90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 306
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Имам проблем в плодовите дни - подува ми се корема и ми става дискомфортно. Принципно имам проблем със стомаха. Та ще мина на печени плодове. Някой пробвал ли е само на печени плодове и дали ще има проблем с ефекта?

Можеш , да минеш изцяло на печени или варени  те точно за това са позволени, за хора с проблеми на стомаха ! Grinning

Постепенно опитай да включеш и сурови, като заместваш по едно хранене !

На закуска ,също може печени, варени, мус ,компот !

Може и всякакви готвени зеленчуци- на бульон, на супа , варени, на пара, печени и в плодов и на закуска можеш да ги ползваш Диди !

# 616
  • Cavan, Ireland
 newsm56 Приииимъъъъккк Simple Smile

ДОбър ден и успешна седмица на всички, аз както вече беше планувано се записвам с две 4-ки заедно с Баба и Марето, морална покрепа на Разкошева Simple Smile

Закуска: круша
Обяд и вечеря: скумрия на фурна със салата от червено цвекло и моркови.

Скрит текст:
И направо на Gigibo чаршафите предлагам да минават в такъв вариант....освен менютата разбира се, ако тя пише менюта, аз прескачам постовете

Деска, ти пак ли си се завърнала, коя врътка ти е тази  Hug

# 617
Момичета, дайде да препоръчаме направо клиника на каката  Joy  Joy  Joy

ДжиДжи, като цитираш, цитирай докрай  Mr. Green Постът ми е верен, но само за 90-те ударни дни режим. Да, свалих 18 килограма за 3 месеца. Хайде сега, щото си нямаш работа, да намериш и отчетите за всеки месец почивка - и смятай - килограмите са 30  Mr. Green Писала съм какво защо и как  Peace и защо не трябва да правите като мен, скъпи фиданки   Peace

Оттук нататък ти казвам най-добронамерено - моля те да напуснеш този форум, защото ВРЕДИШ на момичета, които взимат някои твои постове за истина - това за водата е най- вредното! Това за грешната вечеря също има своите коментари, но няма да се занимавам да поправям грешките ти тук. А за фиданките с чувство за хумор - почерпете се едно белтъчно кафенце за здравето на ДжиДжи  hahaha

За втори път днес се обръщам към модераторите с молба да ни лишат от присъствието на GigiBo  от този форум. Предварително благодаря. Лека вечер.

Който е белтъчен ден, да му с сладко  hahaha

# 618
Мили момичета,моля ви ,умолявам ви да не обръщаме никакво внимание на този субект Гиги Бо,защото според мен така и даваме повече сила и увереност да върти показалка ли е кожен каиш ли е и да ни поучава и навира в носа нейните принципи и правила,пречупени и преразказани от една книга,която всички можем да погледнем и да се ограмотим. Нямам нищо против това,че има правила и те трябва да се спазват,искам да науча нещо ново и полезно,НО ГигиБО- не е този начина!Съжалявам ! Сигурно в живота си една незабележима точица, една мравка или божа кравичка ,не знам,НО тук ти прекрачи границата на всички граници и накара хората да се издразнят яко от това ! Мисля,че това ти беше целта - е постигна я и е време вече да се скриеш в черупката си до следващият път,за да възкръснеш като феникс, само че под друго име и подпис !
Да не и обръщаме внимание момичета,защото след малко тя може да реши , че самата ТЯ е Мама и Тати едновременно и да и навредим още повече ! Такива като теб ги водят на отчет и в диспансер.
Ако искаш ме коментирай,ако искаш не. Имах воля да спра цигарите,да сваля 16 кг. до тук, ще имам и волята да те пренебрегвам и да не те забелязвам,защото те съжалявам, а за мен е по- добре да мразиш някой,отколкото да го съжаляваш! Каквото повикало- такова се обадило,както казва народа.
Липсват ти първите 7- год. от живота и много имаш да наваксваш уважаема Гиги Бо,освен ако след малко не се окаже,че си и под седем години и си дете на Мама и Тати.Пу -пу !
Това е последното нещо,което пиша по този случай - Гиги Бо! Извинявайте много ! Peace

# 619
Кой ще ме подкрепя,когато ожаднея след 20 ч. и ми предложи виртуална чаша вода ,кафе или фреш ? ! Sick

Малко ли системи има по болниците  Mr. Green

Редактирам се за важно уточнение: гледай, ако се дехидратираш, да е във въглехидратен ден, че ако ти вливат грешната вечеря, пардон, глюкозата.

