуците могат да са сурови или готвени, но без мазнини и без сол, както изстискани на сокове, смесени на салати без мазнини и без соли или зеленчуков бульон без сол , зеленчукова супа, още по-добре !

Не заменяйте всички плодове със зеленчуци ! Stop

Предпочитайте на този ден скорбялните зеленчуци, като тиква, цвекло, морков, карфиол, глава от целина, ряпа и т.н а , но може всякакви зеленчуци да се консумират.

Водата е след половин час, след плодово хранене!

Grinning

# 590
Здравейте, момичета,

с някои от вас се познаваме добре вече много време. Имаме си уважението, а, вярвайте ми, по-нови фиданки, в този форум пишат много ценни, интелигентни  и готини хора.

Аз съм тази, за която Нана писа, че е свалила 30 кг с 90ДД и много спорт за 1 връкта - така е.  Мога накратко да ви кажа защо изобщо постигнах този резултат:

1. Защото имах правилната мотивация (няма да ви занимавам с лични работи);
2. Защото преди да започна каквото и да било за себе си и тялото си, прочетох тонове книги, Интернет-форуми, статии и се консултирах за хранене & начин на живот с хора с различни гледни точки. "Преработих" информацията за себе си и така научих какво ми трябва, колко ми трябва и какво се случва с него в тялото ми.
3. За себе си направих странна комбинация между 90ДД, т.е. разделно хранене и фитнес. Много хора биха казали, че двете са несъвместими - няма да свалиш колкото искаш, или няма да постигнеш в залата това, което по принцип би направил със "фитнес" храненето. Сигурно са прави, но сега изглеждам добре  Mr. Green

За храненето и диетата няма да ви пиша, единствено ще си позволя да кажа, че човек, който "повелява" да не се пие вода след 20 ч. не само няма място в този форум, но (обръщам се към модераторите) има основания да бъде бан-нат, защото може с писанията си да навлече здравословни проблеми на останалите съ-форумци. Помните ли Савина? Лекарката с двете сладки дечица. Тя достатъчно ни просветли по въпроса за водата - пийте, колкото искате и когато искате Simple Smile Водата е здраве и ни помага да сваляме кг и да махаме целулит Simple Smile

Най-важното е какво се случва вътре в нас ... ето един добър материал в тази посока http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/emocii-hranene/ & http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/enocionalno-hranene/

За спорта ... Никога, ама никога не съм мислела, че фитнесът може да ми хареса ... Мислех, че ще ходя с нежелание и погнуса, но вече знаех, че фитнес-програма за сваляне на килограми ми е нужна. Днес мога да ви кажа, че съм от хората, които биха спали във фитнеса и биха пробвали и най-тежката програма, за да се чувстват живи. Яденето и спортът имат едно общо - апетитът идва с яденето  Mr. Green След спорт си тозизиран, жив, с повдигнато настроение и самочувствие. Не е нужно да се морите на лежанката барабар с мъжете, няма да направите мускули, защото нямате тестостерон колкото мъжете, но няма да махнете корема и баджака без спорт, момичета, това е истината... Който се интересува повече от темата, ето няколко полезни статии и сайтове:

На първо място са два сайта - на Любо http://lubomirivanov.com/ и на Руми http://fitnesinstruktor.com/

От Любо научих адски много неща и за храненето, и за фитнеса.
От Руми научих много полезни упражнения, с които да поддържам форма по командировки, както и се мотивирах от успехите - разумните успехи на нейните ученички.

също така ползвах много информация от http://bodyconstructor.com и класиката http://www.bb-team.org/

Сигурно мога да публикувам хиляди други сайтове. Но ви моля искрено, момичета, нека не спорим кой е чел книгата, какво пише на стр. 1 (около това се върти "полемиката" тук в последно време). За да живееш здравословно, да постигнеш оптималното тегло и да го задържиш, както и за да задържиш усмивката на лицето си и обичта към себе си в сърцето си, трябва да прочетеш много, ама много повече от Част 1 на 90ДД или стр. 1 тук.

