90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Имам питане Simple Smile.Когато е белтъчния ден може ли да се смесва примерно малко кашкавал и сирене с домат или трябва да е само сирене или само кашкавал,

Благодаря предварително за отговора

# 601
strange_love, за отпускането на кожата - ако не спортуваш, ще имаш проблем при всички случаи. Виж, и merian996 е написала пост в същия смисъл. merian996, много благодаря за милите ти думи, радвам се, че мислим по един и същи начин  Peace Успех - ще свалиш килцата, защото имаш правилна нагласа  Hug

Goldie, чувствата ни са взаимни, нали знаеш  Heart Eyes  Mr. Green Нямам търпение да те видя и прегърна  Hug П.С. Ти кураж имаш - защото си кораво момиче и носиш много на плещите си - но понякога не е зле да споделиш товара  Hug

Мили момичета, моля ви да имате предвид, че всички ние имаме различни параметри - килограми, ръст, метаболизъм и т.н. НЕ МОЖЕМ да ядем едни и същи количества. Какви са оптималните количества храна за вас, ще разберете в хода на диетата - хапвайте, докато се заситите, без да преяждате, това е логичното правило тук. Успех на всички  Hug

merian996, да кашкавал и сирене са млечни - хапвай да ти е сладко  Mr. Green трите групи белтъци са - 1 . месо и риба; 2. млечни - мляко, сирена, кашкавал, извара и т.н.; 3. яйца.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 14:55 от Ghostrider

# 602
  • София
Имам питане Simple Smile.Когато е белтъчния ден може ли да се смесва примерно малко кашкавал и сирене с домат или трябва да е само сирене или само кашкавал,

Може, защото това не е смесване. Всички тези продукти са млечни.

# 603

Благодаря предварително за отговора
Да може, даже ми е едно от любимите Peace Групите са:
1. сирене, кашкавал, мляко
2. месо
3. яйца
4. риба
тъй че спокойно можеш да го ядеш, не е никакво смесване Wink

# 604

Може, защото това не е смесване. Всички тези продукти са млечни.
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet kissssss kisssss

# 605
  • Nederland
GigiBo, аз най-добронамерено ти зададох въпроса за водата и се надявах да ми дадеш наистина източника, от който черпиш информацията.
Пак си отвори книгата, която толкова обичаш да цитираш и прочети:

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ

Нашият ден е разделен на три цикъла от по 8 часа - храносмилане (20-4ч.), прочистване (4-12ч.), прием на храна (12-20ч.).

Храносмилателният цикъл е през нощта, когато трябва да се въздържате от приема на каквато и да е храна!

Също така не ми отговори за въздържането от вода 2 часа след хранене, а не 30 мин. примерно!

Не е коректно да заблуждаваш останалите! А и не е приятно да скачаш на всеки пост с цитати от книгата, които са твоя лична интерпретация.
Ще ти бъда благодарна ако спазваш благоприличния тон, в случай,че решиш да ми отговориш!

# 606
Здравейте момичета,искам да ви се похваля:преди 10 минути изядох две от най-вкусните палачинки с шоколад на света Simple Smile)) Сигурно съм в голямо нарушение и незнам дали тази вечеря се казва "Греховна" или как й беше там името ,ама от сутринта акъла ми е все в тях Хихихиххи.Резултати от кантара ще кажа след утрешния плодов ден Simple Smile

След тези палачинки сдобих и сили и настроение да продължа с диетата Simple Smile)))))

Не си в нарушение, всичко е правилно Асда ! Laughing Затуй са ти силата и настроението ! Grinning

Това е така, защото , Греховната вечеря със нейната сладост и "Грях"   Joy   - е нахранила силата на волята ти,  за да  продължиш диетата ! Grinning

Точно това и е най-важното предназначение, на Греховната вечеря   Grinning - да храни волята ни да продължим  напред ! Grinning

Ето подробност ,   за храненето на волята със сладко !

КОЙТО НЕ ИСКА  И МУ Е ДЪЛГО  Party Party Party -  ДА НЕ ЧЕТЕ ! :

Има такива, които искат !   Naughty  

ЗАЩО ИМА В ДИЕТАТА НИ  "ГРЕХОВНА ВЕЧЕРЯ"   Grinning  или НАХРАНИ СЪС СЛАДКО ВОЛЯТА СИ - ЗА ДА НЕ ЯДЕШ !  Grinning

Учени намериха парадоксално, но в същото време някак си убедително обяснение защо се проваляме в спазването на диети.

И дадоха рецепта за хепиенд. Grinning

Трябва да ядем, за да проявим воля да не ядем. Или още по-буквално - трябва да храним със сладичко волята си да не ядем. Така най-лаконично може да се обобщят резултатите от проучванията за механизмите на самоконтрола - решаващ фактор за отслабването.

Какво точно се случва, когато с усилие се въздържаме да ядем?

За всяка проява на воля се изисква енергия, а мозъкът я получава от глюкозата, която организмът извлича от въглехидратите в храната. Устояваме на изкушението да хапнем благодарение на сладкото "гориво" и така подкопаваме успеха на следващите опити да се въздържим. Защото мозъкът няма откъде да почерпи сила да ни възпре. Можем да го "заредим" единствено с храна, в която се съдържат въглехидрати.

Всъщност мозъкът не спира да работи, когато глюкозата намалява. Той преустановява някои неща и започва да прави други - пренебрегва негативите в дългосрочна перспектива и надценява предусещаните бързи непосредствени удоволствия и "награди", писа в. "Ню Йорк таймс". Диетата в крайна сметка се свежда до поредица от самоограничения. През последните години обаче учени излизат с концепцията, че имаме ОГРАНИЧЕН резерв от енергия за самоконтрол да не преяждаме, както и по принцип да се владеем и да постъпваме по начин, които противоречи на вътрешния ни порив.

След всеки такъв подвиг запасът от глюкоза намалява и по-лесно отстъпваме пред трудности и изкушения. Обзема ни слабост - не само психическа, а и съвсем буквална. Откритието обяснява защо дори хора с феноменално силна воля за останалите предизвикателства в живота може да се провалят в намерението да влязат в един номер по-малки дрехи. Те започват деня с добродетелни намерения, устояват на провокативната миризма на кроасаните от заведението до офиса, героично се отказват и от троха хляб с обяда, въздържат се от бисквита за късното кафе в края на работния ден, може би дори на вечеря пропускат десерта, но всеки акт на преодоляването на вътрешната съпротива отнема от енергията им. (Отделно са всички останали компромиси в името на личните отношения и кариерата и за които мозъкът също е изразходвал енергия.) И тъй като в края на деня волята е изчерпана докрай, трябва да презаредят.
В класическия случай към 22 часа скачат със засилване в капана на глада. Оказва се, че ограниченият прием на храна и в частност на въглехидрати ги е лишил от психическата сила да издържат на диетата. Излиза, че по-рационалното решение е умерено хранене през около 3 часа, без изключване на въглехидратите от менюто.

Наистина ли е толкова лесно - хапваш си шоколадови бисквитки и това укрепва волята ти?! Почти. Известният американски учен Рой Баумайстер е посветил на феномена няколко проучвания. Оказва се, че след дейности, изискващи самоконтрол, наблюдаваните доброволци са по-склонни да ядат сладкиши и бонбони, отколкото солени или мазни закуски. Дори самото очакване на психологическо изпитание кара хората да посягат към сладко.

Базовият експеримент залага две привидно несвързани условия. Доброволци седят край маса с подноси - в едните има изкусителни шоколадови бонбони, а в другите - възможно най-апетитно изглеждащи репички. На половината участници се изтъква убедителна причина, поради която не бива да пипат бонбоните, но може да си вземат от репичките. По-късно всички трябва да изпълнят на практика невъзможна задача (но те не знаят предварително това) за рисуване на определена сложна фигура без вдигане на молива от листа. В "зеленчуковия" отбор допускали повече грешки и се отказвали по-бързо от тези, на които преди това не се налагало да се въздържат от бонбони. Непреклонността в началото намалила силите им да упорстват в следващи разочароващи предизвикателства. Очевидно двете форми на самоконтрол разчитат на общ, но ограничен ресурс, щом първият успех подкопава твърдостта пред поредни изпитания, разсъждава ученият.

Десетки други екпериментатори поддържат концепцията, че, образно казано, волята е като мускул, който при работа се изморява и за да е във форма, или не бива да се преексплоатира, или трябва да й се подава енергия, за да продължава да удържа напора на изкушенията. Това не означава, че може да се тъпчем с бонбони и сладкиши и да отслабваме, както си мечтаят мнозина. А само че не бива да изключваме въглехидратите от диетата. При това съвсем не става дума за бялата захар, а за пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците.

В храните има много естествени захари - глюкоза, фруктоза, лактоза, суркоза, галактоза, малтоза. В общия случай въглехидратите трябва да са 45-65% от дневния прием, съветва специализираното издание "Лив стронг". "Сладки като мед" е похвала за ябълки, която не можем да чуем за краставица например, въпреки че изненадващо и тя има 1 г захари. Сладките сортове ябълки съдържат около 34 г въглехидрати и са идеална храна за волята. Те водят пред черешите и крушите, които могат да се похвалят с докъм 26 г въглехидрати на средна порция. Бананите също имат прилично количество захари. Съвсем оправдано и гроздето е рекламирано от търговците като суперсладко, но те рядко се сещат да похвалят по същия начин кивито, което по абсолютна захарност се нарежда веднага след гроздето и сладкия воден пъпеш и сериозно изпреварващите портокалите, праскови и пресните сини сливи. Идеален вариант за бърза доставка на енергия във всички сезони и при пътуване са сушените плодове.

Едни от най-евтините и полезни сладки зеленчуци пък са морковите, червените чушки, цвеклото, пащърнакът. Изненадващо за повечето хора обаче е, че лукът се нарежда сред първенците в групата. Определян само като лют, той всъщност осигурява цели 9 г захари от една купичка.

"Добри" въглехидрати има и в зърнените храни - колкото по-малко обработени са, толкова по-полезни са захарите в тях, защото бавно и равномерно навлизат в кръвта и поддържат постоянни нива на глюкозата. Така че филията пълнозърнест хляб не е пречка да отслабнем.

Проучване на д-р Вилхелм Хофман от Чикагския университет пък установява, че хората могат да спазват някакво ограничение средно докъм 4 часа, а след това често го нарушават. От значение се оказала не само придължителността на усилието, но и колко често през това време волята се поставя на изпитание. Колкото по-рядко трябвало да преодоляват вътрешната си съпротива, толкова по-дълго изпълнявали наложените правила. Изводът потвърждава идеята, че личната мотивация подпомага волята. Тогава мозъкът изразходва по-малко енергия при съобразяването с диети и всякакви други ограничения.

# 607
Laughing
Боже милостиви  Praynig

НеСкрит текст : Нямам  коментар, а предполага се какъв би бил и сигурно затова го изтри. Бърза си   Wink

Бе на теб какъв ти е проблема ?
Кое се предполага ?
Питаш ме - отговарям ти - не. В скрит текст, защото не е по темата. За лични въпроси и отговори има функция лични съобщения!

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 15:23 от Госпожица Дух

# 608
  • Русе
Хайде стига вече с тази "ГРЕХОВНА ВЕЧЕРЯ"   - че ми изникна незнам къде. В КНИГАТА ясно пише :Който не обича сладко да хапне солен сладкиш или пица вечерта с парче черен шоколад. Пък за тези дето толкова не издържат без сладко, че чак GiGiBo ги задължава да ядат сладко - ми то пък без хич лишение не може да има резултат. За това сме се докарали до тази тема.

# 609
Мили момичета,моля ви ,умолявам ви да не обръщаме никакво внимание на този субект Гиги Бо,защото според мен така и даваме повече сила и увереност да върти показалка ли е кожен каиш ли е и да ни поучава и навира в носа нейните принципи и правила,пречупени и преразказани от една книга,която всички можем да погледнем и да се ограмотим. Нямам нищо против това,че има правила и те трябва да се спазват,искам да науча нещо ново и полезно,НО ГигиБО- не е този начина!Съжалявам ! Сигурно в живота си една незабележима точица, една мравка или божа кравичка ,не знам,НО тук ти прекрачи границата на всички граници и накара хората да се издразнят яко от това ! Мисля,че това ти беше целта - е постигна я и е време вече да се скриеш в черупката си до следващият път,за да възкръснеш като феникс, само че под друго име и подпис !
Да не и обръщаме внимание момичета,защото след малко тя може да реши , че самата ТЯ е Мама и Тати едновременно и да и навредим още повече ! Такива като теб ги водят на отчет и в диспансер.
Ако искаш ме коментирай,ако искаш не. Имах воля да спра цигарите,да сваля 16 кг. до тук, ще имам и волята да те пренебрегвам и да не те забелязвам,защото те съжалявам, а за мен е по- добре да мразиш някой,отколкото да го съжаляваш! Каквото повикало- такова се обадило,както казва народа.
Липсват ти първите 7- год. от живота и много имаш да наваксваш уважаема Гиги Бо,освен ако след малко не се окаже,че си и под седем години и си дете на Мама и Тати.Пу -пу !
Това е последното нещо,което пиша по този случай - Гиги Бо! Извинявайте много ! Peace

# 610
Здравейте!
Имам проблем в плодовите дни - подува ми се корема и ми става дискомфортно. Принципно имам проблем със стомаха. Та ще мина на печени плодове. Някой пробвал ли е само на печени плодове и дали ще има проблем с ефекта?

# 611
  • София
Здравейте!
Имам проблем в плодовите дни - подува ми се корема и ми става дискомфортно. Принципно имам проблем със стомаха. Та ще мина на печени плодове. Някой пробвал ли е само на печени плодове и дали ще има проблем с ефекта?

Изцяло не съм яла печени плодове, защото то се губи ефекта. Поне закуската трябва да ти е от суров плод - опитай с банани. След това можеш вече да ядеш печена тиква или някакъв друг печен плод. Другият вариант е да опиташ да закусваш с фреш.

# 612
Здравейте, момичета,

с някои от вас се познаваме добре вече много време. Имаме си уважението, а, вярвайте ми, по-нови фиданки, в този форум пишат много ценни, интелигентни  и готини хора.

Аз съм тази, за която Нана писа, че е свалила 30 кг с 90ДД и много спорт за 1 връкта - така е.  Мога накратко да ви кажа защо изобщо постигнах този резултат:

1. Защото имах правилната мотивация (няма да ви занимавам с лични работи);
2. Защото преди да започна каквото и да било за себе си и тялото си, прочетох тонове книги, Интернет-форуми, статии и се консултирах за хранене & начин на живот с хора с различни гледни точки. "Преработих" информацията за себе си и така научих какво ми трябва, колко ми трябва и какво се случва с него в тялото ми.
3. За себе си направих странна комбинация между 90ДД, т.е. разделно хранене и фитнес. Много хора биха казали, че двете са несъвместими - няма да свалиш колкото искаш, или няма да постигнеш в залата това, което по принцип би направил със "фитнес" храненето. Сигурно са прави, но сега изглеждам добре  Mr. Green

За храненето и диетата няма да ви пиша, единствено ще си позволя да кажа, че човек, който "повелява" да не се пие вода след 20 ч. не само няма място в този форум, но (обръщам се към модераторите) има основания да бъде бан-нат, защото може с писанията си да навлече здравословни проблеми на останалите съ-форумци. Помните ли Савина? Лекарката с двете сладки дечица. Тя достатъчно ни просветли по въпроса за водата - пийте, колкото искате и когато искате Simple Smile Водата е здраве и ни помага да сваляме кг и да махаме целулит Simple Smile

Най-важното е какво се случва вътре в нас ... ето един добър материал в тази посока http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/emocii-hranene/ & http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/enocionalno-hranene/

За спорта ... Никога, ама никога не съм мислела, че фитнесът може да ми хареса ... Мислех, че ще ходя с нежелание и погнуса, но вече знаех, че фитнес-програма за сваляне на килограми ми е нужна. Днес мога да ви кажа, че съм от хората, които биха спали във фитнеса и биха пробвали и най-тежката програма, за да се чувстват живи. Яденето и спортът имат едно общо - апетитът идва с яденето  Mr. Green След спорт си тозизиран, жив, с повдигнато настроение и самочувствие. Не е нужно да се морите на лежанката барабар с мъжете, няма да направите мускули, защото нямате тестостерон колкото мъжете, но няма да махнете корема и баджака без спорт, момичета, това е истината... Който се интересува повече от темата, ето няколко полезни статии и сайтове:

На първо място са два сайта - на Любо http://lubomirivanov.com/ и на Руми http://fitnesinstruktor.com/

От Любо научих адски много неща и за храненето, и за фитнеса.
От Руми научих много полезни упражнения, с които да поддържам форма по командировки, както и се мотивирах от успехите - разумните успехи на нейните ученички.

също така ползвах много информация от http://bodyconstructor.com и класиката http://www.bb-team.org/

Сигурно мога да публикувам хиляди други сайтове. Но ви моля искрено, момичета, нека не спорим кой е чел книгата, какво пише на стр. 1 (около това се върти "полемиката" тук в последно време). За да живееш здравословно, да постигнеш оптималното тегло и да го задържиш, както и за да задържиш усмивката на лицето си и обичта към себе си в сърцето си, трябва да прочетеш много, ама много повече от Част 1 на 90ДД или стр. 1 тук.

Желая успех на всички ви! Обичайте себе си, бъдете стриктни и постоянни в режима и спортувайте. Три прости неща за голямата цел - да се харесваш и да ходиш с гордо вдигната глава. Аз успях - можете и го заслужавате всички вие, които сега се борите! Мислено съм с вас! Смело напред!  Hug

Абе , не ви ли е срам да лъжете , толкова много , тия от НАНА ГРУП  Laughing Laughing Laughing !

И с каква цел го правите това ? Много не ми е ясно ? Thinking Thinking Thinking

Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty
#2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Нана, кара начинаещити да ядат на 3 хранения, като самата тя си е хапвала на ден , по доста междинни закуски !  Laughing

Ей сега ще ги изкарам постовете на Нана , отпреди 3 години - тя от тогава си  виси тук ! Grinning)  Naughty Naughty Naughty

Госпожица Дух, твърди че само хора, с особено висок дух , като , нейният, демек  Laughing - могат да отслабват с тази диета  и безсрамно  отпраща "слабохарактерните " според нея такива  да се махат #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Пък и карате и  ЕздачаНаДухове  да послъгва   Crazy Crazy Crazy

#2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Гостче не те ли е срам , да лъжеш така ? Laughing Laughing Laughing
Без да ти мигне ,окото , даже ?

#2gunfire #2gunfire #2gunfire

Лъжата е забранена в 10 те божи заповеди !  Stop

Знаеш, нали , къде отиват тези дето лъжат ?  Naughty Naughty

18 кила си отслабнала за цялата диета , не са 30 ! Naughty Naughty #2gunfire #2gunfire :

Ама, ха ! Laughing

То си е , много добър резултат и без да го преувеличаваш ! Grinning  bouquet  

Що ти трябваше,  да ставаш лъжкиня и да се излагаш така, бе Гоустче  ? :   Confused Confused Confused Thinking

Ето го истинският резултат на Гостчето, написан от самата нея ! Grinning

(Копирам от форума в който сме  Grinning)

Ghostrider

Re: 90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 184
Съб., 14 Апр. 2012, 07:43 »   

Леле, Петко, браво бе, момче! Страхотен зареждащ пост! Невероятни резултати!  

Момичета, прочетете поста на това момче много внимателно  Прав е - СЕБЕКРИТИЧНОСТ, СЕБЕЛЮБИЕ! Добавям ВОЛЯ, упоритост, постоянство, ЦЕЛ - да отслабнеш еди-колко си кг, не е  цел  

Ако това ще помогне на "колегите" тук: вчера ми беше 3-ти воден. Равносметката след него:

кг - 18 (7,4,7)
ханш - 14 (8,4,2)
талия - 11 (тук не зная колко е  била отначало, но след втори и трети воден е -6 и -5)
бедра - 11 (5,1,5).

Искам да отбележа, че за 90 дни нямам нито едно прегрешение, сменен ден или грешна мисъл. Следвам стриктно режима и преследвам целта си!

Искам да благодаря за подкрепата на Нана, Ника, Нану, Блеки, Тинки, Лорейн (ще забравя някого, моля да ми прости), но най-вече на Човека до мен  

Сега влизам в почивка, но продължавам с активно спортуване да запазвам постигнатото и да "вая" онези части, които не са ми по вкуса   След 90 дни - второ завъртане  

Съжалявам, че не съм правила снимки от срам какво представлявах... Зная, че скоро ще започна отново да заставам гордо пред обектива!

Успех, момичета - фиданки! Всичко е възможно с воля и желание! А (като се замислите), правилата на диетата са ужасно прости - знаеш какво ядеш, кога го ядеш и колко! А разултатът от режима и също толкова прост за обяснение - чувстваш се добре в собствената си кожа  

ДЕРЗАЙТЕ  

# 613
  • София
Здравейте!
Ако консумираш ядки- кисни ги цяла нощ във вода, после ги хапвай.
Ограничи целулозните зеленчуци, ако хапваш такива.
Задължително махай обелките на круши, ябълки и т.н, дори на гроздето махай ципата.
Един чай от мента много успокоява (пък и лъже глада), в тежки случаи съм на еспо(у)мизан.

Виолинче, затваряй си чаршафите в скрит текст!
Баси тъпото парче си ooooh!
Леле и на хората в постовете се ровиш- гнус! Sick

# 614
  • Варна
Ооооооооооооо повръща ми се вече от тези чаршафи  Sick Sick Sick Sick

Общи условия

Активация на акаунт