Коледният детски календар

• 9 161
  • 78
  •   1
Отговори
# 45
  • Юпитер- Сатурн
Миналата година направих календар с къщички от тоалетна хартия. Понеже мястото беше малко, на масата имаше 15 къщички, вечер добавяхме къщичка с новия номер и ново съдържание. Тази година се включи и голямата племенница. Дано успеем.

# 46
Да не ви изпускам. Трябва вече да се захващаме и с календара, че време не остана..

# 47
Здравейте момичета , тази година сме с този предколеден календар http://www.wohnen-und-garten.de/Deko/Inspirationen/Inspirationen … 7244-1877251.html  , аа сега се залавям с измислянето на задачките  Grinning . Приятно творене Simple Smile))

# 48
  • София
Тази година нямам никакво време да правя нов календар и ще използваме миналогодишния. Децата много си го харесват, а и имаха активно участие в направта му. Отново ще се редуват задачки и подаръчета, някои от които вече ги набавих, но ми остават още.
Към момента имам - термо чорапки, четки за зъбки, пъзел на Гоки, малка релефна карта на БГ, Лего-календар, бои и четки за рисуване, керамични фигурки за оцветяване,  писма от дядо Коледа и послания от него.

Ще мисля тези няколко дни поне няколко от задачките, пък останалите по-нататък. Ако не слушкат или нещо не са направили от задачките на джуджетата, ще получат камъчета.

# 49
  • Пловдив
Здравейте, майчета.
Като ви прочетох темата и ме хвана срам  Embarassed За първа година ще имаме календар за Коледа, но....аз го поръчах направен с готови сладкишчета на Лоакер (още не е пристигнал, но се надявам да е хубав). И като чета за вашите идеи и това, което правите....Поздравления! За другата година ще се постарая аз да направя нещо и да включа децата в това (поне голямото).
Ще се радвам, ако споделите още идеи за задачки. Особено мамите, които са поставяли такива на 3 годишно дете (което сега е в инатливата криза с истериите и почти нищо не може да му се каже по нормален начин  ooooh! )

# 50
Особено мамите, които са поставяли такива на 3 годишно дете (което сега е в инатливата криза с истериите и почти нищо не може да му се каже по нормален начин  ooooh! )

Моичкия е на 4 и половина, но тази криза не ни пуска!

Ето още малко стихчета за непослушници:
/подарък гипсова фигурка за оцветяване, може и картинка/
Добродушко както си вървял,
Непослушно дете видял.
В миг се разболял!
Целичкият побелял!
Боички ти вземи,
хубаво го оцвети
и послушничък бъди!

Снежанка я боли главата
от виковете на децата!
Тихичък седни
снежинка изрежи (картинка оцвети)
и на прозореца я залепи!

9.Песничка изпей ми ти,
Но не коя да е,
А точно тази научи!
Знам не можеш сам,
За помощ тати помоли!

Над смълчаните полета
пеят медени звънчета.
Писана шейна премина
бялата пъртина.

Зън, зън, зън, зън,
бялата пъртина.

# 51
Страхотен е!
Ето малко идеи за позакъснели творци като мен.  Embarassed
Кибритите в стъклената купа, флагчетата са ми изключително симпатични, както и някои типовете пана.  Heart Eyes

# 52
За първа година реших да имаме коледен календар. Признавам, че и аз самата не съм достатъчно "вникнала" в идеята. Купих готов от Джъмбо. Имам от предна година ботушче за подаръци. Мисля в джобчето на календара всяка сутрин да поставям задачката, а в ботушчето да я чака наградата при изпълнена задачка.

# 53
  • Варна
Ние тази година ще сме с 2 - 1 с подаръчета и 1 с неща за изпълнения/по-скоро за веселие. Копирам ви ги, ако някой иска да се възползва от идеи
1.   Коледно филмов маратон с пуканки.
2.   Коледни сладки направи, и на масата сервирай ги ти
3.   Изпей зимна песничка.
4.   Коледна оцветявка
5.   Научи повече за коледарите от интернет.
6.   Никулден – що за празник е това? Традиции, история, видове риби.
7.   Оцвети коледна картинка.
8.   Украси елхата
9.   Дай елфски имена на останалите членове на семейството и през целия ден се обръщай по този начин към тях
10.   Направи коледен венец за входната врата.
11.   Направи дядо Коледа от хартия.
12.   Нарисувай как си представяш да изпразнуваш Бъдни вечер.
13.   Коледна дискотека
14.   Подготви подарък за Коледа за всеки от семейството ... и го скрий добре, за да бъде изненада.
15.   Научи „Сурва, сурва, година!”
16.   Напиши коледни картички на всички роднини.
17.   Подготви предколеден концерт с песни, танци и пиеса, заедно с твоята братовчедка
18.     Направи украса от хартиени снежинки
19.    Реши коледния лабиринт
20.    Научи се да правиш хорце от снежни човеци.
21.    Украси си стаята с цветни гирлянди.
22.    Забавлявай се като правиш джуджета на компютъра с “Elf yourself”
23.    Направи коледарски гевреци.
24.    Яж чушки с боб.

# 54
Emmilly, страхотни задачки!   bouquet
Номер 24 направо кърти, много е яко  Laughing

# 55
  • София

hahaha Определено ще си "открадна" идеи.  Hug

# 56
  • София
Joy

И на мен ми харесаха, Emmilly . Доста от тях мога да позлвам за щерката. Благодаря   bouquet

# 57
  • Ловеч
И нашият календар вече е готов. http://desdes79.snimka.bg/holidays/koleda-2012.716701
 За първи път правихме с моята дъщеричка. Заедно направихме джюджетата, ,много беше впечатлена...Довечера ще го види вече напълно готов и го почваме...
Благодаря за идейките за задачки, ще пада голям смях  jumpuu в очакване на  santa2

# 58
  • Варна
Joy

И на мен ми харесаха, Emmilly . Доста от тях мога да позлвам за щерката. Благодаря   bouquet

Това е идея на мъжа ми. Трябваше да попълни едно. Сега се сещам, че можех д включа и:
1. Коледен пазар (с ограничен бюджет) - като идеята ми е да и дам 15-ина лв и да я пусна в Джъмбо, например.
2. Коледна благотворителност

# 59
  • Пловдив
И аз снощи завърших календара Party
ето резултата

Общи условия

Активация на акаунт