Желая успех на всички ви! Обичайте себе си, бъдете стриктни и постоянни в режима и спортувайте. Три прости неща за голямата цел - да се харесваш и да ходиш с гордо вдигната глава. Аз успях - можете и го заслужавате всички вие, които сега се борите! Мислено съм с вас! Смело напред!  Hug

Лелее  това все едно аз съм го писала...само дето все още не съм свалила 30 те кг ,но и това време ще дойде.Аз също мислех че ще ходя насила и с нежелание на фитнес.Мислех хората ходещи на фитнес за луди,но уви сега нямам търпение за следващата тренировка.

Относно водата,като мед.лице,аз смята че това е пълна глупост да не пиеш вода след 20 :00ч.Ами аз като лягам към 00:00 то ще се дехидратирам ако не пия 4 часа водица...

# 591
Момичета, а не се ли появява проблем с отпусната кожа / на корема примерно/ при сваляне на толкова килограми? Второто ми дете скоро ще стане на четири години и въпреки че не качих кой знае колко килограми през бременността /10 кг./, а не ги и свалих кажи -речи до този момент... въпреки това кожата на корема ми след второто раждане ми изглежда някак отпусната, а като почна диета съвсем...  Sad newsm78

# 592

На мен ми пречи повтарянето на едно и също.

Друга тема  не може да се пусне. За един режим/диета може само по една (справки- ЗлаВещица)

Май не ти се ще, да има  друга тема  Thinking Thinking Thinking Thinking, ем не ни щете различните от Първа страница, ем да не си пускаме наша тема . По книгата ! Thinking Thinking Thinking

Кое е едното и също - моля цитирай , Зла Вещица не е достоверен източник

Мама и Тати са ! Grinning !

За тези които не знаят, МАМА иТАТИ са собствениците на БГ МАМА , а Злата Вещица е модераторката на този форум и е почетен член на ГРУП-НАНА . alert

Добре ,че се оплакахте набързо , та си говоря с него и мога да го питам , каквото ме интересува ! Grinning

Темата няма да е същатата точно, няма да е по Първа страница и друго име ще и сложа ! Laughing

# 593
Момичета, а не се ли появява проблем с отпусната кожа / на корема примерно/ при сваляне на толкова килограми? Второто ми дете скоро ще стане на четири години и въпреки че не качих кой знае колко килограми през бременността /10 кг./, а не ги и свалих кажи -речи до този момент... въпреки това кожата на корема ми след второто раждане ми изглежда някак отпусната, а като почна диета съвсем...  Sad newsm78

И моята Sad но фитнес инструктора затова ме кара да правя коремнни(не че много мога де ахахха)

# 594
Темата няма да е същатата точно, няма да е по Първа страница и друго име ще и сложа ! Laughing

Айде прави си темата и се разкарай! Престани да се заяждаш с всички, изключително досадна си вече!!! Така като гледам какво правиш май имаш нужда от помощ!

Днес-варива:
З - банан
О- леща
В- не знам още

# 595

Много интересна теза, за първи път чувам, че спорта е вреден  newsm78
И то специално за 90ДД. Наистина би било много полезно да разберем защо Thinking

Тава го отговорих, днес , подробно, в един"чаршав",моля Рони,  върни се назад и прочети ! Grinning

Имам един друг въпрос, защо в дните за варива съм гладна или огладнявам по-бързо за разлика от другите?
Ядеш ли си филииката и бульона , спазваш ли грамажите за въглехидратен ?
И нещо, което забелязах като изгладнееш, после само прекаляваш с количествата  #Cussing out
Ако си следваш режима - часовете на хранене всичко е ок и няма гафове  Embarassed

Който прави правилно диетата и използва всичката РАЗРЕШЕНА ХРАНА, без да си я намалява или увеличава по собствена инициатива - НЕ ИЗПИТВА ГЛАД И ЖЕЛАНИЕ ЗА НЕРЕЖИМНИ НЕЩА ! Grinning

Днес - варива
з - сливи
о - зелен боб с картоф
в - същото (и не наполовина)

Днес бях много гладна, явно зеленият боб не ме засища хич.

Зеленият бобо е зеленчук , а не бобово !

Ако ядеш зелен боб в бобов ден, дозата е 1 препълнене супена чиния с 2 средни картофа или 2 топки ориз , пълна супена чиния салата, зеленчуците за салатата са по желание , на обед
 и
половината на всичко изброено горе - на вечеря

Плюс, само на обяд, филиика пълнозърнест хляб и 300 мл зеленчуков бульон  Grinning !

Днес си направих каша от 1 ч.л. тахан и половин ч.л. мед. Хапнах го сутринта, на гладно. Около час след това ядох плодовете. Не знам колко вреди таханово/медената смес на режима, но смятам да хапвам занапред сутрин, на гладно по една такава лъжичка смес. Ако някой знае как се отнася към 90 ДД, моля да сподели.

Не е правилно , тахан сутрин, той е в групата на семената и мазнините , макар ,че една чаена лъжичка едва ли ще има, кой знае какъв ефект  Thinking Но можеш да си го ядеш всеки ден на обед и вечеря ,и то в количества на супени лъжици, под формата на пастечета за филийката, смесен със други режимни за деня неща. Сутрин е нережимен, освен може би , ако още кърмиш! Тогава може !
 ! И в плодов ден е нережимен, освен ака не заместиш ядките с 2 супени лъжици тахан ! Grinning

Утре съм на въглехидрати и се чудя какво да ям. Имам пълнозърнест хляб, имам пресни печурки и праз.. Дали мога да си направя гъби с праз и да си ги хапна с хлебче?

Може , разбира се, и таханов пастет може да прибавиш ,а бульона 300мл зеленчуков след обяда непосредственно, е  задължителен ! Grinning

ПС. За протокола, и аз прескочих водния ден. Издържах до 14 часа, после щях да припадна и си хапнах. Направо минах на белтъчния ден така да се каже, не съм пробвала да изкарам втори плодов. Уплаших се.

Тахана е много полезен продукт ,ето повече информация , от цитираната в  по-горен пост фитнес интернет-страница:

http://www.bb-team.org/articles/3915_tahan-neobhodim-i-zhelan-vav-vsyaka-kuhnya

Няма нищо, очакваше се ! Grinning :

Организмът ти не е бил подготвен за воден ден , тъй ката не си спазвала правилно диетата- затова не си успяла !

Ако спазваш правилно- другият ще ти е перфектен и любим ден !

Иначе, втори плодов не се прави, отива се директно в белтъчен - тово е правилно !

Цитат на: Гичито

Айде прави си темата и се разкарай! Престани да се заяждаш с всички, изключително досадна си вече!!! Така като гледам какво правиш май имаш нужда от помощ!

Гичито , езика ти не прилича, на възпитан форумен, прочети правилата за обиден език във форуми, какво се прави !
Следващият път , при подобен език, ще се оплача на ТАТИ  ! Naughty

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 14:41 от GigiBo

# 596
  • Русе
GigiBo - МОЛЯ ТЕ направи си нова тема. И искрено се надявам посещаващите темата ти да са достатъчно разумни да правят разлика между не-поемането на храна и поемането на вода след 20ч., което е най-вредното от твоите проповеди.

# 597
  • Бургас
Офф, няколко пъти тръгвам да пиша днес и все се падам след чаршафите на тази девойка ГигиБо, та се отказвам Tired Някои хора нямат никакво усещане, значи Crossing Arms
Та, добър ви ден Hug
Сърдечни благодарности за подкрепата на Облачето и Блеки  Heart Eyes А за Гостчето думи нямам - обичам те, моме и ти благодаря от дъното на душата си за куража, който ми вдъхваше през тази кошмарна седмица Heart Eyes
Аз съм на линия вече, бях стигнала 59кг., но днес съм си 60 отново и се чувствам добре. Имах доста смесени хранения през изминалата седмица, сега ще влизам в релси. И на танци не съм ходила Embarassed
Днес:
Ябълка
2 кюфтета със салата от зеле
Вечерята още не съм я измислила

# 598
GigiBo Няма значение какво ще пише на първа страница. Важното е че темата ще се отнася за 90ДД , което е забранено според правилата на форума. Сега по- ясна ли съм?
п.с. иначе ми е все тая и ми писна да чета чаршафи.

# 599
  • София
GigiBo, моля те, направи нова тема Praynig
Явно си "гъста" с Мамма и Татти!

Днешния първи белтъчен върви добре, хапнах на крак парче кашкавал и един домат пред ВМА Rolling Eyes
Сега умирам от глад, разбира се.
Довечера или пиле с броколи, или пил. пържола със зелева салата, или праз с яйца.
Водата изоставааааа ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт