Коледният детски календар

• 9 157
  • 78
  •   1
Отговори
  • при палмите и алигаторите,FL

ТЕМА 1
ТЕМА 2

# 1
Надявам се не е късно за темата Hug

Търся опит от мами с две и повече дечица, как съчетахте календарите за голямо и малко детенце newsm78. Малката е на година и половина, и е във вихъра си да разваля, простете, да изследва с разрушителна сила всичко, а пък каката ще си чака изненадите от джуджетата. Въпросът е как да сзчатая двете неща за да сме доволни всички.

# 2
  • София
Здравейте! тази година и аз бих искала да направя празника за всички ни,но особено за децата, по-чакан ,желан и приказен Close-mas: ! Имам две дечица-на 3г. и на 6г. и в края на месеца ще изпратим писмата за Дядо Коледа,написани от каката, по пощата. После ще получат отговор от него и джуджетата ще оставят Коледния календар. Иска ми се всяка седмица да получават писмо със задачки и и съответно похвала или не за изпълнението и послушанието им от предишната седмица. Ще се радвам и аз на всякакви идеи,които да си обменяме тук. И аз като Нанди,ще се радвам на идеи за 2 дечица  bouquet
Хубав и слънчев ден на всички ви   Flowers Sunflower

# 3
  • София
Надявам се не е късно за темата Hug

Търся опит от мами с две и повече дечица, как съчетахте календарите за голямо и малко детенце newsm78. Малката е на година и половина, и е във вихъра си да разваля, простете, да изследва с разрушителна сила всичко, а пък каката ще си чака изненадите от джуджетата. Въпросът е как да сзчатая двете неща за да сме доволни всички.
Моите са с разлика почти 7 г. Малката не би издържала да вижда опаковани подаръци без да ги отвори, затова миналата година направих за всяка нещо като календарче  - цифрички с картинки, съответстващи на определен номер подарък. Всяка сутрин си избираха и задраскваха номер и аз давах съответния подарък. Но е наистина трудно да се подберат подаръци за двете, които да са съизмерими и да няма сравняване на кой е по-хубав и по-голям. Определено е по-лесен вариант всяка сутрин под елхата да се поставя по едно подаръче за всяка. Но пък на тях им е по-интересно, ако по някакъв начин учатват и те и от тях зависи какво ще получат Simple Smile Иначе преди време съм слагала подаръци в пластмасови чаши, увити в непрозрачна хартия и вързани с панделки и съм ги овесвала на кука за саксии от тавана, където не могат да бъдат стигнати, но е много трудоемко и май не бих повторила Wink

# 4
  • Бургас
Ние най-вероятно пак ще направим нещо от тук:
http://krokotak.com//?s=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0% … D0%B4%D0%B0%D1%80

# 5
  • София
Тази година мисля и ние да си направим коледен календар Heart Eyes  Линкът, който е дала Марго ми харесва  Hug, но ще се върна за идеи и в предните теми.

# 6
  • на последния етаж
И аз мисля тази година да си направим коледен календар, но се чудя как да го опазя да не бъде отворен още първия ден.  Blush

# 7
И аз мисля тази година да си направим коледен календар, но се чудя как да го опазя да не бъде отворен още първия ден.  Blush
С по малките дечица това е основният проблем.
Аз клоня към идеята да закачим чорапите на вратата и вечер да намират изненадки, обче ако свържа наградите със задачки за каката, а пък малката ги получава без да се е "потрудила" newsm78 май няма да е честно Confused

# 8
Здравейте момичета.Благодаря на bandi за линка към темата  bouquet
Аз тази година реших за първи път да правя такъв календар,тъй като малката вече е много по-осъзната от миналата година и смятам,че ще й е по-интересно и ще вникне в идеята за послушанието и подаръците FlutterРешила съм ,като за първи път да е нещо по-грабващо окото,в смисъл по-голямко,та съм се спряла на снежния човек от хартиените рула.Вече нахвърлих няколко идеи за награди.И за да може да разбере кой номер трябва да отвори,ще слагам червена точка на поредното число.Всичко това ще й бъде обяснено от дядо коледа .Надявам се да й е интересно

# 9

Миналата година  в джобчетата на календара поставях задачки или гатанки, а самата изненада в чорапче закачено под календара.

# 10
  • на последния етаж

Миналата година  в джобчетата на календара поставях задачки или гатанки, а самата изненада в чорапче закачено под календара.
Добра идея!  Laughing Благодаря, salzichkataHug

# 11

Добра идея!  Laughing Благодаря, salzichkataHug

Не знам, дали ми е добра идеята, защото в един момент бъркаха директно в чорапа и календара го забравяха... Laughing

# 12
Много идейно!

Аз до сега не съм практикувала това с децата, но звучи много интересно и мотивиращо за децата, ще ги държи в очакване, ще се учим да отброим дните от седмицата, месеца, ще има стимул да изпълнява разни възпитателни задължения ... супер.

Ще ви следя за реша как да действам от началото на декември Wink

# 13
 в един момент бъркаха директно в чорапа и календара го забравяха... Laughing
[/quote]

Който бърка само в чорапчето, без да изпълни задачките - на другия ден получава само камъче. Аз си мисля при нас чорапчето да се пълни след като задачката се изпълни, освен ако подаръка не трябва за самата задачка.
Синчето вече получи писмо-задача от Дядо Коледа, да започне да прави Коледен Календар и страшно щастлив го разнася навсякъде. А това, че Дядо Коледа имал малко забележки към него някак си го пропуска Laughing

# 14
  • Пловдив

В джобчетата слагахме кратки стихчета /на съпруга ми се удава  Heart Eyes/  със задачка и описание къде да намери подаръчето. Голяма част от подаръчетата  бяха свързани със задачките - комплекти за апликация, за изработка на коледни картички; да украси прозорците в стаята си със самозалепящи стикери; да изработи играчка за елхата, да украси венеца и малката елхичка; изработвахме дребни подаръчета за баби, деди, вуйчо  и съответно, получаваше бои, флумастери за текстил, стикери, гланцово блокче, "очички"... Инцидентно сме слагали лакомства или дребни играчки и книжки, основно, когато времето вечерта ми е ограничено и искам бързичко да преключим с календара  Crazy Тогава задачката е танц с тати, песничка, гатанка ...

Общи условия

Активация на акаунт