Джорджеску, благодаря за клипчето

# 620
Аз откривам много полезна информация в постовете на Джиджибо. Е, има и провали като това да не се пие вода след 20 ч. или че за всички храната трябва да бъде по грамаж.
Но всички грешим и всеки си преценява, има толкова много инфо и споделен опит от успели с 90 дд!

Относно тона на писане - може би всички трябва да престанем да се нападаме лично и всичко ще е ок.

# 621
  • Варна
Деска, ти пак ли си се завърнала, коя врътка ти е тази  Hug

Ооо,Дзак  баш ми е драго да те засека  Hug Пак съм тука за 4-ти път за сега нещата вървят бавничко ,но така ще е .Малко се изложих и в почивката и реших пак да се метна за нова врътка.

Менюто днес:
З.киви
О.филии с масло и шар.сол
В.не знам още.

# 622
Момичета, а не се ли появява проблем с отпусната кожа / на корема примерно/ при сваляне на толкова килограми? Второто ми дете скоро ще стане на четири години и въпреки че не качих кой знае колко килограми през бременността /10 кг./, а не ги и свалих кажи -речи до този момент... въпреки това кожата на корема ми след второто раждане ми изглежда някак отпусната, а като почна диета съвсем...  Sad newsm78

Не , аз съм -12 килограма до сега, утре ми е втори воден, няма такова нещо !
Но, трябва да си ядеш храната и порциите предписани от диетата и плодовете обезателно !

Всичките! И филийката и бульона и водата ! Grinning

И избирай, здравословни храни ! А не филлии с лютеница, например  ! На всяко хранене - салата +някъкви леко топлинно обработени зеленчуци , около 200-300 грама , В книгата е показана технологията на приготвяне на храната по време на диетата ! Прегледай внимателно рецептите и научи технологията ! Манжорляците, типични за нашата кухня , не са много подходящи ! Stop
Аз ,затова пиша моите подробно !
Успех  и питай, но прочети книгата по-напред ! Grinning

За водата !          

Всеки си я изчислява , според теглото ! Всички тежим различно !  Stop

Например за 55 кила
55 х 30мл =1650 литра това е за когата не е на диета , сега прибавяме още един литър = 2650 л

Тоест за малката Ивка стигат 2.5 - 3 литра вода за деня !

За мен 81 кило, 81 х 30мл = 2430 литра за деня, когато не съм на диета + още литър защото съм на диета = 3450 за мен някъде 3.500 - 4 литра
Преди като бях 93 повече беше  Grinning

Ако някой тежи 70 кила
70х30мл= 2100 нормално количеството ,като не е на диета + около литър отгоре = 3100 или някъде между 3 и 3.5 литра за деня е добре , да пие

Наблюдавайте си урината, трябва да е много светло жълта, почти бяла дори и сутрин на ставане ! - Тогава ви  е добре водата - ако е тъмна, не е достатъчна водата, която сте изпили и трябва малко да увеличите  !  

Облаче Хей-   

Не се пие вода след 20:00 , но всеки си е свободен да си прави каквото иска ! Grinning Wink Wink Wink

Най-голямата част на водата за деня трябва да се изпие до 12:00 часа, тогава е най-полезна , защото организма е в режим на изхвърляне на токсините !

След 20:00 няма от нея никъкъв смисъл и даже затруднява усвояването и натоварва допълнително бъбреците , които имат нужда от почивка ! Sunglasses Sunglasses Sunglasses

А храната си има точни порции - не е свобадно лапане на свинско съсзиле , ами е 2 пържоли на обед със задушено зеле и салата и една пържола на вечеря и половината от салатата и задушеното зеле

И то точно с 1 чл зехтин за салатата 1 чл зехтин за задушщеното зеле
филиика хлям и 300мл бульон на обед

Ти разгледа ли книгата ? Има линк даден тук във форума !

Грамажите,които пуснах днес, са извадени от книгата !

За водата е в увода, че не се пие след 20:00 ! Grinning Grinning

Успех и на тебе! Grinning

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 16:58 от GigiBo

# 623
Хайде стига вече!
Това съвсем заприлича на кокошо сборище.
Ваденето на лични кирливи ризи във форума е подло, гадно и гнусно.
Всеки има правото да е това, което е, стига да не вреди на останалите! Това кой с какви убеждения живее и на какво вярва не е наша работа.

И стига вече с Нана и Нана-груп! Никой никого не е гонил от темата, лично виждане на всеки е дали приема или не коментарите и мненията. Чест й прави на Нана, че пропуска всички тия глупости, които се сипят постоянно по неин адрес. И продължава да помага, на онзи който иска и има нужда... Това не е някаква тайна секта, която е организирана по някакви мистични закони, събираме се в катакомби и ядем човешки сърца  Joy Нито Нана е някакво чудовище, което беси, коли и дебне всеки в темата. Супер грозни са такива лични нападки...

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 17:39 от Госпожица Дух

# 624
яко ми стърже корема  newsm78 с тия ябълки хоххо...Но пък стимулът е голям ,особено като чета резултатите ви.

# 625
яко ми стърже корема  newsm78 с тия ябълки хоххо...Но пък стимулът е голям ,особено като чета резултатите ви.

Всяка жертва се възнаграждава  Hug

# 626

Всяка жертва се възнаграждава  Hug

Така е

# 627
GigiBo, аз най-добронамерено ти зададох въпроса за водата и се надявах да ми дадеш наистина източника, от който черпиш информацията.
Пак си отвори книгата, която толкова обичаш да цитираш и прочети:

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ

Нашият ден е разделен на три цикъла от по 8 часа - храносмилане (20-4ч.), прочистване (4-12ч.), прием на храна (12-20ч.).

Храносмилателният цикъл е през нощта, когато трябва да се въздържате от приема на каквато и да е храна!

Също така не ми отговори за въздържането от вода 2 часа след хранене, а не 30 мин. примерно!

Не е коректно да заблуждаваш останалите! А и не е приятно да скачаш на всеки пост с цитати от книгата, които са твоя лична интерпретация.
Ще ти бъда благодарна ако спазваш благоприличния тон, в случай,че решиш да ми отговориш!

Не съм отговорна да отговарям на никого Тони от Холандия, даже ми се казва да не се чуствам длъжна да отговарям на всеки питащ !  Sunglasses

Който мисли, че някаква информация изнесена тук е лъжлива, както се и оказа ,че наистина има лъжлива доста такава   Laughing Laughing Laughingтрябва сам да провери ! Naughty

Точно, както аз проверих , така афишираната тук от НАНА-ГРУП информация за свалените точно  Laughing 30 кила , с много спорт    #2gunfire Laughing Laughing Laughing  #2gunfire за 90 дена от член на групата , а именно - Яздещата Духове, която информация ми се стори меко казано "неверна "   Laughing  #2gunfire!

И си я проверих за минута и се оказаха 18 тези кила   Wink , а не хубавата, кръгла цифра 30  Laughing Laughing #2gunfire

Но понеже си ми симпатична Тони Холандска ,въпреки ,че ме наричаш , заблудница на другите    Sad Sad Sad Sad  щото четеш книгата  Grinning, отговарям ти с благоприличен тон !

Времето на непиенето на вода след хранене ,зависи от времето на смилане на храната, която си ял  !

Най-дълго е то за белтъците!

Те са най-трудно смилаемата храна, особено на месото! Затова чакаме поне 4 часа след белтъчно хранене !
В действителност на свинско, говеждо ,агнешко , колбаси стига до 6 часа смилането в стомаха !

Следват бавните (трудни)  въглехидрати- бобовите и зърненните !

На тях им трябват 3-4 часа .

Следват бързите(лесни) въглехидрати - те са много по-бързи за смилане и усвояване, затова оглядняваме толкова бързо, след бял олющен ориз, картофи, пица и спагети !
На тях им стигат 2 часа за смилането .

Плодовете, изобщо не се мелят в стомаха, те са най-хубавата храна за човека, направо се хлъзгат през стомаха и се усвояват, в червата. Фруктозата в тях е захарта с която се хранят клетките ! Всички други захари - има много видове захар, трябва първо от организма, чрез химични реакции, да се преработят във фруктоза !

Плода за 30 минути максимално е преработен и даже усвоен !

Зелунчука е по-бавен ,заради целулозата  на него му трябват 2 часа !

Когато пиеш вода , разреждаш отделените стомвашни сокове- това го знаеш  Grinning и

понеже белтъците стоят 2-3 часа в стомаха , не пием вода 2 часа след белтъчно хранене, може и повече , за да не разреждаме стомашните сокове и забавим метаболизма си ,
понеже въглехидратите стоят 1-2 часа в стомаха , не пием вода 1.5  часа , може и повече ,след такова хранене,
понеже зеленчуците стоят 1-2 часа в стомаха , не пием вода 1.5  часа такова  след зеленчуково хранене,
понеже плодовете стоят преминават само през стомаха , не пием вода 15-30 минути  след плодово хранене.

Една от функцийте на больона , който много пренебрегват  Wink , на жестоко грешат  Sunglasses е да засити жаждата след хранене и ако ползваш бульона и е домашен не солен  Grinning  ,ще видиш ,че точно чак след минимум 2 часа ,ще се сетиш за вода ! Grinning
Понеже бульона е направен от същата белтъчна / въглехидратна храна , той облива стомаха напълно ,като му дава бърз, правилен сигнал за отделянето на правилните стомашни сокове !
Тоест забързва храносмилането !
Освен това бульона и засища страхотно и затопля ! Grinning А има в него , само няколко ,нищожни калориики ! Grinning
Филийката също спомага, особено в белтъчен за храносмилането, с баластните си вещества, трици,  както и доставя необходимата доза въглехидрати и насища !

Водата преди хранене, колко минути , няма значение ! По скоро не се пие за да не си подуеш стомаха с вода и да си загубиш апетита   Laughing !   

15 минути са ОК .

За това време отдавна ,ще е избягала водата надолу Холандско Тони ! Grinning

Надявам се да си останала доволна, ако не питай пак !

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 18:06 от GigiBo

# 628
Момичета,нека спрем с нападките,нека всеки публикува полезна информация и се подкрепяме,а за дългите чаршафи-понеже ДжиДжиБо се аргументира научно  подробно на всеки в километри и много се повтаря,нека е скрит текст и който иска да го чете-така да има мир,де:))).
Не съм съгласна,че вода не трябва да се пие след 20.00,освен,ако наистина не сме грам жадни и се наливаме като жаби/тогава наистина се натоварват бъбреците-не може да си вземем 3-те литра за деня на екс/,но ако имам нужда и ми се пие и си лягам късно-да,ще пия.
А сега за бульоните-и те ли са 30 мин след ядене или непосредствено?Че съм сложила тенжерата да ври със зеленчуков бульонец-да знам..Simple Smile))
И едни пилешки задушени дробчета ме чакат с гарнитура от прясно задушено зеле:)))

# 629
Уайн, бульонеца е за обяд нали се сещаш?  Wink Не е подходящ за вечеря.  Peace Иначе ти завидях за дробчетата. Мъж ми не обича и това е нещо, което само навън си поръчвам.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт